Skocz do zawartości


PS2 i monitor


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
346 odpowiedzi w tym temacie

#31 Suchoj

Suchoj
  • Użytkownicy
  • 370 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PStwo, dobre wino, i coś strasznego: PC! hr-hr-hr

Wysłany 13 listopad 2005 - 13:48

Mam ten sam model tunera i jest gut.
- Dark Side of the Force is a pathway to many abilities. Some consider to be unnatural.
- Is it possible to learn this Powers?
- Not from a Jedi.

#32 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 13 listopad 2005 - 22:48

Jest gut czyli jak :) ??



#33 Suchoj

Suchoj
  • Użytkownicy
  • 370 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PStwo, dobre wino, i coś strasznego: PC! hr-hr-hr

Wysłany 14 listopad 2005 - 21:57

Mam obraz na caym ekranie.
- Dark Side of the Force is a pathway to many abilities. Some consider to be unnatural.
- Is it possible to learn this Powers?
- Not from a Jedi.

#34 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 14 listopad 2005 - 22:47

Z funkcją overscan czy nie?? Z jakiego kabla korzystasz - s-vhs czy zwykłego??



#35 Piechu

Piechu
  • Użytkownicy
  • 288 Postów:

Wysłany 14 styczeń 2006 - 09:41

rotfl VGA Box jest badziewny no to koles roz*ebales mnie, aktualnei na high res vga boxie jest najladzniejsza grafa na konsoli, a cena okolo 150zl.

#36 slammer

slammer
  • Nowy
  • 176 Postów:
  • Location:Szczecin

Wysłany 19 styczeń 2006 - 21:46

ja jak podlaczalem do telewizora 23" LCD HDTV 720p to jakosc byla srednia. obraz w meno rozmazany bo rozciagniety a podczas gry w 16x9 tez troche rozmazany bo monitory LCD podczas wyswietlania obrazu nizszej rozdzielczosci musza go przeskalowac i nie wyrazne to wychodzi.

jak myslicie, taki kabel by dzialal w druga strone? http://www.allegro.p...p?item=81293453 ??

#37 wiet

wiet
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 15 marzec 2006 - 13:19

A ja mam pytanie który lepiej wybrać do podłączenia ps2 z monitorem lcd 19" (Fujitsu Siemens 19-2P). Chodzi mi o urządzenie zewnętrzne... Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma:http://www.allegro.p..._w_polsce_.html
a http://sklep.benchma...elny_11418.html Nie chodzi mi o cene tylko o jakość obrazu. A mój monitor to ten http://w2.sirius.pl/...bKategorieId=62

#38 GekoPL

GekoPL
  • Nowy
  • 129 Postów:
  • Location:Szczecin

Wysłany 11 kwiecień 2006 - 10:09

Ja miałem AverMediaTV BOX i działało OK...

Ale tam te 19' spójrzcie czego to ludzie nie wymyślą... to dopiero jest git:
http://video.google....841711331584669

#39 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2006 - 23:27

prosze was napiszcei którą karte polecacie kupić na allegro i jakiej firmy
bo ja jakoś nie siedze w kartach i nie orientuje sie jakie są dobri i jakiej firmy
jeśli by był ktoś tak miły to prosił bym linka do jakiejś dobrj karty na allegro w cenie do 100 zł
dzieki i pozdro
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#40 Reksik

Reksik
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 02 maj 2006 - 21:38

Od niedawna myslalem o podpieciu wszystkiego pod kompa- mojego najlepszego przyjaciela :D :D , czytaj: TV oraz PSTwo.
Zalezy mi zeby karta była stostunkowo nie za droga i zeby grafika byla jak najlepsza na rownowartosc ceny.
Monitor mam 19" i pracuje na rozdzielczosci 1280x1024
Karta graficzna [jesli to cos zmienia] GeForce FX 5200 128mb

#41 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 11 maj 2006 - 22:04

zamierzam kupić karte TV zeby podpiąć ps2 do kompa i pograć sobie na monitorzse co myśłicie o tej karcie ??
http://www.allegro.p...ro_uzywana.html
bo zamierzam ją wyrwać tylko nie wiem czy będzie dobra , no zeby to jakoś dzialalo
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#42 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 15 maj 2006 - 11:08

Ja mam wbudowany tuner w monitor ;)
Obraz jest bardzo dsobry :!:
POzdro

#43 Saitek22

Saitek22
  • Nowy
  • 54 Postów:

Wysłany 15 maj 2006 - 13:26

Mam prozbe do uzytkownikow kart AVerTV Studio 303 aby umiescili na forum skriny:D podczas grania. W tej chwili jestem w posiadaniu karty telewizyjnej ale strasznie niewyrazny jest obraz i takie paseczki. Gdyby ktos mógł pokazac zdjecia

#44 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 15 maj 2006 - 15:04

Paski będziesz miał dopóki nie włączysz jakiegoś przeplotu.



#45 Saitek22

Saitek22
  • Nowy
  • 54 Postów:

Wysłany 15 maj 2006 - 17:21

przeplotu to znaczy bo za bardzo nie kapuje.

#46 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 15 maj 2006 - 18:11

czy mógłby ktoś podać linka do jakiejś dobrej i niedrogiej karty na allegro?????

bo chcialbym sobie kupić karte po to zeby pograć na monitorze i nie wiem jaka by byla dobra
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#47 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 16 maj 2006 - 13:26

Nie wiem czy ci czuczu ktoś mówił, ale posty się edytuje, a nie wali jeden pod drugim. Niech rozum będzie z tobą.

#48 wasacz93

wasacz93
  • Nowy
  • 15 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 maj 2006 - 22:15

Ekhem... Czuczu, istnieje taka cudowna opcja jak "edytuj". Korzystaj z niej :x . Stworzona jest ona przede wszystkim dla takich pacanów, którzy zaśmiecają forum. Na przyszłość (jeśli ją będziesz miał) więcej rozwagi. Dziekuję za uwagę, papa.

EDIT:
Kurde... Jacek, wyprzedziłeś mnie o trzy dni. :)

#49 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 20 maj 2006 - 10:23

Ja bym proponował zmodernizować forum. W taki sposób, by osoba o tym samym nicku chcąca coś dopisać, po napisaniu i wysłaniu posta automatycznie dodawany był jako - dopisano albo coś w tym stylu. Wiem, napisałem to w ogóle nie gramatycznie :eek: . Sorry, nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, tak wyszło :P .

#50 razor21

razor21
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 24 czerwiec 2006 - 16:27

Czy monitor z wejsciem RBG rozwiazuje problem?? Czy nadal potrzebna jest karta tv.

#51 van_guard

van_guard
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 09 lipiec 2006 - 16:47

A czy do tego tunera będę mógł podłączyć PS2?
http://www.allegro.p...war_od_ss_.html
lub do tego:
http://www.allegro.p...ra_taniej_.html

#52 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 10 lipiec 2006 - 23:39

na LCD granie jest tragicznie... :P przynajmniej tak mi się wydaje.. na dobry 'zwykłym' tv :) przez Chinczele :P albo euro wszytsko ładnie się prezentuje...
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#53 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 12 lipiec 2006 - 10:37

Gore a grałeś ,że sie kutwa wypowiadaż w ten sposób? Mam monitor lcd i gra sie świetnie w drugim pokoju mam stary komputer ze zwykłym monitorem gra traci na jakości.

Polecam karte AVERMEDIA GO FM 007. Tania bo nówka po 117 zł jakośc obrazu w tv jest dobra podczas gry średnia ale dla nie wymagających starczy. Ma takie funkcje jak: tv, radio, svideo, podczerwień, audio etc no i w zestawie jest pilot. Jedyny minus tej karty to to ,że kanały się przełączają 2 sekundy. Karta w komputer swiat expert dostała miano największa opłacalność. MAxymalna rozdzielczośc to 720x480 czy jakoś tak.

A oto gran turismo na tej karcie obraz jest ładniejszy tyle ze karta widocznioe przy 60 fpsach nie mogła uchwycić jednorazowo jednego fpsa i obraz się troszke rozmył.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#54 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 12 lipiec 2006 - 18:30

Eeee... gdzie to GT?

#55 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 13 lipiec 2006 - 13:06

O pardom :D teraz to już linka nie mam zaraz zrobie dokładny test karty tv zdjecia ogladanych kanałów i gier.

Firma: AverMedia
Model: AverTV GO 007 FM Plus
Funkcje: Odbiór tv (wejście antenowe/kablowe), radio fm, podczerwień, wejście svideo, wejście audo jack
Skład: Pudełko, karta tv, pilot, antena do radia, kabel podczerwieni, instrukcje, adapter RCA na RF, płyta ze sterownikami i programem do odbioru obrazu
Cena sklepowar: 117 zł

Gwarancja: 2 lata

Co jest potrzebne do podpięcia konsoli?
Będziemy potrzebowali kabla SVIDEO koszt ok 20 zł oraz adaptera RCA na mini jack koszt ok 2.50. Kabel od svideo podłączamy bezpośrednio do karty tv zaś 2 chinche odpowiadające za dźwięk podłączamy do adaptora rca ,który jackiem podłączamy do karty.

Jaka jest jakośc obrazu tv?
Obraz emitowany przez karte może pracować w rozdzielczości do 720x480. Karta posiada funkcje overscan, 16 kanałowy podgląd kanałów, regulacje jasności, kontrastu, ostrości, barwy, możliwość robienia screenshotów, nagrywania filmików, przypisania nazwy dla każdego kanału i wiele więcej.

Oto kilka screenów z tv:

http://img147.images...image=11fh3.jpg

http://img82.imagesh...image=22nr2.jpg

http://img122.images...?image=31tq.jpg

http://img226.images...?image=48os.jpg

http://img220.images...?image=55lo.jpg

http://img127.images...?image=61tj.jpg

http://img143.images...?image=74gl.jpg


Obraz emitowany przez karte jest dużo lepszy co widać na screenach gier jednak poprzez kompresje jpg i dośc stare wtyczki które nawet w tv dają zły obraz robią u mnie mały śnieg.

Jaka jest jakosć obrazu w grach?
Hmm na rozdzielczości nie cało ekranowej obraz wygląda świetnie prawie jak w tv jednak jak weźmiemy full screen pojawiająsię małe ząbki ,które znikają jak się oddalimy od monitora na odległośc ok 1 metra.

Karta działa zarówno z grami pal jak i ntsc. Jednak na tsc zauważyłem małe rozmywanie się gier.... Co widać doskonale na napisach wejściowych. Na pierwszy ostrzał idą screeny z gier pal.

PAL:

http://img87.imagesh...?image=46ly.jpg - Gran Turismo 4
http://img98.imagesh...image=14gx2.jpg - Pro Evolution Soocer 5 Menu
http://img143.images...?image=24gx.jpg - Pro Evolution Soccer 5 Gra

Ten screen pokazuje ostrośc gier pal
http://img135.images...131447258cq.jpg

NTSC:
http://img154.images...131519300ab.jpg
http://img207.images...?image=57js.jpg
http://img161.images...=12121214xu.jpg
http://img142.images...121313124dp.jpg


Róznica pomiędzy ostrościami gier pal i ntsc jest ale jednak mało zauważalna mały test: Ta sama gra ntsc wyświetlana w systemie pal i ntsc

http://img108.images...image=1n9wm.jpg
http://img118.images...image=2n8mo.jpg

Jak za te cene to i tak myśle ,że obraz jest bdb jakości. Ogólnie w skali 1/10 karte oceniam na 8/10.

[/b][bąbki [/b]
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#56 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 13 lipiec 2006 - 17:35

Heh, że też Ci się chciało. U mnie masz dużego plusa :). Mnie interesuje tylko jedno. Pierwszy link pod napisem NTSC. Co to za gra :D?

#57 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 13 lipiec 2006 - 18:25

Midnight Club 3 Dub Edition
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#58 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 13 lipiec 2006 - 21:20

Mam zamiar kupic sobie ps2. Wszystkie telewizory mam zajęte a w jednym nie da się włączyc AV poniewaz pilot i ten czytnik w telewizorze nie działa.Chce podłączyc ps 2 do monitora Sony Trinitron Multiscan 500 PS, ale nie wiem jak. Czy przejściówka by pomogła ?? a może da sie inaczej odpalic obraz w tv z ps ???

#59 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 14 lipiec 2006 - 08:59

Nawet ci sie nie chcialo przeczytac pierwszych stron tematu wr.... nie mamy oczym gadac.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#60 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 14 lipiec 2006 - 09:27

czytałem wszystko :) ale ja i tak nic z tego nie kumam ;/ mam tylko pytanie czy da sie inaczej odpalic ps 2 niz przez av ??
ja mam monitor sony trinitron multiscan 500 ps czy to bedzie działać
http://www.gral.pl/p...bezkomp._97.php




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)