Skocz do zawartości


Modchip - Wszystkie pytania kierować tutaj.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
811 odpowiedzi w tym temacie

#751 daruch

daruch
  • Użytkownicy
  • 84 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 18 październik 2009 - 16:18

Dev4 :P

#752 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 19 październik 2009 - 14:21

Cytuj

Niczego tam nie wgrasz prócz fw i niczego stamtąd nie odczytasz (w sensie nie homebrew i żadnym z dostępnych programów). DEV3 bo o to pytasz, posiada tylko garstka chipów i taki badziew jak Modbo nigdy się do nich nie zaliczał.

Problem w tym, że kupienie innego jest na Allegro niemożliwe. Jakie inne chipy mają flash z którego można korzystać?
Oprócz Crystal Chipa 2.0 sle, który pomimo, że ma 2mb to nie można z niej korzystać. Konsola to slim, niestety nie wiem jaka wersja ale na pewno nie v19. W sklepach w których kupuję nie ma szału:
http://www.game-elem...catalog_84.html
http://www.eurasia.n...c0d4c81cb826bb9

Dodaj obrazek


#753 Hutch

Hutch
  • Nowy
  • 33 Postów:
  • Location:The largest dziura
  • Interests:Granie

Wysłany 22 październik 2009 - 14:44

Witam.
Chciałem zapytać czy da się kompletnie wyłączyć ModBo 760? Jest co prawda sleep mode, ale po wyłączeniu i włączeniu konsoli chip znowu się uaktywnia.
Jeśli nie, to czy da się w jakiś sposób sprawić, by nie bło widać, że zainstalowany jest modchip? Bo normalnie jak włączę konsolę, to najpierw pojawia się byczy napis "ModBo Chip", a później (jeśli wczytuę grę na ps2) pod napisem Playstation 2 pojawia się mniejszy tekst o tej samej treści co wymieniony wyżej. Pierwszy można łatwo wyłączyć, ale co z drugim?
Da się jakoś zrobić to, by czip nie dawał w taki ostentacyjny sposób o sobie znać? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo niedługo konsolę biorę w miejsce, gdzie może się to niefajnie skończyć...

#754 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 22 październik 2009 - 18:20

Wodorost: chyba jeszcze tylko brazylijski wynalazek Thunder Pro II, mający 4MB pamięci, i odpalający gry w 480p. Prawie że niemożliwy do dostania.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#755 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 23 październik 2009 - 00:53

Cytuj

"Thunder Pro II, mający 4MB pamięci, i odpalający gry w 480p"

Wow, czemu tych chipów nie ma w normalnej sprzedaży? <_<
http://www.vtec.com....rproii/news.htm. Śmieszne, że brazylijczycy go zrobili.
Teoretycznie można do nich napisać, te chipy sprzedawali po 10$ :o
Modbo działa ale pcb to ma jak papierek lakmusowy
A ty Hutch, gdzie się wybierasz z konsolą na komendę czy do paki? :roll:

Dodaj obrazek


#756 kamson

kamson
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 23 listopad 2009 - 10:08

witam
ja mam takie pytanie odnośnie modchipa i mcboota
chce spytać o kopie zapasowe mianowicie oto czy jak będe miał mcboota i nagram kopie spatchowaną to czy zostanie ona odtworzona na modbo i odwrotnie jak nagrałbym normalnie kopie bez patchowania tj modbo to potem mcboot mi odczyta tę płytę ?

ps nie chciałem zakładać nowego tematu anie znalazłem tego na forum

Edytowanie przez kamson, 23 listopad 2009 - 10:09 .


#757 XxmaslakxX

XxmaslakxX
  • Użytkownicy
  • 156 Postów:

Wysłany 23 listopad 2009 - 13:33

mcboot nie spaczowannej płyty nie odczyta!
jak jest z modbo to nie wiem...
PS3 SLIM 120gb+1xDS3 6xoryginalna gra
PSP 3004 64mb 2 oryginalna gra
Wii+2xWiiLot+1xNunchuck+Softmod 4 oryginalna gra

#758 kamson

kamson
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 24 listopad 2009 - 16:26

a może ktoś sie wypowie czy modbo będzie czytać spatchowane dvd czy tylko "normalnie" nagrane ?

#759 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 26 listopad 2009 - 19:13

Dla modbo nie będzie różnicy. Spatchowaną płytkę rozpozna jako oryginał ps2. Będzie działać w każdym bądź razie.

#760 sylwekfox

sylwekfox
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 10 grudzień 2009 - 19:47

Witam, mam do Was pytanko: jak odpalić backupy gier z psx-a na ps2 z chipem modbo760? Bo ja jak wkładam płyte z grą z psx-a to uruchamia mi się tylko do loga playstation i dalej koniec nic się nie dzieje.

#761 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 11 grudzień 2009 - 18:19

To znaczy, że nie przechodzi trzeciego sprawdzenia. Mało prawdopodobne, żeby to było coś z chipem. Raczej słabiutkie płytki lub słabiutki laser. Ewentualnie źle wykonany backup.

Nie żałuj na CDki. Większość teraz ma koszmarną jakość. CD Verbatim mówiąc szczerze też, ale nie aż tak strasznie jak pozostałe. Przy płytkach cd dla gier psx odpalanych na ps2 zwykle najlepsze rezultaty otrzymasz w przedziale 16-24x.

#762 sylwekfox

sylwekfox
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 15 grudzień 2009 - 16:57

Zobacz postffgriever, o 11.12.2009, 18:19, napisał:

To znaczy, że nie przechodzi trzeciego sprawdzenia. Mało prawdopodobne, żeby to było coś z chipem. Raczej słabiutkie płytki lub słabiutki laser. Ewentualnie źle wykonany backup.

Nie żałuj na CDki. Większość teraz ma koszmarną jakość. CD Verbatim mówiąc szczerze też, ale nie aż tak strasznie jak pozostałe. Przy płytkach cd dla gier psx odpalanych na ps2 zwykle najlepsze rezultaty otrzymasz w przedziale 16-24x.
Gry wypalone alkoholem120% na profilu play station na płytach verbatim przy prędkości 16x.

#763 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 28 grudzień 2009 - 19:11

W związku iż strona rippera nieżyje, podobnie jak wielce obiecywany mi w mailach przez RipperTeam update 3.5 :(, szukam wszystkich kombinacji padowych do opdalenia poszczególnych trybów DEV itd.

Niestety ku mojemu zdziwieniu nie byłem w stanie niczego ciekawego znaleźć w necie, a z doświadczenia znam 1:
R1 + Reset = Dev1 bodajże /Boot/boot.elf
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#764 daruch

daruch
  • Użytkownicy
  • 84 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 grudzień 2009 - 20:34

R1 -> mc0:BOOT/BOOT.ELF
R2 -> mc0:BOOT/BOOT2.ELF
L2 -> mc0:BOOT/BOOT3.ELF
TRIANGLE -> Normal DEV1 mode for accessing Ripper NaviGator
L1 -> DEV2 mode, launching the default application from the HDD

Press the START button during powering up to disable the chip or
press the RESET button three times.

#765 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 28 grudzień 2009 - 23:16

Zobacz postdaruch, o 28.12.2009, 20:34, napisał:

R1 -> mc0:BOOT/BOOT.ELF
R2 -> mc0:BOOT/BOOT2.ELF
L2 -> mc0:BOOT/BOOT3.ELF
TRIANGLE -> Normal DEV1 mode for accessing Ripper NaviGator
L1 -> DEV2 mode, launching the default application from the HDD

Press the START button during powering up to disable the chip or
press the RESET button three times.

Dzięki bardzo :)

DOdam od siebie: Select + reset = fast boot (omija napisy)

Edytowanie przez gore, 28 grudzień 2009 - 23:17 .

scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#766 august

august
  • Użytkownicy
  • 51 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Elektronika, fotografia, Audi, Chillout

Wysłany 07 maj 2010 - 13:47

W tym dziale jestem pierwszy raz, więc witam ;)
Urzędowałem do tej pory w sekcji poświęconej psone.

Trafiłem dziś na okazję i kupiłem dziś pstwo, wersja 90004/8D. Niestety konsola jest najprawdopodobniej nieprzerobiona (wszystkie znalezione/znane mi sposoby sprawdzenia tego zawiodły). Na PS2 mam tylko oryginały, a kopie bezpieczeństwa mam z psone (i tych drugich nie widzi).

W każdym razie postanowiłem zorientować się w temacie i zakupię modbo 760. Będę montował sam - myślę, że dam radę.
Czy są jakieś praktyczne uwagi co do montażu? Dużo tam jest miejsca na modchip?

Czy dla mnie będzie odpowiedni ten schemat połączeń?
V19-9000X-70-42.jpg

http://www.fotosik.p...7a96b6384f.html

Czy trzeba dokładać jakieś zabezpieczenie lasera stosując modbo 760?

EDIT:

Ok, sprawdziłem - mam wersję GH-072-42. Schematu stricte do tej wersji nie ma, ale podobno można zastosować schemat podłączeń od GH-071-42.
Z góry dzięki za potwierdzenie.

Edytowanie przez august, 07 maj 2010 - 14:59 .


#767 Bambus

Bambus
  • Użytkownicy
  • 60 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Gromnik_City :)

Wysłany 08 lipiec 2010 - 12:04

Witam, podczas bootowania płyty, tam gdzie wyskakuje napis Playstation 2, pod spodem jest napisane "infinity v1.33". Więc mam pytanie, czy ta przeróbka to matrix infinity, modbo infinity czy coś jeszcze innego ? I czy dobra jest ta przeróbka :icon_t_lol:
"Life is brutal and full of Zasadzkas"
Posiadany sprzet : Xbox360 , PS2 , PC , Pegazus :)

#768 Kordikk

Kordikk
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 11 lipiec 2010 - 13:39

Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem PS2 SCPH-79004... Chcialbym ją przerobić, aby grać na kopiach zapasowych... Nie wiem jaki chip zainstalowac, a nie chce sie juz bawic w SwapMagic'i i inne shity... Nie mam gwarancji wiec jak szalec to szalec. Prosilbym o pomoc.

#769 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 12 lipiec 2010 - 10:35

Jakikolwiek chip, który pasuje do jej płyty głównej - ale i tak nic innego nie kupisz w Polsce jak Modbo760.

Wgraj lepiej sobie FMCB.

#770 paavo91

paavo91
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 25 sierpień 2010 - 15:48

Witam mam pytanie bo jestem laikiem. Czy mając ps2 scph 50004 mogę grać nie używając napędu? Jeśli tak to co muszę zrobić? Słyszałem coś o graniu z dysku ale jak go podpiąć i czy muszę chipować konsolę.
Dziękuje

#771 mgs

mgs
  • Użytkownicy
  • 567 Postów:

Wysłany 26 sierpień 2010 - 10:30

Przejzyj dokladnie forum. Jest masa takich tematow.
Z grubsza Ci powiem ze potrzebujesz:
-FMCB
-NETWORK ADAPTER
-Dysk twardy 3,5 cala ATA

#772 Kaerzet

Kaerzet
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 29 sierpień 2010 - 22:53

Witam, Niewiem czy to dobre miejsce zeby pytac o to ale byl bym wdzieczny gdyby mi ktos pomogl
mam Free Mc Boot'a 1.8b i czy jest mozliwosc zgrania gry na pena i odpalenie jej jezeli tak prosze o wytlumaczenie mi jak z gory dzieki

#773 mgs

mgs
  • Użytkownicy
  • 567 Postów:

Wysłany 30 sierpień 2010 - 10:08

Zobacz postKaerzet, o 29 sierpień 2010 - 22:53 , napisał:

Witam, Niewiem czy to dobre miejsce zeby pytac o to ale byl bym wdzieczny gdyby mi ktos pomogl
mam Free Mc Boot'a 1.8b i czy jest mozliwosc zgrania gry na pena i odpalenie jej jezeli tak prosze o wytlumaczenie mi jak z gory dzieki

Potrzebne Ci Open PS2 Loader na PS2 do ladowania gier i USBUtil v2.00 na PC do kopiowania gier na pendrive'a. Zreszta poszukaj na forum. Temat byl juz poruszany nieraz ;]

#774 Kaerzet

Kaerzet
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 30 sierpień 2010 - 12:49

dzieki wielkie

#775 uzydkownik

uzydkownik
  • Nowy
  • 46 Postów:

Wysłany 21 wrzesień 2010 - 13:57

Ma ktoś takiego chipa? http://allegro.pl/ma...1231266299.html

Który lepszy mars czy modbo?

Dlaczego nie sprzedają już ripperów?

Edytowanie przez uzydkownik, 21 wrzesień 2010 - 13:59 .


#776 revensimac

revensimac
  • Użytkownicy
  • 72 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 02 październik 2010 - 15:25

Zobacz postuzydkownik, o 21 wrzesień 2010 - 13:57 , napisał:

Który lepszy mars czy modbo?

Dlaczego nie sprzedają już ripperów?

Ja polecam ci modbo 760 bo pasuje do wszystkich modeli.

A co do "ripperów" to one były zadrogie jak na polski rynek i zbyt trudne w montażu dlatego już ich niema.

#777 czerwius

czerwius
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 21 październik 2010 - 17:09

witam. mam przerobionego play'a 2 slim chipem modbo v1.1 Przestał on nagle czytac przerobione plyty cd jak i dvd. Wymieniłem laser i to samo;/ Mam jedną gre na ps 1 oryginalną i ją mi czyta plynnie a reszte nie chce. czy to wina lasera czy jest jakaś możliwość ze stało sie coś z chipem śe nie czyta nieoryginalnych płyt ?

#778 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 21 październik 2010 - 17:29

Mógł się spalić albo jakiś kabelek się odlutować i dlatego nie działa

Dodaj obrazek


#779 czerwius

czerwius
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 21 październik 2010 - 18:03

Sprawdzałem. Nie odlutował sie żaden a jak właczam konsole z wcisnietym trókątem i kółkiem to normalnie wchodzi do menu modbo.

#780 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 21 październik 2010 - 18:39

A może go wyłączyłeś czy tam uśpiłeś i dlatego nie działa.

Dodaj obrazek





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)