Skocz do zawartości


PS3 - problemy..


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
86 odpowiedzi w tym temacie

#31 Yabollek007

Yabollek007
  • Nowy
  • 22 Postów:

Wysłany 06 maj 2008 - 22:00

Mam problem z odtwarzaniem filmów na dvd na PS3. Kiedy odpalam film ekran robi sie czarny, potem na chwile robi się szary i w prawym górnym rogu pojawia się ta "kropla wody", która pokazuje się kiedy na PS3 robimy jakąś operację ( np, kiedy wczytuje nam się strona w internecie ) a następnie ekran zaczyna się zachowywać, jakby PS3 było wyłączone. PS3 mam podłączone do monitora, gry chodzą na nim normalnie. Większość ustawień w opcjach odtwarzania filmów na DVD / BD mam na automatic, wiecie może w czym leży problem?

#32 yanogore

yanogore
  • Użytkownicy
  • 206 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 maj 2008 - 12:27

moim 2 znajomym padly czytniki po jakis 4 msc uzywania obie konsole 40 kupione w grudniu i styczniu

innemu znajomemu podczas aktualizacji cos sie zawiesilo z wiatrakami i mimo prob powrotu do starego softu nie chcialy odpali

w 3 przypadkach wymiana konsoli od reki

a moja sie tylko czasem zawiesza :/

#33 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 17 maj 2008 - 13:34

Zobacz postYabollek007, o 6.05.2008, 23:00, napisał:

Mam problem z odtwarzaniem filmów na dvd na PS3. Kiedy odpalam film ekran robi sie czarny, potem na chwile robi się szary i w prawym górnym rogu pojawia się ta "kropla wody", która pokazuje się kiedy na PS3 robimy jakąś operację ( np, kiedy wczytuje nam się strona w internecie ) a następnie ekran zaczyna się zachowywać, jakby PS3 było wyłączone. PS3 mam podłączone do monitora, gry chodzą na nim normalnie. Większość ustawień w opcjach odtwarzania filmów na DVD / BD mam na automatic, wiecie może w czym leży problem?
monitor masz podlaczony przez dvi/hdmi? jesli nie, to upscale'ing nie bedzie dzialal -sproboj go wylaczyc w ustawieniach ps3 i wtedy zobacz. a jesli jest wylaczony, to wlacz go - bez niego monitor moze nie przyjmowac rozdzielczosci w ktorej jest dvd. tak czy siak mozesz miec problemy, bo filmy dvd sa w formatach ktorych pc monitor moze nie obslugiwac.

#34 Ulwar

Ulwar
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 25 maj 2008 - 11:35

no i mam problem pierwszy raz od 2 miechow cos sie wali gralem ostanio sobie cudnie w gta 4 i rano wstaje żeby załadowac i co mi wyskakuje
"An error was occuerd 883051E"
niestety nie ląduje savów nie chce tez skasować starych savow z innych gier(myślałem sobie za duzo mam napchane na dysku ) co jest grane czyżby konsolka padała mam iść do miejsca zakupu pomóżcie ludzie

#35 MAT3U5Z

MAT3U5Z
  • Użytkownicy
  • 59 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 29 maj 2008 - 11:44

kiedy dokładnie wyskoczył Ci błąd?

#36 Guardian

Guardian
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Location:Poznań
  • Interests:eeee...

Wysłany 02 czerwiec 2008 - 00:34

Witam wszystkich,

mój problem związany jest z poziomem głośności wiatraka. Otóż, gdy gram w "LAIR", w pewnym momencie wiatrak wrzuca się samoczynnie na najwyższe obroty. Konsola robi się głośna jak X360. Co gorsza, prędkość obrotów nie spada gdy zamknę grę i wyciągnę płytę - cały cas wiatrak kręci się jak opętany. Niestety, mam tylko jedną grę, na demkach jest OK, może to wina "LAIR-a". Czy ktoś z Was miał już do czynienia z podobną sytuacją?

PS3 40GB


#37 Kacper20

Kacper20
  • Użytkownicy
  • 178 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Nisko, Podkarpackie

Wysłany 02 czerwiec 2008 - 13:49

Były podobne sytuacje. Wiatrak nie chciał schodzić na niższy poziom. Pytanie: W jakim miejscu masz konsolę? Dobra cyrkulacja powietrza?
PS3 + Motorstorm + Resistance + 2x Sixaxis + Logitech Driving Force + MGS 4

#38 yanogore

yanogore
  • Użytkownicy
  • 206 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 czerwiec 2008 - 10:53

wczoraj padla mi konsola i nie chce juz czytac zadnych plyt dzwonilem do sklepu i powiedzieli zeby przyniesc konsole ze wszystkim z czym ja kupilem to wymienia mi ja od reki bo to podobno bardzo powszechny problem z nimi tutaj (Irlandia).

#39 pawelira

pawelira
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 30 sierpień 2008 - 21:33

konsola byla odłączona od neta przez jakies dwa miesiące wczoraj podłączyłem zrobiłem update gram a tu zawiecha - zrestartowałem i nie widzi płyt - koszmar nie wiem co robic, chyba tylko serwis

#40 Kacper20

Kacper20
  • Użytkownicy
  • 178 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Nisko, Podkarpackie

Wysłany 30 sierpień 2008 - 22:21

Serwis pozostaje.;) Tak się niektórym osobom działo. Laser padł;)
PS3 + Motorstorm + Resistance + 2x Sixaxis + Logitech Driving Force + MGS 4

#41 pawelira

pawelira
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 30 sierpień 2008 - 23:20

co ciekawe gralem cały czas i nic, ani jednej zawiechy
zrobiłem update i padła - nie mogę zrozumiec
przecież update powinno usprawniac sprzęt a nie psuc

#42 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 31 sierpień 2008 - 00:16

Po prostu miałeś pecha... jednym konsole padały po zrobieniu upadate'u softu, a większości nic się nie działo...
Jesteś niestety w tej pierwszej grupie...
Pozostaje ci tylko serwis.
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#43 pawelira

pawelira
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 31 sierpień 2008 - 10:43

znalazłem na allegro lasery do pleya

http://www.allegro.p...lep_robson.html

cena nawet ok
czy zmieniał ktos może już te lasery, ciekawy jestem jak sie sprawują

#44 Szejk

Szejk
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 02 wrzesień 2008 - 09:58

Czy ktos jest mi w stanie powiedziec czy haslo PPPoE moze miec 6 znakow? Kiedy podaje login i haslo w ustawieniach PS3 ta odrzuca je jako nieprawidlowe.

#45 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 02 wrzesień 2008 - 10:06

Od "Podpinania do Internetu" jest osobny temat :roll:

Dodaj obrazek


#46 Szejk

Szejk
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 02 wrzesień 2008 - 10:19

Niestety nie moge znalezc tego odrebnego tematu zwiazanego z "podpinaniem do internetu". Tu jest udzielana pomoc i licze na nia... :)

#47 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 02 wrzesień 2008 - 10:21

Niepełnosprytny?

"Playstation 3" -> "On-Line" (bo przecież to nie jest oczywiste?) -> "Internet w PS3 - pytania, pomoc itp."

Ojej, czyżby ostatni post w tym temacie należał do Ciebie? :roll: Rzeczywiście, nie możesz...

Dodaj obrazek


#48 Szejk

Szejk
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 02 wrzesień 2008 - 10:26

Oops... My bad :D Ostatnio tak, troche niepelnosprytny. Sry za problemy :P

#49 Piotrek8113

Piotrek8113
  • Użytkownicy
  • 125 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kamyk
  • Interests:Mechanika ; Motoryzacja ; Informatyka ; Tuning ;

Wysłany 24 wrzesień 2008 - 17:26

Witam! ^_^
Mam takie pytanie odnośnie Ps3 60gb. Mam swoją 40gb od października i jeszcze nigdy mnie nei zawiodła. :P ale chciałbym się pobawić troszkę z tą 60gb :D
O co chodzi z tą Żółtą diodą LED ??
Bo mam okazje kupić taką konsole właśnie za grosze a nie wiem czy warto bawić się w naprawę ;p
Co uległo uszkodzeniu?? płyta główna ; jakiś czujnik :?
Będę wdzięczny za pomoc :roll:
Pozdro B)



#50 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 24 wrzesień 2008 - 18:56

Jeśli dobrze pamiętam to różnica między 40tką, a 60tką to tylko te 20GB dysku... dużej zmiany nie uświadczysz ;)

Dodaj obrazek


#51 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 wrzesień 2008 - 19:00

No i jeszcze ten czytnik, 2 USB więcej oraz kompatybilność wsteczna. Wg mnie nie ma sensu wymieniać 40Gb na 60 GB szkoda kasy.

Dodaj obrazek


#52 Piotrek8113

Piotrek8113
  • Użytkownicy
  • 125 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kamyk
  • Interests:Mechanika ; Motoryzacja ; Informatyka ; Tuning ;

Wysłany 24 wrzesień 2008 - 21:12

Sorry Panowie Może Mnie Nie Zrozumieliśme Dobrze Bo Trochę Zagmatwałem Moją Wypowiedź :P

Chciałbym tylko wiedzieć co jest uszkodzone w tej 60gb jeżeli świeci się żółta dioda i wogóle nie statruje tak jak tutaj :



Żadna zamiana mnie nie interesuje...kocham swoją 40gb bo jest bezawaryjna ^_^ (odpukać :P )

Edytowanie przez Piotrek8113, 24 wrzesień 2008 - 21:13 .




#53 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 wrzesień 2008 - 21:22

Trudno powiedzieć ponieważ jak na razie mało jest uszkodzonych konsol i mało kto potrafi je w ogóle naprawiać. Może to być wina softu albo mobo. Trzeba by było sprawdzić czy pojawia się coś po przyciśnięciu przycisku power, czy np. po wyciągnięciu dysku jest tak samo. Nie znając budowy tej konsoli bardzo ciężko jest cokolwiek powiedzieć bo mogło zepsuć praktycznie wszystko od jakiś głupich czujników po samą płytę główną o czym wcześniej pisałem.

Dodaj obrazek


#54 Aquanox

Aquanox
  • Użytkownicy
  • 2507 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 wrzesień 2008 - 08:51

Gdzieś czytałem, że to problem z napędem BR.
Ale ile w tym prawdy.. to nie wiem.

#55 Piotrek8113

Piotrek8113
  • Użytkownicy
  • 125 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kamyk
  • Interests:Mechanika ; Motoryzacja ; Informatyka ; Tuning ;

Wysłany 25 wrzesień 2008 - 13:13

Ja Słyszałem też że to podobno HDD siadł ale zmieniony był na dobry i to samo. -_-
Jeżeli chodzi o ten napęd to wydaje mi się że konsola powinna chociaż wystartować a tu nic ;)

Na innym forum z kolei słyszałem że podobno jest to wina czujnika temperatury procesora. Konsola dostaje zły komunikat ( o przegrzaniu) i automatycznie się wyłącza. :o

Także widzę że z tą uszkodzoną 60Gb to taki ryzyk fizyk <_<

Może ktoś zadzwoni do serwisu Sony i spyta się co jest uszkodzone :P

Pozdro B)



#56 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 25 wrzesień 2008 - 14:42

Może Ty zadzwonisz i spytasz skoro Cię to interesuje? :ziew:

Dodaj obrazek


#57 Piotrek8113

Piotrek8113
  • Użytkownicy
  • 125 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kamyk
  • Interests:Mechanika ; Motoryzacja ; Informatyka ; Tuning ;

Wysłany 25 wrzesień 2008 - 17:26

Chopie żart to był ^_^
Poza tym rozmawiałem ze znajomym który miał identyko sytuację w swojej 60gb i panowie z Sony powiedzieli mu że uszkodzeniu uległa płyta główna. Niestety więcej nie chcieli ujawnić -_- <_<



#58 trilu

trilu
  • Nowy
  • 30 Postów:

Wysłany 26 wrzesień 2008 - 10:24

Szacowany koszt naprawy Yellow Light Of Death 149 zł ( robocizna ) + koszt ewentualnych części ,serwis SONY Poznań.Nie tak źle ,jak tanio możesz nabyć konsolę.

#59 pawelira

pawelira
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 07 październik 2008 - 21:07

oddałem do naprawy serwis kraków czekałem 3 tyg i 2 dni dzwonili że jest, jutro odbieram

odp. dodana 10.10.08
sprzęt odebrany i działa !!!!!
zobaczymy jak długo
po save pozostał żal

Edytowanie przez pawelira, 10 październik 2008 - 13:30 .


#60 tajny

tajny
  • Użytkownicy
  • 638 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 luty 2009 - 22:11

No i stało się. Przy grze w PES2009 gra się zawiesiła. Po restarcie konsoli płytę od PES'a widzi, ale po odpaleniu za chwilę się zawiesza a Dead Space nie widzi wcale. Pewnie padł ten nieszczęsny laser. Wersja konsoli to 40gb. Kupiłem ją niestety ponad rok temu, jednak gdzieś czytałem, że istnieje prawdopodobieństwo, że gwarancja trwa 2 lata, orientuje się ktoś jak to jest? Konsola była kupiona w MediaMarkt.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)