Skocz do zawartości


Kabel RGB


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
185 odpowiedzi w tym temacie

#1 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 13:54

Jak w temacie.

A dokładniej szukam kabla dzięki któremu miałbym obraz w ntsc.

Prosze o linki :wink:

ps. Mam kilka kopii i jak daje w swap magicu video mode: pal to w niektórych grach zacinają mi filmiki, a jak daje vm: normal to obraz jest czarnobiały, ale filmiki nie zacinają. Sądze, że te niektóre gry są w formacie ntsc i stąd te problemy. Jak myślicie kabel rgb pomoże?

#2 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 04 marzec 2006 - 14:57

Z przełącznikiem DVD/GAME. Jakikolwiek za wyjątkiem Manty :)
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#3 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 15:16

Thx.

Ale dalej nie wiem czy rozwiąże to mój problem:)

#4 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 15:46

http://www.robson.pl.....PlayStation 2

http://www.robson.pl.....PlayStation 2

A o tym co sądzisz?

A miałbyś linki do czegoś tańszego?

#5 lord.maciek

lord.maciek
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 16:01

mam taki problem... mam z przełącznikiem DVD/GAME i jak gram w gry PAL to musi być na DVD a jak NTSC to musi być GAME :| czy tak ma być?
i jak mam przełączone na DVD to jest jasnym obraz a GAME to jest normalny

#6 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 04 marzec 2006 - 16:07

http://www.allegro.p...s2_od_s_s_.html
Odpalam wszystkie gry z HDD i dzięki kabelkowi nie mam żadnych problemów z kolorem. Nie potrafię powiedzieć jak wygląda sprawa z SM.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#7 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 17:45

Ok, kupie ten.

Big Thx dla ciebie :wink:

ps. Jak ktoś wie jak to chodzi na swapie niech pisze:)

#8 lord.maciek

lord.maciek
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 18:23

ja mam SWAPA i ten kabel i właśnie mam problem który napisałem wyżej

#9 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 04 marzec 2006 - 20:26

Sorrka za niedoczytanie :wink:

Chyba tak ma być;)

#10 Melvin.FoX

Melvin.FoX
  • Użytkownicy
  • 295 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:sam sobą

Wysłany 05 marzec 2006 - 22:31

Nie polecam tego kabla :/ Radze poszukac czegos ciut drozszego i pozadniejszego. Na tym kablu jest troche pogorszony sygnal ze wzgledu na kiepska jakos wykonania. Sa pozadniejsze kable ktore naprawde daja lepszy efekt. Poszukajcie na allegro jest ich pare.
PS2, PSP, PS3, PS Vita, X360, Wii, DS, NGC, SNES, MegaDrive, Pegasus SP-60
Dodaj obrazek

#11 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 06 marzec 2006 - 07:52

No to spoko bo już zamówiłem :(

#12 Melvin.FoX

Melvin.FoX
  • Użytkownicy
  • 295 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:sam sobą

Wysłany 06 marzec 2006 - 08:33

Jak bys mial na TV jakies dziwnie przelatujace po ekranie paski albo bedziesz wyraznie widzial ze cos jest nie tak jak powinno byc to napisz.
PS2, PSP, PS3, PS Vita, X360, Wii, DS, NGC, SNES, MegaDrive, Pegasus SP-60
Dodaj obrazek

#13 lord.maciek

lord.maciek
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 06 marzec 2006 - 13:15

jak gram w gre PAL i mam ustawione GAME to cały czas dźwięk przerywa :/ i pojawia mi sie co chwile napis AV

#14 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 06 marzec 2006 - 15:16

No to zajebiście, grrrr...

Spytam gościa czy moge zrezygnować z zakupu :wink:

#15 Melvin.FoX

Melvin.FoX
  • Użytkownicy
  • 295 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:sam sobą

Wysłany 06 marzec 2006 - 16:14

podejrzewam ze kupiles ten kabel za 7,50 albo cos wiec duzo nie stracisz ;) a do czasu kupna nowego przezyjesz ten :P
PS2, PSP, PS3, PS Vita, X360, Wii, DS, NGC, SNES, MegaDrive, Pegasus SP-60
Dodaj obrazek

#16 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 06 marzec 2006 - 16:36

Kupiłem za 11zl + 8zl przesyłka :)

#17 lord.maciek

lord.maciek
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 06 marzec 2006 - 20:09

a ja za 28zł w sklepie z konsolami :|

#18 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 11 marzec 2006 - 17:51

Hehe, nawet dobrze działa. :P

#19 CoolkToS

CoolkToS
  • Użytkownicy
  • 337 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:D-City
  • Interests:Film,ksiażka,muzyka,gry itp.

Wysłany 04 kwiecień 2006 - 19:06

Nie bede robil kolejnego tematu tym samym zasmiecajac forum wiec zadam pytanko tutaj.
A wiec mam stary TV ma tylko wyjscie CHINCH wiec jezeli podlacze ten kabel ktory na 1 stronie byl link to gry ktore mi pod 60 kH zle sie wyswietlaly (skakal obraz) beda dobrze chodzily jak podlacze ten kabel ? czy on tylko dziala pod wejsciem EURO usuwajac problem z 60kH ?
Sorki ze motam ale strasznie sie spiesze i nie mam czasu poprawic.

czy np. ten sobie poradzi ?

http://www.allegro.p...b_av_audio.html

#20 GekoPL

GekoPL
  • Nowy
  • 129 Postów:
  • Location:Szczecin

Wysłany 04 kwiecień 2006 - 19:39

Miałem taki do psx działał super i był dobrze wykonany ale mnie wtedy kosztował coś koło 10 funtów... a tu widdzą coś koło 1,5 funta... ale czasy się zmieniają... poszukaj dobrego kabla w sklepie z ps2 u ciebie w mieście - zwykle można przetestować - a i ustawa jest teraz po stronie klienta - 3 tygodnie na oddanie sprzętu (można testować do bólu) pod warunkiem braku widocznych śladów użytkowania...

Pozdrawiam :evil:

#21 Szynszyl

Szynszyl
  • Użytkownicy
  • 100 Postów:

Wysłany 11 kwiecień 2006 - 11:55

To ja może spytam tutaj bo nei chcę niepotrzebnie zakładac nowego topicu.
Co jest lepsze? Kabel AV do Euro czy ten co ma końcowkę S-video i dwa chinche od dźwięku? :?

#22 astarrot

astarrot
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 11 kwiecień 2006 - 18:33

a ja szukam takeigo kabla żeby miec kolor w grach PAL

bo mam przerobioną konsolke ripperem i na grach pal nie mam koloru a jak gram sobie w resident evil tio tam można wybrać sobie w jakim systemie ma byc nadawana gra i ja sobie wybieram że w ntsc i wtedy mam kolorek a jakbym sobie wybrał PAl to bym miał czarno-biało heh i co z tym robić?????
PS2 SCPH-30001 R (v5), (NTSC z USA) + org. GT 3 + 2 pady DS (jeden popsuty) + KIEROWNICA LOGITECH DRIVING FORCE

#23 Kjuba

Kjuba
  • Nowy
  • 9 Postów:
  • Location:Espoo/Finlandia
  • Interests:XMTB, Ffotografia, PB, no i chyba PSTwo w końcu :D

Wysłany 11 kwiecień 2006 - 20:04

Właśnie. Mój kolega ma taką sytuację: Kupił PSTwo w USA (jest amerykaninem mieszkającym w Europie). No i czy da się zrobić, żeby gry w systemie PAL chodziły na jego NTSCowskiej konsoli? Jak ktoś ma sprawdzony sposób, który zadziała na pewno to prosłbym o padnie przepisu :D

Pozdrawiam i dziękuję z górki na pazurki :D

#24 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 11 kwiecień 2006 - 22:07

CoolkToS napisał:

czy np. ten sobie poradzi ?

http://www.allegro.p...b_av_audio.html

nie jest on najlepszej jakosci ;P

astarrot, Kjuba: wydaje mi się że kabel RGB z przełącznikiem DVD/GAME drozszy niz ten CoolkToS-a i znacznie lepszy załatwi sprawe :)

--------------------------------------------
edit: CoolkToS mam ten sam problem :) kabel nie pomoze ! :D albo musisz przerobic gre z ntsc na pal prorgamem albo grac na palu lub czekac na jego wyjscie :D
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#25 daromuzg

daromuzg
  • Nowy
  • 79 Postów:
  • Location:Garwolin

Wysłany 16 kwiecień 2006 - 16:10

A co myślicie otym kablu bo mi się rozwalił stary i jakiś nowy musz kupić
http://allegro.pl/it...sc_obrazu_.html

#26 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 16 kwiecień 2006 - 16:12

Nie ma przełącznika DVD/GAME.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#27 daromuzg

daromuzg
  • Nowy
  • 79 Postów:
  • Location:Garwolin

Wysłany 16 kwiecień 2006 - 16:20

to te z przełącznikem są najlepsze

#28 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 26 kwiecień 2006 - 08:45

rozumiem ze jak jestem bez kabla to gierki z psx na ntsc tez beda czarno-białe ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#29 zurbel

zurbel
  • Nowy
  • 88 Postów:

Wysłany 26 kwiecień 2006 - 08:51

no raczej tak jest ze nie bedziesz mial kolorow chyba ze masz przerobiona konsole chipem (dobrym)

#30 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 26 kwiecień 2006 - 10:50

Albo telewizor z obsługą NTSC.
Dodaj obrazek




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)