Skocz do zawartości


Lista dysków pasujących, lub nie do PS2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
253 odpowiedzi w tym temacie

#31 Dawid20

Dawid20
  • Nowy
  • 118 Postów:
  • Location:Poznań

Wysłany 15 marzec 2005 - 14:40

Mam pytanie jaki dysk 40G pasuje do v3 prosił bym o propozycje i średnie ceny bo szukam jakiegoś taniego

#32 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 marzec 2005 - 14:44

120GB maxtor 8)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#33 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 15 marzec 2005 - 15:04

Dawid20 napisał:

Mam pytanie jaki dysk 40G pasuje do v3 prosił bym o propozycje i średnie ceny bo szukam jakiegoś taniego

Nie kupuj 40GB to za mało kilka gierek i już cały dysk zapchany, naprawdę się nie opłaca a większe pojemności nie są wcale dużo droższe.

#34 Dawid20

Dawid20
  • Nowy
  • 118 Postów:
  • Location:Poznań

Wysłany 15 marzec 2005 - 15:57

chodzi o to że nie mam za dużo kasy a jak tak to poleć mi jakiś dysk w dobrej cenie może być nawet używany

#35 Sergio

Sergio
  • Nowy
  • 121 Postów:

Wysłany 15 marzec 2005 - 16:52

powiem wam ze 80gb to minimum jesli chcecie tszymac jakies gry tam...bo z 40 bedzie trudno....bardzo trudno

#36 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 15 marzec 2005 - 17:07

Ale naprawdę różnice pomiędzy 40GB a 80GB są niewielkie, poszukaj sobie jaiegoś dysku np. na www.znak.pl jak jesteś z Wawy.

#37 Dawid20

Dawid20
  • Nowy
  • 118 Postów:
  • Location:Poznań

Wysłany 15 marzec 2005 - 20:36

a prosze o średnie ceny a ja jestem z poznania

#38 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 marzec 2005 - 21:24

U mnie w sklepie którym kupowałem swój sa takie ceny na stronie internetowej:

HDD MAXTOR 40GB ATA133 7200 - 250zł
HDD MAXTOR 80.0GB 7200 ATA133 - 250zł
HDD MAXTOR 120.0GB 7200 ATA133 - 345zł
HDD SEAGATE 40GB BARRACUDA 7200 - 250zł
HDD SEAGATE 80GB BARRACUDA - 240zł

Sprawa ma się tak:
różnica między 40GB a 80GB nie istnieje lub większy jest tańszy o 10zł. 40GB SATA które nie pasują fizycznie do NA w ps2 kosztują do 200zł. Barakud nie polecam to chłam - zawiesza się!! :x Z tego co widze to 80GB (HDD MAXTOR 80.0GB 7200 ATA133) za 250zł bedzie dla ciebie najlepszym wysciem. Ja bym nawet wstawił 200GB ale nie podoba mi się wygląd HDAdvence2.0 więc jestem zmuszony badz byłem na zakup 120GB :) Ale i tak więcej kasy nie miałem :) :wink:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#39 Dawid20

Dawid20
  • Nowy
  • 118 Postów:
  • Location:Poznań

Wysłany 16 marzec 2005 - 16:39

ok chyba poczekam do wielkanocy to dostane nowy dysk

#40 cysio

cysio
  • Nowy
  • 49 Postów:
  • Location:ŁDZ

Wysłany 21 kwiecień 2005 - 12:29

a podobo ps2 nie obsluguje dyskow powyzej 120gb (tzn wykrywa jako 139gb) wiec po co 200gb?

#41 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 21 kwiecień 2005 - 12:45

posuzkaj sobie na forum. Spokojnie obsluguje dyski 200GB! Tzn po sformatowaniu dysk ma 189GB.
pzdr

Tylko ze musisz miec HD Advance 2.0, albo najnowsza scenowa werjsa HD Loadera - ja mam taka wersje na Memory Card
26.05.07 - wrocilem...

#42 Haturi

Haturi
  • Użytkownicy
  • 1048 Postów:
  • Location:ja to wiem?
  • Interests:gfx, wrestling, konsole

Wysłany 27 kwiecień 2005 - 07:12

Mam pytanko może ktos wie i odpowie.
MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 2MB 6Y120L0
Szczegóły techniczne:

# Model: 6Y120L0
# Interfejs: IDE Ultra ATA/133
# Pojemość: 120 GB
# Ilość talerzy: 2 szt.
# Prędkość obrotowa: 7200 obr./min.
# Pamięć cache: 2 MB
# Transfer zewnętrzny (odczyt): 133 MB/s
# Transfer zewnętrzny (zapis): 59 MB/s
# Transfer wewnętrzny: 500 Mb/s
# Czas dostępu: 9,0 ms
# Wytrzymałość w czasie pracy: 70 G
# Wytrzymałość w czasie spoczynku: 350 G
# Niezawodność MTBF: 500 000 godz.
# Głośność w czasie pracy: 31 dBA
# Wymiary: format szerokości 3.5"
# Waga: 655 g

Czy ten dzysk zadziała na ps2 ? Bo mam okazje kupić ale nie mam jak sprawdzić a nie chce się później przejechać :/

#43 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 29 kwiecień 2005 - 15:37

Jak kiedyś patrzyłem to chyba zadziała ale nie warto brac bo ma 2MB cache a to znaczy wolniejsze operacje na dużych plikach a to może się objawić problemami podczas gry. Wyobraź obie sytuacje przepełnienie ceche i zwieszka. Kto wie kto wie :P
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#44 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 21 maj 2005 - 11:56

Ja mam pytanie czy ten dysk będzie działał z moją PS2 V9 bo na tej stronce z HDD do PS2 nie moge się połapać proszę o krótkie info
:lol:
WDC WD1600JB-00GVA0

Producent: Western Digital
Rodzina dysków twardych: Caviar SE
Współczynnik postaci: 3.5"
Pojemność po sformatowaniu: 160 GB
średnie opóźnienie obrotowe: 4.20 ms
Prędkość obrotowa: 7200 RPM
średni czas wyszukiwania: 9 ms
Interfejs: Ultra-ATA/100
Rozmiar bufora: 8 MB

SMART: Obsługiwane
Tryb zabezpieczeń: Obsługiwane
Opcje zasilania: Obsługiwane
Zaawansowane zarządzanie energią: Nie obsługiwane
Bufor zapisywania danych: Obsługiwane
Host Protected Area: Obsługiwane
Power-Up In Standby: Nie obsługiwane
Automatic Acoustic Management: Obsługiwane
48-bit LBA: Obsługiwane
Device Configuration Overlay: Obsługiwane

Dysk również wyposażony jest w dwa talerze. Po 80GB na jednym.

a tak wogóle to jaki HDD jest najlepszy do PS2 V9 proszę o konkretny model (pojemnosć 160GB)
Dodaj obrazek

#45 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 22 maj 2005 - 15:08

Western Digital nie poleci chyba że rozbierzesz przystawke NA. Myśle że Maxtora :wink:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#46 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 22 maj 2005 - 15:15

marcinps2 napisał:

Western Digital nie poleci chyba że rozbierzesz przystawke NA. Myśle że Maxtora :wink:

jakiego maxtora polecasz ??? prosiłbym o konkretny model i żeby miał 120 - 160 GB 8)
Dodaj obrazek

#47 Shrek

Shrek
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 902 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:sex , speedway , giery

Wysłany 23 maj 2005 - 11:57

JA posiadam Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB 8MB Cache 6Y120P0
Jestem zadowolony jak cholera , a tu masz dane tego dysku : http://www.bino.pl/g.../?user_id=02027

#48 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2005 - 08:04

Nie mam zadnej przerobki w konsoli, uzywam swapa 3.3 i nie bede mial orginalnego hdloadera.
Czy urychamiajac kopie hdloadera swapem bede mogl z dysku odpalac wszystkie kopie?
Czy bede mogl zgrywac kopie z plyty wlozoenej do konsoli, czy pozostaje tylko zgrywanie przez pc?
Czy w przypadku z zrzucenia hdloadera na memorke konsola musi zczytac ta gre z psx? Bo niestety moja bardzo slabo czyta cd, dopiero po kilku resetach i obawiam sie, ze u mnie nic nie wyjdzie z wgrywania na memorke. Czy ma ktos liste gier z psx, ktore nadaja sie do bootowania hdloadera z memorki?
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#49 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2005 - 09:38

fog napisał:

Nie mam zadnej przerobki w konsoli, uzywam swapa 3.3 i nie bede mial orginalnego hdloadera.
Tez tak mialem, ale na dluzsza mete to jest upierdliwe. Poczytaj o HDL na MC

fog napisał:

Czy urychamiajac kopie hdloadera swapem bede mogl z dysku odpalac wszystkie kopie?
tak, a nawet wiecej niz z oryginalnego HDL (tylko trzeba odpowiednia wersje sciagnac)

fog napisał:

Czy bede mogl zgrywac kopie z plyty wlozoenej do konsoli, czy pozostaje tylko zgrywanie przez pc?
Tak, tylko bedziesz musial uzywac Slide Card

fog napisał:

Czy w przypadku z zrzucenia hdloadera na memorke konsola musi zczytac ta gre z psx? Bo niestety moja bardzo slabo czyta cd, dopiero po kilku resetach i obawiam sie, ze u mnie nic nie wyjdzie z wgrywania na memorke. Czy ma ktos liste gier z psx, ktore nadaja sie do bootowania hdloadera z memorki?
Hmmm no wczytuje, ale w sumie to trwa z 20sek. Liste gier gdzies widzialem... Z mojego dosiwadczenia moge napisac, ze na bank dzialaja: Ridge Racer 4, Theme Park World, Moto Racer World Tour, DragonBall Z Ultimate Battle 22
26.05.07 - wrocilem...

#50 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2005 - 12:32

A czy z ta memorka to nie da rady odpalajac orginalna gra dvd z ps2 zamiast psx? Bo jak juz pisalem nie czyta mi za bardzo cd, wiec pewnie gry z psx tez mi nie zczyta, zeby zbootowac z memorki.
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#51 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2005 - 15:28

hmmm z tego co czytalem to MUSI byc oryginalna gra na PSX. Nie spotkalem sie jeszcze nigdzie zeby oryginalna gra z PS2 sluzyla za trigger disc'a.
26.05.07 - wrocilem...

#52 andrzej2212

andrzej2212
  • Nowy
  • 28 Postów:
  • Location:Zgorzelec

Wysłany 03 czerwiec 2005 - 09:10

Maxtor 160GB 8MB 6B160P0 DM10. Jest cichy (olejowe łożyska), popyla jak trzeba, a 160 GB to sporo miejsca. Z PROLINE można go wyrwać za ok. 360 zeta polskiego.

#53 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 21 czerwiec 2005 - 14:13

Maxtor 4R080J0 80 GB 5400 RPM i 2 MB BUFFER PS2Ownz... v7

czy ten dysk dziala tylko w konsoli v7 i przy programie PS2Ownz ??

#54 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 czerwiec 2005 - 17:33

Czy moglibyscie mi polecic jakis dobry dysk do PS2? (duza czarnula)

cena : ~ 250 zł

#55 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 23 czerwiec 2005 - 17:50

Troche przekrocze 250 zeta,ale lepiejn uzbieraj na większy dysk bo różnice cenowe są bardzo małe dyskami 80 Gb a 120 Gb.Ja bym Ci polecił zakup takiego HD: 120.0 GB MAXTOR 7200 U133 8 MB w sklepie którym ja się zaopatruje kosztuje on 280 zł a za taki sam model tylko 80 Gb zapłacisz 223zł.Decyzja należy do ciebie

#56 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 czerwiec 2005 - 19:57

skoro tak mowisz , to za taka cene to bym zakupil go , 280 zl to nie duzo jak za taki hdd raczej (tak mi sie wydaje).

a masz jakiegos linka gdzie moglbym go kupic? :D

i czy on na 100 % pasuje i bedzie dzialac w ps2 (duza czarnula) ?

#57 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 23 czerwiec 2005 - 20:54

Ja zawsze kupuje w tym sklepie http://www.brawo.pl/cennik/index.htm ,ale oni chyba nie prowadzą sprzedarzy wysyłkowej :lol: Poszukaj u siebie w mieście takiego dysku a napewno znajdzesz,a jeśli Ci się nie chce to masz tutaj z allegro http://www.allegro.p...p?item=55028293

Pozdro :)

#58 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 06 lipiec 2005 - 08:20

ja mam pytanie , bo chce narazie troche kasy zaoszczedzic i podlaczyc hdd ktorego uzywam w kompie :)

jest to Maxtor 4R080J0

i na stronce kompatybilnosci jest napisane tak :

Fitting : YES
Working : YES
Program : PS2Ownz
PS2 : v7
Adaptor : Eth&Mod

czy oznacza to ze ten hdd ruszy tylko na programie PS2Ownz? A nie bedzie dzialac na FreeHDLoader i tylko w konsoli v7?

#59 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 06 lipiec 2005 - 09:58

Gosciowi prawdopodobnie chodzilo o FreeHDLoadera wypuszczonego przez PS2Ownz

To znaczy ,ze na tym modelu byl ten dysk testowany.

Prawdopodobnie bedzie tez dzialal u ciebie
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#60 mechus

mechus
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 18 lipiec 2005 - 22:09

Witam !

Przymiezam się do zakupienia HD do mojej 50004 jednak nie jestem pewny czy będzie działac bo na stronie http://ps2drives.x-pec.com nie znalazłem tego modelu Sad a jest to HD to MAXTOR 6L160P0 160GB (7200) 8MB ATA-133.

Jak myslicie bedzie smigac ? A moze ktos nawet takiego uzywa :?:




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)