Skocz do zawartości


PS3 NEWS - komentarze


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
395 odpowiedzi w tym temacie

#61 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 09 grudzień 2007 - 00:28

Podobno sprawa z patchem do AC wygląda tak:

- masz europejską wersję gry to żeby zainstalować patcha, logujesz się na PSN EU, uruchamiasz grę i... instalujesz patcha :P
- masz grę kupioną poza europą (np. USA) to żeby zainstalować patcha musisz... cierpliwie czekać, gdyż patch do dnia dzisiejszego się nie pojawił do tej wersji gry :x
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#62 dzanos

dzanos
  • Nowy
  • 36 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Góralu czy ci nie żal !!!???

Wysłany 09 grudzień 2007 - 14:01

Zobacz postdmlakers1, o 9.12.2007, 0:28, napisał:

Podobno sprawa z patchem do AC wygląda tak:

- masz europejską wersję gry to żeby zainstalować patcha, logujesz się na PSN EU, uruchamiasz grę i... instalujesz patcha :P
- masz grę kupioną poza europą (np. USA) to żeby zainstalować patcha musisz... cierpliwie czekać, gdyż patch do dnia dzisiejszego się nie pojawił do tej wersji gry :x


tak zgadzam sie , ale juz wlasnie mam 19 % instalacji czyli od dzis jest dostepny na PSN Polskim

AMEN!
LG42LE2R + LG HT902TB + PS3 + Godziny spędzone w swoim centrum kontroli światem i okolicami = BEZCENNE!!!

#63 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 09 grudzień 2007 - 21:03

Dzięki wielkie za info... już ściągam :wink:

PS. I niestety dupa blada... do mojej amerykańskiej wersji gry na żadnym z trzech kont (US, EU, PL) nie ma patcha do Assasin's Creed :x

Trzeba cierpliwie czekać :x
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#64 dzanos

dzanos
  • Nowy
  • 36 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Góralu czy ci nie żal !!!???

Wysłany 09 grudzień 2007 - 21:52

Zobacz postdmlakers1, o 9.12.2007, 21:03, napisał:

Dzięki wielkie za info... już ściągam :wink:

PS. I niestety dupa blada... do mojej amerykańskiej wersji gry na żadnym z trzech kont (US, EU, PL) nie ma patcha do Assasin's Creed :x

Trzeba cierpliwie czekać :x

tez mam amerikana , i mi poszlo - wejdz w gre !!!
LG42LE2R + LG HT902TB + PS3 + Godziny spędzone w swoim centrum kontroli światem i okolicami = BEZCENNE!!!

#65 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 09 grudzień 2007 - 22:00

No właśnie uruchomiłem gre, wyskakuje mi biała plansza z informacją: "The game saves data automatically to the HDD at certain points. Do not switch off the power when this icon displayed". Naciskam START, startuje intro gry, potem menu i uruchamiam grę... i żaden patch się nie instaluje... shit... :x
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#66 dzanos

dzanos
  • Nowy
  • 36 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Góralu czy ci nie żal !!!???

Wysłany 09 grudzień 2007 - 23:07

Zobacz postdmlakers1, o 9.12.2007, 22:00, napisał:

No właśnie uruchomiłem gre, wyskakuje mi biała plansza z informacją: "The game saves data automatically to the HDD at certain points. Do not switch off the power when this icon displayed". Naciskam START, startuje intro gry, potem menu i uruchamiam grę... i żaden patch się nie instaluje... shit... :x

zobacz czy ci sie automatycznie plej laczy z netem , mi wsadzenie plyty nic niedalo dopiero jak wszedlem w gre wlasnie przed "ta" biala plansza co 3eba wdusic start znalazl pacza ... i spytal o zainstalowanie ... walcz z nim !!!
LG42LE2R + LG HT902TB + PS3 + Godziny spędzone w swoim centrum kontroli światem i okolicami = BEZCENNE!!!

#67 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 09 grudzień 2007 - 23:37

Połączenie PS3 z netem mam ciągłe i bez żadnych problemów... :P

PS. Patch wreszcie zainstalowany za 7 razem na koncie PL :P
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#68 dzanos

dzanos
  • Nowy
  • 36 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Góralu czy ci nie żal !!!???

Wysłany 10 grudzień 2007 - 10:09

AMEN !
i juz o tym nie rozmawiajmy ... :)
LG42LE2R + LG HT902TB + PS3 + Godziny spędzone w swoim centrum kontroli światem i okolicami = BEZCENNE!!!

#69 Aquanox

Aquanox
  • Użytkownicy
  • 2507 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 grudzień 2007 - 17:18

Co do newsa dmlakers'a :
- Przecież wiadomo było dawno, że Sonka będzie obsługiwała ten format.
Bill się po prostu wcześniej dowiedział i skopiował...

#70 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 grudzień 2007 - 17:38

http://www.konsola.p...w...st&p=212267
Świetnie, że Sony zamierza dodać obsługę DivX z poziomu XMB, tylko czy to naprawdę jest potrzebne? Przecież jest Linux zapewniający kompatybilność z większą ilością formatów.
Poniższy fragment jest dobry :twisted:

Cytuj

deweloperzy będą mogli używać skompresowanych filmów na przykład w przerywnikach filmowych, intrach itp.
Cut scenki w formacie DivX zredukują moc, którą konsola musi włożyć w odtwarzanie filmów. Teoretycznie pozwoli to uzyskać szybsze loadingi, mniejszy pobór mocy oraz mniejszą ilość wydzielanego ciepła
Przecież PS3 to najmocniejsza konsola na rynku niepotrzebująca tego typu ułatwień, zapewniająca swoim posiadaczom maksimum wrażeń m.in. dzięki obrazowi w 1080p oraz nieskompresowanej ścieżce dźwiękowej (po to przecież jest BD).
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#71 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 16 grudzień 2007 - 13:00

Zobacz postemcepl, o 15.12.2007, 17:38, napisał:

http://www.konsola.p...w...st&p=212267
Świetnie, że Sony zamierza dodać obsługę DivX z poziomu XMB, tylko czy to naprawdę jest potrzebne? Przecież jest Linux zapewniający kompatybilność z większą ilością formatów.
Poniższy fragment jest dobry :twisted:

Przecież PS3 to najmocniejsza konsola na rynku niepotrzebująca tego typu ułatwień, zapewniająca swoim posiadaczom maksimum wrażeń m.in. dzięki obrazowi w 1080p oraz nieskompresowanej ścieżce dźwiękowej (po to przecież jest BD).

Niby masz racje, ale jakieś filmiki które lecą na ekranie podczas loadigu i inne duperele mogą być w divixie dzięki czemu zostaje więcej miejsca na inny stuff :D

#72 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 16 grudzień 2007 - 13:35

Zgadza się Soro. Nie można zapomnieć również o grach homebrew i zastosowania w nich przerywników w formacie Divx... :D

No i wprowadzenie formatu Divx zakończy marudzenie i zadawanie pytań o linuxa, odtwarzacze video i kodeki video do niego potrzebne. Więc jest to uśmiech SONY do lamerów linuxowych i podanie Divx'a takim osobom "na tacy" znaczy się w menu konsoli... :P
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#73 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 grudzień 2007 - 14:43

Zobacz postdmlakers1, o 16.12.2007, 13:35, napisał:

Nie można zapomnieć również o grach homebrew i zastosowania w nich przerywników w formacie Divx... :D
Gdzie te homebrew...?

Cytuj

No i wprowadzenie formatu Divx zakończy marudzenie i zadawanie pytań o linuxa, odtwarzacze video i kodeki video do niego potrzebne. Więc jest to uśmiech SONY do lamerów linuxowych i podanie Divx'a takim osobom "na tacy" znaczy się w menu konsoli... :P
Taaaa... zamiast tego będą pytania "Mam film DivX. Wyskakuje mi błąd 800XXXXX", "Jak odtworzyć XviD, rmvb, mkv?", "Jak przekonwertować film w innym formacie...?" etc. Z drugiej strony - "lepszy rydz niż nic".
Ogólnie rzecz ujmując - fajna sprawa, ale bez hype'u proszę...
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#74 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 16 grudzień 2007 - 15:19

Zobacz postemcepl, o 16.12.2007, 14:43, napisał:

Gdzie te homebrew...?

Taaaa... zamiast tego będą pytania "Mam film DivX. Wyskakuje mi błąd 800XXXXX", "Jak odtworzyć XviD, rmvb, mkv?", "Jak przekonwertować film w innym formacie...?" etc. Z drugiej strony - "lepszy rydz niż nic".
Ogólnie rzecz ujmując - fajna sprawa, ale bez hype'u proszę...

A to już inna bajka :D

A jak było gdy wyszedł reality media player czy SMS na PS2 ?

Wszystko przechodzi problemy wieku dziececego, myśle że divx też to nie ominie :P

Cudów z divixem nie bedzie, ale fajny dodatek którego na pewno nie bedzie miał wpływu przy wyborze konsoli:D

#75 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 18 grudzień 2007 - 09:18

dmlakers1: tzn nie wiem co by mi mialo sciskac tyleczek, fakt ze ps3 posiada certyfikat divx'a czy to ze bardziej (dla mnie) przydatna wydaje sie obsluga xvida (o ktorej braku nie wspomniales w newsie)
zeby nie bylo:
PlayStation 3 DivX Playback Tested (Verdict: Not As Good As the Xbox 360)
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#76 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 18 grudzień 2007 - 15:46

Zobacz postkidman64, o 18.12.2007, 11:18, napisał:

typowe pieprzenie :) gdybys przeczytal ten tekst to bys zauwazyl, ze jedyna wada ps3 jest to, ze nie czyta wszystkich xvidow, a oprocz tego wlasciwie nie ma roznic - no chyba ze komus przeszkadza interfejs, mi nie. no i ps3 w przeciwienstwie do x0 nie ma problemow z ratio. mysle ze problemy z xvidem naprawia :)

#77 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 18 grudzień 2007 - 18:14

Zobacz postdeadeye, o 18.12.2007, 15:46, napisał:

typowe pieprzenie :) gdybys przeczytal ten tekst to bys zauwazyl, ze jedyna wada ps3 jest to, ze nie czyta wszystkich xvidow, a oprocz tego wlasciwie nie ma roznic - no chyba ze komus przeszkadza interfejs, mi nie. no i ps3 w przeciwienstwie do x0 nie ma problemow z ratio. mysle ze problemy z xvidem naprawia :)
Oprócz tego dodatkowym plusem PS3 jest obsługa WMV.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#78 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 18 grudzień 2007 - 18:46

Zobacz postemcepl, o 18.12.2007, 20:14, napisał:

Oprócz tego dodatkowym plusem PS3 jest obsługa WMV.
WMV HD, czyli mozna sciagac teledyski z gametrailers w 720p i ogladac na konsoli :D no i jakiegos profilu h264, ktorego afaik x0 nie obsluguje w ogole (bo WMV x0 oczywiscie rowniez obsluguje)
//swoja droga przeczytajcie sobie komenty artykulem podanym przez kidmana. serwis zostal ostro pojechany za falszywe twierdzenia i na stwierdzanie na ich podstawie ze odtwarzanie filmow na x0 jest lepsze :) mnie to nie rusza, ale fajnie byloby gdyby sony dazylo do sprawienia ze wszystkie popularne formaty filmowe odtwarzaja sie bez problemu w XMB.


kolejna edyta - kiedys chyba rozmawialismy tutaj o jakosci odtwarzacza bd w porownaniu do stacjonarnych. chyba nikt nie zauwazyl, ze z tym update'em i wprowadzeniem profile 1.1 ps3 stalo sie najbardziej zaawansowanym i highendowym odtwarzaczem bd. profile 1.1 to obsluga pelnoprawnych aplikacji java, a wiec np bonusowe gry na krazkach z filmami, mozliwosc dociagania roznych informacjji z netu bezposrednio z menu filmu (z tego co czytalem to polaczenia z internetem przez bd sa wbudowane w firmware 2.1, ale zostana aktywowane dopiero, gdy konsorcjum bd zgodzi sie na zatwierdzenie ostatecznej specyfikacji profilu 2.0), itd itp - wszystko co oferuje java, czyli pelna interaktywnosc i bajery graficzne w menu i bonusach. takze mozliwosc odtwarzania 2ch niezaleznych streamow filmu (przykladowo mamy scene nagrana z 2ch roznych kamer - sami decydujemy, czy chcemy obejrzec z jednej, drugiej, czy np z jednej na calym ekranie, a druga w okienku itd itp) do tego standardowo przyjety, podobno najlepszy algorytm skalowania do nizszych rozdzielczosci, pelen support dla wszystkich formatow dzwieku 3d i przesylania ich bitowo do dekodera (czyli absolutnie bezstratne, przesylane do dekodera pelne 7.1 po hdmi 1.3a). innymi slowy ps3 jako pierwszy odtwarzacz bluray ma wszystko, co w ogole moze miec :)

#79 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 18 grudzień 2007 - 20:18

Zobacz postdeadeye, o 18.12.2007, 15:46, napisał:

typowe pieprzenie :) gdybys przeczytal ten tekst to bys zauwazyl, ze jedyna wada ps3 jest to, ze nie czyta wszystkich xvidow, a oprocz tego wlasciwie nie ma roznic - no chyba ze komus przeszkadza interfejs, mi nie. no i ps3 w przeciwienstwie do x0 nie ma problemow z ratio. mysle ze problemy z xvidem naprawia :)
kolejne pieprzenie, zwroc uwage ze art byl edytowany i w momencie, gdy wsawialem do niego linka nie bylo w tym arcie informacji ze niektore xvidy chodza. mimo wszystko czesc osob zglasza problemy z xvidami (czytaj: nie dzialaja)
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#80 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 19 grudzień 2007 - 01:06

Właśnie wgrałem nowy FW i sprawdziłem kilkadziesiąt filmów (ok 40) w formacie divx i xvid. I bez problemu wszystkie działały oprócz tych z dźwiękiem AC3 oraz jakich starych divx'ów z przed 7-8 lat.
Więc Kidman64 skończ proszę pisać tu brednie i napisz list do swojego guru Billa, może zrobi ci prezent pod choinkę o wprowadził obsługę divx'a w X360 :lol: :lol:
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#81 @Kane

@Kane
  • Użytkownicy
  • 726 Postów:

Wysłany 19 grudzień 2007 - 01:50

Zmiany, zmiany, zmiany

Cytuj

Choć niewielkie, to jednak na tyle istotne by o nich wspomnieć. PlayStation 3 oraz PlayStation Portable doczekały się dziś uaktualnienia oprogramowania od Sony. Pobrać je można albo z poziomu menu konsol albo też odwiedzając oficjalne strony firmy. Firmware PS 3 noszący oznaczenie 2.10 zapewnia zapowiadane wcześniej wsparcie plików filmowych zakodowanych w formacie DivX oraz VC-1 (Windows Media Video). Dodatkowo jeśli ktoś lubi udawać, że też ma 12 lat i nazywa się Wojtek to pojawiła się opcja zmiany głosu w rozmowach wideo oraz tych prowadzonych wyłącznie za pośrednictwem mikrofonu. Update oprogramowanie PSP oznaczony numerkiem 3.80 daje jej posiadaczom możliwość odbierania internetowych stacji radiowych.

www.gameonly.pl

EDIT:

ops pomyliło mi się News z News- - komentarze

Nie bijcie.
Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#82 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 grudzień 2007 - 08:27

Zobacz postdmlakers1, o 19.12.2007, 1:06, napisał:

Właśnie wgrałem nowy FW i sprawdziłem kilkadziesiąt filmów (ok 40) w formacie divx i xvid. I bez problemu wszystkie działały oprócz tych z dźwiękiem AC3 oraz jakich starych divx'ów z przed 7-8 lat.
Więc Kidman64 skończ proszę pisać tu brednie i napisz list do swojego guru Billa, może zrobi ci prezent pod choinkę o wprowadził obsługę divx'a w X360 :lol: :lol:
1. nie wiem, czy zauwazyles ale wklejalem tylko linki do informacji
2. caly czas pojawiaja sie nowe informacje co do obslugi xvid'ow przez PS3, wiec nie kazdy link jest aktualny o kazdej porze dnia i nocy
3. jakiego guru billa? nie pisz do mnie w ten sposob, bo mnie to obraza.
4. pst, na chwile obecna 360 nadal ma lepsza obsluge xvid'ow/divx'ow (AC3 5.1 chodzi), wiec nie wiem o co Ci chodzi
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#83 sool

sool
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 19 grudzień 2007 - 09:34

co prawda nie wiem jak ps3 wyświetla divx ale xbox360 robi tragicznie zero resaizowanie on porostu wszystko rozciąga tak ze wygląda to mega tagicznie

#84 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 19 grudzień 2007 - 18:00

ps3 wlasnie ladnie skaluje zachowujac ratio :)

#85 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 grudzień 2007 - 01:21

dmlakers: widzisz jakis problem w podawaniu newsow z maxconsole? jasne, nie zawsze sa to sprawdzone informacje dlatego nie pisze tego jako fakt, tylko jako pogloske.
1) fanboy? prosze Cie, za stary jestem na takie rzeczy
2) Czy glupoty to sie okaze. jesli sie potwierdza to co? powiesz, ze nie miales racji? ja nie twierdze ze ja mam, przytaczam informacje z innych zrodel, jak wszyscy - cos w tym dziwnego?
3) masz jakis problem z moimi newsami w dziale ps3? szkoda, na tym polega forum, ze jest wolnosc wypowiedzi, a regulaminu nie zlamalem o ile mi wiadomo.

Edytowanie przez Gorgonek, 23 grudzień 2007 - 09:40 .
Ano nie złamałeś, masz na to słowo świn... znaczy moderatora :P

Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#86 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 grudzień 2007 - 11:04

Może przypomnę niektórym osobom rzecz zdawałoby się oczywistą - w jednym temacie zamieszczamy newsy znalezione w necie, w drugim te newsy kometujemy. Nie komentujemy natomiast poglądów osób, które te newsy zamieszczają.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#87 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6522 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 25 grudzień 2007 - 15:05

Zobacz postdmlakers1, o 25.12.2007, 13:42, napisał:

Dualshock 3 - już do kupienia... :-D

Na Allegro już można kupić sprowadzane z Japonii Dualshock'i 3 z wibracją... tylko cena na początku trochę odstrasza... 315 PLN - za tyle można kupić 2 Sixxaxis'y :P http://www.allegro.p...racje_ps3_.html

...ale może się skuszę... w końcu Mikołaj przyniósł "grube" koperty :twisted:
Na twoim miejscu bym poczekał pewne jest, że stanieją. Kup 2 sixy, ja daję radę bez wibracji ponad rok :smile_viking:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#88 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 25 grudzień 2007 - 15:36

Zobacz postlaki, o 25.12.2007, 15:05, napisał:

Na twoim miejscu bym poczekał pewne jest, że stanieją. Kup 2 sixy, ja daję radę bez wibracji ponad rok :smile_viking:

Właśnie mam 2 Sixxaxis'y (jeden z nich wcale nie używany)... więc się tak zastanawiam czy nie sprzedać jednego Sixa, dorzucić kasę i kupić Duala 3 :confused:

Zastanawiam się również nad PS3 EYE (warto zainwestować?)... :secret: Poczekam do początku stycznia i chyba obie rzeczy zamówię...
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#89 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6522 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 25 grudzień 2007 - 15:52

EYE to moim zdaniem gra tylko w multi. Samemu szybko się nudzi natomiast na imprezy konsolowo-alkoholowe jak najbardziej. U mnie czy u innych znajomych impreza z singstarem, eye toy'em czy buzz'em to podstawa.
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#90 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 25 grudzień 2007 - 19:46

Również uwielbiam (wraz ze znajomymi) imprezki alkoholowo-singstar'owe (na razie przy PS2, ale zamierzam kupić Singstar na PS3)... :drinks:
czyli... uważasz, że PS3 EYE to dobry zakup?? Słyszałem, że oprócz Singstara kamerkę wykorzystuje nowy Burnout oraz sporo zapowiedzianych gier. Również są wygaszacze ekranu, które współpracują z kamerką (widziałem filmik prezentujący wygaszacze Tori-Emaki i Aquarium... i bardzo mi się spodobały). A przyznam się, że cena PS3 EYE zachęca do zakupu - od 150 do 199 PLN na Allegro :hyh:
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)