Skocz do zawartości


[Tutorial] Patchowanie numeru DNAS


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
124 odpowiedzi w tym temacie

#31 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 25 luty 2006 - 21:14

a w ktora z tych gier mozna grac przez siec i skad wziac numerki do patchowania ?? a gry takie:
-NFS MW
-GT4
-Medal Of Honor European Assult
-Tekken 5
Sprinter cell 3
-ssx on tour
-ico
-Gta sa
-25 to life
-nba 06
-nba sterrt v3
prosze o wmiare szybka odpwiedz
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#32 lato

lato
  • Użytkownicy
  • 596 Postów:
  • Location:OStrowiec ŚW.

Wysłany 25 luty 2006 - 21:16

duzo z tąd nie ma multiplayera np. NFS MW
A gta sa ma??

#33 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 25 luty 2006 - 21:44

a jaki jest dnas do gta?? bo na tej stronce co arni dawal to niema
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#34 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 25 luty 2006 - 22:38

olwek napisał:

a jaki jest dnas do gta?? bo na tej stronce co arni dawal to niema
bo gta:sa nie ma multi ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#35 świerzak_chilman_*

świerzak_chilman_*
  • Guests

Wysłany 14 marzec 2006 - 23:30

skad dorwe id do fight bight round 3?

#36 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 15 marzec 2006 - 18:46

ze sklepu ?:)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#37 świerzak_chilman_*

świerzak_chilman_*
  • Guests

Wysłany 15 marzec 2006 - 20:15

ID ze sklepu... :wink:

#38 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 13 kwiecień 2006 - 19:38

A mam pytanie do tych starszych gier jakie mogą byc ?? Czy pujdą na H2O ?
Czylui jestem zareistrowany w sieci robie pacza czyli paczeuje DNAS i gram na czipie w stasze gry ? Ja tak to zrozumiałem

#39 SikoR

SikoR
  • Nowy
  • 29 Postów:

Wysłany 27 kwiecień 2006 - 20:30

witam! nie wiem czy dobrze wnioskuję... może coś przeoczyłem więc nie bijcie... wystarczy mi yes or no :) Czy na Ripperze 3.4 będę mógł grać po necie? Wiem, że w te, które nie obsługują DNAS to tak...a co z tymi z DNASem? Pozdrawiam

#40 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 27 kwiecień 2006 - 21:02

wylaczasz rippera przerabiasz gre i jedziesz na swap magicu
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#41 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 27 kwiecień 2006 - 21:27

gore napisał:

wylaczasz rippera przerabiasz gre i jedziesz na swap magicu

Po co to wszystko nie lepiej kupić orginał? :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#42 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 28 kwiecień 2006 - 09:53

jesli chodzi o granie na konsoli przez siec ZGADZAM SIE .. jak chcecie juz grac przez siec KUPOWAC ORGINALY .. bo nikt nie bedzie wam za frajer serwow udosteponiac ! grac se w domu mozna .. ale nie w sieci na kopiach ... to jest moje zdanie... bo prad,sprzet,lacze kosztuje ! szkoda ze da sie zmienic te id itd. bo bym banowal wszystkich jak leci ! (gdybym mial serwer gier ) - sorry za taki najazda ale jestem stanowczo za graniem po sieci w orginaly !
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#43 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 28 kwiecień 2006 - 13:09

Popieram jak się gra przez neta tylko ORGINAŁY :)
Kto ma za serwer placic :lol: [/list]

#44 baq

baq
  • Użytkownicy
  • 71 Postów:

Wysłany 06 maj 2006 - 13:02

Pytanko... Jakie gry nie przechodzą testu DNAS?

#45 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 08 maj 2006 - 22:36

Amplitude
ATV Offroad Fury 2
Auto Modellista
Chessmaster
ESPN Basketball
ESPN College Hoops
ESPN NFL Football
ESPN NHL Hockey
Frequency
Madden NFL 2003
Midnight Club II
My Street
NBA 2k2
NBA Live 2003
NCAA Basketball 2k3
NFL 2k3
NFL Gameday 2003
NFL Blitz Pro
Risk: The Game of Global Domination
SOCOM: U.S. Navy SEALs
Tony Hawk's Pro Skater 3
Tony Hawk's Pro Skater 4
Tribes: Aerial Assault
Twisted Metal Black: Online
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#46 baq

baq
  • Użytkownicy
  • 71 Postów:

Wysłany 09 maj 2006 - 14:22

Wielkie Dzięki! :D :D :D

#47 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 09 maj 2006 - 20:19

nie ma problemu specjalnie zostawilme sobie ten spis :) bo tez kiiedys go potrzebowalem ;) ale nikt mi nie wyjasnil czy mimo tego ze nie sprawdza ID gierek to mozna grac na chipie w nie ?:) moze ktos sprawdzi.. ? bym bardzo podziekował .
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#48 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 maj 2006 - 21:02

gore napisał:

nie ma problemu specjalnie zostawilme sobie ten spis :) bo tez kiiedys go potrzebowalem ;) ale nikt mi nie wyjasnil czy mimo tego ze nie sprawdza ID gierek to mozna grac na chipie w nie ?:) moze ktos sprawdzi.. ? bym bardzo podziekował .
Można.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#49 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 12 maj 2006 - 10:15

emcepl napisał:

gore napisał:

nie ma problemu specjalnie zostawilme sobie ten spis :) bo tez kiiedys go potrzebowalem ;) ale nikt mi nie wyjasnil czy mimo tego ze nie sprawdza ID gierek to mozna grac na chipie w nie ?:) moze ktos sprawdzi.. ? bym bardzo podziekował .
Można.

To trzeba czekac tylko na NADa bo mam tony 4 twisted metal black online i nba 2003 :)

POzdrawiam

#50 pawko

pawko
  • GoodFellas
  • 927 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 maj 2006 - 14:20

Witam mam takie pytanie mam metal gear solid 3 subsistence i chce sobie w to pograć na necie ale jak nagram i zrobie wszystko zgodnie z instrukcją to przy rozpoznawaniu dnas pojawia się error -833 i dupa. Gra jest w nstc i czy jest jakaś możliwość przerobienia obrazu na pal i urzyć tego samego ID co w ntsc?

#51 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 15 maj 2006 - 22:06

nie mozna grac w gry ntsc u nas w ppolsce :) a id z ntsc to nadal z ntsc a nie z pala ;P wiec poszukaj innych i innego obrazu a najlepiej kup orginal do grania po sieci ... bo brzydze sie takimi ludzmi co graja po sieci na piratach :/
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#52 pawko

pawko
  • GoodFellas
  • 927 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 maj 2006 - 13:03

gore napisał:

nie mozna grac w gry ntsc u nas w ppolsce :) a id z ntsc to nadal z ntsc a nie z pala ;P wiec poszukaj innych i innego obrazu a najlepiej kup orginal do grania po sieci ... bo brzydze sie takimi ludzmi co graja po sieci na piratach :/

hehe jest mały problem mgs 3 subsistence nie wyszedł jeszcze na europe :lol: a bardzo mi się chce w to pograć :wink:

#53 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 16 maj 2006 - 14:04

czytajta ze zrozumieniem w POLSCE nie pograwsz w gry ntsc w internecie !
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#54 pawko

pawko
  • GoodFellas
  • 927 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 maj 2006 - 16:51

gore napisał:

czytajta ze zrozumieniem w POLSCE nie pograwsz w gry ntsc w internecie !

rozumiem i nie mam z tym problemu ale to była odpowiedz na

Cytuj

a najlepiej kup orginal do grania po sieci ... bo brzydze sie takimi ludzmi co graja po sieci na piratach :/


#55 baq

baq
  • Użytkownicy
  • 71 Postów:

Wysłany 28 maj 2006 - 11:55

Czy dało by się tak zrobić:

1.Uruchamiam konsole z wyłączonym chipem
2.Włączam HD loadera za pomocą trigger disca
3.Załączam jakomś spathowaną gierke z dysku

4.I teraz moje pytanie : Czy wszystko bedzię OK i bede w ten sposób mogł grać online?

Z góry THX za odpowiedź :D

#56 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 maj 2006 - 13:30

HDL ma zablokowaną opcję online. Jednakże nie stoi nic na przeszkodzie byś korzystał z USBeXtreme, który takiej blokady nie posiada :)
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#57 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 29 maj 2006 - 13:08

Ja na USBAdvance grałem Online i z Sleep Mode .
Wszystko chodzi .
Pozdro

#58 jamaniek

jamaniek
  • Użytkownicy
  • 222 Postów:
  • Location:Warszawa
  • Interests:Komputery , gry , rowery , PS2

Wysłany 17 czerwiec 2006 - 10:13

Spatchowałem Burnout Reveng i BF2:MC I wszystko działa . JJUUUPPPIII !!! Wielkie dzięki za tego tutoriala. :D :D :D :!: :!: :!:

#59 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 11:38

No ja gra,m prze USBAdvance iidze OK . Odpalam prze dev 1 udbadvance .
odaplam a bun butnouta

#60 rad66

rad66
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 01 lipiec 2006 - 17:17

Witam

Słuchajcie, mam problem ze spatchowaniem Pro Evo 5, w WinDIPie wyskakują natępujące komunikaty:

Image File 'E:DVDIMAGE.MDS' (1 part, 2124Mb, 2048 bytes/sector).
The following files have been located for possible patching:-
IOPRP300.IMG;1,

'IOPRP300.IMG;1' is being scanned... No match found.
ERROR: The Image File is not DN*S enabled or uses an unsupported version!


Jak można temu zaradzic?




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)