Skocz do zawartości


[Homebrew - MiniOS] myPS2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
261 odpowiedzi w tym temacie

#1 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 08 grudzień 2005 - 15:50

Witam

Juz jakis czas temu zostal wypuszczony MiniOS dla PS2-ki o nazwie MyPS2.

Ostatnio go przetestowalem i musze przyznac , ze jest bardzo dobry :)

Do sciagniecia Np.TU

Strona domowa

Do jego podstawowych zalet należy mozliwosc operacji na plikach , Odpalanie Elfow , Przegladanie zdjec jpg (ze wszystkich nosnikow) , Odtwarzanie MP3 (takze podczas przegladania plikow i zdjec), wbudowany Shoutcast (radio Internetowe) , wbudowany serwer FTP dzialajacy w tle no i oczywiscie ladny wyglad :P
Oczywiscie mamy opcje dotyczace konfiguracji Sieci (FTP) oraz funkcje wylaczenia konsoli 8)

Mozna go odpalac metoda Trigger Disc (Indepedence Compiler) lub jak mamy juz LaunchElf-a zmienic nazwe pliku na BOOT.ELF i podmienic.

Projekt sie dosyc dynamicznie rozwija i mozliwe , ze wszystkie problemy z wesji na wesje beda rozwiazywane ;)

Ja juz LaunchElf-a zamienilem na niego i nie zaluje :P


Dodaj obrazek


Dodaj obrazek


Dodaj obrazek


Dodaj obrazek
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#2 Mokujin

Mokujin
  • Nowy
  • 273 Postów:
  • Interests:gry na PS2 !!!

Wysłany 08 grudzień 2005 - 15:57

trzeba mieć dysk twardy żeby mieć to cacko czy wystarczy karta pamięci? :lol:

#3 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:04

Czy playlisty mp3 działają? Można zmienić tło?
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#4 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:10

Mokujin (Edit) 10.12.05

Nie trzeba miec dysku zeby uzywac myPS2 , program zapisuje swoje ustawienia na MC ale za to zostawia Corrupted Data


emcepl

Tak program obsluguje pliki m3u (listy). W tej wersji nie zauwazylem opcji umozliwiajacej zmiane tla.
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#5 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:31

A jak to zamiast lanchelfa...jak wygląda nim odpalanie HDLoadera?
:?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#6 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:35

marcinps2 napisał:

A jak to zamiast lanchelfa...jak wygląda nim odpalanie HDLoadera?
:?


Normalnie.

Wgrywasz np. HDLoader.ELF na dysk (np. poprzez FTP) i w programie odpalasz go (zakladka My Programs)
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#7 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:39

A można odpalić HDLoadera automatycznie? po 3 sekundach jak to miało miejsce? I gdzie można zobaczyć więcej fot jak to wyglada na tych nie widze zakładki My Programs :( :?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#8 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:40

jest możliwość w jakiś sposób odpalić go jako ten pierwszy browser znaczy że odrazu się odpala zamiast tego oryginalnego...
z DMS'em pewnie by dało rade ale czy z Ripperem :)
pamiętam że PS2OS'a dało się tak odpalać chyba...
Dodaj obrazek

#9 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:56

suuper. W koncu cos ruszylo do przodu z scenowym oprogramowaniem na ps2. Zeby jeszcze powstal program, za pomoca ktorego bez problemu daloby sie przerzucac bezposrednio (nie przez FTP) z PC HDD na PS2 HDD...

http://www.ntba2.de/ - strony myps2
26.05.07 - wrocilem...

#10 PS2Gamer

PS2Gamer
  • Użytkownicy
  • 545 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wolne Miasto Gdańsk

Wysłany 08 grudzień 2005 - 16:58

Tez juz mialem ten programik ale jakos mi do gustu nie przypadl :P
dalej czekam na PS2OS 0.4 albo nowsza wersje myPS2
<a href="http://www.konsola.pl/forum/viewtopic.php?t=5207" target="_blank"><img src="http://img349.imageshack.us/img349/2121/lechiapanoramaprojekt3vc.gif" border="0" class="linked-image" /></a>
PSX|PS2|PS3|PSP|DC|NES|N64|GB|GBC|GBA|

#11 Komar

Komar
  • Nowy
  • 25 Postów:
  • Location:Łódź

Wysłany 08 grudzień 2005 - 18:03

A można nim przenosić np. pliki mp3 na playera mp3/pendrive'a i w drugą stronę ??

#12 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 08 grudzień 2005 - 18:06

Komar napisał:

A można nim przenosić np. pliki mp3 na playera mp3/pendrive'a i w drugą stronę ??

Program obsluguje pamieci przenosne (pamietaj o wgraniu modulow USBD.IRX)


b3rok przeciez jest PFSExplorer
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#13 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 08 grudzień 2005 - 22:15

wow, no to niezle jestem do tylu... Czlowiek nie bywa tak czesto jak kiedys i juz sie w temacie gubi :). Thx za cynk - przez weekend bede testowal.
26.05.07 - wrocilem...

#14 petrol31

petrol31
  • Nowy
  • 157 Postów:

Wysłany 08 grudzień 2005 - 22:25

KoDa napisał:

Program obsluguje pamieci przenosne (pamietaj o wgraniu modulow USBD.IRX)

a gdzie go wgrać żeby działało? na pendrive? czy na CD
bo zdaje mi sie ze w plikach gran turismo 4 był 4 usbd.irx
a jak już to skąd go wziąć?

#15 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 08 grudzień 2005 - 22:33

bierzesz go właśnie np z GT4 i wgrywasz na memorke bodajże do folderu BEDATA czy jakoś tak...
Dodaj obrazek

#16 petrol31

petrol31
  • Nowy
  • 157 Postów:

Wysłany 08 grudzień 2005 - 22:34

właśnie że nie moge z gt4 bo w kompie padł odczyt DVD
a mozna np. launchelfem??

#17 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 08 grudzień 2005 - 22:35

poszukam GT4 to ci moge podesłać napisz mi na PW maila albo coś takiego... :roll:
Dodaj obrazek

#18 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 09 grudzień 2005 - 12:22

b3rok napisał:

wow, no to niezle jestem do tylu... Czlowiek nie bywa tak czesto jak kiedys i juz sie w temacie gubi :). Thx za cynk - przez weekend bede testowal.

Spox :)

TU masz artykul o tym ;)


Dodano pozniej:

Aha nie trzeba miec dysku zeby uzywac myPS2 , program zapisuje swoje ustawienia na MC ale za to zostawia Corrupted Data :x
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#19 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 10 grudzień 2005 - 18:44

Koda - jeszcze raz wielkie THX!

Kurde przydaloby sie na forum dzial: "PROGRAMY". Juz tyle sie o tym mowi i ciagle nic. (za to podzial na rodzaje gier - wogole mi nie odpowiada...).
Moze sie "speakniemy" w pare osob i napiszemy do Szynszylaka petycje zeby w koncu powstal taki dzial?
26.05.07 - wrocilem...

#20 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 10 grudzień 2005 - 19:35

KoDa napisał:

b3rok napisał:

wow, no to niezle jestem do tylu... Czlowiek nie bywa tak czesto jak kiedys i juz sie w temacie gubi :). Thx za cynk - przez weekend bede testowal.

Spox :)

TU masz artykul o tym ;)


Dodano pozniej:

Aha nie trzeba miec dysku zeby uzywac myPS2 , program zapisuje swoje ustawienia na MC ale za to zostawia Corrupted Data :x
Chyba jak większość takich progsów, launchelf chyba też robi corrupted?
Dodaj obrazek

#21 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 11 grudzień 2005 - 01:16

iniemamocny napisał:

KoDa napisał:

b3rok napisał:

wow, no to niezle jestem do tylu... Czlowiek nie bywa tak czesto jak kiedys i juz sie w temacie gubi :). Thx za cynk - przez weekend bede testowal.

Spox :)

TU masz artykul o tym ;)


Dodano pozniej:

Aha nie trzeba miec dysku zeby uzywac myPS2 , program zapisuje swoje ustawienia na MC ale za to zostawia Corrupted Data :x
Chyba jak większość takich progsów, launchelf chyba też robi corrupted?

LaunchElf jest w Browserze wogole niewidoczny.
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#22 petrol31

petrol31
  • Nowy
  • 157 Postów:

Wysłany 11 grudzień 2005 - 08:17

Nagrałem płyte cd-r ze zdjęciami i ich nie odtwarza ten myps2 (są w formacie jpg) a czym najlepiej odtwarzać filmy i filmiki (i jaki format)?

a i jeszcze jedno: to gdzie wgrać ten usbd.irx żeby maps2 OS odpalał pliki z usb?

#23 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 12 grudzień 2005 - 19:06

1. Wyszedl nowy winhiip.
2. Czy moze ktos napisac jak odtwarzac mp3 z HDD za pomoca myPS2 (krok po kroku).
3. Jak sa chetni za dzialem programy to prosze o wpisy TUTAJ

pzdr!
26.05.07 - wrocilem...

#24 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 12 grudzień 2005 - 20:44

Dzięki za info Brok! Niestety dodana została tylko funkcja autorepair. Większe zmiany będą dopiero na krótko przed premierą PS3, czyli styczeń/luty.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#25 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 13 grudzień 2005 - 13:43

b3rok napisał:

1. Wyszedl nowy winhiip.
2. Czy moze ktos napisac jak odtwarzac mp3 z HDD za pomoca myPS2 (krok po kroku).
3. Jak sa chetni za dzialem programy to prosze o wpisy TUTAJ

pzdr!

Tam nie ma wielkiej filozofii :P

pod myPS2 wrzucasz mp3 na dysk (partycje myPS2 - bo tylko ja tam widac) np z Pendrive lub CD ew.FTP i odpalasz na wbudowanym playerze :P
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#26 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 14 grudzień 2005 - 17:01

aaaha :). I wszystko jasne - ja juz wczesniej mialem na HDD partycje z MP3, ale nie zrobiona przez myPS2 i mi nie wykrywalo zadnych mp3, a nie wiedzialem gdzie/jak przejsc na HDD.
A mozna zrobic tak:
1. Uruchamiam myPS2.
2. myPS2 wykrywa, ze nie mam jego partycji i prosi mnie o utowrzenie.
3. Tworze partycje - hmmm zalozmy 10GB.
4. Wyciagam HDD z PS2.
5. Podpinam do PC i za pomoca PS2PFSExplorer wrzucam MP3 z HDD PC na HDD PS2?
26.05.07 - wrocilem...

#27 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 14 grudzień 2005 - 17:32

b3rok napisał:

aaaha :). I wszystko jasne - ja juz wczesniej mialem na HDD partycje z MP3, ale nie zrobiona przez myPS2 i mi nie wykrywalo zadnych mp3, a nie wiedzialem gdzie/jak przejsc na HDD.
A mozna zrobic tak:
1. Uruchamiam myPS2.
2. myPS2 wykrywa, ze nie mam jego partycji i prosi mnie o utowrzenie.
3. Tworze partycje - hmmm zalozmy 10GB.
4. Wyciagam HDD z PS2.
5. Podpinam do PC i za pomoca PS2PFSExplorer wrzucam MP3 z HDD PC na HDD PS2?

No tak ale ale co do PS2PFSExplorera bylbym ostrozny poniewaz on jest jeszcze we wczesnej wersji i ma troche bledow.

Np. u mnie ostatnio gdy probowalem wrzucac gry HDL Dumpem to klient wywalal blad , jakas partycja APA jest uszkodzona :|
Gdy wywalilem partycje stworzona PS2PFSExplorerem HDLDump ruszyl :P

Radze kopiowac pliki recznie (CD/DVD , Pendrive) lub przez FTP.
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#28 petrol31

petrol31
  • Nowy
  • 157 Postów:

Wysłany 14 grudzień 2005 - 18:19

ale gdzie wgrać ten usbd.irx żeby myps2 OS odpalał pliki z usb?

#29 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 14 grudzień 2005 - 18:23

petrol31 napisał:

ale gdzie wgrać ten usbd.irx żeby myps2 OS odpalał pliki z usb?
na memorke do katalogu BEDATA-SYSTEM (albo jakoś tak podobna nazwa powinna być...) :twisted: :wink:
Dodaj obrazek

#30 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 14 grudzień 2005 - 18:23

petrol31 napisał:

ale gdzie wgrać ten usbd.irx żeby myps2 OS odpalał pliki z usb?

Praktycznie wszedzie (nawet na dysk) ale musisz w opcjach myPS2 podac mu sciezke do katalogu gdzie wrzuciles to.
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)