Skocz do zawartości


Oryginalne i zastępcze pady dla Playstation 2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
168 odpowiedzi w tym temacie

#151 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 05 styczeń 2009 - 15:32

chcesz podlaczyc pada niepeesowego do ps2? sie nie da.
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#152 Gonzales

Gonzales
  • Nowy
  • 7 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 06 styczeń 2009 - 12:22

No właśnie - pad z PC (Dual Action™ Gamepad, który wygląda jak "normalny" pad Sony, tyle że nie ma wstrząsów) z gniazdem USB i podłączyć go do PS2. Na pewno się nie da?

#153 mgs

mgs
  • Użytkownicy
  • 567 Postów:

Wysłany 06 styczeń 2009 - 13:19

Wtyczke podlaczyc sie da ale zadna gra go nie wykryje :P
Tekie rzeczy to tylko na PS3 :]

#154 Gonzales

Gonzales
  • Nowy
  • 7 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 08 styczeń 2009 - 11:28

No i wszystko jasne - THX

#155 CoolkToS

CoolkToS
  • Użytkownicy
  • 337 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:D-City
  • Interests:Film,ksiażka,muzyka,gry itp.

Wysłany 09 styczeń 2009 - 20:36

Od podróbki do oryginału jeden krok...
Dziwna jest sytuacja z padami do PS2...
Jedyną cechą jaką się różnią jest cena...

Od zakupu mojej Konsolki tj.3 lata kupiłem 2 pady (nie wliczając 1 "orginala" w zestawie z konsola)
Moja konsola naprawde mało było eksploatowana, więc pad powinien spokojnie dawać rade ale...
1-pad black Sony DS2 przyszedł z konsolą trochę pochodził zaczął się "zwieszać" przerywać jakby cos z kablem było nie tak. Więc kupiłem nowy też "orginal" za 50zl~ tym razem Silver Sony PS2. Patrząc na cene wiedziałem co ryzykuje... Podłączam pada i jade działać działa wszystko chodzi "ociężale" wciskac przyciski X /\ O kwadrat strasznie opornie. Analog też znacznie ciężej chodzi od poprzedniego ale to akurat w niczym nie przeszkadza, chce dodać ze różniły się tylko i wyłącznie kolorem (przynajmniej powierzchownie) Chodziły znacznie inaczej. Po pewnym czasie kupiłem kolejnego tym razem postanowiłem nie oszczędzać wydałem 70~ zł. Black Sony PS2. Ten służy mi do dziś. Nie mogłem znieść że mam 3 pady a tylko 1 działa sprawnie... Postanowiłem pomajsterkować z dwóch popsutych złożyłem 1 dwukolorowy :) zmieniłem bodajże "gumki" za wiele nie pomogło a może w sumie nic nie pomogło. Jako że nie używałem 2ch padów tak wiec 1 mi starczał, ale dziś pomyślalem "niech to licho albo bedę miał 2gi dobrze działający albo zostanie mi tylko 1" Rozkreciłem obydwa niesprawne z wierzchu różniły sie tylko kolorem, w środku trochę inny układ na płytce i "folijka przewodnicza?", przełożyłem tylko tą "folijkę" czy też "plastik" po którym płynie sygnał aż do płytki i dalej, skręciłem Pada i z wstepnych testów wynika że działa o niebo lepiej... Prawie jak oryginał tylko dioda od analoga świeci o wiele mocniej że aż razi w tej podróbce.
Tak więc wygląd jest kompletnie nie ważny, zauważyłem że z wyglądu Oryginalny za 70 zł i "orginalny" za 50 zł różnią sie napisem na spodzie pada ,a mianowicie jedną literka na Oryginale za 70zl jest na końcu literka A ,a na podróbce za 50 zl jest literka H.
Oryginała za 70 zł nigdy nie rozkręcałem więc nie wiem jak wygląda w środku.
Natomiast 2 pozostałe z wygladu różniły się tylko kolorem bo w obydwu na końcu jest lirerka H, natomiast w środku są zupełnie różniące się od siebie.
Polecam płacić drożej ale mniej się denerwować.
A te literki na końcu to chyba jest "ocena jakości" pada...
"A" śmiga wyśmienicie
"H" no cóż zależy jaką masz podróbkę bo widocznie są minimum 2 wersję :).

Pozdrawiam

PS

Nie wiem w sumie po co to napisałem ale może komuś się przyda...

Ktoś obeznany może nam wyjaśnić co mają oznaczać te literki na końcu A,H~

POZDRO!

#156 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 09 styczeń 2009 - 21:09

Ja Ps2 kupilem w wakacje 2004 roku.Od tamtego czasu caly czas gram na czarnym Soniaczu,ktory byl w zestawie.Po polroku dokupilem jeszcze srebrnrgo Soniacza.Oba pady sluza mi do dzis bez zadnych scinek,ani nic z tych rzeczy.W konsoli zdarzyl pasc laser,a pady dalej zyja,wiec to daje to myslenia...

#157 Karlos

Karlos
  • Nowy
  • 26 Postów:

Wysłany 12 luty 2009 - 22:26

Ja mam PS2 od miesiaca - mam oryginalnego DualShock2, oryginalny DualShock (z mojego szescioletniego PSone) i kolejnego pada Sony ale bez wibracji i innym ksztaltem w ktorym lata lewa galka, ale dziala xD. I przyznam ze w wyscigi wole grac na moim niezawodnym bialym padzie z PSone ;D Kiedy gram np. w CMR5 to nie moge poprostu grac na DS2. Denerwuje mnie to mierzenie siły nacisku - musze bardzo mocno trzymac przycisk zeby byl "full gaz xD", a na starym padzie idzie mi o niebo lepiej ;D Tylko galka taka troche luzna i cos w nim lata xD ale jest ok ;D Wiec jesli kupowalbym pada to zastanawial bym sie nad DualShockiem

#158 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 12 luty 2009 - 22:29

A wlasnie mnie ta sila nacisku bardzo przydaje sie nawet w Colinie 2005.Nie trzeba redukowac gazu do zera na zakretach.O niebo lepsze czasy wykrecam na konsoli ,niz na PC..

#159 rudy_

rudy_
  • Użytkownicy
  • 488 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Białystok

Wysłany 12 luty 2009 - 23:13

I nie w każdą grę z PS2 pograsz sobie na DualSchock'u z jedynki - są takie które wymagają trybu cyfrowego.

#160 Njubi :)

Njubi :)
  • Nowy
  • 19 Postów:

Wysłany 01 marzec 2009 - 16:45

Panowie mam problem.
Dostałem pada logitech niebieskiego do kompletu.
Wygląda ok, niebieski jest, z białym logiem logitecha i zadnymi logami PS2, ani sony.
Pryciski ma nie jak w dualshocku tylko swoje, takie szare i poprzecinane w pół.
No i podłączam go, wlaczam ps2, odpalam need for speed underground 2 i chce grać we dwóch.
Wybieram pierwszy pad oryginalny i tego logitecha, ale...
1. Musze poruszać kablem przy joyu aby mozna było wcisnąć start.
2. Diodka od analoga swieci sie zależnie jak trzymam kabel.
3. Jak już uda mi sie wejsc do gry to ten Logitech wybiera menu gry(wciska Start) i nie mozna grac dalej. Niby miedzy tym wciskaniem daje gaz i auto jedzie, ale wyskakuje menu.

Aha i tm jest taki przycisk TURBO.
Co zrobić aby dzialalo?

#161 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 01 marzec 2009 - 17:03

Gry od EA maja problem z nieoryginalnymi padami.Rozne dziwne rzeczy sie wtedy dzieja...

#162 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 01 marzec 2009 - 20:38

Zobacz postNjubi :), o 1.03.2009, 16:45, napisał:

1. Musze poruszać kablem przy joyu aby mozna było wcisnąć start.
Naderwane lub poprzeginane kable od pada. Lutowinca w lape i do dziela.
Dodaj obrazek

#163 RaV579

RaV579
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 02 kwiecień 2009 - 08:09

Ja właśnie zauważyłem, że mam pada A, ale wszystko działa jak należy. Faktycznie klawisze START i SELECT są bardziej wypukłe, lecz mi to nie przeszkadza. Co więcej - to właśnie w padzie który dostałem z konsolą (myślę, że H) zepsuł się X, a po rozkręceniu i skręceniu nie działa w zasadzie cała prawa strona. Pad A działa jak należy.

#164 olesib_thePS2player

olesib_thePS2player
  • Nowy
  • 27 Postów:

Wysłany 11 kwiecień 2009 - 11:58

Ja posiadam gamepady Warez-3004, w Zabrzu, na Mikulczycach kosztuje ok. 30 zł, pomimo tego działają i jestem z tego zadowolony :)
Posiadam to:
Sony PlayStation 2 SCPH-50004 (płyta główna GH-023) + Modbo 760 bazowane na Matrix Infinity
4 płyty demo, 2 pełne wersje
2x Gamepad WAREZ-3004
Memory Card 8MB WAREZ
Gamepad SCPH-1080

#165 psqdny

psqdny
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 23 lipiec 2009 - 12:55

Miał ktoś z was styczność z padem Logic3 "METAL PAD" ??

#166 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 23 lipiec 2009 - 13:35

Zainwestuj lepiej w Soniacza, Twoja propozycja to wg. mnie bardziej ciekawostka niz cos uzytecznego. Poza tym ,nie zapominaj,ze niektore gry wymagaja oryg. Dual Shocka.

#167 Kain

Kain
  • Nowy
  • 25 Postów:
  • Location:WLKP
  • Interests:PLAY STATION

Wysłany 23 październik 2009 - 22:05

Witam, a ja mam taki problem... popsuly mi sie porty od padow i pozostalo mi dzialajace usb, wie ktos moze czy istnieja jakies pady do ps2 obslugujace port usb? obojetnie jakie czy od pc czy ps2...
pozdrawiam

#168 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 23 październik 2009 - 22:36

Nie istnieją bo żadna gra nie używa padów innych niż te, z że tak nazwę, standardowych portów. Napraw płytę główną albo zapomnij o graniu.

#169 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 24 październik 2009 - 12:25

Swoja droga ,pierwsze slysze ,ze mogly sie popsuc porty do padow. Nie wiem ,co tam wsadzales ,ze Ci padly.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)