Skocz do zawartości


tut: Zgrywanie save'ów na PC przy pomocy NA ;)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
77 odpowiedzi w tym temacie

#61 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 05 listopad 2005 - 13:11

ten save w jakim ma byc formacie zeby go zgrac na karte?? chcialem wgrac sobie option file do pes5 i wszedlem na MC przez total comandera i wrzucilem sava w formacie NPO , no ale w grze nei moge odloadowac tego OF, co robie zle?

#62 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 05 listopad 2005 - 14:02

biczek napisał:

ten save w jakim ma byc formacie zeby go zgrac na karte?? chcialem wgrac sobie option file do pes5 i wszedlem na MC przez total comandera i wrzucilem sava w formacie NPO , no ale w grze nei moge odloadowac tego OF, co robie zle?
Musisz ściągnąć program do save'ów (ps2save czy jakoś tak), wypakować pliki i dopiero w takiej postaci zgrać na memorkę.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#63 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 05 listopad 2005 - 14:11

emcepl napisał:

Musisz ściągnąć program do save'ów (ps2save czy jakoś tak), wypakować pliki i dopiero w takiej postaci zgrać na memorkę.

dokładnie nazywa się PS2 Save Builder 0.8 i jest dostępny na exploitstation...
i oczywiście trzeba zrobic tak jak napisał emcepl czyli wypakować save a potem go zgrać na memorke po LAN'ie... :roll:
Dodaj obrazek

#64 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 05 listopad 2005 - 14:34

ok.. mam savebuildera , mam sava sciagneitego z netu w postaci XPS i jak go mam teraz wypakowac , neich mi ktos wyjasni na chlopski rozum

#65 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 05 listopad 2005 - 14:47

spróbuj według tego co jest napisane Tutaj wprawdzie FAQ ten jest jak z CD zgrać save na MC ale powinien pomóc...
Dodaj obrazek

#66 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 05 listopad 2005 - 15:29

Ok juz sobie poradzilem trzeba bylo otworzyc tego sava i dac extract files po prostu.

#67 jablo

jablo
  • Nowy
  • 1588 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Cz-Wa
  • Interests:Konsole

Wysłany 05 kwiecień 2006 - 20:14

Może ktos ma przerobionego save 50-100% :D
W postaci npo

#68 kikker1

kikker1
  • Nowy
  • 1 Postów:
  • Location:inowrocław

Wysłany 29 lipiec 2006 - 18:34

A jak sie zgrywa save z kompa na karte pamięci bez takiego gigantycznego i kosztownego przerabiania sie da??

#69 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 29 lipiec 2006 - 19:36

kikker1 napisał:

A jak sie zgrywa save z kompa na karte pamięci bez takiego gigantycznego i kosztownego przerabiania sie da??
jakiego kosztownego przerabiania? musisz miec chipa, swap magic albo exploit - wszystko wielokrotnie juz bylo opisywane na forum. a do przeniesienia save'a urzadzenie usb albo kabel sieciowy podlaczony do kompa

#70 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 28 październik 2006 - 15:14

specjalnie przerabialem kabel na crossowany .. to nic nie dalo....
routerek zadziałał ( wina pewnie byla ustawienia czy czegos )

mialem dziwne dzialanie, albo nie wiedzial zawartoswci albo wyskakiwal błąd 500 w kliencie ftp... wiec musialem pojedzynocz wchodzic do katalogow i zgrywac pliki pojedynczo po 2-3 razy zeby sie zgraly cale....

co bylo nie tak?

ps2 > zwykly rj45 > router > rj45 > pc
ustawienia ip, bramek i masek byly dobre ;)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#71 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 28 październik 2006 - 15:48

A czego używałeś? Nie przypadkiem exec's ftp? Ten serwer jest bardzo niedopracowany i takie błędy (jak i wiele innych błędów) to raczej normalne. Jeśli już koniecznie chcesz używać ftp to użyj tego wbudowanego w ulelfa. Jest dużo bardziej dopracowany (i sam montuje partycje z hdd).

Nie prościej użyć ps2client (albo czegokolwiek innego, co pozwoliłoby tobie zgrywać poprzez host: - opcja zapisu do host: tylko po odpowiednim skonfigurowaniu ulelfa oraz użyciu odpowiednio zmienionego programu po stronie PC - dołączony do ulelfa).

Najszybsza i najprostrza metoda to wypakowywanie psu wprost z host na mc. W odwrotnym kierunku - pakowanie z mc do psu wprost na host.

PS. Przez "pakowanie" rozumiem umieszczanie wszystkiego w jednej paczce a nie kompresje... Specyfikacja PSU nie przewiduje kompresji.

PS2. Naprawde polecam pliki psu. Nie poniewierają wam się później po dysku tysiące plików ale troche dobrze opisanych paczek plików. To bardzo wygodnie (że już nie wspomne o innych zaletach jak ominięcie problemów z nazwami itp).

#72 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 28 październik 2006 - 23:39

nie znam się pod tym wzgledem :P dla mnie ftp bylo najprzyjemniejsza nazwa - uzylem paczki co juz jest zrobiona przez naszego forumowicza ;) i akurat widzialem execFTP i odpalilem :P i po 20 minutach dochodzenia do tego które ustawienia sa poprawne polaczylem sie i zgrywalem tak pojedynczo :P bo mi na tym zalezalo w tamtej minucie ;P no po prostu ;)
mialem juz dosc robienia ttych obrazow iso.. itd.. zwlaszcza ze wiekszosc nie chciala mi dzialac pomimo cudownych tutoriali z forum i beriona na cdrinfo ... ;)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#73 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 29 październik 2006 - 11:17

Podziękuj Sony za napęd :D

#74 mateuszczyż

mateuszczyż
  • Nowy
  • 18 Postów:

Wysłany 13 listopad 2006 - 12:15

A jak nagrać savea na memorkę z kompa ?Np. uaktualnienia do PRO EVO
Które ściągnołem.

#75 Juby

Juby
  • Użytkownicy
  • 93 Postów:

Wysłany 08 wrzesień 2007 - 06:55

A jak ktoś nie posiada HDD istnieje jakaś możliwość zgrania z memorki na PC ??

#76 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 08 wrzesień 2007 - 09:42

tak, robisz dokladnie to samo (ulaunchelf'em) tyle ze na usb
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#77 Juby

Juby
  • Użytkownicy
  • 93 Postów:

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 08:40

A czy mógłby mi ktoś wyjaśnić krok po kroku jak mogę zgrać takie save z memorki na PC nie posiadając dysku tylko mam pendrive i duże chęci.Prosił bym dokładnie

#78 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 09 wrzesień 2007 - 08:42

http://konsole.cdrin.../PS2generalfaq/
http://www.cdrinfo.p...ykuly/PS2MC2PD/

:)




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)