Skocz do zawartości


tut: Zgrywanie save'ów na PC przy pomocy NA ;)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
77 odpowiedzi w tym temacie

#31 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 19 lipiec 2005 - 20:43

@Pajonk
Thx z prgoram , ale juz nie mam dzis czystych CD , wiec dzis go nie wgram

Ale ze strony podanej na w tym watku , sciagnalem juz ExecFTP ( co dziwne zajmuje , ten ELF polowe tego co twoj :twisted: ) , skopiowalem za pomoca przenies-kopiuj na czysta CD i odpalilem w PS
Program sie odpalil , nasluchuje na porcie 21 , podlaczam sie przez skretke i ....

mam 3 katalogi .. hdd, plf( czy cos takiego ) i mc , w kazdym jest podkatalog 0 , ale dalej nic !!! Katalogi sa puste , a przeciez na memorce sa juz sejwy :( , co jest nie halo ??
Probowalem i z Totalcomandera i FlashFXP ....

Twoja wersje programu ( te bardziej rozbudowana przetestuje jurtro ... )
Ale czy opisany przeze mnie problem to wina programu ??

U mnie konsole sie wylacza normalnie , reset dziala ( nic sie nie wiesza )
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#32 PajonK

PajonK
  • Użytkownicy
  • 353 Postów:
  • Location:Tokyo
  • Interests:M&A, DDR, PS2 of course!

Wysłany 19 lipiec 2005 - 21:07

ja sciaglem najnowsza wersje jaka jest dostepna na sieci, wiec pewnie dlatego zajmuje wiecej, co do tego twojego problemu to niemam pojecia co jest nie tak, ja uzywam FlashFXP wchodze do tych katalogow i wszystko tam jest... sprobuj nagrac tego mojego moze zadziala.....



#33 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 lipiec 2005 - 21:57

Art'a na żywca przekleiłem zmojej strony ;) tam jest dział download, program nie instaluje się na memorce, odpala się go z płyty.

Wgrane save'y z GTA podobno nie będą działały

#34 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:04

Mnie niestety nie chiały chodzić sejwy z GTA SA,próbowałem kilku róznych i nic!! :( Zmarnowałem tylko mój stan gry :( :(

PS.Jedyną szybką i skuteczną metodą ładowania sejwów na MC jest płytka action repley max i podłączenie PS2 do neta,potem sciągasz z serwerów actiona save który Cię interesuje i już możesz grać :lol:

#35 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:11

No tak tylko że ja nie chcę ściągać save'ów, tylko chcę mieć swoje bezpieczne ;)

#36 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:16

No wlasnie ,tez chcezeby byly bezpiecznie na kompie , tylko cos mi sie z tym programem piep@* :cry:
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#37 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:19

A ściągałeś wersję z www.playstationworld.pl ?

#38 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:20

tak , i wlasnie ona robi mi takie problemy , ktore opisalem powyrzej :/
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#39 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:22

Ale nie modyfikowałeś obrazu ? Tzn wypakowałeś bin'a z rara i nagrałeś ?

#40 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:23

Jemu wszytko ładnie działa progs się odpala(więc z obrazem jest wszystko OK),tylko jak wchodzi przez PC(flesh FXP) na Memorke to ma puste pliki które zawierają po 0kb!!Jak napisałem w innym poście wydaje mi się że to wina firewalla w windzie!

#41 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:28

O to może być przyczyną, masz firewall'a windowsowego ustawionego ?
Jak Ci się uda to pamiętaj aby nie wgrywać save'a z GTA.

#42 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 19 lipiec 2005 - 22:41

Nadal nie dziala : / wrrr
Zapory mam powylaczane ( windowsowe i Norton Security tez ) , zreszta, jak to by one blokowaly to wogole bym sie nie polaczyl i nie mogl przegladac katalogow , a tu po prostu pusto tam :?

Przed chwila probowalem z oficjalna wersja z www.exploitstat... , i tez tak samo :x
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#43 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 24 lipiec 2005 - 23:30

Spróbuj różnych serwerów FTP. Najnowszy LaunchELF zawiera jednego.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#44 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 24 lipiec 2005 - 23:35

Jesli w programie do FTP (np. FlashFXP) jestes Passive to tez mozesz miec problemy
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#45 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 25 lipiec 2005 - 12:11

ok thx, problemy znikly jak zainstalowalem ExecFTPa na MC :D
Jakos po prostu z CD nie chcialo do konca u mnie zadzialac.
Wiecie moze jak wyglada config do najnowszego LaunchELFa ( tego nieoficjalnego ) zeby tam dziala opcja host ?? Bo mi sie wiesza, pewnie dlatego ze nie mam zadnych plikow DAT w tym katalogu na MC :?
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#46 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 lipiec 2005 - 12:40

Filebrowser/MISC/PS2net.
192.168.0.10 i już masz postawiony serwer :)
A host rzeczywiście mi nie działa.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#47 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 25 lipiec 2005 - 14:17

Nie wiem jak moglem tego niedojrzec :lol: thx emcepl ,teraz bede mogl w sumie z MC usunac ExecFTPa , bo wszystko bede mial z jednego programu :)
A co do tego host:/ , to o dziwo , po odpaleniu tego Ps2net , nie wiesza sie przy tej opcji .. moze jak sie cos z kompa udostepni to wtedy mozna by sciagac na PS2
:?
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#48 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 25 lipiec 2005 - 14:43

Cytuj

moze jak sie cos z kompa udostepni to wtedy mozna by sciagac na PS2
Hmmm.. ciekawe. Trzeba będzie poszukać, choć z drugiej strony wystarczy jakiś klient ftp odpalony na PC.
Host się nie wiesza, ale i tak u mnie nic tam nie ma.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#49 danielox

danielox
  • Nowy
  • 149 Postów:

Wysłany 25 lipiec 2005 - 15:22

No przed chwila probowalem wejsc przez switcha z linucha na PS2 z launchELFa i poprawiam sie - dziala :D
Nie wiem czemu z konsoli do konca nie potrafil wejsc , ale z Firefoxa zaskoczyl i MC moglem przegladac.
No niestety host:/ nadal pusty :? , mimo ze na serverze na linuxie server FTP stoi ...
Prawdopodobnie trzeba by jakis plik konifguracyjny dodac do katalogu gdzie jest launchELF i tam podac jakie ma "probowac wszyszukiwac hosty" ....
PSTwo 70003 CB (Ripper 3.1 X-P) + MC + 2 pady
r3navi (UnLaunchELF,ExecFTP )

#50 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 25 lipiec 2005 - 19:06

hehe u mnie działa jak ta lala dzięki temu zamieniłem sobie FreeHDloadera który mi się wieszał na nowszą wersje z exploit station :) hehe...
Dodaj obrazek

#51 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 sierpień 2005 - 12:29

Ej podobno żeby zgrać nowego HDLoadera czy sejwa z netu na MC nie potrzeba swapa :?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#52 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 sierpień 2005 - 12:38

Wystarczy HDD i independence compiler 3. Rozbisz obraz z save'ami i elfami, wrzucasz przez WinHIIPa, odpalasz z HDLoadera i kopiujesz poprzez LaunchELFa na MC.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#53 Paulo

Paulo
  • Użytkownicy
  • 140 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 18 październik 2005 - 12:09

A czy wie ktos czy da sie skopiowac sejwy z MC na kompa bez dysku?Bo ja akurat mam ps two noi chcialem sobie skopiowac...

#54 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 18 październik 2005 - 12:59

Paulo napisał:

A czy wie ktos czy da sie skopiowac sejwy z MC na kompa bez dysku?Bo ja akurat mam ps two noi chcialem sobie skopiowac...

starczy odpalić na konsoli FTP'ka podłączyć konsolke do kompa i przez Flash FXP skopiowac sobie na Peceta ja sam często tak robie jak mam mało miejsca na memorce... a jak coś potrzebuje to tylko przeżucam znowu na MC i już :)
Dodaj obrazek

#55 Paulo

Paulo
  • Użytkownicy
  • 140 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 18 październik 2005 - 13:30

Napiszesz mi na PW po kolei jak to sie robi??Bo wiesz ze ja jestem zielony.... :)

#56 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 18 październik 2005 - 13:32

robisz to dokładnie tak jak jest to napisane w tym tutku z tym że zamiast na HDD wchodzisz na Memorke i to wszystko :P
Dodaj obrazek

#57 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 22 październik 2005 - 19:48

emcepl napisał:

Wystarczy HDD i independence compiler 3. Rozbisz obraz z save'ami i elfami, wrzucasz przez WinHIIPa, odpalasz z HDLoadera i kopiujesz poprzez LaunchELFa na MC.

Dobra zrobiłem tak odpala się tylko jak przekopiowałem sejwa czy elfa na MC to miałem Curupted data czy coś. Niezaleznie co skopiuje tak pisze? Czemu?

Co teraz zrobić żeby wgrać sejwa żeby działał?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#58 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 październik 2005 - 11:44

marcinps2 napisał:

emcepl napisał:

Wystarczy HDD i independence compiler 3. Rozbisz obraz z save'ami i elfami, wrzucasz przez WinHIIPa, odpalasz z HDLoadera i kopiujesz poprzez LaunchELFa na MC.

Dobra zrobiłem tak odpala się tylko jak przekopiowałem sejwa czy elfa na MC to miałem Curupted data czy coś. Niezaleznie co skopiuje tak pisze? Czemu?

Co teraz zrobić żeby wgrać sejwa żeby działał?
W innym poscie już napisałem, że coś dziwnego dzieje się z Twoim sprzętem...
U mnie jest wszystko ok.
Jakiego LaunchELFa uzywasz?
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#59 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 październik 2005 - 12:36

W innym poscie już napisałem, że coś dziwnego dzieje się z Twoim sprzętem...


Yyyyy 3.4 daj linka do najnowszego IC, potem do najnowszego LaunchELFa...wszystko skąd ty masz...

myśle że to moze być wina że odpalam z hdloadera ale DMS toll ładnie wyśrodkowany był. Tylko OS i HDLoader jakis ucięty na górze...Co mam zrobić? A ty masz na środku? Zapodaj czego ty używasz ja brałem wiekszośc ze strzałki edu kotoś strona z forum.
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#60 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 październik 2005 - 12:41

Ja brałem z exploitstation.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)