Skocz do zawartości


PS2 i monitor


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
346 odpowiedzi w tym temacie

#1 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 28 luty 2005 - 20:01

Czy ktoś używa monitora LCD zamiast telewizora podczas grania na PS2. Co daję najlepsza jakość i czy to dobre rozwiązanie. Jaka jakość przez tuner tv?

Mówcie. Nie wiem czy kupić nowy telewizor czy podłączyć do kompa???



#2 Bonzzo

Bonzzo
  • Nowy
  • 458 Postów:

Wysłany 01 marzec 2005 - 21:15

Ja ps2 mam podpiete do TV,slyszalem ze lepsza jest jakos na TV,ale nie jestem pewien bo nie widzialem na zywo jak to wyglada

#3 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 08 marzec 2005 - 22:26

Mówcie. Dzielcie się doświadczeniami.



#4 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 08 marzec 2005 - 22:40

ja mam karte tv to obraz jest dobry wszysystko jest ładnie
ale ja polecam karte graficzną z wejsciem VIVO jest najlepsyz obraz

#5 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 08 marzec 2005 - 23:10

Jak się nazywa ten tunet tv jeśli można?



#6 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 08 marzec 2005 - 23:24

http://www.uno.pl/t_...rtv_studio_303/

bardzo dobra karta w róznych gazetach nagradzana Szynszylak ma taką samą i tez jest zadowolony

#7 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 08 marzec 2005 - 23:35

Czytałem artykuł właśnie ale chciałem się jescze dopytać. Wielkie dzięki dla ciebie!!! I niech moc będzie z Tobą!!!

Czy obraz jest przez tuner tv na całym monitorze??



#8 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 07 maj 2005 - 19:46

tak

#9 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 08 maj 2005 - 15:47

No to cool. Chyba sobie zakupie ten AverMedia Studo 303 coś tam, coś tam. Mam nadzieję, że jakość nie jest bardzo słaba i nie ma żadnych przakłamań graficznych.

Wycziłem jeszcze to http://sklep.komputr...ny.php?id=11418 .



#10 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 16 maj 2005 - 21:11

czuczu napisał:


zew. karta TV troche droga i gorsza od AverMedia Studo 303

#11 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 20 maj 2005 - 11:49

Masz ten tuner?? Jak co ś to powiedz jakiego Windowsa masz.ja mam 98 SE i się trochę boję bo ludzie czasami piszą, że są pod nim problemy z instalką. Na Linuksie wszystko powinno być ok.



#12 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 20 maj 2005 - 11:53

mam win xp miałem problem zainstalowaniem karty bo te sterownik które było dodane do kart nie działa poszukałem na necie i znalazłem najnowsze i juz wszsytko chodzi. Pierwszy własciciel miał win 98 i uniego chodziło

#13 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 21 maj 2005 - 09:32

AverTV USB 2.0. Masz może testy tego tuner'a??



#14 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 21 maj 2005 - 09:56

Obawiam się ,że jeśli kupuisz jakiś średniej jakości panel LCD to możesz stracić na jakości obrazu w stsunku do TV.Ja podłączałem do LCD ps2 ale kolory wydawały mi się jakieś wyblakłe!Ale podkreślam wydawały mi się :D

#15 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 21 maj 2005 - 10:07

LCD już mam. 19 cali LG FLATRON L1915SV. Jest wporzo.

OK. Już nawet nie chcę mówić o tym tunerze usb. Poczytałem trochę i raczej nie dało by się grać bo jest duże opóźnienie pomiędzy konsolą, a ekranem.



#16 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 21 maj 2005 - 18:35

sprawdziłęs emaila bo wysłame ci zdjecia z gta sa

a co do tego tuner usb to on jest drogi gdzies z 350 zł a averTV 303 jest po 200 a jest dwa razy lepszy

#17 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 21 maj 2005 - 18:46

Zdjęcia mam. Dzięki. Jakość nawet, nawet, chociaż być może to przez jakość zdjęć. PsTwo - nie masz żadnych opóźnień jak grasz, wszystko ok??? Sorry, że się czepiam, ale chyba zakupię tego avertv studio 303. http://sklep.komputr...lny.php?id=5138 to ta tak??? I jeszcze coś. Przez co masz konsolę podłączoną, tzn. złącze antenowe, czy s-video bo nie wiem jak z głosem.



#18 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 21 maj 2005 - 18:56

Nic nie zwalania słyszałem o tym, ale to nie prawda u mnie jest dźwięk podłączony do głośników to bym wiedział czy są jakieś opóźnienia

Konsole mam podłączone przecz s-video a dźwięk przez przejściówkę (cincze na mały jack)podłączony do głośników

#19 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 21 maj 2005 - 21:57

Znalazłem jeszcze coś, choć cena może jest wysoka. Tuner stacjonarny obsługujący progressive scanning. Jakość jest świetna i myślę, że to dobre rozwiązanie.
Jezeli jest ktoś zainteresowany, mam linki. Jeden to Avertv Box 9 (droższy), a drugi to Avertv Box 5(tańszy).


http://sklep.komputr...ny.php?id=16534

http://www.avermedia...ertvbox5pip.asp

Tak jak mówiłem, obydwie mają progressive scanning i wysoką rozdzielczość. Ten tańszy kosztuje około 400 PLN.



#20 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 26 lipiec 2005 - 11:47

Pozwolilem sobie na odkopanie tego temtu , bo chcialbym sprobowac pograc na swoim LCD,zamiast psuc oczy na stary TV

Moge zdobyc ta karte http://www.msicomput...@nywhere_Master

MSI TV@nywhere Master , okazyjnie od kumpla za ok 100pln

Moj LCD to NEOVO F-415 ( wiec taki lipny chyba az nie jest )
PS2 bym podlaczyl do karty przez composite video .

Jakies doswiadczenia z podobna koniguracja , albo domysly czy bedzie nie az tak fatalnie ?
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#21 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 lipiec 2005 - 12:21

Ja się zainteresuje tym tematem jak wyjdzie PS3 bo wtedy przesiadka na LCD może będzie konieczna :twisted: :eek: :( Myśle że wtedy monitor 20"LCD mi wystarczy obojetnie czy tuner wbudowany czy zewnętrzny kupie...Mam pytanie i jak z waszą jakością obrazu czuczu?? Wyslesz jakieś fotki?? Jak to Ps2 na LCD wyglondać?? :?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#22 Talon

Talon
  • Nowy
  • 226 Postów:
  • Location:Wałcz (koło Piły)
  • Interests:Playstation2 i... koszykówka!

Wysłany 26 lipiec 2005 - 13:17

Po co kupować tuner za 300zł jak można kupić VGA BOX'a za 200 i będzie luuz (hej a tak właściwie to VGA BOX działa z LCD??).
Tekken 5 wymiata!

#23 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 27 lipiec 2005 - 22:19

Vga box jest badziewny kiepska jakość a karta TV (dobrą na allegro można kupić za 150 zł) duża lepsza jakość no i możesz oglądać tv na kompie a najlepszym rozwiązaniem jest karta graficzna z wejściem VIVO koszt takiej karty jest około 70 zł droższa od normalnej karty a jakość jest lepsza niz. na TV

Pisze to tylko z jednego powodu, (bo juz nie raz to bylo opisywane) zeby sie zamkną i już nie nękał nas tymi swoimi pytaniami

#24 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2005 - 22:30

A czy do tej karty z VIVO ,to potrzebne mi jakies specjalne przejsciowki z tego kabla RGB ?? , no bo ja mam tylko te 3 czincze ...
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#25 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 27 lipiec 2005 - 22:35

jedynie potrzebny kabel S-VHS a tak pro po to polecam ten artylul http://www.konsola.p....php?art_id=195

#26 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2005 - 22:50

ok ,thx
A ta karta o ktorej pisalem bedzie ok ? ( ma wejsice przez czincze jak i s-video ) , pytam sie akurat o ten model, bo jak wspomnialem moge go kupic okazyjnie
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#27 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 27 lipiec 2005 - 23:18

tak ale to jest karta TV chyba

#28 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2005 - 23:24

no chyba tak .. a to ma jakies znaczenie ????
Ja chce tylko PS2 podpiac pod monita .
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#29 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 03 listopad 2005 - 21:40

Dobra chłopaki. Jedno pytanko. Wiem, że temat stary ale nie będę zakładał nowego. Zakupiłem dawno temu tuner Avermedia studio 303 coś tam, coś tam. I niech odezwą się osoby, które próbowały tego samego rozwiązania. Włączam pleja, ale obraz nie sięga krawędzi ekranu. Oczywiście jest opcja overscan ale obraz i tak całkowicie nie wypełnia miejsca. Wszystko dobrze jest podczas odtwarzania DVD na ps2. Co myślicie?? Używam też Linuksa i programu Tvtime. Tam jest wszystko dobrze tylko, że są czarne paski, ale to już nie wina konsoli a oprogramowania.



#30 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 09 listopad 2005 - 16:33

No i jak u was z tym monitorem. U mnie obraz nie sięga krawędzi nawet przy funkcji overscan ustawionej na maksa.






0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)