Skocz do zawartości


Wszystko co chciałbyś wiedzieć o PS2/PStwo


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
194 odpowiedzi w tym temacie

#181 Kamol3

Kamol3
  • Użytkownicy
  • 125 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Chorzów

Wysłany 18 maj 2008 - 11:57

Zobacz postlaki, o 7.02.2005, 11:36, napisał:

:arrow: Jak nagrać grę z internetu ? (DVD i CD)

http://www.konsola.p...ighlight=#10113

Po kliknięciu na ten link pokazuje mi się główna strona forum. Niestety nie umiem znaleźć tego tematu. Czy mógłby ktoś podać link do tego tematu który działa poprawnie ?
Playstation 3
SONY BRAVIA 2 KDL-32W4000

---------------------------------------
SPRZEDAM !

#182 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 18 maj 2008 - 12:05

http://www.konsola.p...hp?showforum=43 włala

Dodaj obrazek


#183 Lisio14

Lisio14
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 27 wrzesień 2008 - 11:32

Mam pewien problem. Ojciec mojego kolegi znalazł na złomie starą PS2. W momencie gdy ją włączam otwiera się to menu co jest za pierwszym uruchomieniem konsoli. Da się wybrać wszystkie standardowe języki poza angielski. W momencie gdy wypieram opcję Navegardor (przeglądarka) pojawia mi się napis No hay Datos (Brak danych). Da się coś z tym zrobić? Gdy wkładam do środka jakąś grę nie uruchamia się, a nie wiem jak rozpoznać czy się płyta w środku kręci.

#184 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 27 wrzesień 2008 - 11:42

Nie masz co grzebać po opcjach tam niczego ciekawego nie znajdziesz wkładasz płytkę i grasz. Jeżeli płyty nie startują to sprawdź laser czy w ogóle jest jeżeli tak to przeczyść go i wyreguluj sprawdź czy wszystkie taśmy są powpinane itd. i na początek sprawdź sobie jakiś film dvd czy w ogóle działa albo jakąś płytę cd-audio.

Dodaj obrazek


#185 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 27 wrzesień 2008 - 16:53

Cytuj

a nie wiem jak rozpoznać czy się płyta w środku kręci.
jeżeli to jest gruba ps2 to nie widzę problemu ażeby np zdjąć obudowę...
zresztą powinno być słychać gdy płyta zaczyna się kręcić

Cytuj

a początek sprawdź sobie jakiś film dvd czy w ogóle działa albo jakąś płytę cd-audio.
no dobre zrób jak kolega wyżej podpowiedział... i podziel się z nami swoimi obserwacjami... [;
Dodaj obrazek

#186 Urbinek

Urbinek
  • Użytkownicy
  • 144 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:sosnowiec
  • Interests:evrething

Wysłany 24 listopad 2008 - 18:11

jak sprawdzić jaki mam model PStwo ?
v12 czy v13
kopie i kopie i niemoge tego znalesć ;/
>> http://urbinek.eu/p1080182.jpg
Jestem zajebisty... Jestem tak zajebisty, że moja zajebistość jest zajebista... =D
Nowy kalkulator proGame!!

#187 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 listopad 2008 - 18:17

http://www.ps2laser....ersion-info.asp

V12 to jest ta wersja dla UK z tego co pamiętam.

Dodaj obrazek


#188 Urbinek

Urbinek
  • Użytkownicy
  • 144 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:sosnowiec
  • Interests:evrething

Wysłany 24 listopad 2008 - 19:10

mam wersje dla UK (śmieszna wtyczka zasilajaca :)) ale według tego co tam pisze mam konsolke V13
1 port ethernet z tyłu

arigatou :D
Jestem zajebisty... Jestem tak zajebisty, że moja zajebistość jest zajebista... =D
Nowy kalkulator proGame!!

#189 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 listopad 2008 - 19:12

Kurde muszę się ogarnąć bo coś dzisiaj głupoty piszę.

Dodaj obrazek


#190 Urbinek

Urbinek
  • Użytkownicy
  • 144 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:sosnowiec
  • Interests:evrething

Wysłany 24 listopad 2008 - 19:50

rozluźnij sie :D :piwo:

tak czy inaczej, dzieki
czekam na chipa i go lutuje :D
Jestem zajebisty... Jestem tak zajebisty, że moja zajebistość jest zajebista... =D
Nowy kalkulator proGame!!

#191 raxik

raxik
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 27 luty 2010 - 11:46

Przepraszam, że dodaje to na twoim temacie smile.gif... Mam Bardzo DUŻY PROBLEM i potrzebuje pomocy.... otóż moja konsola stała na boku po czym spadła i od tamtej pory nie może odczytywać płyt dvd ... sad.gif odczytuje ale tylko cd... Proszę o PomoC z góry Dziękuje...smile.gif

Ps. mam normalną konsolę ps2 nie slim .... sad.gif, Laser był wymieniany na nowy!!

#192 wiedz m. in.

wiedz m. in.
  • Nowy
  • 9 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Brzeziny
  • Interests:Programistyka / Informatyka stosowana ;-)

Wysłany 06 czerwiec 2010 - 08:46

Można wykorzystać fmcb i wgrać ps2 reality jako aplikację dodatkową. Zero blokadek Zero mod-chipów. Zero niszczenia lasera (wystarczy OPL). Wymagania systemowe : 2,5 mb wolnych na memorce i kolega chętny do użyczenia przerobionej konsoli. A propo dysku do pstwo wystarczy skrosowany kabelek i dysk sieciowy. Warunek ps2 model do 90004 z starym softem ver < 2.20.
Wystarczy wyłączyć konsole i odłączyć memorke a na ps2 czy pstwo nie ma śladu po zmianie OSDSYS

EDIT
Jeśli zależy ci na płytach rozbierz konsole i zobacz czy nic sie nie ukruszyło / wypięło.

Kamol 3 pobierasz obraz montujesz obraz np. w daemonie i w programie do kopiowania (najlepiej Alcochol 120%) ustawiasz wirtualny napęd jako napęd odczytujący i rzeczywisty jako nagrywający możesz sie pobawić prędkością zapisu (zależne od stacji) i akceptujesz. Zawsze sposób działał.

Edytowanie przez wiedz m. in., 06 czerwiec 2010 - 08:40 .


#193 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 06 czerwiec 2010 - 10:21

Kolejne bzdury:

Zobacz postwiedz m. in., o 06 czerwiec 2010 - 08:46 , napisał:

Można wykorzystać fmcb i wgrać ps2 reality jako aplikację dodatkową. Zero blokadek Zero mod-chipów. Zero niszczenia lasera (wystarczy OPL).

Po pierwsze to odnosisz się do postu z przed dwóch lat. Jaki w tym sens?
Po drugie: w 2008 roku, ani OPL, ani FMCB nie istniały.
Po trzecie: doradzanie Reality Media Player Pro to jak doradzanie komuś silnika z trabanta do Mercedesa. Nie słyszałeś nigdy o Simple Media System?

Cytuj

Kamol 3 pobierasz obraz montujesz obraz np. w daemonie i w programie do kopiowania (najlepiej Alcochol 120%) ustawiasz wirtualny napęd jako napęd odczytujący i rzeczywisty jako nagrywający możesz sie pobawić prędkością zapisu (zależne od stacji) i akceptujesz. Zawsze sposób działał.

:nosze:

Edytowanie przez # BERION #, 06 czerwiec 2010 - 10:22 .


#194 karczi

karczi
  • Użytkownicy
  • 338 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rajgród

Wysłany 07 sierpień 2012 - 12:45

cześć, naszło mnie żeby ponownie kupić konsole ps2 :shout: wcześniejszą konsolę miałem z czipem a niedawno usłyszałem że można przerobić za pomocą specjalnego programu wgrywanego z prendrive na kartę pamięci? prawda?

#195 mgs

mgs
  • Użytkownicy
  • 567 Postów:

Wysłany 07 sierpień 2012 - 13:13

Nie do konca. Poczytaj na forum o FMCB.




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)