Skocz do zawartości


PROBLEM Z ZAPISANIEM profilu na Memory Card


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Diabolum

Diabolum
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 16 czerwiec 2007 - 17:49

Witam!
Niedawno (2 dni temu) stałem się posiadaczem oryginalnej gry Burnout 3: Takedown. Gra uruchamia się bez problemu, jednak sa kłopoty ze stworzeniem profilu oraz z próbą jego zapisu. Myślałem, że problemem jest karta Memory Card (8MB SONY), jednak kupno kolejnej, nowej także nie rozwiazało problemu.
Próbowałem, także uruchomić grę na 3 innych kosolach PS2 i ciagle ten sam efekt. Na ekranie pojawia się monit o włożeniu MC w slot 1, mimo że MC jest włożone gra nie chce zapisać profilu gracza.
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tej sytuacji... żadna inna gra ( a posiadam ich około 20) nie sprawiała mi problemu z zapisem stanu gry. BIOS mojej konsoli: SCPH-30003 R (nie jest to "slim")

Z góry dziękuję za poświęconą uwagę i szybką odpowiedź.

#2 NightmareX

NightmareX
  • Nowy
  • 676 Postów:
  • Location:Łódź
  • Interests:Final Fantasy, GTA itp.

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 18:06

Może gra jest felerna :P wymien ja :)
P.S. fajny masz avek :D

Dostałem bana za spam jestem trollem.
BANan dożywtoni bez możliwości odwołania go!

#3 simon2225

simon2225
  • Użytkownicy
  • 359 Postów:
  • Location:Kluczbork
  • Interests:Piłka Nożna , konsole, muzyka.

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 20:37

Pewno Płyta zwalona..

#4 Diabolum

Diabolum
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 18 czerwiec 2007 - 08:59

Oki... poszedłem do innego znajomego. Włożyłem Burnout'a, odpalam... i profil normalnie zostaje zapisany na jego MC... wkładam moje MC i sytuacja jak opisywałem wczesniej... nic nie da się zrobić....

Oki myślę sobie będę sprytny... skopiowałem save z MC znajomego na swoją i odpalam gierkę... ale niestety konsola nie daje za wygraną. Specjalnie qpiłem w sklepie nowiutką Memorkę, która jak się okazało, też nie nadaje się do zapisu... dzisiaj idę do tego sklepu z MC i płytką Burnout i spytam się czemu nie mogę zapisać, może sprzedawca coś poradzi :/

Zaznaczę, że jak wezmę MC znajomego do swojej konsolki to gierka fruwa i lata... Mam pytanko, czy sa jakieś różne rodzaje memorek 8MB, ponieważ znalazłem tylko jedną różnicę między moją memorką a znajomego... w lewym dolnym rogu na odwrocie memorki u mnie jest napisane "04-04" u znajomego natomiast "06-06", CZY MA TO JAKIEŚ ZNACZENIE!?

NightmareX napisał:

P.S. fajny masz avek :D

Heheheh THX!

Pozdro!

#5 KuBoN

KuBoN
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 20 czerwiec 2007 - 18:24

Dzieńdobry ja mam ten sam problem i tą samą memorke i też nie moge zapisywać żadnych gier mam 40 oryginalów i 20 piratow zadnej gry sie nie da zapisac na tą ps2... chociaż nie, jest jedna gra dragon ball budokai tenkaichi 2 i dragon ball sparking neo... żadnej innej gry zapisać sie nie da mój model to SCPH-77004 na odwrocie memorki tez mam 04-04 original. Czy wiecie może jak temu zaradzić ? albo czy możecie powiedzieć tym co sie zapisuje gra spokojnie jaki numerek ma na odwrocie memorki ? z góry dziekuje. Pozdrawiam

#6 Diabolum

Diabolum
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 01 sierpień 2007 - 09:45

Ok ludziki znalazłem odpowiedź na pytanie, winna jest memorka starego typu... jeżeli ktoś chce grać bez problemów to potrzeba memorki z nowego wypustu oznaczonej z tyłu "06-02" lub "06-06" (opakowanie w jakim jest memorka sprzedawana jest większe niż z oznaczeniem 04-04)
Burnout 3 daje sie zapisać i nie ma żadnych problemów z innymi gierkami.

Pozdro!

#7 KonaR

KonaR
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 01 sierpień 2007 - 10:25

mam 06-02 i tez nie moge zapisac profilu poprostu kwa super :evil:

#8 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 01 sierpień 2007 - 23:30

Ale głupoty opowiadacie. Kupcie sobie ORYGINALNE memorki i nie będzie kłopotów.

Wg. waszej teorii:... ja mam 01-04 no i co?

#9 Diabolum

Diabolum
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 17 wrzesień 2007 - 15:51

Chciałoby się rzec... no i jajco, ale odpowiem, że masz szczęście - proste.
Widać memorka nie jest powodem niepowodzeń. W takim razie wracamy do punktu wyjścia i nie mamy solucji.
Napisałem tylko, że mi zmiana memorki dopiero pomogła w cieszeniu się grą mysląc, że innym też to pomoże - ot co :]

Pozdrawiam!

#10 mstoprocent

mstoprocent
  • Nowy
  • 16 Postów:

Wysłany 28 listopad 2007 - 17:37

Ja dodam ,że miałem podobny problem. Kupiłem dziwną memorkę 64mb na allegro(moja 8mb jest w 100% oryginalna kupiona w MM za 99zł trochę czasu temu ,a więc Berion nie gadaj bzdur) ,która właściwie jest podobna i zapisuje wszystko. PES, DMyC3 ect. Jedyna wada jest taka ,że nie działa z mp3, ale sprawdałem czysto hipotetycznie. Wracając jednak do problemu, po włożeniu tej memorki problem znikł. Zostałem jednak ostrzeżony przez sprzedawcę ,że mogę popsuć oryginalną memorkę używając obu na raz.

#11 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 28 listopad 2007 - 22:49

żal mi Was. Bez obrazy oczywiście.

To mnie zaś zmiażdżyło:

Cytuj

[...] że mogę popsuć oryginalną memorkę używając obu na raz.

Jeśli macie lepsze autorytety to spoko. :)

#12 stahn

stahn
  • Użytkownicy
  • 65 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 10 grudzień 2007 - 21:14

*Berion* nie masz tu racji mam 2 modele ps2 i duzy i maly :) oba na swapie oba git dzialaja na duzym gra Black i Burnout 3 zapisuja sie i jest git na slimie tych dwoch gier nie da sie zapisac ps2 slim nie widzi memorki w tych dwoch tytulach hahahhaha i co powiesz :PP Tez sie wycwanilem i mialem zapiasy stanu gry z duzego ps2 a na malym nie ma bufff..... dziwne co nie :)) sprawdzalem pare memorek tylko oryginalne i na kazdej jest to samo na numerki nie patrzylem ale na mojej tez jest 01-04 :)

to chyba problem z ps2 jest jakis ------ black'a ma w NTSC a burnout3 w PALu nie wiem jak inne wersje dobrze ze mam 2 ps2 :)))

Cytuj

CYTAT
[...] że mogę popsuć oryginalną memorkę używając obu na raz.

hahaha no ale taki walek o LOLL

#13 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 10 grudzień 2007 - 21:22

Kwestia "drivera" w biosie. Już mi to kiedyś tłumaczył ffgriever przy okazji memorek do PSXa i pisania PS2 FAQ. No ale oryginał MUSI być widziany w obu. No nie ma bata.

Z uporem maniaka twierdzę, że jest to wina memorki. :)




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)