Skocz do zawartości


Lista Pendrive'ów i modułów z nim współpracujących


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
267 odpowiedzi w tym temacie

#31 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 04 styczeń 2006 - 19:48

iniemamocny napisał:

Tylko czy ten usbd.irx z linuks kita jest aktualizowany?

W jakim sensie? Linux Kity już chyba nie wychodzą [?]

#32 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 04 styczeń 2006 - 20:00

No właśnie.
Dodaj obrazek

#33 micielk

micielk
  • Użytkownicy
  • 78 Postów:

Wysłany 04 styczeń 2006 - 22:47

Jest szansa zeby dziala czytnik kart podlaczany pod USB? podobno dziala to identycznie jak pendrive prosze o odpowiedz jesli ktos to sprawdzil

#34 kefi

kefi
  • Nowy
  • 51 Postów:

Wysłany 04 styczeń 2006 - 23:06

tak, czytnik zadziała, sam tak przez jakiś czas używałem jednego z czytników typu 12in1 których cała masa na allegro + karta SD 256MB

#35 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 05 styczeń 2006 - 00:42

kefi napisał:

tak, czytnik zadziała, sam tak przez jakiś czas używałem jednego z czytników typu 12in1 których cała masa na allegro + karta SD 256MB

Oo to dobra wiadomosc bo chce taki kupic zeby wgrywac pliki na karte MMC (do komorki)
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#36 kefi

kefi
  • Nowy
  • 51 Postów:

Wysłany 05 styczeń 2006 - 17:41

no to mogę nawet sprecyzować jak to było u mnie: do komórki miałem kartę microSD (Transflash) firmy Sandisk, ją włożyłem w adapter SD (on jest dodawany do każdej karty microSD) ,taki combos był wkładany w czytnik kart (jak już poprzednio wspomniałem 12 in 1, żaden firmowy, OEM'owskie gówno, brzydkie szare i na dodatek źle wycięte otwory na karty, tak że musiałem żyletką poprawiać :D) i to wszystko dopiero do sonki :)

przetestowałem z tym samym czytnikiem różnież kartę Olympus xD 128MB (z aparatu cyfrowego) i kartę Kingston miniSD 256MB z innej komórki (miniSD podobniej jak microSD najpierw w adapter a później w czytnik)

a jeszcze inny test jaki zrobiłem to podłączyłem przez USB aparat cyfrowy Olympus UltraZoom 740 z wcześniej wspomnianą karą xD i też bez problemowo zostało to rozpoznane tak jakbyśmy włożyli pendrive'a

każda z wyzej wymienionych kombinacji została wykryta a LaunchELF'ie v3.41i oraz w Codebreaker 8.1 i Codebreaker 9.0 - rozróżniam te dwa codebreakery specjalnie gdyż jak w poprzednich postach wspominałem niekoniecznie każde urządzenie usb działające w 9.0 będzie działało w 8.1 (patrz mój PENDRIVE Kingston)

ps. dla osób które nie kojarzą tego programu moge polecić go do kopiowania save'ów z memorki na pena i odwrotnie, odbywa sie to w sposób banalny, oczywiście chyba jego głównym zadaniem jest cheatowanie w grach ale przyznam sie ze nawet nie wiem jak to działa bo tylko do wcześniej wspomniej funkcji go używam

lada dzień będę miał w domu MP3 playera 1GB, oczywiście również przetestuje i nie omieszkam podzielić się wynikami

#37 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 05 styczeń 2006 - 17:48

Hmm... a gdybym tak podłączył aparat na SD przez USB? Trza spróbować :twisted:

edit:
Działa mój Kingstonik! Jeno FS musi być FAT (chyba 16), a nie 32. Inaczej był niewidoczny...

No to gitara, nastąpi masowe zgrywanie fantów na MC i vice versa :twisted:

#38 micielk

micielk
  • Użytkownicy
  • 78 Postów:

Wysłany 06 styczeń 2006 - 09:36

Czy moglby ktos zrobic miniFAQ co i jak zgrac na pendrive zeby PS2 go widziala, sam nie za bardzo jestem obeznany z tematem i mysle ze paru ludzi ktorzy maja ten sam problem tez by sie znalazlo. Mam jeszcze drugie pytanie nie posiadam Network Adaptora ani HDD w konsoli wiec czy nadal pendrive bedzie dzialal? czy wymaga NA do funkcjonowania?

#39 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 06 styczeń 2006 - 10:17

@micielk
Sformatuj pena do FAT16 (PC) i włoż do PS2. Nagraj na płytę uLaunchELFa i ... to wszystko.

Tutorial zrobie, jeno trochę to potrwa (ale pod koniec miesiąca powinienem zmajstrować).

Nie potrzebny Ci NA+HDD. Pendrive jest bardzo dobrym rozwiązaneniem jeśli nie posiadasz tego ustrojstwa. Oczywiście nie mam mowy o graniu z PD, ale do aplikacji i przenoszenia savów wystarcza w zupełności.

#40 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 06 styczeń 2006 - 10:22

# BERION # napisał:

...do aplikacji i przenoszenia savów wystarcza w zupełności...
... i odtwarzania mp3/avi :D
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#41 micielk

micielk
  • Użytkownicy
  • 78 Postów:

Wysłany 06 styczeń 2006 - 11:03

Cytuj

Sformatuj pena do FAT16 (PC) i włoż do PS2. Nagraj na płytę uLaunchELFa i ... to wszystko.

Tutorial zrobie, jeno trochę to potrwa (ale pod koniec miesiąca powinienem zmajstrować).

Nie potrzebny Ci NA+HDD. Pendrive jest bardzo dobrym rozwiązaneniem jeśli nie posiadasz tego ustrojstwa. Oczywiście nie mam mowy o graniu z PD, ale do aplikacji i przenoszenia savów wystarcza w zupełności.

Dziekuje bardzo za wytlumaczenie :-) zaraz przystepuje do testowania

#42 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 13:51

a jak zformatowac pandreiva na FTA 16 jak w kompach mam tylko FTA 32 i FTA mam PD attache 1 GB bardzo prosze o pomoc
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#43 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 15:10

olwek napisał:

a jak zformatowac pandreiva na FTA 16 jak w kompach mam tylko FTA 32 i FTA mam PD attache 1 GB bardzo prosze o pomoc

FAT nie FTA XD

Masz pewnie XP, tak jak ja, gdzie do wyboru masz dwa FAT32 i FAT. "FAT bez numerka" to właśnie 16.

BTW: Czy ktoś próbował PD z funkcją partycjonowania lub MD? Jeśli takie urządzenia byłby wykrywane to równiedobrze HDD na USB też powinien.

#44 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 20:49

ok mam juz zformatowanego PD i co teraz mam zrobic kiedy wlaze go do konsoli wlanczam swapa cdi i pisze swap magick i nic a jak wylme to po jakims czasie pokazuje sie load program a jak jest wlozony to dupa
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#45 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 21:09

olwek napisał:

[...] kiedy wlaze go do konsoli wlanczam swapa cdi i pisze swap magick i nic a jak wylme to po jakims czasie pokazuje sie load program a jak jest wlozony to dupa

Napisz to po Polsku to coś poradzimy :)

#46 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 22:51

ok chce odtwarzac mp3 z PD mam program myPS2 i niewiem co trzeba zrobic zeby wykrywalo PD w tym programie
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#47 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 22:59

olwek napisał:

ok chce odtwarzac mp3 z PD mam program myPS2 i niewiem co trzeba zrobic zeby wykrywalo PD w tym programie

Teraz rozumiem :)

Podać mu ścieżkę (options) do jakiegoś USBD.IRX, inaczej nie wykryje PD.

#48 Arni

Arni

    Wielki Złodziej Samochodów

  • Użytkownicy
  • 1269 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jaczno
  • Interests:Konsole<br />Komputery<br />Motoryzacja<br />Rolnictwo<br />I oczywiście GTA

Wysłany 07 styczeń 2006 - 22:59

Podać w opcjach ścieżkę do moduł usbd.irx (i go mieć) jest ich kilka :P

Ech...Berion był szybszy :P

#49 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 22:59

a jak to zrobic??
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#50 Arni

Arni

    Wielki Złodziej Samochodów

  • Użytkownicy
  • 1269 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jaczno
  • Interests:Konsole<br />Komputery<br />Motoryzacja<br />Rolnictwo<br />I oczywiście GTA

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:01

olwek napisał:

a jak to zrobic??
wchodzisz w opcje i tam custom usb module czy jak tam i podajesz ścieżkę ;)

#51 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:02

olwek napisał:

a jak to zrobic??

Wchodzisz w opcje i wybierasz jego lokalizajcę (oczywiście musisz go mieć na CDVD).

#52 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:04

ale to sam pliczek usbd.irx wrzucam na plytke i co dalej jak dac go na mc
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#53 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:05

Podobno jest jeszcze 1 irx na płycie Killzone :wink:
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#54 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:06

olwek napisał:

ale to sam pliczek usbd.irx wrzucam na plytke i co dalej jak dac go na mc

Chcesz go skopiowac na MC? np. w launchelfie.

BTW: Nie widziałem na oczy MyPS2, nie mogę odpalić tego goowna nawet z resetem IOPu :/ Posiłkuję się readme, czyli tym do czego każdy powinien zajrzeć nim zada pytanie.

... ale z tego co syszałem to też posiada opcje kopiowania plików z PD, HDD, MC i CDVD.

@emcepl
Sprawdzę:)

#55 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:10

tak wlasnie chce zrobic mysle ze sie da :-) a ten usbd.irx to moze byc z GT4
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#56 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:11

olwek napisał:

tak wlasnie chce zrobic mysle ze sie da :-) a ten usbd.irx to moze byc z GT4

Może...

#57 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:14

a moze polecasz jakies inne a jesli tak to skąd??[/b]
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#58 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:17

olwek napisał:

a moze polecasz jakies inne a jesli tak to skąd??

Narazie dopiero co liznąłem temat. Korzystam z modułu z GT4. Wrótce zamieszczę listę modułów, które testowałem i z czym konkretnie.

Z przyczyn oczywistych na FTPa wrzucę tylko scenowe, bez oficjalnych.

#59 olwek

olwek
  • Użytkownicy
  • 153 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ść cie znam
  • Interests:PS2, PC

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:19

ok a jak mam to nagrac wystarczy wrzucic na plytke czy trzeba jakos specjalnie przerabiac tzn. dodawac jakies System.cnf itp
Prosimy o większą sygnaturkę Oo - Isao... :/

#60 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2006 - 23:23

olwek napisał:

ok a jak mam to nagrac wystarczy wrzucic na plytke czy trzeba jakos specjalnie przerabiac tzn. dodawac jakies System.cnf itp

Wrzuć w to samo miejsce co program, który ma z tego skorzystać, albo w root.

Co jest istotne to większość programów rozpoznaje to tylko w nazwie, więc musi być USBD.IRX.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)