Skocz do zawartości


Pstwo dysk twardy sposób Automana


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
75 odpowiedzi w tym temacie

#61 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 05 maj 2010 - 12:56

Mnie jednak najbardziej ciekawi, co to za konfigurator jego autorstwa i co konfiguruje.

#62 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 05 maj 2010 - 15:46

Zobacz postffgriever, o 05 maj 2010 - 12:56 , napisał:

Mnie jednak najbardziej ciekawi, co to za konfigurator jego autorstwa i co konfiguruje.

Wiesz... allegro, nie? ;] To już całkiem normalne (tfu! powszechne), że nikt się na niczym nie zna i wypisuje litanię bzdur tylko po to by przyciągnąć oko klienta, skusić czy nawet oszukać.


Czepiając się:

"PS2 Slim MODBO HDD Player" (nie ma to jak chwytliwa nazwa), "instalowana karta", "szybki interfejs IDE", "odczyt plików jest pewniejszy", "Dual Shock 2 Warez", "markowy zasilacz Intec", "kabel IDE do podłączenia dysku", "dodatkowo oryginalna GRA wybrana losowo" (! :D), (Zestaw 1) "Przeznaczony dla początkujących graczy, którzy chcą zachować możliwość odtwarzania z płyt", (wobec wcześniejszego) "przeznaczony dla profesjonalistów, którzy chcą w pełni wykorzystać możliwości dysku twardego", "- Czy można podłączyć dysk przez usb? Można, ale mija się to z celem ze względu na bardzo niski transfer (ok 500 KB/s) i mizerną kompatybilność gier.", "- W jaki sposób uruchamia się gry, filmy, muzykę, czy to jest proste? Tak, to banalnie proste - po włączeniu konsoli wyświetla się przyjemne dla oka i proste w obsłudze menu." (na samym Modbo auto start appsów? jak? skąd? ;]), "- Jaki dysk mogę podłączyć? Każdy ze złączem IDE/ATA o pojemności nie większej niż 2,3 TB", "Program konfiguracyjny jest mojego autorstwa i posiadam do niego wszelkie prawa".

No, tyle głupot/sloganów wychwyciłem. ;]


Ale ogólnie rzecz biorąc, patrząc po zdjęciach wygląda ładnie. Na ile to prawda, a na ile Photoshop to diabli wiedzą. Sam pomysł też fajny z HDD w środku, lub z ładnym wyprowadzeniem IDE na zewnątrz. Cena z kosmosu, ale jeśli ktoś nie ma zdolności, wiedzy i/lub czasu to pewnie się skusi.

Edytowanie przez # BERION #, 05 maj 2010 - 15:49 .


#63 Eidems

Eidems
  • Użytkownicy
  • 74 Postów:

Wysłany 18 lipiec 2010 - 20:36

ja chciałbym dodać do tematu że jest takie urządzenie HDPRO
70XXX
http://games-box.pl/...000x-p-129.html
90XXX
http://games-box.pl/...0xxx-p-128.html

#64 toporek18

toporek18
  • Nowy
  • 35 Postów:

Wysłany 26 grudzień 2010 - 23:18

troche odgrzebie temat...

Czy cos wiadomo wiecej na temat tego hdpro?? jakis schemat istalacji dysku do tego modbo4.0? I czy faktycznie da sie podlaczyc dysk do SCPH-9000X??

Z gory dzieki za odpowiedz.

#65 uzydkownik

uzydkownik
  • Nowy
  • 46 Postów:

Wysłany 15 styczeń 2011 - 11:21

Ciekawie to wygląda, ale za 250zł to można mieć drugą konsolę. hmm, gdybym był bogaty... :oops:
Dodaj obrazek

#66 Werewolf007

Werewolf007
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 30 czerwiec 2011 - 11:43

Siema sorry za odgrzanie tematu ale nie chce zaśmiecać forum kolejnymi,
ostatnio wygrzebałem swoją pstwo model 70003 i chce do nie podłączyć dysk za pomocą taśmy IDE,
I mam takie pytanie co mam zrobić z tymi 8 punktami które są od uziemienia mam je wszystkie przylutować w jedno miejsce ?
oraz co to za punkty NC i gdzie mam je przylutować z góry dzięki za pomoc.

#67 gekeer

gekeer
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 30 czerwiec 2011 - 14:45

Zobacz postWerewolf007, o 30 czerwiec 2011 - 11:43 , napisał:

Siema sorry za odgrzanie tematu ale nie chce zaśmiecać forum kolejnymi,
ostatnio wygrzebałem swoją pstwo model 70003 i chce do nie podłączyć dysk za pomocą taśmy IDE,
I mam takie pytanie co mam zrobić z tymi 8 punktami które są od uziemienia mam je wszystkie przylutować w jedno miejsce ?
oraz co to za punkty NC i gdzie mam je przylutować z góry dzięki za pomoc.
Chyba wszystkie z tego co pamiętam. Ale jak będzie jeden to też powinno działać ;p
NC to No Connect czyli nie podłączone, nie lutujesz do niczego :)

#68 Werewolf007

Werewolf007
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 30 czerwiec 2011 - 15:28

Dobra dzięki za info ale jeszcze jedno z tego co widzę na schemacie to są dwa punkty do uziemienia i wszytko jedno będzie czy podłącze do jednego wszystkie czy do 2 wszystkie czy trochę do 1 trochę do 2 to powinno działać tak ??

#69 gekeer

gekeer
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 01 lipiec 2011 - 16:26

zgadza się :)

#70 Werewolf007

Werewolf007
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 02 lipiec 2011 - 11:05

ok dzięki a powiedz mi jeszcze czy łatwiej podłączyc samą taśme ide czy tak jak to zrobił gekeer przez port ide ??

#71 gekeer

gekeer
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 04 lipiec 2011 - 00:22

Jak chcesz zrobić sobie port IDE to wtedy masz dwa razy więcej lutowania ;]
Poza tym kable od taśmy ide, którą miałem (40 żyłowa) były po prostu za grube do takiej roboty. Przy 80-żyłowej powinno pójść bez problemów.

#72 Werewolf007

Werewolf007
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 04 lipiec 2011 - 11:29

ok dzięki wielkie za odpowiedź z resztą już sobie jakoś poradzę dzięki jeszcze raz

#73 sąsiad

sąsiad
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 17 lipiec 2012 - 14:09

Witam, chciałem się podzielić moim sposobem zamontowania portu IDE w konsoli ps2 slim v12/v13. Potrzebna jest przejściówka dysku 3.5 cala na 2,5 cala do laptopa, drut miedziany gruby o przekrojuokoło1,5-2 mm, cyna gruba, cyna cienka, obydwie z ołowiem, topnik, lutownica transformatorowa, lutownica stałogrzejna, kynar o średnicy około 0,3-0,4 mm, klej termotopliwy, plecionka odsysająca szeroka, nóż do tapet oraz wiertareczka z ostrzami tnącymi dremel. Aha można założyć jeszcze diodę syglalizującą pracę dysku, potrzebna jest wówczas dioda LED o napięciu 3,3v oraz rezystor 220 om. Ja wykonałem to tak:

Podłączenie do pinów na górnej i dolnej stronie płyty głównej:

Załączone pliki


Edytowanie przez sąsiad, 17 lipiec 2012 - 14:09 .


#74 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 lipiec 2012 - 16:45

Niby fajnie, ale teraz Ci będzie z tyłu wystawać kikut. ;)

Widziałem mody, gdzie ludzie robili kieszeń w miejscu napędu. Znacznie estetyczniej (i oczywiście mniej funkcjonalnie).

#75 sąsiad

sąsiad
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 17 lipiec 2012 - 21:17

Heh, kikut w niczym raczej nie przeszkadza, a gniazdo jest w miarę funkcjonalne i trzyma się bardzo mocno, można konsolę na nim podnieść. Jak co to jestem gotów udzielić paru wskazówek komuć kto zechce samemu zrobić sobie taki bajer :slinotok:

#76 xzer0

xzer0
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 14 sierpień 2014 - 13:58

Wzorując się na pomyśle kolegi wyżej, wykonałem tego moda. Punkty są bardzo małe, ale wszystko wykonane. Teraz muszę kupić jakiś dysk, zasilacz i sprawdzę ten wynalazek. W sumie mod dla mnie mało potrzebny, mam fata z NA, ale zawsze wartość konsoli podskoczyła dwukrotnie.

http://imgur.com/3VTaO24

http://imgur.com/W4YZLdY

http://imgur.com/iOgMlKM

Edytowanie przez xzer0, 14 sierpień 2014 - 15:00 .





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)