Skocz do zawartości


[HOWTO] Odpalanie backupów z PSX-a na PS2 przy użyciu SM 3.6


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 04 maj 2007 - 19:51

Największy TOC ma napewno Breaker Pro :twisted: - ma on ~800MB.
Potem wydaje mi się, że będzie Metal Gear Solid - tak dawno temu gdzieś wyczytałem...

a blokadki wystarczą takie same jak w SM 3.8
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#62 Maxsimus

Maxsimus
  • Użytkownicy
  • 151 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Wysłany 04 maj 2007 - 20:09

Ja narazie dysponuje tymi grami na PSX.
Gran Turismo 2
WWE Smackdown 2
CTR
Crash Bandicoot 2
Crash Bandicoot 3
Spyro The Dragon
GT 2 ma z nich największy TOC nie? Ale płyta arcade czy GT Mode?

#63 polo

polo
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 16 czerwiec 2007 - 15:48

no wiec jeszcze cholera jego mac raz :|
mam swapa 3.6, konsole w wersji slim i pendrive'a w postaci mp3. zgrywam tego lunch cos tam na mp3 tak jak w tej pseudo instrukcji (z ktorej to nic nie da sie zrozumiec), podlaczam mp3 pod port usb pstwo, wkladam swapa i odpalam maszyne. raz, ze nie mozna sie wogole do tego utworzonego folderu na empeczu dostac, a dwa ze nie ma ani jednego konkretnego posta na tym 4um jak odpalic taka kopie zapasowa z psx na slimce... no i jak tu sie nie wkur**ć, prosze ja Was? -_-

#64 polo

polo
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 08:57

nie wszyscy naraz, spokojnie- kolejka jest

#65 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 09:34

Jest takie powiedzenie "nie podoba się to ... idź sobie" :P

Wpierw musisz sobie [z tego co pamiętam] wgrać coś do obsługi tego pen drive na kartę pamięci w PS2 :roll:

Polo, jak nie wiesz jak wgrać aplikację na kartę pamięci PS2 to upychaj dalej palcem :lol:

Dodaj obrazek


#66 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 09:41

Niekoniecznie, jeśli ma SM w wersji conajmniej 3.6 to może uruchomić progs, bezpośrednio z mass:/

BTW: http://konsole.cdrin...PS2sm_kopiePSX/

Przeczytaj na dole komentarze.

#67 polo

polo
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 10:04

Gorgonek napisał:

Wpierw musisz sobie [z tego co pamiętam] wgrać coś do obsługi tego pen drive na kartę pamięci w PS2 :roll:
nie no jasne, zapewne upchnę to tam palcem :twisted:

# BERION #, czyli nie istnieje zadna metoda, zeby uruchomic taka kopie zapasowa bez oryginalnej plyty z psx?

#68 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 17:48

Przez SM nie.

#69 polo

polo
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2007 - 11:12

no dobrze w takim razie powiedzmy ze mam jakąś oryginalna gre na psx, co powinienem zrobić krok po kroku w przypadku pstwo slim?

#70 Grandi

Grandi
  • Użytkownicy
  • 853 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bilsko
  • Interests:PS3

Wysłany 11 listopad 2007 - 07:00

Sorka ze odkopuje itp. ale na PS2 da sie odpalić gry z PSXa nawet na nie przerobionej PS2 z oryginalnych gier na PSXa wiec poco ten tutek? Napisz jak odpalac na każdym PS2 piraty z PSXa


PS: Chociaz i tak w gry z PSXa gram na PSP ale to tak tylko

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek


#71 ArniHell

ArniHell
  • GoodFellas
  • 1257 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:z kontowni

Wysłany 11 listopad 2007 - 08:44

moją PS2 wystarczy zresetować 2razy żeby zaczęła czytać gry PSX
Dodaj obrazek

#72 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 11 listopad 2007 - 11:07

Zobacz postGrandi, o 11.11.2007, 7:00, napisał:

Sorka ze odkopuje itp. ale na PS2 da sie odpalić gry z PSXa nawet na nie przerobionej PS2 z oryginalnych gier na PSXa wiec poco ten tutek? Napisz jak odpalac na każdym PS2 piraty z PSXa
PS: Chociaz i tak w gry z PSXa gram na PSP ale to tak tylko

Einsteinie... właśnie jest o tym jak uruchamiać KOPIE gier na PSXa za pomocą SM. -_-

To, że PS2 ma emulator (wirtualizator?) PSXa i uruchamia oryginalne gry jest tak oczywiste, że nikt o tym nie wspomina.

#73 -=KODI=-

-=KODI=-
  • Nowy
  • 33 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:mam wiedzieć?

Wysłany 13 grudzień 2007 - 20:52

Mam takie pytanie bo w instrukcji zostało napisane że trzeba wyciągnąć CD poprzez naciśnięcie przycisku eject ale jest problem bo mam slima i mam włożone blokady czy jest inny sposób żeby to obejść ?

#74 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 13 grudzień 2007 - 20:53

hmm... Eject jest jednoznaczny z wyjęciem jednej blokadki - więc po prostu wyjmij jedną i włóż ją z powrotem.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#75 blind227

blind227
  • Użytkownicy
  • 149 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:warszawa

Wysłany 08 luty 2008 - 20:30

niewiem jak wy ale ja mam taki sposób odpalam moje v15 bez płyty wchodze do memory card
wkładam org gre na psx zdejmuje nachwile zaslepke i zakładam wychodze do browsera podmieniam płytke na kopie zapasową i klikam x na płycie i gra działa bez problemu nie trzeba żadnego swapa ani brekera ale to działa tylko w slimach bo kiedy podmieniam płytke sie kręci ale powoli :)
jest tylko mały problem z dzwiękiem w audio cd ale na szczescie bardzo mało gier ma taki dzwięk :)

opcja działa tylko pal - pal

#76 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 luty 2008 - 22:15

W ten sposób mordujesz silnik...

Sposób z uLELFem polega na tym, aby wejść do browsera z już zweryfikowanym nośnikiem. Wtedy się nie kręci i można bez obaw podmienić..

#77 blind227

blind227
  • Użytkownicy
  • 149 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:warszawa

Wysłany 08 luty 2008 - 23:31

spoko silniczków do slima mam mnóstwo
a najlepsza metoda dla slima to odpalic gre z ps1 takim sposobem jak
na ps1 1002 poprostu ładuje gre z ps1 jak płyta zwolni przy logo psx podmieniamy na back up i działają wszystkie regiony :)

#78 krzysztof1969r

krzysztof1969r
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 22 marzec 2008 - 00:15

Mam ps2 slim przerobioną swap magickiem 3.8 która ma niecały tydzień i chciałbym wróci do starszych gier z psx i niechce mi się bawi z tymi pendrivami i takimi tam. Moje pytanie jest proste czy jeżeli kupie tego BREAKER PRO np. na tej aukcji http://allegro.pl/it...psx_ps_one.html to co póżniej będe miał robi czy wystarczy, że będe podmieniał płyty tak jak w swap magicu czy bedzie trzeba coś instalowac, czy na ps2 save gdzie bede mial zapisywac z psx wystarczy mi moja karta 8MB SONY czy do drugiego slotu musze kupic karte z psx. Prosze o odpowiedzi i pozdrawiam

#79 shdw

shdw
  • GoodFellas
  • 1354 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom
  • Interests:Webdesign, Web Standards, Coding, Gaming, Anime, Electronic, Hardware, Guitar, Drums, Snowboard

Wysłany 22 marzec 2008 - 00:26

Musisz kupić kartę psx. Co do breakera nie spotkałem się z tym jeszcze, a bo i po co. http://konsole.cdrin...PS2sm_kopiePSX/
PlayStation 2 | SCPH-30003 [cd-only] | Ripper 3.41 | Logitech Cordless Action Controller | MemoryCard 8MB | MemoryCard 1MB | NetworkAdaptor | Samsung 160GB



#80 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 23 marzec 2008 - 00:47

@krzysztof1969r, inni

Offtop o kartach pamięci poszedł tam, gdzie nie będzie offtopem. Zaczyna się tutaj:

http://www.konsola.p...a...st&p=227304




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)