Skocz do zawartości


TV


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 08 listopad 2006 - 10:47

http://www.rtvagd.sk..._5458_2340.php5

Obecnie mam zwykły (6 letni) 21 cali... Nie wiem czy brac taki model sprzedawcy z innych sklepow mowia ze cena jest podejrzanie niska ze moze stal dlugo czy cos..
Dzieki za kazda sugestie.

#2 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 08 listopad 2006 - 12:19

Inni sprzedawcy tak mówią, bo zależy im na zarobku. Jak dla mnie cena normalna, może ciut okazyjna ale dobra. Ja bym brał jeżeli masz kase i jesteś zdecydowany. Poza tym zawsze internetowe sklepy są dużo tańsze od zwykłych, taki już ten świat. Dla przykładu: zmywarka, którą teraz mam kosztowała w Media Expert 2499zł, w internecie kupiliśmy tą samą za 1899zł. Działa bardzo dobrze od kilku miesięcy, a i gwarancja jest na rok.

#3 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 08 listopad 2006 - 12:40

No mają tańsze ceny to fakt. Szkoda, że cena wysyłki to aż 80zł... Ale za to serwis philipsa miałbym w moim domu (telewizory philipsa powyżej 21 cali są naprawiane w domu użytkownika). W spec nie ma wejść/wyjść ale wejście euro to raczej będzie tam do konsolki?;)
Dzięki za odp. Czekam na dalsze opinie.

#4 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 08 listopad 2006 - 16:20

jesli juz bierzesz tv za prawie 1000 zl to wolalbym jakis obslugujacy NTSC - najlepiej 100hz.

#5 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 08 listopad 2006 - 16:32

Hm to on nie wyświetli mi np. filmów w NTSC? Co do gier to np bo będę używał tylko org. A 1000hz są już sporo droższe te 1000 to już taka moja górna granica:/

Chociaż widziałem w 1 sklepie za 1.2 k własnie 100hz ale thomsona. Nie wiem czy wydłubie te kase.

#6 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 08 listopad 2006 - 18:15

za 1200 ktos na tym forum pokazywal tv philipsa chyba wlasnie, ktory mial nie tylko 100hz ale i progressive scan - czyli cos co zapewnia spora roznice w jakosci obrazu (a raczej w jego stabilnosci). poczytaj te watki o tv do ps2 to znajdziesz :)

#7 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 09 listopad 2006 - 13:15

Tak widziałem tego philipsa ale on kosztuje 1210 + dowóz to 1250. Niestety nie mam tyle gotówki i szukałem dalej czegoś w granicach tysiąca, znalazłem taki telewizor:
http://www.interav.p...amp;edycja=3508
Fakt , że daewoo... ale kolega ma daewoo od 2 lat i nic sie nie dzieje. Cena to 1040zł z dostawą, na stronie jeszcze nie zmienili.
Co sądzicie? (sądzisz;))

#8 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 listopad 2006 - 13:31

Ja miałem Deawoo 29 100Hz i gówno oddałem pionowy pas jak by wgniecenie w kineskopie w kazdym modelu + poziomoma czarna linia jak w monitorach sony CTR nie polecam
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#9 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 09 listopad 2006 - 14:19

No to musiałeś trafić na felerną sztuke, przecież to niemożliwe żeby wszystkie modele sprzedawali schrzanione :D A cena jest niezła.

#10 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 listopad 2006 - 14:24

gracz81 napisał:

No to musiałeś trafić na felerną sztuke, przecież to niemożliwe żeby wszystkie modele sprzedawali schrzanione :D A cena jest niezła.

wszystkie są takie ale duzo osób tego nie widzi w sklepie prawie nie do zobaczenia ale w domu jak się grało to było widac :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#11 gracz81

gracz81
  • Nowy
  • 24 Postów:

Wysłany 09 listopad 2006 - 15:23

Hm mówisz, że w sklepie nie widać a w domu tak. Tzn. co brałeś 10 telewizorów ze sklepu i w domu widziałeś że wszystkie takie są?:D raczej pas przez środek widać byłoby tak samo jak w pionie.

A tak btw. W każdym sklepie internetowym można zwrócić TV po 10 dniach od odebrania więc jak będzie bardzo źle to oddam i zwrócą kase. Ale z tego co czytałem na tym forum tylko ty widzisz te "pasy" w daewoo lg i samsungach :D

#12 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 11 listopad 2006 - 21:35

Kolejne pytanie typu jaki TV. Szukam czegoś co oferuja dobrą jakość, najlepiej 29 cali i jak wejśćie component ma się do tego wszystkiego.



#13 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 listopad 2006 - 21:54

gracz81 napisał:

Hm mówisz, że w sklepie nie widać a w domu tak. Tzn. co brałeś 10 telewizorów ze sklepu i w domu widziałeś że wszystkie takie są?:D raczej pas przez środek widać byłoby tak samo jak w pionie.

A tak btw. W każdym sklepie internetowym można zwrócić TV po 10 dniach od odebrania więc jak będzie bardzo źle to oddam i zwrócą kase. Ale z tego co czytałem na tym forum tylko ty widzisz te "pasy" w daewoo lg i samsungach :D

Własnie że nie :) pas poziomy to tak jak by czarna nitka własnie grubości nitki identycznie jak w monitorach sony CRT :D a pionowy ma grubość centymetra i to jak by wgniecenie kineskopu normalnie kuje w oczy jak się gra np. w fife :wink: Tylko ja miałem lepszy model ten: http://img387.images...age=polkid5.jpg

bo są wszystkie tylko w sklepie nie byłem do końca pewny bo złe światło było ale lekko było widac nawet w innych markach wolałem nie ryzykować i oddałem ten TV. Mowa o pionowym, bo poziomy to w sklepie widac na białem tle. A obraz na białym tle to wogule porażka w rogach ciemniejszy, na środku jak by wielki plus z tych lini :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#14 Mystic86

Mystic86
  • Nowy
  • 14 Postów:

Wysłany 17 luty 2007 - 20:37

Witam
W najbliższym czasie mam zamiar kupić PsTwo i chciałbym zapytać czy ta konsola nie ma problemów z poprawnym wyświetlaniem obrazu na różnych rodzajach TV? Chodzi o to, że mam stary TV 21' marki Funai z wejściem EURO więc będzie trzeba zastosować przejściówkę i nie wiem czy mogą wystąpic jakieś problemy z prawidłowym wyświetlaniem obrazu przez ten starszy model TV? Bardzo proszę o odpowiedz.
Aha problemów z nim żadnych nie miałem, obraz jest bardzo wyraźny, podpinałem do niego kabel z PC przez TV outa i nie było żadnych problemów. Tylko, że pc to nie ps2 i nie wiem czy warto kupić konsolę jeżeli by miały być problemy z tv.

#15 syphon

syphon
  • Nowy
  • 28 Postów:

Wysłany 16 marzec 2007 - 13:01

Odpowiedzcie mi na ten temat:
http://www.aktakonso...pic.php?t=17739

bo pewien tępy moderator zamknął temat :(

// Sam żeś jest tępy... skoro nie widzisz, że jest taki temat przyklejony to już twój problem, a zapewnia nie został przyklejony bez powodu... - Fajeru-san ;)

#16 emik

emik
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 17 marzec 2007 - 14:19

jako, że to mój debiut na tym forum, to witam wszystkich

i od razu pierwsze pytanie:
co sądzicie o tym LCD: http://allegro.pl/it...dowoz_w_wa.html

#17 bagin14

bagin14
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 13 maj 2007 - 20:24

Dolaczam sie do pytania kolegi powyzej czy na tym tv bo taki zamierzam kupic bede mogl grac w ps2 bez problemu ?chodzi mi o to czy obraz nie bedzie jakis rozmyty lub rozdzialka bedzie zle dopasowana ,ogolnie czy bede mogl na nim grac normalnie bez stresu ?

http://www.allegro.p...s71b_32s71.html

#18 Szyna

Szyna
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 15 wrzesień 2007 - 19:25

Potrzebuję naprawdę taniego tv do PS2. Moją uwagę przyciągnął

http://www.neo24.pl/...4GTS,19505.html

Jak myślicie , nada się ? Warto dokładać do płaskiego kineskopu czy nie widać aż takiej różnicy ? Nie chciałbym wydać więcej niż 400-500 zł.

#19 Dawidzisko

Dawidzisko
  • Nowy
  • 2 Postów:
  • Location:Tychy

Wysłany 27 wrzesień 2007 - 10:00

Witam, odkopuje temat bo walczę z telewizorami już ponad tydzień, w głowie mi się już kręci, najpierw chciałem jakiegoś 32" LCD ale z tego co wyczytałem to do grania najlepszy będzie zwykły CRT. TV ma służyć tylko do grania i odtwarzania filmów z kompa, ewentualnie DVD z konsoli. Znalazłem tego samsunga: http://www.samsung.c.../cw_29z508p.asp w sklepach na necie stoi średnio ok 1200-1300.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na jego temat? Może polecić inny? Dużo lepszy co za tym idzie droższy, ew. podobny a tańszy?
Moje wymagania:
- Możliwość podłączenia do komputera
- Dobry obraz w grach jak i filmach
- cena ok 1200zł

#20 SIBovPL

SIBovPL
  • Użytkownicy
  • 110 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Z przed monitora

Wysłany 14 październik 2007 - 10:49

Dobry telewizorek będzie bardzo dobrze współpracował na konsoli z kablem RGB A co innych tańszych to nie wiem czy dostaniesz lepszy tańszy najlepiej jak ktoś się jeszcze wypowie na ten temat. Ale ten TV co podałeś jest b.dobry

#21 rakless

rakless
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 13 styczeń 2008 - 11:41

Czesc mam pytanie moze to bylo ale nie moglem znalezc.Mianowicie chodzi mi o tv w miare dobry to PS2 naczytalem sie o tym kablu componetnowym do HDTV czy zeczywiscie jest taki ok .Jaki tv bylby najlepszy bo zalezy m,i tylko zeby to byl tv do grania i musi miec 32'

#22 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 13 styczeń 2008 - 11:41

CRT

#23 rakless

rakless
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 13 styczeń 2008 - 11:44

a jakiegos linka mozecie zapodac???bo jest tych tv troszke.a i co sadzicie o tym component kabel?czy to zeczywiscie daje taki wypas ,bo niektorzy na roznych forach sie zachwycaja?

#24 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 13 styczeń 2008 - 11:46

Tak, ale na CRT.

composite -> rgb -> vga -> component (od najgorszego)


Geez, no kup byle TV CRT, który obsługuje PAL/NTSC i 60Hz. Tutaj filozofii nie ma wielkiej.

#25 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 13 styczeń 2008 - 14:24

do Ps2 nie oplaca sie kupowac LCd badz odbiormika HD.Najlepszym rozwiazaniem jest kupno telewizora kineskopowego o mocy 100hz.Polecam jakis LG badz philips 29 cali 100 hz.Gra sie na takim oblednie.Moim zdaniem lepiej niz na hd...

#26 rakless

rakless
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 13 styczeń 2008 - 20:18

Samsung CW-29Z508TS za 1300k ma hdmi i progresive scan i oczywiscie 100hz
http://www.ceneo.pl/593124

#27 Vaqeros

Vaqeros
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 22 styczeń 2008 - 18:39

Witam

Mam pytanie, u nas w domu mam telewizor troche starszy taki czarny z tzw. "dupą" to jest taki co nie jest płaski. ( przepraszam za wyrażenie ) I nie wiem czy dam rady podłączyć wszystkie te kabelki. Prosze o pomoc, z góry dziekuje. :?

#28 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 22 styczeń 2008 - 19:48

Bravo gratulule a my wiemy mamy czarodziejska kule i sprawdzamy czy mozna czy tez nie. naprawde gratuluje. Jezeli tv ma wejscie video i audio albo najlepiej euro to nie ma najmniejszego problemu. Jezeli jestes totalnym laikiem i nie wisz jak wyglada chinche czy euro w co ciezko mi bedzei uwierzyc to podaj chociaz model tego odbiornika.

Dodaj obrazek


#29 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 22 styczeń 2008 - 20:30

Zobacz postgryzzli, o 22.01.2008, 19:48, napisał:

Bravo gratulule a my wiemy mamy czarodziejska kule i sprawdzamy czy mozna czy tez nie. naprawde gratuluje. Jezeli tv ma wejscie video i audio albo najlepiej euro to nie ma najmniejszego problemu. Jezeli jestes totalnym laikiem i nie wisz jak wyglada chinche czy euro w co ciezko mi bedzei uwierzyc to podaj chociaz model tego odbiornika.


no to nie wiesz jaki to model??Przeciez napisal ,ze ''z dupa''...to pewnie ten najnowszy model :P

#30 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 22 styczeń 2008 - 21:25

Ale nie napisal czy defekuje.

Dodaj obrazek





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)