Skocz do zawartości


Modchip - Wszystkie pytania kierować tutaj.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
811 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gnapek

Gnapek
  • Nowy
  • 32 Postów:

Wysłany 24 marzec 2007 - 11:14

Nieznam się na przeobkach konsol i oto moje pytania:

- Czy ripper 3.5 odtwarza DVD9?
- Co byście brali modbo czy rippera?
- I czym się rozni wersja np Ripper 3.41 od 3.41U?

#62 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 25 marzec 2007 - 17:09

@Gnapek

ad.1) bodajże dalej trzeba spatchować obraz płytki Toxic Dual Layerem, ale pewien nie jestem...
ad.2) osobiście bym brał DMS'a... ale skoro u nas tylko dostępne są modbo i rippery to raczej na pewno rippera
ad.3) 3.41u można updejtować bezstresowo z płytki, 3.41 bez ingerencji w konsolę nie...

...a poniżej post z zamkniętego tematu... ;)

Br0k3R napisał:

Mam w mojej konsoli (SCPH-70004 PAL) modchip Ripper 3.41.

1. Czy jest możliwość update'u? na http://www.ripper3.c...3-downloads.htm jest tylko 3.4u->3.41 a niektórzy mają podpis 3.41u //pomijamy fakty mostków itp.

2. Zastanawiam się jak działa taki modchip? czy on robi jakieś zwarcie i to pozwala na odpalenie 'kopii bezpieczeństwa', czy jak?

Dodaj obrazek

#63 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 25 marzec 2007 - 19:49

Siemka
Mam pytanie wyłączyłem Chip Modbo 760(mimo że i tak na razie nie działa:P) kombinacją klawiszy R1+ Start. Moje pytanie jest takie: Jak go mam teraz włączyć?? Może już się sam włączył??

#64 UWTPA

UWTPA
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 25 marzec 2007 - 21:58

Chip sam się włączy po ponownym uruchomieniu konsoli.

#65 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 26 marzec 2007 - 05:54

Siemka
Wczoraj zamontowałem Modbo 760,i po włączeniu konsoli,pojawia się logo MODBO CHIP. Jednak kopie zapasowe gier nadal ni chodzą,a gdy włączam oryginała,to pojawia się ekran z wyborem: Płyta i Memory Card. Gdy wybieram płytę,próbuje załadować,ale za 5 sekund wraca znowu do tego okna wyboru,na karcie są tylko savy. Co mam zrobić żeby mi to działało?

P.S.
Nie mam przylutowanych 5 punktów:
G- nie mogę go znaleźć na płycie głównej
I-nie mogę go znaleźć na płycie głównej
H-nie mogę go znaleźć na płycie głównej
RST-nie ma takiego punktu na chipie
SX-nie ma takiego punktu na chipie

A teraz punkty,których w ogóle nie ma zaznaczonych na płycie,a są na chipie:
RE
oraz punkt między S i M na chipie (nie mogłem go chyba na płycie znaleźć)

Gdzie to wlutować?? Co ja mam zrobić,ja chce już grać..

#66 Gnapek

Gnapek
  • Nowy
  • 32 Postów:

Wysłany 26 marzec 2007 - 13:54

Sluchajcie zadzwonilem do serwisu konsol i sie spytalem czy przerabiaja konsole powiedzieli ze tak puzniej jaki chip wkladaja powiedzieli ze Modbo 754 lub 764 ale nie wiem czy ten 764 wogule istnieje nastepnie powiedzili ze chca to zrobic za 150zl i niby ripper opciaza konsole.

EDIT:

a czy warto matowac rippera 3 do ps2 silm (scph 75004) ? bo slyszalem ze sa problem w tym modelu

#67 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 26 marzec 2007 - 20:14

Witam
Podłączyłem prawie wszystkie punkty,a mianowicie brakuje mi trzech:
G
H
I
Na obrazku ze schematu w rogu pisze Alt(co to oznacza)?
Moja wersja konsoli to V7.A poza tym to nie mogę w ogóle znaleźć tych punktów. Ich nigdzie nie ma. Przy żadnym chipie nie ma nawet takich miejsc do lutowania. Co mam zrobić? Konsola nadal nie działa....

#68 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 26 marzec 2007 - 21:13

ehhh.. jak to nie ma? punkty G H I to punkty odpowiadające za CDVD. Czyli bez nich nie masz szans na działanie. Modbo, jakby nie patrzeć, to klon Matrix Infinity, więc poszukaj na stronie MI schematu do swojej płyty głównej -i powinno być zaznaczone.

alt to prawdopodobnie alternatywne punkty - jak spieprzysz jeden, to czasami możesz przylutować do innego.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#69 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 27 marzec 2007 - 05:37

a możliwe że jest to po zdrugiej stronie płyty głównej? Kto montował niech mi powie gdzie są te 3 punkty,proszę!

#70 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 27 marzec 2007 - 11:16

kurde.. czy ty nie widzisz na schemacie gdzie są zaznaczone odpowiednie punkty?

nie wiem jaką masz konsolę, ale w v12 masz te punkty np. tutaj:
http://www.crystal-c...11/cc11_v12.jpg
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#71 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 27 marzec 2007 - 13:52

mam v7. Przejrzałem całą płytę i nie ma.. Dzisiaj zobacze z drugiej strony(do góry nogami)to jest prawdopodobnie właśnie tam.

#72 Lesli

Lesli
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 1557 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Słupsk

Wysłany 27 marzec 2007 - 17:05

maciek1221 napisał:

mam v7. Przejrzałem całą płytę i nie ma.. Dzisiaj zobacze z drugiej strony(do góry nogami)to jest prawdopodobnie właśnie tam.
nie prawdopodobnie tylko na pewno.
chociaż jeśli dysponujesz schematem z "alt." tzn że masz też fote od góry gdzie są te alternatywne pkt - co kto lubi :P

#73 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 27 marzec 2007 - 20:46

Siemka
Przylutowałem już wszystko. Po uruchomieniu, po włożeniu płyty pojawiał się napis: DVD player is not set up. Po paru resetach i wejściach do set-upa modbo(tam praktycznie nic się nie zmieniło)Napis zniknął a płyt nadal nie czyta. Co mam zrobić żeby to działało? Może trzeba to jakoś skonfigurować? Nie chodzą ani oryginały ani kopie.
Pozdrawiam

#74 pawel.kks

pawel.kks
  • Nowy
  • 5 Postów:
  • Location:Kalisz

Wysłany 27 marzec 2007 - 21:04

Witam
Koleś mi sprzedaje konsole przerobioną ripperem 3.5 i mówi że play pokazuje oprogramowanie 3.41 bo do 3.5 jeszcze nie wyszło? Czy to prawda czy mi wciska scieme?
Pozdri

#75 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 28 marzec 2007 - 05:50

A i w moim problemie ten komunikat pokazuje tylko w grach DVD,zawsze. A CD dalej nie chodzą. Co mam zrobić??!!??

#76 Ares_Real

Ares_Real
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 09:04

Witam, mam zamiar kupić PS2 SCPH-30004 R PAL wraz z ripperem 3 i mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy PS2 jest "spiracone" tak jak kiedyś PSX? Wystarczy nagrać grę i wszystko chodzi?
2. Czy trzeba "tweakować" laser jak z GCN?
3. Czy podczas gry często występują DRE (Disc Read Error) jak w przypadku przerobionego GaCka?

#77 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 09:08

Tak, nie, nigdy (chyba, że laser lub płyta do dupy ) :)

#78 Ares_Real

Ares_Real
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 09:26

A czy Modbo 760 jest dobrym chipem? Nie ma z nim żadnych problemów tak jak z Ripperem?

#79 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3423 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 10:06

z modbo podobno nie ma zadnych problemow. nie mam ale taka jest ogolna opinia;]

BTW: http://www.aktakonso...opic.php?t=5207
punkt III 8)
Dodaj obrazek

#80 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 08 kwiecień 2007 - 22:07

Niedługo stane się posiadaczem grubej ps2 scph-30004 V4.
Jaki chip byłby najlepszy do niej i skąd taki wziąść? rozglądałem się za ripperem 2 na allegro ale nie widać a od MODBO podobno bardzo szybko siada laser w tym właśnie modelu.
Nobody is on the top forever.

#81 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 08 kwiecień 2007 - 22:25

PSManiaK napisał:

Niedługo stane się posiadaczem grubej ps2 scph-30004 V4.
Jaki chip byłby najlepszy do niej i skąd taki wziąść? rozglądałem się za ripperem 2 na allegro ale nie widać a od MODBO podobno bardzo szybko siada laser w tym właśnie modelu.

Ja mialem V1 scph-300001 laser był wyjechany na maksa mialem chip duo 2 se(zajeżdżacz laserów :D ) i wmontowalem modbo 760 i konsola odrazu odżyła, laser ciszej chodzi i oglanie lepiej czytal i to tylko dlatego ze chip miał mniejszy pobor mocy :D Ale mailem go 2 m-ce i działa idealnie(pozniej ps2 sprzedalem). Chipa mozna kupic na allegro.

Pozdr
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#82 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 00:32

euhm ale ja nie będe miał V1 tylko V4
Nobody is on the top forever.

#83 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 10:01

Wiem ze v4 i to jeszcze lepiej bo nowsza konsola wiec bedzie smigac bez problemu :D
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#84 enkel

enkel
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 11:44

Czy modbo760 lub duo3gold maja mozliwosc odpalania uLaunchElfa bezposrednio z usb?

#85 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 11:54

Ja słyszałem że do 30004 V4 lepiej nie podłączać MODBO
Nobody is on the top forever.

#86 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 15:51

enkel napisał:

Czy modbo760 lub duo3gold maja mozliwosc odpalania uLaunchElfa bezposrednio z usb?

żaden modchip nie ma DEV1 na mass:/

#87 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 16:21

PSManiaK napisał:

Ja słyszałem że do 30004 V4 lepiej nie podłączać MODBO

Gdzie tak słyszales?? :o To jezeli sie tak boisz to sobie kup Rippera 3 i masz wszystkie opcje jak w modbo 760 tylko tyle ze jest droższy. :)

Pozdr
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#88 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 16:54

na allegro koleś wystawił aukcje konsole 30004 z modbo 760 tanio i że laser mu padł po 3 dniach użytkowania z tym chipem :|
Nobody is on the top forever.

#89 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 16:58

PSManiaK napisał:

na allegro koleś wystawił aukcje konsole 30004 z modbo 760 tanio i że laser mu padł po 3 dniach użytkowania z tym chipem :|

CO?? :o sugerujesz sie jedenym takim przypadkiem :eek: no to tak jak pisalem wez sobie rippera i spokoj.
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#90 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 21:53

nie umiem zamontować chipa, mój starszy montował mi kiedyś do PSX ale do ps2 jest to chyba bardziej skomplikowane
Nobody is on the top forever.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)