Skocz do zawartości


TUTORIAL: Odpalanie HD Loadera


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
88 odpowiedzi w tym temacie

#31 orlandu

orlandu
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 16 październik 2005 - 11:59

soro napisał:

Już mail poszedł :)

cześć - mam do ciebie gorącą prośbę czy mógłbyś mi wysłać ten link do HD loadera na memorkę ???? (lub plik) mój mail orlandu@interia.pl gg 8468554

#32 szcr

szcr
  • Nowy
  • 14 Postów:
  • Location:Lębork

Wysłany 16 październik 2005 - 16:53

Siemanko
Mam ripera 2 i tu pytanie czy bede mógł wrzucic HDloadera na swoją MC z tą przeróbką?

#33 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 16 październik 2005 - 19:08

orlandu napisał:

soro napisał:

Już mail poszedł :)

cześć - mam do ciebie gorącą prośbę czy mógłbyś mi wysłać ten link do HD loadera na memorkę ???? (lub plik) mój mail orlandu@interia.pl gg 8468554

Mail już poszedł :lol:

Cytuj

Siemanko
Mam ripera 2 i tu pytanie czy bede mógł wrzucic HDloadera na swoją MC z tą przeróbką?

Poczytaj tutaj http://www.konsola.p...?...asc&start=0

#34 szcr

szcr
  • Nowy
  • 14 Postów:
  • Location:Lębork

Wysłany 17 październik 2005 - 11:21

Dzięki , kupuje juz NA i bede próbował wgrac HDLoadera na MC. :)

#35 czemu

czemu
  • Nowy
  • 29 Postów:

Wysłany 12 listopad 2005 - 15:15

siema
mam przerobioną konsole duose wkładam płyte z wypalonym HD_LOADERfullypatchedv7c i nic sie niedzieje możecie pomóc ?

#36 fajer

fajer
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 31 grudzień 2005 - 12:39

Czy mógłby ktoś wysłać mi na emaila lub podac linka do strony z ktróej mógłbym ściągnąć zcrakowanego hd loadera??

#37 fajer

fajer
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 31 grudzień 2005 - 12:41

faj-f-er@o2.pl pozdrawiam i zgóry dzienx

#38 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 31 grudzień 2005 - 15:04

fajer napisał:

Czy mógłby ktoś wysłać mi na emaila lub podac linka do strony z ktróej mógłbym ściągnąć zcrakowanego hd loadera??
używaj opcji "Zmień", a nie pisz posta pod postem... :wink:
HDL FP 0.7c jest np. na www.sksapps.com lub www.exploitstation.com ewentualnie www.ps2hd.com
Dodaj obrazek

#39 covall

covall
  • Nowy
  • 29 Postów:
  • Location:Stalowa Wola
  • Interests:Programowanie, konsole, GTA

Wysłany 09 styczeń 2006 - 08:14

Hmm.. a jak ktoś nie ma w ogóle przerobionej konsoli i żadnego swapa, to nie pozostaje mu nic innego jak kupić oryginalnego HD Loadera? :/ Według mnie to troche głupie wyjście, bo za tą kwotę można kupić jedną nową grę, bądź też kilka klasyków.

#40 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 09 styczeń 2006 - 10:19

covall napisał:

Hmm.. a jak ktoś nie ma w ogóle przerobionej konsoli i żadnego swapa, to nie pozostaje mu nic innego jak kupić oryginalnego HD Loadera? :/ Według mnie to troche głupie wyjście, bo za tą kwotę można kupić jedną nową grę, bądź też kilka klasyków.
hmm nie do końca jeśli znasz kogoś kto posiada przerobioną PS2 to możesz przy użyciu takiej konsolki zgrać co trzeba na Memorke i za pomocą płytki z PSX'a (oryginalnej) odpalić na swojej nieprzerobionej... :D
więcej na ten temat można znaleźć TUTAJ :roll:
Dodaj obrazek

#41 Arni

Arni

    Wielki Złodziej Samochodów

  • Użytkownicy
  • 1269 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jaczno
  • Interests:Konsole<br />Komputery<br />Motoryzacja<br />Rolnictwo<br />I oczywiście GTA

Wysłany 09 styczeń 2006 - 10:23

A ja co do odpalania HDL: Najlepiej na nieprzerobionej konsoli mieć płyte CD (tylko!) od Swapa 3.6 :!: i odpalać programy (np. właśnie HDL) z USB (jak ktoś posiada). I tanio wychodzi :P

#42 JaDaK

JaDaK
  • Nowy
  • 62 Postów:
  • Location:OsW
  • Interests:Anime, Gry, Panny i wszystko jasne...

Wysłany 03 luty 2006 - 18:29

Ja mam pytranko czy moge miec innego chipa niz rippera 3.x moge miec np 2.x albo innego bo niewiem jakiego mam w konsoli ...

#43 makumba211

makumba211
  • Nowy
  • 36 Postów:

Wysłany 26 luty 2006 - 17:18

Witam

I ja mam małe pytanie. Czy ktoś z Was się orjentuje czy będe mógł wgrac Free HD Loadera na memorke posiadając w swoim modelu konsoli b.starą przeróbke typu action replay i NEO?? Powiem ze zeby uruchomic kopie ( ito raczej tylko CD) na tej przeróbce trzeba najpierw zbutowac pleja z plya action replay i tam wybrac start program i zmienic plyte.


pozdrawiam

makumba211

#44 TUR

TUR
  • Nowy
  • 134 Postów:
  • Location:z lasu ...

Wysłany 02 marzec 2006 - 23:36

Czy posiadajac przeróbke w postaci chipa MODBO2.0 będe potrzebował oryginalnego hddloadera?
Mam zamiar dokupić Network Adaptor, mam ściągnięty WinHIIP czy wystarczy mi to do podłączenia dysku i grania ?
PlayStation3 StarterPack RULEZZZ....
PSP slim - mini PS2
:)

#45 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 03 marzec 2006 - 00:55

TUR napisał:

Czy posiadajac przeróbke w postaci chipa MODBO2.0 będe potrzebował oryginalnego hddloadera?
Mam zamiar dokupić Network Adaptor, mam ściągnięty WinHIIP czy wystarczy mi to do podłączenia dysku i grania ?
nie nie musisz mieć oryginalnego HDLoadera...
wystarczy ci np. ten tutaj wersja na DVD więc spal sobie ten obraz na płytkę (laser nie będzie się męczył z HDL na CD) :P
I tak starczy ci to do grania pod warunkeim że masz PS2.... :lol: :lol: (joke)
Dodaj obrazek

#46 TUR

TUR
  • Nowy
  • 134 Postów:
  • Location:z lasu ...

Wysłany 03 marzec 2006 - 09:44

A czy mając chip MODBO2.0 moge uruchamiać gry z HDD za pomocą karty pamięci, nie używając napędu ?
PlayStation3 StarterPack RULEZZZ....
PSP slim - mini PS2
:)

#47 makumba211

makumba211
  • Nowy
  • 36 Postów:

Wysłany 03 marzec 2006 - 10:59

Hmmm, dobra spróbowalem nagrac za pomocą r3navi Freehdloadera na memorce i niestety. U mnie na starej przeróbce r3navi sie nie odpala. Mam pytanie.

Czy jesli pojde do kogos kto ma ripper3 ze swoja memorką i tam zrobie cała operacje z zainstalowaniem Hd loadera przy uzyciu r3navi to czy pozniej u mnie bez tej przróbki to ruszy??

Niemam tego jak sprawdzic ale jesli odpowiedz bedzie na TAK to jakos moze uda mi sie znalezc z ripperem3 .

pozdro

#48 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 03 marzec 2006 - 11:05

Nie :doh:
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#49 makumba211

makumba211
  • Nowy
  • 36 Postów:

Wysłany 03 marzec 2006 - 11:18

Szkoda :(

Czyli zostanie mi zabawa z tym sposobem z grą z PSXa lub uruchamianie hd loader ver. CD za pomocą action replay (szkoda ze taka zabawa w zaglerke plyt :)

pozdro

#50 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 03 marzec 2006 - 11:22

makumba211 napisał:

Szkoda :(

Czyli zostanie mi zabawa z tym sposobem z grą z PSXa lub uruchamianie hd loader ver. CD za pomocą action replay (szkoda ze taka zabawa w zaglerke plyt :)

pozdro
W pierwszym przypadku w ogóle nie wyjmujesz płyty z napędu.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#51 TUR

TUR
  • Nowy
  • 134 Postów:
  • Location:z lasu ...

Wysłany 03 marzec 2006 - 11:40

A czy ktoś mi odpowie czy mając MODBO2.0 moge odpalać program z karty pamięci i gry z HDD :?:
PlayStation3 StarterPack RULEZZZ....
PSP slim - mini PS2
:)

#52 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 03 marzec 2006 - 11:48

TUR napisał:

A czy ktoś mi odpowie czy mając MODBO2.0 moge odpalać program z karty pamięci i gry z HDD :?:
Raczej tak (niby supportuje dev. mode 1), ale nie wiem dokładnie co trzeba zrobić.
Modbo to prymitywny klon Matrix Infinity, więc może poszukaj info na jego temat.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#53 kinek

kinek
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 15 kwiecień 2006 - 12:33

hm a mam takie pytanko male, widzialem gdzies przejsciowki USB/IDE, ktos sie z tym bawil? Jelsi tak to czy da sie wtedy uzywac dysku jako pendrive? :D

#54 Bergi87

Bergi87
  • Nowy
  • 44 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 06 listopad 2006 - 15:25

Witam!
Poszukujac w necie FreeHDloadera natknolem sie na plik RAR zawierajacy R3NAVI, FreeHDLoadera i instrukcje jak to wszystko zrobic zeby dzialalo!
Oto ta instrukcja:

Cytuj

HowTo install ‚Ripper3 Navigator’ + ‚HDLoader 0.7c MC’

Wypalanie

Paczka zawiera 2 pliki RAR, kazdy z plikow to osobna plyta CD po ich rozpakowaniu
otrzymamy zawsze 2 pliki jeden *.ISO a drugi *.CUE nalezy je wypakowac i wypalic w Nero, teraz mammy 2 plytki, jedna nazwiemy Launcher a druga te w ktorej byly pliki „Imagen” nazwiemy R3NNAVI,

Instalacja

Wrzucamy plyte R3NNAVI do napedu PS2 i odpalamy, po uruchomieniu ukaze nam sie menu a u samej gory widniejacy napis INSTALL RIPPER3 NAI :-)
Naciskamy na niego poczym R3NAVI zainstaluje sie na Memory Card, teraz nie wylaczajac PS2 wkladamy plyte o nazwie Launcher, czekamy kilka sekund az naped
Rozpozna plytke i naciskamy na INSTALL APPLICATION.

Moglby sobie teraz ktos pomyslec, woala alez to prosciutkie jest, nie nie nie to jeszcze nie koniec.

Nie wyciagajac plyty o nazwie Launcher z napedu PS2, resetujemy konsole i czekamy az plytka sie zbootuje zobaczymy dziwne menu cos w rodzaju DOS i na pozor mogloby sie wydawac ze to jakies badziewie, no ale do dziela.

Mapka klawiszy na padzie:

O = Enter
X = Cancel
/ = Powrot do poprzedniego katalogu
[] = Wybor pliku foldera (w sumie nie potrzebne)

Strzalkami gora-dol wybieramy SELECT: CONFIG i naciskamy kolko, teraz znowu wybieramy kolko i naciskamy kolko na padzie, wybieramy MISC: i naciskamy kolko, wybieramy FileBrowser i naciskamy na koleczko, nastepnie idziemy w dol i wybieramy OK i naciskamy kolko, wybieramy O: FileBrowser naciskamy koleczko, teraz wybieramy mc0: naciskamy kolko, widzimy wszystkie pliki i foldery w katalogu glownym Memory Card,

Teraz trzeba stworzyc foldery BOOT/HDLOAD wiec naciskamy na R1 i widzimy menu, wybieramy New Dir i tworzymy folder o nazwie BOOT, powtarzamy te czynnosc z R1 i tworzymy podfolder HDLOAD. Naciskamy 3x trojkat i wybieramy cdfs: (to jest CD-ROM) oczywiscie naciskamy koleczko na padzie, teraz wybieramy HDLOADER.ELF
I naciskamy R1 wybieramy Copy naciskamy koleczko i odszukujemy nasz katalog HDLOAD
( juz chyba co niektorzy powinni wykapowac co i jak) naciskamy R1 wybieramy Paste i naciskamy co? Koleczko J teraz w katalogu HDLOAD mamy plik HDLOADER.ELF, mozna zresetowac PS2 trzymajac trojkacik, ukaze nam sie wczesniej zainstalowany R3NAVI, wybieramy HDLloader 0.7c i naciskamy X ale wczesniej dobrze jest miec wlozona plytke z gra którą chcemy zrzucić do napedu.

Jeśli chcemy tylko odpalać gry, które już mamy na dysku, to nie trzeba niczego wkładać do napędu, tylko przytrzymać trójkąt na padzie jak włączamy konsole.




Milej zabawy J
Auxiliaris -- autor tutoriala.
colohgc -- dostosowanie do potrzeb HDLoadera J

I moje pytanie brzmi:
Czy jak zmienie nazwe pliku HDLOADER.ELF na BOOT.ELF to FreeHDLoader bedzie mi sie automatycznie uruchamial po starcie konsoli bez przytrzymywania trojkata na padzie?

#55 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 07 listopad 2006 - 00:01

Bergi87 napisał:

Witam!
I moje pytanie brzmi:
Czy jak zmienie nazwe pliku HDLOADER.ELF na BOOT.ELF to FreeHDLoader bedzie mi sie automatycznie uruchamial po starcie konsoli bez przytrzymywania trojkata na padzie?
afaik nie ma mozliwosci zeby wlaczac elfa bez trzymania niczego (no chyba ze plyta ktora bedzie caly czas w napedzie :P ), zreszta po co? czy to taki problem przytrzymac trojkat? jak chcesz to mozesz w ten sposob wrzucic do katalogu BOOT hdloadera nazwanego BOOT.ELF i wtedy trzymajac R1 podczas startu odpalisz od razu hdloadera (jesli to ci wystarczy to mozesz pominac cala zabawe opisana w tym pliku)

#56 Bergi87

Bergi87
  • Nowy
  • 44 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 listopad 2006 - 01:08

ok dzieki
w takim razie jedno nacisniecie guzika na padzie mnie nie robi roznicy :lol:

#57 Velius

Velius
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 11 czerwiec 2007 - 19:31

Witam.

Zanim zostane wyzwany od leni lub odsylany do faq'ow chce nadmienic ze poczytalem juz to i owo ale nadal mam metlik w glowie i nie do konca pewne rzeczy rozumialem dlatego chcialbym przedstawic swoja sytuacje i zadac kilka pytan,majac nadzieje na otrzymanie odpowiedzi.

Mam konsole PS2 model SCPH-30004,nie przerobiona,do dzis wszystko chodzi gladko bo nie byla az tak mocno uzywana.Nadszedl jednak czas kiedy uznalem ze chce zaliczyc wszystkie gry i rpgi ktore niestety nie ukazaly sie w europie i nie bylo mi dane w nie pograc.Chcialem zatem przerobic swoja konsole i teraz pada pytanie,co powinienem zrobic?

Jesli chodzi o modchip to raczej odpada,mysle ze 5-6 letnia konsola nie wytrzyma i padnie(tzn laser),dlatego poczytalem o mozliwosci podpiecia HDD + NA + HD Loader i mam w zwiazku z tym kilka pytan.

1)Czy jezeli kupie oryginalny program HD Loader + SLIDE CARD bede mogl wgrywac kopie zapasowe i grac w takowe gry?
2)Jezeli na poprzednie pytanie odpowiedz brzmi "NIE",to czy mozna to obejsc bez koniecznosci montowania modchipa?np jesli wgram z kompa,gre na dysk twardy,czy HD loader bedzie mial jakies waty z odpaleniem tego?
3)Czy nadal bede potrzebowal kupic swap magic?(mimo zakupu oryginalnego HD Loadera z allegro) w celach instalacyjnych?
4)Moze lepszym wyborem jest zakupienie nowej ps2 z chipem i innymi bajerami a sprzedanie obecnej?chociaz osobiscie nie uwazam tego za najlepsze rozwiazanie.

No i takie laickie pytanie,czy drugi dysk HDD(ktory jest podlaczony do konsoli PS2) mozna podlaczyc do kompa za pomoca USB/portu PS2?

Licze na wasze doswiadczenie i pomoc z moim problemem.

Pozdrawiam.

#58 ArniHell

ArniHell
  • GoodFellas
  • 1257 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:z kontowni

Wysłany 11 czerwiec 2007 - 19:44

Jeżeli kupisz NA+HDD+HDLoadera oryginalnego to będziesz mógł wrzucać gry przez komputer i będzie ci chodzić bez problemu bo HDloader wczytuje HDD i potem załącza obraz gry, ale nie wiem czy da się wrzucać gry przez PS2 nie przerobione, na moje oko to sie nie da bo to jest to samo jak byś chciał pirata odpalić.
Dodaj obrazek

#59 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 11 czerwiec 2007 - 20:00

Velius napisał:

blablablabla

1. Na żadnej konsoli za nic nie wgrasz kopii zapasowych z płyty na dysk. Po prostu HD loader ma wbudowane zabezpieczenie anty-pirackie.
2. Gry możesz wrzucać albo przez sieć, albo przez podłączenie dysku do komputera przez IDE. Służą do tego dwa programy - Hdl_dump i WinHIIP. Podłączasz dysk, zrzucasz z poziomu komputera obraz gry, podłączasz dysk do PS2 i śmigasz.
3.Jak byś miał oryginalnego HD Loadera, to nie. Inna sprawa, że oryginalny HD Loader jest przestarzały. Poczytaj na forum o exploitach - przy pomocy oryginalnej gry na PSX-a możesz odpalić dowolnego ELF-a z karty pamięci - w tym także najnowszego spatchowanego HD Loadera.
4.Nie zmieniaj. Twój zestaw jest jak najbardziej w porządku..

Dysk, który jest w PS2 możesz podłączyć albo przez USB, albo przez IDE, albo możesz też połączyć konsolę kablem sieciowym z komputerem.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#60 Velius

Velius
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 11:59

Dzieki wielkie za odpowiedzi,juz mi sie troche rozjasnilo.Jeszcze 2 ostatnie pytania i juz nie zawracam tylka.

1)Czy jezeli mam dysk S-ATA podlaczony do PC(do normalnego codziennego uzytku i sciagania gier z netu np) a do PS2 dysk ATA,bedzie jakis problem w wysylaniu gier za pomoca NA lub bezposrednio na dysk do PS2 czy nie ma to zadnego znaczenia jaki dysk jest podlaczony do PC?
2)Nie potrafie znalezc zadnych jasniejszych linkow dotyczacych exploita(jedna dobra strona niestety juz nie istnieje),wiec jeszcze takie pytanie dotyczace tego,czy za pomoca swap magica moge zainstalowac wersje spatchowana np z przegranej plyty?czy jak mam nieprzerobiona konsole exploit to jedyne wyjscie?

i btw jak cos,nie mam zadnych kumpli ktorzy maja przerobiona ps2 wiec branie od nich niestety odpada.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)