Skocz do zawartości


Problemy z HDLoaderem (oficjalny, 0.x, PSW)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
171 odpowiedzi w tym temacie

#61 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 18:01

Shady napisał:

Witam!
Chciałem skopiować na HDD tego elfa HDL'a. Skopiowałem go na karte w aparacie fotograficznym, podłączyłem do PS2 przez USB i gdzie go mam szukać :lol: :lol:

Może znacie jakiś inny sposób żeby to skopiować ? Obecnie nie mam PenDrive'a i mam nieprzerobioną konsole...

OMG.

http://www.konsola.p...opic.php?t=5207

(podpowiedz - LaunchELF)
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#62 PsP

PsP
  • Nowy
  • 81 Postów:
  • Location:WA

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 18:42

jak ktoś chce to ja mam juz utworzony obraz BIN wystarczy tylko nagrac na cd i bedzie dzialal

gg 3764170

#63 Yasmine

Yasmine
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 21:03

Ulanchelf..
najlepszy,download z nowymi plikami..........
http://legerityclan....hELF/LaunchELF/ 8)

#64 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 24 czerwiec 2006 - 10:04

HDL 0.8a (elfy) w wersji odpalanej z MC oraz CD. GUI takie jak podałem wcześniej.
http://rapidshare.de...HDL08a.zip.html
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#65 mad1983

mad1983
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 09:41

Cześć wszystkim.jestem tu nowy (co widać bo to pierwszy mój post tutaj) i nie za bardzo orientuje sie jak sprawić by ten hdoader 0.8a działał.Moja konsola to scph 30004 przerobiona ripperem3, dotychczas używałem hdloader 0.7c ale że chciałbym zagrać w gta.lcs z dysku (bo mój laser siada) to zainteresowałem sie nową wersją.I teraz prośba:czy ktoś mógłby mi napisać (dla laika jakim jestem)co i jak po koleji robić?z góry dzięki za jakikolwiek odzew.Pozdro for all

#66 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 09:44

Tak samo jak to zrobiłeś z 0.7c:
http://www.cdrinfo.p...2cdvd/index.php
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#67 mad1983

mad1983
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 10:04

ok jak wypalić elfa to ja wiem choćby z tej strony: http://www.onlinecen...68d8e6ae3fb428b
ale nie wiem czemu nie chce to wejść ani u mnie ani u kumpla (po pojawieniu sie napisu "playstation2/matrix"wraca do managera tam gdzie można do memorki sie dostać).Z tego co czytałem to to jest tylko patch ale jak go nałożyć,wgrać to ja nie wiem.Aha i najlepiej żeby to była wersja którą na memorke można nagrać za pomocą navigatora do rippera3

#68 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 10:41

Jeden z podanych przeze mnie (lub Patryka) ELFów na pewno będzie działał poprzez R3Navi. Popróbuj.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#69 mad1983

mad1983
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 15:24

spoko sprawdzam tego 5postów temu,tyle że mam kolejne pytanie:czy ten sposób nagrywania elfów jaki podałem w poprzednim swym poście jest ok?

#70 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 17:18

Musiałbym się zarejestrować, aby obejrzeć ten sposób.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#71 mad1983

mad1983
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 26 czerwiec 2006 - 16:43

spoko juz mi sie udało wypalić i działa w końcu, ale mógłby ktoś podać linka do takiego co można na memorce zainstalować (z tego co słyszałem zajmuje ok 200 kb)

#72 AtariTeenageRiot

AtariTeenageRiot
  • Nowy
  • 90 Postów:
  • Location:Silesia
  • Interests:dalekie podroze

Wysłany 26 czerwiec 2006 - 19:29

mad1983 napisał:

spoko juz mi sie udało wypalić i działa w końcu, ale mógłby ktoś podać linka do takiego co można na memorce zainstalować (z tego co słyszałem zajmuje ok 200 kb)

ps2hd.com

#73 Yasmine

Yasmine
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 29 czerwiec 2006 - 20:15

hdloader 0.8b już jest :)

#74 Moskacz

Moskacz
  • Nowy
  • 497 Postów:
  • Interests:Konsole, Pc, sport etc ;-)

Wysłany 29 czerwiec 2006 - 22:40

Już go mam od kilku dni :wink:

#75 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 04 lipiec 2006 - 18:36

Ale nadal midnight club 3 dub edition nie działa tzn działa na mode 3 ale co to za gra bez muzyki.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#76 Moskacz

Moskacz
  • Nowy
  • 497 Postów:
  • Interests:Konsole, Pc, sport etc ;-)

Wysłany 04 lipiec 2006 - 20:47

Mam 1 pytanie:
Czy rip GoW działą z Hdd? na jakimkolwiek loaderze....

#77 rad66

rad66
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 04 lipiec 2006 - 23:19

Rip do DVD5 chodzi bez problemu na wersji 0,8 , na wczesniejszych nie wiem.

#78 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 04 lipiec 2006 - 23:21

Na wczesniejszych (0.7c) tez :wink:
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#79 cocacola

cocacola
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 08 lipiec 2006 - 15:10

emcepl napisał:

HDL 0.8a (elfy) w wersji odpalanej z MC oraz CD. GUI takie jak podałem wcześniej.
http://rapidshare.de...HDL08a.zip.html

Witam
Juz sciągnąłem te elfy i co dalej, wcześniej odpalałem z CD HDloadera i tam na płycie nie było plików elf tylko jakiś SYSTEM katalog DRIVER oraz SLUS_203.44 (coś takiego).
Mam prawdopodobnie jakiegoś RIPPERA ale napewno nie 3, tylko jakiś wcześniejszy. Jak nagrać to na płytę ten nowy HDLOADER z którym chodzi GTA liberty city, tak żeby odpalać z plyty CD??? Za cho....re nie wiem jak nagrywać aby to wszystko grało spaliłem już kilkanaście płyt i wszystko dupa. Jakim programem i w jaki sposób połączyć w całość aby działało. POMOCY

Aha nie wiem dlaczego ale pliki zamieszczone na www.playstationworld.pl nie chcą się sciągnąc czy serwis już padł???

#80 Moskacz

Moskacz
  • Nowy
  • 497 Postów:
  • Interests:Konsole, Pc, sport etc ;-)

Wysłany 08 lipiec 2006 - 15:55

Co ty nagrywasz normalnie tego elfa na płytke? :doh: A napisałes chociaz system.cnf ? Zreszta Czerwony link u góry

#81 cocacola

cocacola
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 16 lipiec 2006 - 11:18

Sprawa wygląda następująco: Plik hdloader 0.8 + stworzony cnf + dummy taki z 10MB = wszystko wrzucone do ULTRA ISO i nagrane na CD TDK prędkość 8x, wolniej nie ma opcji. NIE DZIAŁA podejście drugie gotowy obraz zassany z http://sksapps.com/hd/HDL_8B_CD.rar nagrany alcoholem 120% prędkość 8x tez NIE DZIAŁA. Co jest grane, inne wcześniejsze hdloadery działają i PSWloader też działa, nagrywane w ten sam sposób przez Alcohola. Co może mieć wpływ na takie zachowanie>>>????

#82 lukasza310

lukasza310
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 16 lipiec 2006 - 16:43

Poda ktos link do najnowszej wersji PSWloader bo zadne nie działają.

#83 tunek

tunek
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 15 sierpień 2006 - 16:26

Witam
a jest moze jakas lista gier ktore chodza na nowym HDL ;) ?
bardzo bym prosil o linka.
dzieki
ps. a gra Jak X Racing chodz z HDL?
pozdrawiam

#84 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 sierpień 2006 - 21:07

PSW loader to szajs bo nie odpala backupow : /

#85 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 16 sierpień 2006 - 23:56

Sagat napisał:

PSW loader to szajs bo nie odpala backupow : /

Dobrze sie czujesz ? :lol: :lol:



Cytuj

Poda ktos link do najnowszej wersji PSWloader bo zadne nie działają.

Masz w download Tu
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#86 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 17 sierpień 2006 - 08:43

wlasnie z tej strony sciagnelem pswloadera 1.3 i mialem problemy z odpalaniem nie ktorych gier backup'ow - wylazi jakis komunikat ze masz pirata gre lub zle zrobione iso - przy zgrywaniu gier na dysk podobny problem. Po tym zajciu psw polecialo w pi.....u na rzecz HD loadera 0.8b patched - czuje sie swietnie : /

#87 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 17 sierpień 2006 - 10:38

A powiedz mi czym sie rozni psw loader (patchowany do 0.8b, tzn chyba... bo nie uzywalem. koda?) od hdloadera 0.8b poza zmieniona skorka oraz przetlumaczonymi tekstami? Niech no sie chwile zastanowie... niczym? Cieszy to tylko ze zostala uzyta taka skorka, ktora sie dobrze kompresuje... Moj hdloader (z ladnymi, kolorowymi skorkami) po skompresowaniu zajmuje grubo ponad 400kb.
No chyba ze cos nie tak poszlo z patchowaniem.

edit:

Sprawdzilem. Odpala gta:lcs - wiec na bank przynajmniej 0.8.

#88 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 24 sierpień 2006 - 12:42

Hej ja mam taką prośbe , kiedyś na forum ktoś dał linka do HDLOADERA do Rippera 2 odpalanego z karty chyba przez DEV mode tzn. po uruchomieniu konsoli i przytrzymaniu trójkąta automatycznie włączał sie HDL. Mógłby ktoś zrobić coś takiego z najnowszą wersją HDL 0.8b? Próbowałem sam zrobić taki obraz ale coś mi nie wyszło... :oops:

#89 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 29 sierpień 2006 - 13:49

Hej co juz nikt nie ma rippera 2 w swojej konsoli? :(

#90 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 29 sierpień 2006 - 14:27

Kliknij w mój podpis i znajdź tutorial o DEV1. Żadnato sztuka, poradzisz sobie.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)