Skocz do zawartości


PS2 i monitor


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
346 odpowiedzi w tym temacie

#331 jasiek

jasiek
  • Nowy
  • 15 Postów:

Wysłany 04 wrzesień 2008 - 15:42

kupilem LG 22" LCD W2252TQ-PF

i zastanawiam sie co jak i z czym.. mam jakis stary tuner Prolink PixelView PlayTV Pro PV-BT878P
i zastanawiam sie czy to w ogole zda egzamin czy kupic tuner ktory wyjdzie taniej od nowego tv ?

#332 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 04 wrzesień 2008 - 17:25

Jak już było to nie raz mówione jakość obrazu konsoli podpiętej do komputera przez tuner TV pozostawia sporo do życzenia dlatego lepszym rozwiązaniem jest zwykły telewizor......

Dodaj obrazek


#333 jasiek

jasiek
  • Nowy
  • 15 Postów:

Wysłany 04 wrzesień 2008 - 21:44

nawet jesli bede mial porzadny tuner ?

#334 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 04 wrzesień 2008 - 21:56

Ja posiadam Win Fasta 2000 Xp Expert i po podłączeniu ps2 obraz jest kiepski w porównaniu do zwykłego TV, jedyne co może pomóc to chyba jedynie VGA Box

Edytowanie przez gryzzli, 04 wrzesień 2008 - 21:56 .

Dodaj obrazek


#335 jasiek

jasiek
  • Nowy
  • 15 Postów:

Wysłany 04 wrzesień 2008 - 22:12

szukam sterownikow do mojego przedwojennego tunera.. i zastanawiam sie jak podlaczyc .. standard audio in out(r/l) i video ?

#336 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 05 wrzesień 2008 - 13:18

Z tego co znalazłem to ten tuner ma wejście wideo oraz audio więc się do nich wepnij albo możesz się też wpiąć na antenę tylko że to już wymaga odpowiedniej przejściówki/przewodu....

Dodaj obrazek


#337 jasiek

jasiek
  • Nowy
  • 15 Postów:

Wysłany 05 wrzesień 2008 - 15:06

sluzycie tutaj tez pomoca w szukaniu sterownikow ? :D instalowalem jakies play tv ultra .. pro a dalej mam urzadzenie jako nieznane..

#338 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 05 wrzesień 2008 - 15:20

http://www.google.pl...lient=firefox-a mało?

Dodaj obrazek


#339 jasiek

jasiek
  • Nowy
  • 15 Postów:

Wysłany 05 wrzesień 2008 - 15:56

jakby dzialaly tak jak trzeba to byloby wrecz super ale tak nie jestnajsmieszniejsze jest to ze pomylilem nazwe :Dtv304p+ni.fm.rc .. ten jest moj....sory :ozainstaluje program.. jak honestech ze sterownikow tej karty i dupa. cannot capture device a w menadzerze urzadzen ciagle jest cos nie tak

Edytowanie przez jasiek, 05 wrzesień 2008 - 15:38 .


#340 Fiish

Fiish
  • Nowy
  • 11 Postów:

Wysłany 25 grudzień 2008 - 15:28

Witam !

Prosze was uzytkownikow o pomoc ! Kupilem PSTwo i podlaczylem do mojego Monitora z Tunerem TV Samsung Syncmaster 711MP. Najpierw podlaczylem tymi 3-ma kabelkami wlaczylem gre Skygunner (wersja NTSC) i przezylem szok ! Wiedzialem ze obraz nie bedzie idealny ale .... . Potem podlaczylem do tej przejsciowki co jest dolaczona do ps2 ale obraz tez byl ..... ehhh... . Takze moje pytanie to : Czy kabel S-Video cos pomoze ? Czy to przez gre w wersji NTSC ? Czy wersja PAL cos pomoze ? Czy kabel S-Video musi byc specjalny do PS2 czy obraz moze isc przez te 3 kolorowe wtyczki i przejsciowka na S-Video ?

PROSZE O POMOC !


Edytowanie przez Fiish, 25 grudzień 2008 - 15:28 .


#341 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 25 grudzień 2008 - 19:02

Jeżeli chodzi o gry w ntsc to spróbuj zmienić region na free lub ntsc jeżeli jest ustawiony pal. A w ogóle jeżeli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu na monitorach lcd to jest on kiepski i nie oczekuj niczego specjalnego nawet po zastosowaniu różnorakich kabli. Do zwykłego CRT się nie umywa niestety.

Edytowanie przez gryzzli, 25 grudzień 2008 - 19:03 .

Dodaj obrazek


#342 kuku16

kuku16
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 15 maj 2009 - 14:48

Właśnie kupiłem kabel to ps2 i wypróbowałem. Efekt? Prawie jak na telewizorze!

Mój zestaw:

kabel: component za 39zł firmy Dragonplus
tuner tv: LEADTEK WINFAST PRO TV 1920 za 270zł (tuner zewnętrzny, obsługuje proporcje 4:3, 16:9, 16:10, super sprzęt)
monitor: iiyama 19cali panorama - 16:10 - D-Sub

Jak będe miał okazje to zrzuce screeny. Naprawdę jakość super!

#343 spd

spd
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 21 czerwiec 2009 - 14:20

Witam !!
Posiadam monitor HP LP2275W to jest panorama 22 cali na matrycy PVA rozdzielczość natywna 1680:1650 .
Standardowe pytanie chce podłączyć ps2 do monitora, wiem że muszę mieć tuner TV, więc tu następne pytanie jaki lepszy wewnętrzny czy zewnętrzny ?
Testowałem kartę wewnętrzną WinFast TV 2000 Expert z monitorem CRT kabel standardowy + przejściówka do wejścia s-video, obraz był ładny prawie taki sam jak na tv, różnił się tym, że z bliska miał lekkie smużenie, ale trzeba się dobrze przypatrzeć w graniu tego nie widać . Zaraz przetestuje na moim monitorze LCD 22 cali i napisze .

#344 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 sierpień 2009 - 18:40

Panowie ratunku!

Czy ma ktoś link do aukcji / sklepu, w którym dostanę kabel vga box, aby podłączyć PS2 do monitora?

Proszę o pomoc.

#345 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 16 sierpień 2009 - 19:02

Zerknij tutaj.

http://www.elektroda...c...&highlight=

Raczej potrzebny Ci vga box bo sam kabel nic nie pomoże.

Dodaj obrazek


#346 Gonzales

Gonzales
  • Nowy
  • 7 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 21 wrzesień 2009 - 18:46

Witam
Właśnie próbuję pograć na PS2 na puszce. Wewnątrz zapakowana karta typu PixelView PlayTV PV-BT878P (czy jakoś tak), monitor LCD Acer 22'' panorama. Niby wszystko OK: kabel podłączony wejściem video poprzez chinch, dźwięk podłączony po zsumowaniu dwóch wtyczek chinch do jack'a stereo. Kilka gier działa OK, natomiast odpalam Grand Turismo i pojawia się problem: obraz jest czarno-biały, podwójny (rozsunięty w pionie) i w dodatku jakiś taki z kresek poprzesuwanych. Nie wiem, czy to problem z wersją gry (może NTSC? - nie wiem, bo nie było tego problemu kiedy grałem na TV). W czym może być problem? Kopia gry uruchamiana przy pomocy FMCB. Ładuje się prawidłowo, dźwięk działa, a obraz się rozjeżdża.
Ktoś ma jakiś pomysł?

#347 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 21 wrzesień 2009 - 18:59

Podejrzewam że to win tego że gra jest w NTSC je e jakiś soft to spróbuj zmienić system wyświetlania na NTSC a jak nie to jedynie pozostają Ci gry w PALu

Dodaj obrazek





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)