Skocz do zawartości


PS2 i monitor


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
346 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 14 lipiec 2006 - 11:15

A po cholere ci takie drogie rzeczy. Możesz kupićza 150 zł na allegro box specialnie dla ps2 lub za 100 zł karte tv do komputera i też bedzie działac. Robiłem test karty avermedia go tv 007 na poprzedniej stronie. Karta kosztuje 117 zł zobacz sobie.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#62 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 14 lipiec 2006 - 11:29

powinno ale po co plzeplacac jak mozna kupic wewnetrzny tuner tv ?:] z odpowiednimi wejsciami :D
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#63 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 14 lipiec 2006 - 12:11

a jaki jest najbardziej wydajny tuner ?? z njalepszą graficzką ?? i miejwięcej jak to będzie trzeba odpalić ?? i co to za box do ps2 o którym mowa ?? Bo w tym tunerze o którym mówiłeś jest mozliwosc ze bende mial czarno bialom gre ;/ a tego nie chce jest mozliwosc ze dopłace a nie bende mial takich jaj ??

#64 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 14 lipiec 2006 - 12:53

ie zrozumiałeś mnie. Nie bedziesz miał czarnobiałego obrazu bo karta działa w systemach pal,ntsc i innych. Tyle ,że w systemie pal jest ostrzejszy obraz a w ntsc troche mniej ostry co pokazałem na grze ntsc uruchomiłem ją w systemie pal ale był czarno biały obraz a ta sama gra w systemie ntsc kolorowy obraz ale troche mniej ostry ale i tak bardzo dobry. Gry pal wszystkie sa ostre. Lepiej jeszcze raz przeczytaj co napisałem i spójż na screeny. Ja akurat nie miałem kasy ale jak bym miał to bym kupił AVER MEDIA GO TV 303 który ma jeszcze lepszą jakość a jest tani ok 170 zł.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#65 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 14 lipiec 2006 - 13:03

Zamontowałem nowe wtyczki od kablówki i teraz obraz na mojej karcie ,której test robiłem na poprzedniej stronie jest czysty sami oceńcie czy dobry

http://img147.images...image=11fh3.jpg

http://img82.imagesh...image=22nr2.jpg

http://img122.images...?image=31tq.jpg

http://img226.images...?image=48os.jpg

http://img220.images...?image=55lo.jpg

http://img127.images...?image=61tj.jpg

http://img143.images...?image=74gl.jpg
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#66 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 14 lipiec 2006 - 13:23

a czy jest jakies znaczenie czy monitor jest lcd czy jakis inny ??
mógłbys mi powiedziec ja ksie robi ten cały zabieg z tunerem zeby odpalic gre ??

#67 Pawel1992

Pawel1992
  • Nowy
  • 471 Postów:
  • Location:Ostrowiec Świętokrzyski
  • Interests:Konole, telefony gsm

Wysłany 14 lipiec 2006 - 13:36

Hmm a co tu do roboty kupujesz karte podłączasz do pc i z tyłu masz wyjścia. Musisz mieć do konsoli kabel SVIDEO. Podłączasz kabel z tyłu. Jeżeli karta nie ma wyjść audo rca a ta fm 007 nie ma ma tylko wyjście audio jack to kupujesz za 2.50 w elektronicznym rozdzielacz z jacka na chinc (rca) i podłączasz 2 pozostałe chinche odpowiadające za dźwięk bo kabel svideo się składa z wtyczki svideo odpowiadającej za obraz i 2 chinch odpowiadających za obraz.
( Sony PSP 1.5 | Value Pack | Logitech Playgear Pocket | Sony Memory Stick Pro Duo 2 gb | Kabel usb | Creative EP-480 )

Poziom intelektualny ,niektórych forowiczów jest porażający ;0

#68 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 14 lipiec 2006 - 18:32

poprawka -> kabel ten składa się z jednej wtyczki video i dwóch audio (lewy i prawy kanał) :)

#69 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 16 lipiec 2006 - 12:48

kojarze ze ktos kiedys pytał o podłączenie ps2 do lcd od laptopa... czy z ripperem da się to zrobic przez wejscie vga ? bo chyba nie da się co nie ?:( tylko z mYTHem :/ no oczywiscie pozostaje ten śmieszny tuner zewnetrzny..
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#70 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2006 - 00:08

witam

podłączyłem do swojego kompa jakąś karte z wejściem video(compsite) i svideo i podłączyłem do tego moją konsolke ale niestey obraz jest ogólnie do dupy i nie na całym ekranie , sami zobaczcie:
Dodaj obrazek

w ustawieniach mam ustawiony system PAL 60 bo tylko ten w miare najładniej odbiera, bo w NTSC jest czrnobiałe ale nic nie lepiej

i teraz najważniejsze pytanie Co zrobić aby ten obraz był ostrzejszy i ładniejszy??????????
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#71 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 lipiec 2006 - 13:03

podlacz przez kabel s-video :) poza tym widac tam zdaje sie interlacing, wiec asaf zawsze tak bedzie ze naraz widac tylko co druga linie. zeby tak nie bylo musialbys miec wejscie na komponent :)

#72 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2006 - 13:28

a co to jest to wejście na komponent????

żeby podłączyć konsolke przez s-video to musze mieć ten kabelek???
http://www.allegro.p...e_wtyczki_.html

czy można to podłączyć w jakiś inny sposób?????

pozdrawiam
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#73 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 lipiec 2006 - 14:25

astarrot napisał:

a co to jest to wejście na komponent????

żeby podłączyć konsolke przez s-video to musze mieć ten kabelek???
http://www.allegro.p...e_wtyczki_.html

czy można to podłączyć w jakiś inny sposób?????

pozdrawiam
tak. a komponent to jest to http://www.allegro.p...ora_sklep_.html
tylko zauwaz ze tak sa 3 kable na sam obraz, i na 99% twoja karta nie ma takiego wejscia :P a tylko komponent zapewnia obraz z progressive scan, a iwiec bez tych paskow

#74 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2006 - 16:38

na a ten kabelek co podałem wcześniej link do niego to będzie dobry??
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#75 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 lipiec 2006 - 21:45

astarrot napisał:

na a ten kabelek co podałem wcześniej link do niego to będzie dobry??
na pewno jakosc bedzie lepsza niz przy jednym chinchu. ale o ile lepsza, to musisz sprawdzic sam.

#76 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 30 lipiec 2006 - 15:51

astarrot napisał:

żeby podłączyć konsolke przez s-video to musze mieć ten kabelek???
rozumiem ze nie chodzi o wejscie s-video na karcie graficznej ?
poprawcie mnie koledzy jeśli się myle.. ale konsola ----- s-video w grafice w PC/laptopie nie da obrazu ?:) bo s-video w komputerze na kartach typu geForce 4 mmx 440 lub w laptopie to tylko Wyjście a nie wejście ?:)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#77 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 30 lipiec 2006 - 17:19

gore napisał:

astarrot napisał:

żeby podłączyć konsolke przez s-video to musze mieć ten kabelek???
rozumiem ze nie chodzi o wejscie s-video na karcie graficznej ?
poprawcie mnie koledzy jeśli się myle.. ale konsola ----- s-video w grafice w PC/laptopie nie da obrazu ?:) bo s-video w komputerze na kartach typu geForce 4 mmx 440 lub w laptopie to tylko Wyjście a nie wejście ?:)
niekoniecznie, jesli ma VIVO to ma i wejscie, choc pierwsze slysze zeby mial wejscie s-video (zazwyczaj na wejsciu sa zwykle chinche).

#78 Diukanan

Diukanan
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 31 lipiec 2006 - 12:14

witam przeczytalem wszystkie strony tego tematu i sie nie dowiedzialem:/ , mam pytanko czy mozna podlaczyc PS2 to takiego zwyklego monitora (LG 520Si) mozna podlaczyc ja tym VGA-box czy musze miec tunner tv w PC , czy wsyatrczy po prostu jakas przejsciówka.

#79 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 31 lipiec 2006 - 13:29

Diukanan napisał:

witam przeczytalem wszystkie strony tego tematu i sie nie dowiedzialem:/ , mam pytanko czy mozna podlaczyc PS2 to takiego zwyklego monitora (LG 520Si) mozna podlaczyc ja tym VGA-box czy musze miec tunner tv w PC , czy wsyatrczy po prostu jakas przejsciówka.
wystarczy VGA-box

#80 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 01 sierpień 2006 - 22:45

gore napisał:

astarrot napisał:

żeby podłączyć konsolke przez s-video to musze mieć ten kabelek???
rozumiem ze nie chodzi o wejscie s-video na karcie graficznej ?
poprawcie mnie koledzy jeśli się myle.. ale konsola ----- s-video w grafice w PC/laptopie nie da obrazu ?:) bo s-video w komputerze na kartach typu geForce 4 mmx 440 lub w laptopie to tylko Wyjście a nie wejście ?:)


chodzi o WEJŚCIE s-video na mojej karcie to karta RADEON'a i takie posiada obok wejścia na chinche

a taki mam obraz w innej gierce (ochydny):
Dodaj obrazek
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#81 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 03 sierpień 2006 - 12:21

rzeczywiscei kiepsko, ale lepsze to niz np. stary tv zajmujacy pół szafy :P - cos za coś :D
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#82 maev

maev
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 06 sierpień 2006 - 16:51

Witam konsolowcow.

Posiadam 22 calowy monitor Philipsa Brilliance Real Flat. Obraz na nim jest bajecznie ostry i wyrazny, do pracy i kodu w sam raz .. Ale nie o tym.

Posiadam rowniez PSTwo Slim oraz 14 calowy telewizor Siemensa + przejsciowke ntsc do gier. Z powodu przejsciowki, gry na ntsc maja problemy z nadmierna jasnoscia oraz przebarwieniami, za to PAL chodza akceptowalnie.

Podjalem decyzje o podjeciu walki o podlaczenie mojej konsoli pod monitor PC. Rozsadnego VGA Box'a dla modelu Slim nigdzie nie ma, a tuner TV mija sie z celem poniewaz TV juz posiadam (i swietnie odbiera kablowke:)). Wiele opinii tutaj mowi o slabej jakosci obrazu, niewyraźnej i pozbawionej kolorów .. Who knows.

Wyczytalem, ze mozna konsolke podlaczyc pod PC za pomoca wejscia VIVO (Video In, Video Out na jednym gniezdzie). Mam karte Sapphire Radeon X850 XT ktora VIVO posiada. Czy moglibyscie chociaz nakierowac mnie na sposob, w jaki mam podlaczyc pod to wejscie PS2? Posiadam mase roznych kabli, ale niestety zadnego ktory pasuje. Bardzo prosze o zdjecia odpowiednich kabli / odpowiedniego polaczenia.

Jeszcze jedno mnie nurtuje, mianowicie - jak juz podlacze - co dalej ? Czy istnieje oprogramowanie pozwalajace przechwycic sygnal z VIVO i wyswietlic je na ekranie monitora ? To nieco inna filozofia niz tuner tv, troche sie w tym gubie.

Prosze drogich forumowiczow o pilna i rzetelna pomoc:)

A moze wlasne pomysly na podlaczenie czarnulki?

#83 m1ch4l3k

m1ch4l3k
  • Nowy
  • 14 Postów:

Wysłany 07 sierpień 2006 - 07:14

Witam wszystkich użytkowników PS 2. Mam kartę graficzną Sapphire ATI Radeon 9250. Mam również kartę telewizyjną pixel view play tv pro bt 878+. Interesuje mnie podłączenie konsoli do komputera, z jak najlepszym efektem. Czytałem wszystkie wiadomości, ale jak polecacie podłączyc konsole pod ten sprzet? I jakiego oprogramowania uzywac? Prosze napisac jasno wszystko co potrzebuje, to to kupie i wezme sie za podlaczanie.

#84 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 12 sierpień 2006 - 13:09

http://allegro.pl/it..._karta_pci.html
czy na czyms takim mógłbym podłączyc ps 2 ??
i czy w ogóle jest taka mozliwosc zeby na monitorze był taki sam odbiór jak na TV ??

#85 Sony PS2 Slim

Sony PS2 Slim
  • Nowy
  • 117 Postów:
  • Location:Kołobrzeg
  • Interests:Konsole

Wysłany 15 sierpień 2006 - 18:39

Ja tam wole grać na Telewizorku 29 cali. Według mnie gry lepiej wyglądają na większym ekranie.

#86 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 15 sierpień 2006 - 23:39

mumbler napisał:

http://allegro.pl/it..._karta_pci.html
czy na czyms takim mógłbym podłączyc ps 2 ??
i czy w ogóle jest taka mozliwosc zeby na monitorze był taki sam odbiór jak na TV ??

odpowiedz sobie sam > potrzebujesz VIDEO IN :) jesli wejscie 'comp' to IN to mozesz i wydaje mi się ze tak właśnie jest ;-)

odbiór? jesli chodzi o TV to tak ;) ja uzywam TVTIME pod linuxem i na kablówce czasem są programy, które są KRYSTALICZNIE CZYSTE a nie takie jak na tv ;)
a jesli chodzi o jakosc ... to raczej nie uzyska się nic lepszego, no chyba ze piszesz sterowniki pod linuxa to pod tą platformą jeszcze może coś wyciągniesz ale np. winfastowych kart lepiej nie kupowac ;)
ja osobiscie mam na chipsesie saa7134 ( chyba tak ) - a nie bt878 ;) i jestem zadowolony :D i to nawet bardzo :) - oprograowania jest wystarczająco ;-) pod linuxem jak pod windowsem :D

Sony PS2 Slim - kwestia przyzywczajenia

maev - a nie ma moze przejsciowki ? i napewno bedzie trzeba jakis program polecam www.google.pl + ps2 + vivo [/i]
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#87 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 16 sierpień 2006 - 08:39

bo to wszystko jest jakies zakręcone <aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa> da sie odpalic konsolke na telewizorze nie włanczajonc AV ???????????????

#88 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 16 sierpień 2006 - 11:26

Cytuj

włanczajonc
Dobre, dobre...

Kup sobie konwerter na RF i podlacz do gniazda antenowego (albo kup kabel do ps2 co oprocz chinch ma takze koncowke rf - sam mam taki gdzies w domu, zrobiony przez mante - uzywalem kiedys do psx)... Nie potrzebujesz euro/chinch, wystarczy stary telewizor (a wejscie antenowe to ma prawie kazdy oprocz jakis dziwactw).

I to by bylo na tyle.

#89 mumbler

mumbler
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 16 sierpień 2006 - 12:00

i będzie działać bez AV ???? co to jest rf ??

#90 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 16 sierpień 2006 - 12:08

mumbler napisał:

i będzie działać bez AV ???? co to jest rf ??

Wikipedia o RF

Chodzi o rodzaj sygnalu jaki doprowadzasz (a dokladniej o czestotliwosci). W tym przypadku RF to bedzie zwykle, najzwyczajniejsze gniazdko antenowe (takie okragle z drugim okraglym w srodku :D )




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)