Skocz do zawartości


Karta pamięci w PS2


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
396 odpowiedzi w tym temacie

#1 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 sierpień 2007 - 20:24

Wraz z dniem dzisiejszym, otwieram topik poświęcony problemom wszelakim z save'ami i kartą pamięci. Zarówno dla PS2MC jak i PSXMC na PS2. Od chwili obecnej to jedyne miejsce na tego typu rozmowy (problemy dotyczące wirtualnych kart należy kierować do działu homebrew).

---

Zacznijmy może od tego, że rynek został dosłownie ZALANY bardzo dobrze imitującymi oryginalne memorki podróbkami, z którymi są takie same problemy jak z nielicencjonowanymi produktami (choć na tym tle i tak zdecydowanie lepiej wypadają nielicencjonowane memorki).

Problemy z zapisywaniem i odczytywaniem save'ów dotyczą tylko niektórych gier, zależnie od tego w jaki sposób developer zabrał się za ich obsługę. Karty takie, nie mają wsparcia Magic Gate (czyli na dobrą sprawę wszystkie podróbki i prawdopodobnie większość kart nielicencjonowanych), nietypowe parametry (wielkość stron, bloków) itd.

Najczęstszymi objawami są:
  • samoistna utrata danych - czyli jednego dnia save jest, innego zniknął ;].
  • częste tworzenie się Corrupted Data (pomijając przypadki folderów bez icon.sys/ico).
  • problemy z usuwaniem save'ów i Corrupted Data.
  • problemy z zapisywaniem danych przez gry i programy homebrew.
  • problemy z odczytywaniem danych przez gry.
Uwaga: nie oznacza to, że wszystkie powyższe problemy muszą wystąpić jednocześnie. Nie zawsze też oznacza, że karta jest nieoryginalna (może być uszkodzona, może być też np. pojawić się nieoznaczony badblock).

Ze znanych mi "kłopotliwych gier" są to obie części God of War (w których działa tylko zapis), Gran Turismo 4 i Tekken 5.


Karty pamięci 8MB, 16MB, 32MB, 64MB i 128MB:

Sony robi wyłącznie karty pamięci o wielkości 8MB. Pozostałe to bezczelne podróbki.
Sony nie dodaje kart do zestawu z konsolą. W kartę pamięci każdy użytkownik musi się zaopatrzyć samodzielnie (wyjątek to kilka zestawów kolekcjonerskich).


Formatowanie kart pamięci:

Każda nowa, nieużywana karta wymaga sformatowania (jeśli kupiłeś i już jest sformatowana to na 90% jest to karta podrobiona). Formatować nową kartę można z poziomu gier lub OSDSYS (czyli Browsera konsoli) - użytkownik sam zostanie zapytany o to czy chce kartę sformatować.

Aby ponownie sformatować kartę (np. jeśli masz podejrzenie o bad block) należy użyć jednego z dwóch znanych mi programów homebrew (oczywiście trzeba mieć modchip, bootcd lub umieć posługiwać się exploitem M.Browna lub Memento Team).

Pierwszy to Memory Card Formatter, drugi to Memory Card Killer (znany też jako MCKiller), który potrafi formatować kartę pamięci nisko-poziomowo. W sieci można go spotkać pod mylącą nazwą pliku: mcformat. Polecam jednak skorzystać z mojej paczki, aby uniknąć nieporozumień: [kilk]


Przenoszenie save'ów na Pendrive:

Polecam mój tutorial:
http://konsole.cdrin...ykuly/PS2MC2PD/


Zapisywanie save'ów w grach na Pendrive i Dysk twardy:

Polecam mój tutorial:
http://konsole.cdrin...emulacja-mcsio/


Czego nie należy robić zapisując save?

Wyjmować memorki, "gmerać nią", wyłacząć lub resetować konsolę, nie wiem... cokolwiek! Niech sobie leży spokojnie w slocie. Grozi to utratą danych (pliku/plików save'a) lub wyczyszczeniem całej karty (PSXMC).




Po pozostałe informacje dotyczące save'ów i kart pamięci (zarówno dla PS2 jak i PSX) odsyłam do naszego PS2 FAQ:

PS2 FAQ - karta pamięci [klik]
PS2 FAQ - save'y: [klik]
PSX FAQ - karta i save'y [klik]

#2 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 08 sierpień 2007 - 20:46

Ja tylko dodam, że jeśli macie oryginalne memorki sony a mimo wszystko pojawiają wam się uszkodzone dane, to nie musi od razu oznaczać, że ktoś was oszukał i wcisnął podróbkę. Uszkodzenia danych na tym typie nośnika są zjawiskiem bardzo powszechnym, żeby nie powiedzieć nagminnym (stąd "zabezpieczenia" zastosowane przy zapisywaniu - na każdej karcie, podróbkach też, ponieważ zajmuje się tym sam sterownik). Poza tym odróżnić należy uszkodzenia fizyczne (uszkodzone bloki - wielkość bloku zależy od karty, ale na oryginale sony jesteśmy wtedy 8kB w plecy... choć pierwszych kilka awarii nie odbije się na ilości dostępnego miejsca, ponieważ kilka bloków jest w zapasie i tylko czekają aby zastąpić inne) od uszkodzeń logicznych (błędy w strukturze systemu plików). O ile tych pierwszych nie naprawicie (te bloki po prostu zostaną oznaczone za uszkodzone) o tyle na drugie pomoże formatowanie (lub uruchomienie ps2linux, tam można przeskanować i naprawić system na MC). Jest jeszcze ostatnia część... Fałszywe uszkodzone bloki (cóż, czasami mcman bywa nadgorliwy)... Na to pomoże MCKILLER (na błędy w strukturze również), inne narzędzia w tym przypadku mogą pseudo-uszkodzone bloki znów oznaczyć jako uszkodzone (chodzi o narzędzia korzystające z wysokopoziomowego api, a co za tym idzie standardowych funkcji unformat/format).

Problemy z nieoryginalnymi kartami nie wynikają najczęściej z faktu, że mają one inny rozmiar (ja przynajmniej nie znam gry, która sprawdzałaby wielkość karty), ale z tego, że zostały inaczej zbudowane. Najczęściej jest to kwestia innej specyfikacji blok/strona a w niektórych grach problemów z buforami. W bardzo nielicznych przypadkach, dotyczących głównie pierwszych kart producentów innych niż sony (ale już tych, które nie wymagały boot cd, w erze boot cd było znacznie gorzej, ponieważ w pamięci musiano pozostawić dodatkowy zaczep dla funkcji podrabiających autentykację) może występować problem z autentykacją.

To chyba tyle na pierwszy rzut.

#3 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 09 sierpień 2007 - 10:28

Liczyłem na Ciebie, że się wypowiesz he he

Dziwnym zbiegiem okoliczności, od czasu zasypania półek podróbkami ZNACZNIE nasiliło się zjawisko: "pomocyy!!1111!!! koruptet dejta!!!!!1111".

Nie spotkałem się jeszcze, aby z oryginalną kartą w jakiejkolwiek grze były problemy, więc to co opisałeś to raczej problem marginalny, rzadko spotykany (apropo org. kart).

Dziwie się Sony, że nie nie umożliwiło zapisu save'ów na Mass:/, albo od razu nie przeszło na MS/MSD itp, a w tamtych czasach to zdaje się, ich ceny były zbliżone do memorek i to ze znacznie większą pojemnością niż 8MB.

#4 Sabiego

Sabiego
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 09 sierpień 2007 - 19:21

Mam pytanie, w jaki sposób sformatować MC jak się ma nie przerobioną konsolkę i nagrywane płyty nie chodzą ?

#5 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 09 sierpień 2007 - 19:47

Co oczywiste: exploit, Swap Magic lub kolega.

#6 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 09 sierpień 2007 - 20:15

# BERION # napisał:

Dziwnym zbiegiem okoliczności, od czasu zasypania półek podróbkami ZNACZNIE nasiliło się zjawisko: "pomocyy!!1111!!! koruptet dejta!!!!!1111".
Też to zauważyłeś? ;) Niestety nie idzie takiej karty uznać za oryginalną bez otwierania, niestety.

Cytuj

Nie spotkałem się jeszcze, aby z oryginalną kartą w jakiejkolwiek grze były problemy, więc to co opisałeś to raczej problem marginalny, rzadko spotykany (apropo org. kart).
Na obydwu moich oryginalnych kartach (100%, bo rozbierałem, żeby sprawdzić ;) ) jest po jednym uszkodzonym bloku. Na datelu 16MB jednym nie ma żadnego a na innym jest jeden. Datel 64MB nie ma żadnego uszkodzonego bloku. Mimo to "corrupted data" na datelach pojawia się częściej. Podejrzewam, że może być tutaj jakiś problem ze słabej jakości układami/em. Wygląda to tak, jakby czasami po wymazaniu bloku i późniejszym ponownym zapisaniu nie wszystkie strony (czasami nawet pojedyncze bajty) dawały się poprawnie zapisać (lub też problem występuje już w fazie wymazywania, nie zagłębiałem się). A "nie chodzenie" dotyczy głównie memorek o zmienionej specyfikacji.

Cytuj

Dziwie się Sony, że nie nie umożliwiło zapisu save'ów na Mass:/, albo od razu nie przeszło na MS/MSD itp, a w tamtych czasach to zdaje się, ich ceny były zbliżone do memorek i to ze znacznie większą pojemnością niż 8MB.
Wszystko to kwestia pieniędzy. Produkcja takiej karty pamięci to około 6-7zł (wliczając wszystko, łącznie z odpadami, toć to prosty nand flash), sprzedają za ~50zł w hurcie, 70zł w detalu... a wcześniej były znacznie droższe). Niezły biznes, szczególnie, że na początku tylko oni je produkowali (a początkowo inni producenci musieli używać boot cd, żeby obejść autentykację magic gate). Na usb i innych nie mieliby takiego zarobku!

#7 Sabiego

Sabiego
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 08 wrzesień 2007 - 09:50

gdzie i za ile można kupić w 100% oryginalną memorkę ?
w MM jest za 99zł, ale to za drogo...

#8 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 wrzesień 2007 - 13:36

100% pewności to będzie jak ją rozbierzesz. Smutna prawda :(

#9 Kierek

Kierek
  • Nowy
  • 43 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 07:34

A na co trzeba patrzeć? Bo kupiłem 2 memorki w MM(czerwona i niebieska) i chciałbym sprawdzić czy są oryginalne. A, i czy oryginalne memorki są tylko czarne?
SCPH-77004CB + Modbo 760 + Eyetoy + 2x MC 8 MB SONY + Logitech Cordless Action Controller + DS 2 Sony + DS Sony + Verbatim DVD-R Advanced Azo+

Xbox 360 Premium Ixtreme 1,4 8x!!! Płytki oczywiście Verbatim :)

#10 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 08:15

Nie. Oryginalne mc sa w roznych kolorach srebrnym czarnym przezroczystym czerwonym niebieskim i chyba tyle.

Dodaj obrazek


#11 Kierek

Kierek
  • Nowy
  • 43 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 13:40

gryzzli napisał:

Nie oryginalne mc sa w roznych kolorach srebrnym czarnym przezroczystym czerwonym niebieskim i chyba tyle.

A ja się pytałem w jakich kolorach są oryginalne :?
SCPH-77004CB + Modbo 760 + Eyetoy + 2x MC 8 MB SONY + Logitech Cordless Action Controller + DS 2 Sony + DS Sony + Verbatim DVD-R Advanced Azo+

Xbox 360 Premium Ixtreme 1,4 8x!!! Płytki oczywiście Verbatim :)

#12 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 16:43

Troche zle to napisalem bo to "nie" odnosilo sie do twojego stwierdzenia ze oryginalne sa tylko czarne :P :lol:

Dodaj obrazek


#13 maciek1004

maciek1004
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 14 wrzesień 2007 - 17:37

Witam.
Mam karte pamieci 8mb kupiłem ja miesiac temu dzialala bardzo dobrze.Gdy dorwałem Gran Turismo 4 po przejsciu licencji B postanowiłem zakonczyc granie.Po kilku godzinach gdy chcialem zagrac to juz nie chcialo odczytac mojej karty.
wersja konsoli to ps2slim70004

#14 MItsu

MItsu
  • Nowy
  • 18 Postów:

Wysłany 19 wrzesień 2007 - 19:10

Witam chciałbym poruszyć moj problem który bardzo mi doskfiera.Zaczne od początku, niedawno kupiłem sobie ps2 w wersi slim 70004 dokupiłem do niej swam megica 3.6 i memory card.Problem zaczal sie już na początku i dotyczył zacinania sie przegrywanych gier, niechciał bym sie teraz wglebiac w ten temat, poniewaz zostal on juz rozwiazany na forum, za co bardzo dziekuje.Moj natomiast drugi problem nie zostal jeszce rozwiazany na tym forum dlatego miedzy innymi udalem sie pod ten temat.Polega to wszystko na tym że moje memory card nie działa w sposub w jaki powinno, na czym polega problem juz wyjasniam, karte widac przy orginalnych plytach natomiast problem pojawia sie kiedy zaczynam grac w gry przegrywane wtedy karty nie wykrywa testowane tylko na grach NTSC.Dodam jeszce ze karta jest w 100% orginalna i jest od playstation 2 i ma 8MB kupiona w sklepie PlayZone w Warszawie.Może ktoś spotkał sie juz z takim problemem i jest mi w stanie pomuc.Pozdrawiam :-)

#15 wronka

wronka
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 19 wrzesień 2007 - 19:48

Kupiem memorke "SONY" na allegro po 36zł..,wygląda jak org ale peiron ja wie,i nie moge zrobić profilu w gt4,tekkenie zato w fnr3 działa git..napisalem do sprzedawcy i kazał przysłac z opisem problemu..
I teraz jak zgrac memorke na płyte cd?nie wchodzi wgre kolega...
Czy musze posiada pendrive?ijak postąpic abym mogl zachowac moj save i odeslac memorke.Wygląda ona identycznie jak org...ale jak sprawdzc czy to org?Dziękuje

#16 MItsu

MItsu
  • Nowy
  • 18 Postów:

Wysłany 20 wrzesień 2007 - 08:20

Tutaj masz wszystko http://konsole.cdrin...ykuly/PS2MC2PD/ a niestety memory card mozna sprawdzić tylko przez rozkrecenie czy jest orginalna, a tego na twoim miejscu bym nie robil skoro zamierzasz ja odeslac.

#17 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 20 wrzesień 2007 - 09:17

MItsu napisał:

[...] karte widac przy orginalnych plytach natomiast problem pojawia sie kiedy zaczynam grac w gry przegrywane wtedy karty nie wykrywa testowane tylko na grach NTSC. [...]

To się nie śniło nawet najstarszym filozofom ;] Oczywiście nie kpię, tylko chcę dać do zrozumienia, że nie mieści mi się to w głowie.

Jak może być karta widziana w org. grach, a przy kopiach już nie? Zero logiki w tym. Karta nie ma nic wspólnego z napędem. Konsola też nie jest taka wredna, aby po wykryciu kopii (a jak masz Swapa/Moda to i tak nie wykryje ;)) robiła na złość: "aha, teraz grasz na kopii! to taki wałek, nie zasejwujesz" ;)

Jeśli org. gra X wykrywa memorkę to zrobi to też jej kopia. Logiczne.
Jeśli gra X widzi memorkę to nie znaczy, że gra Y też (w tym przypadku X=org, Y=kopia innej gry). Reasumując nie jest oryginalna.


@wronka
Polska język trudna być...

#18 MItsu

MItsu
  • Nowy
  • 18 Postów:

Wysłany 20 wrzesień 2007 - 22:20

Nie możesz uwierzyc, a jednak :D ja wolalbym sie zastanowic dlaczego moze taka sytulacja miec miejsce.............. :-)

#19 wronka

wronka
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 21 wrzesień 2007 - 17:17

Już ją rozkrećałem,,ale wątpie by się kapli..tylko nie wiem poczym poznac że to jest karta org..SONY.Dziękuje

#20 cebrzyk

cebrzyk
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 21 październik 2007 - 14:15

Mam problem z memorka poniewaz jak chce cos z niej usunac to sie nie da :/. Właczam ps2 bez plyty, wchodze w memorke i pojawiaja mi sie tam takie male ikonki tak jakby save`y z roznych gier i pisze loading i nic sie dalej nie dzieje. PS2 sie przywiesza bo nie da cie wrocic. Nie wiem czy to jest cos z memorka czy z PS2. Prosze o pomoc

#21 miodzio

miodzio
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 10 listopad 2007 - 23:03

Zacznę może od tego, że mimo, iż użyłem kilkakrotnie wyszukiwarki szukając i przeglądając tematy związane z memorką nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Mój problem z memorką polega na braku możliwości robienia nowych save, których rozmiar wynosi ponad (około) 100kb, a w grach w których save zajmuje mniej zapisują się bez problemu.
Próbując zrobic save do gry do której save zajmuje więcej niż te 100 kb proces savewonia rozpoczyna się normalnie, jednak po chwili wyskakuje błąd (zależny od gry).
Najlepsze jest to, że jeszcze w wakacje mogłem je utworzyc, jednak teraz się coś sypło.Sprawdzałem memorke i płyty u kolegi, na jego memroce savy dziłają bez problemów.
Zauważyłem też, że stare save działają bez problemu niezależnie od tego ile zajmują.
W browserze pojawiły mi się też 3 niebieskie kwadraciki ^^ zwiące się corupted data, które zajmują "?" i nie da się ich usunąc.
Moja memorka to niby oryginał jednak jej nie rozkręcałem więc pewien nie jestem.

#22 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 10 listopad 2007 - 23:21

Proponuję niskopoziomowy format.

Nie wiem czy te Twoje obserwacje co do zależności związane z wielkością save'a są słuszne. Jakoś mi się to nie może wyobrazić. ;]

#23 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 11 listopad 2007 - 12:08

To normalne. Dobry format pomoże. Nie chodzi tu tylko o rozmiar sejwa, ale o ilości wolnych przestrzeni (oznaczonych jako wolne). System karty jest podobny to fat, ale nim nie jest. Czasami bloki nie są oznaczane w tablicy jako zwolnione, ale pliki w sekcji atrybutów są oznaczone jako usunięte. Jeśli cokolwiek się na karcie wykrzaczy, to system nie jest w stanie poprawnie przeskanować całej karty i zwolnić odpowiedniej ilości miejsca (zapisując już do tablicy jako wolne - "garbage collector" ) - takie rozwiązanie przyspiesza nieco usuwanie/nadpisywanie, a garbage collecting wykonywany jest tylko wtedy, gdy na karcie nie ma odpowiedniej ilości wolnych sektorów. System ten jednak łatwo się rozsypuje, gdy na karcie jest coś nie w porządku. Problemy jeszcze powoduje fakt, że część sektorów plików oznaczonych jako usunięte może być w chwili skanowania już w użyciu przez inne, poprawne pliki - tak więc musi być wykonany skan wszystkich sektorów i dalej kolejnych wpisów z plików i folderów... i tu najczęściej dochodzi do pomyłek. Moim zdaniem sony bardzo mocno przekombinowało w tej kwestii.

To zapewne obserwujesz u siebie. Tak więc to raczej problem logiczny, nie sprzętowy.

#24 Byakuya

Byakuya
  • Nowy
  • 32 Postów:

Wysłany 17 listopad 2007 - 22:28

Tak właściwie co to jest to corrupted data? Mam cos takiego na memorce nie wiem od kiedy a nigdy nie mialem z nią problemow. Wszystkie save'y działąją wszystkie gry mozna zapisac zero problemow. Da sie ten pliczek sasowac z memorki? Nie probowalem bo nie bylem pewny czy nie zaingeruje mi to w inne save'y albo nie wyczysci calej memorki.
Chire, Senbonzakura Kageyoshi.

#25 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 17 listopad 2007 - 22:35

Zobacz postByakuya, o 17.11.2007, 22:28, napisał:

Tak właściwie co to jest to corrupted data? Mam cos takiego na memorce nie wiem od kiedy a nigdy nie mialem z nią problemow. Wszystkie save'y działąją wszystkie gry mozna zapisac zero problemow. Da sie ten pliczek sasowac z memorki? Nie probowalem bo nie bylem pewny czy nie zaingeruje mi to w inne save'y albo nie wyczysci calej memorki.


Oznacza to uszkodzony sejw. Mozesz go spokojnie usunac i tak Ci sie do niczego nie przyda.

Dodaj obrazek


#26 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 18 listopad 2007 - 14:07

No niekoniecznie sam save musi być uszkodzony. Dla ps2browsera corrupted data to po prostu plik bez właściwego zestawu ikona/sys . Niektóre gry dodatkowo jako corrupted postrzegają folder, w którym nie ma pliku o zerowej długości i nazwie takiej samej jak folder - to w zasadzie zalecenie od sony).

#27 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 18 listopad 2007 - 14:43

Tak czy tak na nic mu sie to nie przyda jedynie moze to usunac.

Dodaj obrazek


#28 martions

martions
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 18 listopad 2007 - 17:59

Kiedy gram w God of War na PS2 i chce zapisac stan gry wyskakuje blad "Error saving" i nie da sie zapisac albo wogole nie znajduje karty pamieci. Inne gry nie maja tego problemu. Mam karte pamieci 8MB Sony MagicGate. Na memorce jest ponad 3MB wolnego miejsca. Co robic?

#29 Byakuya

Byakuya
  • Nowy
  • 32 Postów:

Wysłany 23 listopad 2007 - 19:10

Cytuj

Proponuję niskopoziomowy format.

Chyba zapeszylem z ta nieszkodliwoscia corrupted data... probowalem na kilku gierkach zadna nie chce sie zapisac malo tego... gdy probowalem nadpisac stary save zamienil sie on w corrupted data xD Moje pytanie jak zrobic ten format?
Chire, Senbonzakura Kageyoshi.

#30 shdw

shdw
  • GoodFellas
  • 1354 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom
  • Interests:Webdesign, Web Standards, Coding, Gaming, Anime, Electronic, Hardware, Guitar, Drums, Snowboard

Wysłany 23 listopad 2007 - 19:29

Widać żeś leniwy...
Drugi temat w dziale homebrew...
http://www.konsola.p...showtopic=23382
PlayStation 2 | SCPH-30003 [cd-only] | Ripper 3.41 | Logitech Cordless Action Controller | MemoryCard 8MB | MemoryCard 1MB | NetworkAdaptor | Samsung 160GB






0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)