Skocz do zawartości


Oryginalne i zastępcze pady dla Playstation 2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
168 odpowiedzi w tym temacie

#31 König

König
  • Użytkownicy
  • 319 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:Piłka kopana, Play2, reszta sportu..

Wysłany 10 kwiecień 2007 - 19:09

tajny napisał:

PSManiaK napisał:

Być może, ale select i start nie powinny bardziej wystawać :x

Pad H jest lepszy, to już było wałkowane kiedyś na forum

Wydaje mi sie że oba oryginalne ;] A może w tym drugim mniej wystaje po prostu :D:D. Wlaśnie muszę na A grac bo w H mi kiedys wibracje wysiadły to go rozkręciłem żeby sprawdzić i jak skreciłem to L2 i R2 nie działa ;] Muszę tam kiedyś zajrzec ;]

moze r2 i l2 zle wlozyles jak skrecales ? albo tych takich gabek [nie wiem jak to sie zowie :P ] nie podlozyles wlasciwie ? ja tak mialem z r1 :)
Błogosławieni Ci, którzy chodzą ścieżkami Pana, Ci co szanują dredy rastamana :)

#32 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 10 kwiecień 2007 - 19:25

Cytuj

Wlaśnie muszę na A grac bo w H mi kiedys wibracje wysiadły to go rozkręciłem żeby sprawdzić i jak skreciłem to L2 i R2 nie działa ;] Muszę tam kiedyś zajrzec ;]

Tez tak mialem w DS2 :) Wez włorz dobrze to gumki od R2 i L2 złorz pana nie skrecaj go i teraz od przodu wcisnij przyciski R2 i L2, skrec pada i powinno działac :wink:

Pozdr
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#33 kapen

kapen
  • Użytkownicy
  • 233 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łowicz

Wysłany 10 kwiecień 2007 - 20:15

Powiem wam tak: Mam doświadczenie z padami oryginalnymi jak i podróbami. Trudno jest rozróżnić po zdjęciu na aukcji czy jest to podróba czy nie, ale nówki oryginały mozna kupic po cenach ok 60-70 na allegro, używane po 35-45. Kierując się tym natrafimy na oryginalnego pada, należy jeszcze pamiętać że oryginalne pady maja napis "Black" na opakowaniu, podróbki tego nie mają.
Każdy wie jak przyjemnie się gra na oryginale (każdy przycisk analogowy oprócz L3 i R3), za to na podróbie po 5 minutach grania bolą palce, granie staję sie bardzo uciązliwe i nieprzyjemne :(
Nie kierował bym się przy zakupie tylko fotkami ponieważ niektórzy używają zdjęć z innych aukcji, warto jeszcze zapytać sprzedającego czy to oryg. jeżeli sam nie wie to olać go.
Po dotknięciu pada, wyczucia jego masy i wciśnięcia bule jakiego przycisku jestem w stanie określic czy to oryginał czy nie...tzn. podróba jest cięższa, przyciski nie analogowe
Jedyne rozwiązanie to wyrzucić to gówno albo wsadzic w dupe to sprzedającemu i wystawic negatywa. Sprzedający celowo nic nie piszą w aukcjach czy to oryginał...bo wiedzą że to podróba...dziwie się jedynie kupijącym że wystawiają pozytywy :wink:
dzieki za przeczytanie moich wypocin :P
PSN ID: zolnierz
24.04.08 REZERWA LATO 07/08
PS3 40 GB, 2x Sixaxis, 4 gry
PSP Slim 4.03-OEe, 4 GB
"PStwo, PSP Fat, PSP Slim, PS2 v9, PS2 v3" sprzedane

#34 tajny

tajny
  • Użytkownicy
  • 638 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 kwiecień 2007 - 16:24

Death_Lord napisał:

Cytuj

Wlaśnie muszę na A grac bo w H mi kiedys wibracje wysiadły to go rozkręciłem żeby sprawdzić i jak skreciłem to L2 i R2 nie działa ;] Muszę tam kiedyś zajrzec ;]

Tez tak mialem w DS2 :) Wez włorz dobrze to gumki od R2 i L2 złorz pana nie skrecaj go i teraz od przodu wcisnij przyciski R2 i L2, skrec pada i powinno działac :wink:

Pozdr

Ok dzięki za rady, już kiedyś usiłowałem to dobrze skręcić ale ciężko mi to szło może teraz będzie lepiej :)

#35 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 15 kwiecień 2007 - 00:57

Pady A są dużo gorsze jakościowo, guziki się dosyć trudno naciska nie polecam ich kupywania miałem okazje przetestować wczoraj owe pady. Pad H guziki trochę bardziej odstają (prócz SELECT i START nie tak bardzo jak właśnie na wersji A i przez co lepiej się gra, takie jest moje zdanie i dlatego nie kupie A, wole zapłacić więcej i kupić pad Logitecha lub DS2 H
Nobody is on the top forever.

#36 ps2neb

ps2neb
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 04 maj 2007 - 16:21

jaki pad wybrać za około 50zł

#37 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 04 maj 2007 - 18:03

używany soniaka masz za tyle : http://www.allegro.p..._zapraszam.html

a tu masz podróbke soniaka ale wydają się być dobre (ja mam taką 1 i dla mnie jest ok heh) :

http://www.allegro.p...elki_szok_.html
Nobody is on the top forever.

#38 ps2neb

ps2neb
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 05 maj 2007 - 13:54

PSManiaK napisał:

używany soniaka masz za tyle : http://www.allegro.p..._zapraszam.html

Widziałem tą aukcję, pozostaje tylko zasypać kolesia masa pytań czy to oryginał. Poza tym z podróbami to dam sobie siana, bo miałem jedną = trauma

PS. [OffTop]Jednak to izopropanol był.. na szczęście[/Offtop]

#39 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 05 maj 2007 - 17:34

ps2neb napisał:

to izopropanol był.. na szczęście[/Offtop]

hehe no widzisz :)

PS. Napisał w aukcji że jest oryginalny więc przez mail odpowie to samo, z resztą widać że przewód jest długi, dłuższy niż w podróbkach czyli oryginał
Nobody is on the top forever.

#40 SpecialMan

SpecialMan
  • the bananowicze
  • 361 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:From UK
  • Interests:gry,komputery,filmy,muza,itp

Wysłany 05 maj 2007 - 18:06

U Mnie orginalne pady stoja jakies 5 pound czyli jakies 25 zl oplacalne

#41 ps2neb

ps2neb
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 05 maj 2007 - 20:07

PSManiaK napisał:

ps2neb napisał:

to izopropanol był.. na szczęście[/Offtop]

hehe no widzisz :)

PS. Napisał w aukcji że jest oryginalny więc przez mail odpowie to samo, z resztą widać że przewód jest długi, dłuższy niż w podróbkach czyli oryginał
Ok, w poniedziałek będe miał te 50zł, także biorę. Obym się nie zawiódł
Thx za info

#42 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 05 maj 2007 - 20:30

ja i tak bym wziął tą podróbke ;)
Nobody is on the top forever.

#43 hugo997

hugo997
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 12 maj 2007 - 14:44

Witam! Dziś stałem się posiadaczem ps2 :D Kupilem go na tej aukcji http://www.allegro.p...?item=189060410
I od razu pad wydał mi się jakiś dziwny nie wiem czy taki jest dualshock 2 czy nie ale chyba koles wsadzil jakas podrobe. Porownalem go z ds1 i wagowo podobny ale ten plastik i wykonanie conajmniej dziwne. Niewysrodkowane kolko i krzyzyk na przyciskach.
Postaram sie zamiescic zdjecia tego pada ale nie beda one zbyt dobrej jakosci,nie mam cyfrowki:(
Mam watpliwosci ale moge sie mylic ze to podroba, pierwszy raz mam ds2 w reku.

#44 karczi

karczi
  • Użytkownicy
  • 338 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rajgród

Wysłany 12 maj 2007 - 16:09

dobry interes mozna zrobic :lol:
kupisz tego za 29zł i sprzedawac po 50zł jako oryginały:D z 7 dni na nich pograc i juz:D interes się kręci :D :twisted:

#45 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 12 maj 2007 - 16:34

oryginalny pad ma dłuższy kabel...
Nobody is on the top forever.

#46 JanoHan

JanoHan
  • Nowy
  • 36 Postów:

Wysłany 12 maj 2007 - 16:56

a przestańcie.. sam padłem ofiara takiego oszustwa.. ach te człowieki... niby wszytsko OK, ale kabel krótszy, lewa gałka się "zacina" kolor pada "bladawy", jeden z silników miał peknięte mocowanie.. na szczęście przypomniała mi sie pewna piosenka ".. co kropelka sklei sklei.." no i jakos to jest.. ale ja swojego czasu za ten SHIT dałem 50 zł O.o gdzie za 70 już sa prawdziwe orginały..

#47 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 12 maj 2007 - 17:43

Ja na allegro kupiłem jakis czas temu pada DS2 uzywke za 50zł i wszystko działało gałki jak nowe, nic sie nie zacinało. Moze czasami lepiej kupic sprawdzona i oryginalna uzywke niz nowke podróbke :P
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#48 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 12 maj 2007 - 18:29

http://www.allegro.p...dualshock2.html

lepiej mi powiedzcie czy TO nie jest podróbka bo jeśli nie to jest to niezły interes. Cena nowego pada w media markt 129zł (dzisiaj byłem), cena nowych padów w sklepach internetowych 60-70zł
Nobody is on the top forever.

#49 Szpaczek

Szpaczek
  • Nowy
  • 94 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radziejów

Wysłany 12 maj 2007 - 19:40

Bez pudelka jest. W takim wypadku padem trzeba zagrac zeby to wiedziec ...

#50 hugo997

hugo997
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 12 maj 2007 - 21:04

Powiadacie ze lewa galka sie zacina? U mnie tak jest w NFS:C podczas menu potrafi sie tak zrobic tak jakby byla wcisnieta i samo sie przelacza musze dopiero ja odchylic i to ustepuje 2 razy mi sie tak zdarzylo. Kolor tez rzeczywiscie bladawy. Wstawie zdjecie i jak to sie okaze podroba to wykastruje tego sprzedawce na aukcji wyraznie pisze oryginalny DUALSHOCK!! Jak sie spojrzy pod swiatlo to przy przyciskach widac takie cos jakby plastik byl pekniety ale nie jest pekniety. Napisze chyba zaraz do niego maila i powiem mu co o tym sadze!

Aaaaa co do tego kabla to jakiej on powinien byc dlugosci? Z tego co widze to on jest dluzszy niz w DS1.

#51 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 13 maj 2007 - 00:14

w podróbkach DS2 kabel jest minimalnie dłuższy niż w oryginale DS1. Kabel powinien być coś koło 2m pewnie albo nawet dłuższy

Na bank kupie jakiś pad bo nie moge zagrać w MoH: Frontline padem z DS1 ._.

A polecacie te pady logitecha? który byłby lepszy oryginalny DS2 czy logitecha? który lepiej leży w dłoni :twisted: ?

PS. Śmieszny jest ten sprzedawca pisząc że są to pady oryginalne :

http://www.allegro.p...0_oryginal.html

rzygać mi się chce na takich sprzedawców, pfffffff..
Nobody is on the top forever.

#52 Szpaczek

Szpaczek
  • Nowy
  • 94 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radziejów

Wysłany 13 maj 2007 - 07:54

Oryginal moze oznaczac tez ze sa NOWE :D Kazdy ma cos innegoi w zamysle :D najlepiej nie zalowac na pada...

#53 hugo997

hugo997
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 14 maj 2007 - 11:20

Ocencie czy marna podróba czy oryginał.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

#54 lopi

lopi
  • Nowy
  • 113 Postów:
  • Location:G-D
  • Interests:PSTwo , PC , Net , Games :) And My Biggest LOVE !

Wysłany 14 maj 2007 - 12:44

postaram sie zacytować moją wypowiedź co do Dobrej ceny za Pada oryginalnego:

Powiem wam szczerze że też szukałem na necie dobrego Pada i wiecie co na necie w końcu nie chcialo mi sie szukac i poszedlem do Media Experta tam gdzie kupiłem moją czarnulkę powiedzieli ze będą mnieć dziś oryginalne pady za 30-35zeta i wyciagnoł z PS2 na wystawie co miał jednego i sprzedał mi z niego pada za 30zeta a potem dołoży jak dojdą.I wiem że na bank sprzedał mi oryginalnego Pada :)

#55 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 14 maj 2007 - 13:12

Cytuj

powiedzieli ze będą mnieć dziś oryginalne pady za 30-35zeta

Nie no impossible!

#56 lopi

lopi
  • Nowy
  • 113 Postów:
  • Location:G-D
  • Interests:PSTwo , PC , Net , Games :) And My Biggest LOVE !

Wysłany 14 maj 2007 - 13:23

dlaczego impossible ? Tak mi powiedział zresztą mi wziął od Play2Slim co miał na wystawie i powiedział że wstawi tam nowego jak dojdą do nich wiec podróbki raczej nie może wstawić.
Może oni dostają tanio te pady i nie mają aż tak dużej marży na tym.

#57 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 14 maj 2007 - 13:27

Wiem, że w Media Expercie wszystko do konsol jest cholernie tanie (jak kupowałem tam gry do PS2 to aż zaniemówiłem... Ceny nawet o kilkadziesiąt zł niższe niż, np. w Ultimie czy Robsonie!) w dodatku mają bardzo przyjemną obsługe (przynajmniej u mnie), ale 30zł to chyba przesada :D Chyba, że dlatego, że był z wystawy i może troche używany? No chyba, że był w pudełku :D Nie wiem, naprawdę nie mam pojęcia, a w jakim mieście w ME byłeś??

PS. Po raz kolejny ME rządzi! A nie jakieś tam obsrane MM i Empiki i ich ceny z kosmosu. Uwaga w Wałczu w ME Motorstorm za 179zł ^^ Wiem, że na allegro taniej, ale znajdź mi w sklepie nie internetowym taniej.

#58 lopi

lopi
  • Nowy
  • 113 Postów:
  • Location:G-D
  • Interests:PSTwo , PC , Net , Games :) And My Biggest LOVE !

Wysłany 14 maj 2007 - 14:53

nie no mniał na pułce kartonik w którym był cały Play (żółty) otworzył bo i wyciągnoł mi z niego nowiutki zafoliowany Pad DS2. i zapłaciłem mu za niego 30zł bez targowania ani nic.Podejrzewam ze ME ma tanio akcesoria i nienarzucają dużej marży na produkty.No i teraz promocja jest w ME Kupuj bez Vatu -22% na wybrane produkty hehe U mnie też jest bardzo miła obsługa w ME :P

#59 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 17 maj 2007 - 00:11

dobra szczerze mam kaske i nie wiem co brać.

http://www.allegro.p...dualshock2.html

TEN NOWY (ALE NIE JESTEM TAKI PEWIEN CZY ORYGINAŁ)

http://www.allegro.p..._zapraszam.html

czy ten używany i oryginalny.

PS. Tak sępie się na pada nie dam więcej niż 50 :P i chce oryginał :D
Nobody is on the top forever.

#60 simon2225

simon2225
  • Użytkownicy
  • 359 Postów:
  • Location:Kluczbork
  • Interests:Piłka Nożna , konsole, muzyka.

Wysłany 17 maj 2007 - 06:26

PSManiaK napisał:

dobra szczerze mam kaske i nie wiem co brać.

http://www.allegro.p...dualshock2.html

TEN NOWY (ALE NIE JESTEM TAKI PEWIEN CZY ORYGINAŁ)

http://www.allegro.p..._zapraszam.html

czy ten używany i oryginalny.

PS. Tak sępie się na pada nie dam więcej niż 50 :P i chce oryginał :D

Jak wiesz ze ten drugi jest na 100% orginalny to weź ten drugi...




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)