Skocz do zawartości


Lista dysków pasujących, lub nie do PS2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
253 odpowiedzi w tym temacie

#61 mechus

mechus
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 19 lipiec 2005 - 12:26

Widze ze albo nie wiecie albo wszyscy zlewaja moj post :evil: a konkretnie chodzi mi o dysk z tej aukcji. http://www.allegro.p...p?item=57364332

Pozdro

#62 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 lipiec 2005 - 14:36

Kurde masz problem ja dałem 345zł za 120GB... popatrz na liste kompatybilności jeśli nie jest sprawdzony to nie kupuj w ciemno dopłac i kup sprawdzony ale problem :lol: podobno org. HDLoader nie widzi 160GB ani 137GB tylko 127GB po sformatowaniu :P Ale jak masz inny progrs to będziesz mieć 150GB Free na gry i inne duperele :wink:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#63 Dumle

Dumle
  • Nowy
  • 339 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Gdańsk
  • Interests:wszystko co ciekawe

Wysłany 22 sierpień 2005 - 09:09

wlasnie mam oferte kupienia 2-c dyskow jeden bym sobie wziol do kompa a drogi do ps2 czy bedzie jakis z tych modelow dziala z ps2 ???? oto one

MAXTOR D540X-4G 5200RPM

120GB Ultra ATA/133
wiecej danych niemam bo tylko tyle napisano na aukcji
PS2 Scph-39004 v7 | RIPPER 2 | Joytech bezprzewodowy 2x Dualshock2 nieoryginalny |2x 8MB Memory Card Sony | Pilot DvD | Multitap |

Xbox Premium | iExtreme 1.4 | Pad bezprzewodowy | Dysk 20GB |

#64 Greg82

Greg82
  • Nowy
  • 52 Postów:

Wysłany 22 sierpień 2005 - 10:11

myslicie ze dysk Segate (chyba serja medalist) 60 gb 5400rpm bedzie dobrze smigal w ps2? i nie wieszal sie. na tej storne pisze ze ten model WORKING ale jak w praktyce bedzie sie sprawowa. Ma ktos takiego segate w ps2?

#65 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 22 sierpień 2005 - 10:18

Dokładnie mówiąc ja: Barracuda 60 GB - works fine.

#66 Greg82

Greg82
  • Nowy
  • 52 Postów:

Wysłany 22 sierpień 2005 - 10:31

no i luzik.Mam nadzieje ze ten dysk nie bedzie za wolny do tego pleya :) wkoncu to 5400rpm i nie barakuda:) pozdr.

#67 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 22 sierpień 2005 - 20:18

Ja miałem seagate 80Gb i 120 ale oba były 7200rpm i sprawdzały się znakomicie :( Mysle że transfer z dysku przy 5400rpm i tak jest o wiele większy i stabilniejszy niż w przypadku płyty DVD :) Więc nie pekaj :lol:

#68 adamop

adamop
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 22 sierpień 2005 - 22:35

Witam .Mam pytanie czy ten dysk bedzie dzialal na mojej konsoli mam ten srebny model a oto akukcjia http://www.allegro.p...p?item=60231432 sam bym sprawdzil ale niemoge sie polapac na tej stronce.

#69 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 22 sierpień 2005 - 22:42

SERIAL ATA!

#70 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 22 sierpień 2005 - 22:43

adamop napisał:

Witam .Mam pytanie czy ten dysk bedzie dzialal na mojej konsoli mam ten srebny model a oto akukcjia http://www.allegro.p...p?item=60231432 sam bym sprawdzil ale niemoge sie polapac na tej stronce.

z tego co wiem dyski SATA nie działają z PS2...ale głowy nie daje za to...:P jak się myle to niech mnie ktoś poprawi...
Dodaj obrazek

#71 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 22 sierpień 2005 - 23:01

Daj głowę :)

#72 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 22 sierpień 2005 - 23:02

czyli działają... :? bo już sam nie wiem... kiedyś ktoś mi napisał że nie... a głowy nie dam nie zasłużyłeś...hehe
Dodaj obrazek

#73 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 22 sierpień 2005 - 23:04

Fire_Fighter999 napisał:

adamop napisał:

Witam .Mam pytanie czy ten dysk bedzie dzialal na mojej konsoli mam ten srebny model a oto akukcjia http://www.allegro.p...p?item=60231432 sam bym sprawdzil ale niemoge sie polapac na tej stronce.

z tego co wiem dyski SATA nie działają z PS2...ale głowy nie daje za to...:P jak się myle to niech mnie ktoś poprawi...

Masz absolutną rację,już post wyżej zwrócił uwagę docent,one po prostu fizycznie nie pasują do NA i co za tym idze nie działają :P

Tutaj macie fotke dla niedowiarków :P

Dodaj obrazek

Na górze jest SATA ,a na dole ATA

Pozdro :)

#74 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 22 sierpień 2005 - 23:05

@soro i wszystko na ten temat hehe dzięki za wyjaśnienie z fotką...:P
Dodaj obrazek

#75 adamop

adamop
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 23 sierpień 2005 - 10:34

Dzieki za odpowiedz .Czyli kupie sobie Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB 8MBCache 6Y120P0 lub Maxtor 120GB (7200) 8MB cache ATA 133 6L120P0

#76 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 sierpień 2005 - 11:13

Zastanawia mnie dlaczego polecacie dyski maxtora 120GB, a nie 160? Różnica w cenie to max. 30zł, a zarówno WinHIIP jak i HDLoader (48bit) obsługują dysku powyżej 120GB...
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#77 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 23 sierpień 2005 - 12:05

Dyski serial ata nie działają z PS2 - na 100%

#78 Talon

Talon
  • Nowy
  • 226 Postów:
  • Location:Wałcz (koło Piły)
  • Interests:Playstation2 i... koszykówka!

Wysłany 23 sierpień 2005 - 12:58

A działa na PS2 dysk Quantum Fireball 27,8GB Samsunga??
Tekken 5 wymiata!

#79 adamop

adamop
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 23 sierpień 2005 - 14:17

Ja juz sie pogubilem wiec mam pomysl.A wiec prosze wszystkich forumowiczow co maja dyski o napisanie co to za dysk i jaki model .Mysle ze to ulatwilo by sprawe zakupu dysku nietylko mi.

#80 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 sierpień 2005 - 14:47

W pierwszym poscie w tym topicu jest link do strony z setkami dysków. Po co więc pisać to jeszcze raz i zaśiecać forum??
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#81 adamop

adamop
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 24 sierpień 2005 - 01:03

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie .A wiec juz wiem ze SATA niedzialaja fizycznie do NA a czy ATA133 bedzie dzialal ?Mni jeszcze dreczy jedno.A mianowicie na konsola.pl zdjecie wejscia na Na jest takie http://www.konsola.p...apter/na_02.jpg a na a na strace z ps2drives jest inne wejscie http://ps2drives.x-p...ves/6Y120P0.jpg

#82 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 24 sierpień 2005 - 01:35

adamop napisał:

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie .A wiec juz wiem ze SATA niedzialaja fizycznie do NA a czy ATA133 bedzie dzialal ?


tak
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#83 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 29 sierpień 2005 - 15:56

nie zakładam nowego tematu bo i po co... mam pytanie odnośnie HDD...i jak mam je spowrotem sformatować żeby było widziane pod windowsem żeby dało się zainstalować winde itd... :? bo kumplowi się przypomniało że mam jego HDD i musze oddać...shit :wink:
Dodaj obrazek

#84 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 29 sierpień 2005 - 16:07

uzyj Partition Magic.
26.05.07 - wrocilem...

#85 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 29 sierpień 2005 - 16:12

Ja polecam w windzie XP wejść w Panel Sterownia-->Narzędzia administracyjne-->Zarządzanie komputerem--(otwiera się okno windy)-->Zarządzanie Dyskami--> wybierasz ten dysk od PS2 i bierzesz utwórz partycje,potem szybkie formatowanie NTFS -->restart kompa i już dysk jest :)

Pozdrawiam

#86 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 29 sierpień 2005 - 16:14

soro napisał:

Ja polecam w windzie XP wejść w Panel Sterownia-->Narzędzia administracyjne-->Zarządzanie komputerem--otwiea się okno windy)-->Zarządzanie Dyskami--> wybierasz ten dysk od PS2 i bierzesz utwórz partycje,potem szybkie formatowanie NTFS -->restart kompa i już dysk jest :)

Pozdrawiam

no dzięki chłopaki za szybką odpowiedz raczej spróbuje sposobem soro będzie łatwiej dla mnie laika komputerowego :D big thx
Dodaj obrazek

#87 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 29 sierpień 2005 - 17:02

Ale ja nie polecam szybkiego formatowania.
Dodaj obrazek

#88 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 29 sierpień 2005 - 18:26

iniemamocny napisał:

Ale ja nie polecam szybkiego formatowania.

a czemu przecież nic się nie powinno stać złego...:?
offtop-----> (fajny tunning avatarka zrobiłeś swoją drogą..:D) koniec offtopa :lol:
Dodaj obrazek

#89 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 29 sierpień 2005 - 18:37

Mogą się pojawić blędy (choć b. rzadko) Zresztą co Ci szkodzi, raptem może pół godziny roboty :lol: ( a nie wiem o jakiej pojemności dysku mówimy, dlatego napisałem że pół godziny)

Mały offtop: dzięki za uznanie dla mojego kunsztu artystycznego :lol: Koniec offtopa :D
Dodaj obrazek

#90 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 29 sierpień 2005 - 19:00

Tak się nie da.
Przy pierwszym uruchomieniu metodą soro - zacznie drzeć mordę o nadpisaniu sygnatury dysku - trzeba mu na to pozwolić.
Następnie - zgodnie z metodą soro należy wybrać widoczny wolumen, prawy przycisk, stworzenie partycji, wybrać podstawową.
Dopiero TERAZ można zakładać dysk logiczny który następnie można sformatować.
Bez podziału na partycje - nie ma co formatować :)




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)