Skocz do zawartości


SM Big Problem


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 05 maj 2007 - 15:12

Widze, że musze napisać tutaj, bo w dziale 'Gra z netu, gra nie działa' odpowiedał tylko iniemamocny ;p

Zaczęło się niewinnie, od tego gdy chciałem uruchomić SSX-OT. Not valid PS2 disc. Pomyślałem, że to wina płytki to napisałem na forum. Potem sprawdziłem reszte kopii zapasowych i okazało się, że żadna nie działa. Większość jest nagrana na tdk i verbatim.

Było podejżenie, że z laserem coś nie tak ale wydaje mi się, że jest ok bo SM się ładuje, a inne org gry też chodzą.

I tutaj moje pytanie, czego to może być wina ? Dodam pewnego niuansa, mianowicie wczoraj pomyślałem - spróbuje jeszcze raz. Włączam SM, wkładam płytke z dbz-budokai tenkaichi 2 i tu nagle! Działa! Myślę, czyżby się samo naprawiło (:P). Więc wyłączam i próbuje włączyć SSX'a. Nie działa :( Potem spróbowałem znowu włączyć dbz i nie działało już. Reszta gier też nie chodziła.

P.s Jak coś link do tego tematu http://www.aktakonso...pic.php?t=18418

#2 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 05 maj 2007 - 15:33

Czy laser się cofa po otwarciu klapki?

#3 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 05 maj 2007 - 19:03

Gdy wkładam SM, ładuje się, wyjmuję płytkę to laser się nie cofa.

Przy org grach normalnie się cofa przy otwarciu.

#4 devil905

devil905
  • Nowy
  • 204 Postów:
  • Location:Z małego pokoju

Wysłany 06 maj 2007 - 11:40

A czy napewno zakażdym razem wkladasz swapa dvd? Moze to glupie ale ja sam milem kiedys taka akcje .Po 10 probach odpalenia kilku gier okazalo sie , że wkladalem swapa cd :lol:

#5 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 06 maj 2007 - 13:16

Sphinx napisał:

Gdy wkładam SM, ładuje się, wyjmuję płytkę to laser się nie cofa.

Przy org grach normalnie się cofa przy otwarciu.

Co to znaczy że przy oryginalnych grach się cofa? :? To, czy laser się cofnie przy otwarciu, nie zależy od gry, ale od zablokowanych czujników...

#6 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 06 maj 2007 - 15:56

Znaczy jest tak normalnie ;] Jak otworzę klapkę bez żadnej płytki to laser jest cofnięty. Jak otworzę po załadowaniu SM to nie jest cofnięty.


Nie, nie wkładam płytki CD :P


@Edit

Noooo pomoże ktoś ? ;/

#7 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 10 maj 2007 - 20:27

*bump*

Noo wie ktoś o co może chodzić ? ;/

Bo nie wiem, czy to wina konsoli czy mam kupować nowy SM.

#8 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 10 maj 2007 - 21:01

To ty masz poblokowane tak czujki ze grasz przy zamknietej klapce? Bo jezeli nie to musisz zablokowac je wszystkie i grac przy otwartej klapce.

Dodaj obrazek


#9 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 12 maj 2007 - 14:25

Mam SM 3.6 i dwie blokady.

Przy zamkniętej klapce gram, nie wiem czy to wina czujników czy co ;/

#10 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 12 maj 2007 - 16:12

No a jak masz otwarta kalpke to plyta sie kreci?

Dodaj obrazek


#11 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 12 maj 2007 - 22:12

Tak, gdy wkładam SM i ładuje gre mogę otworzyć klapkę i płyta się normalnie kręci.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)