Skocz do zawartości


TUTORIAL: Jak zrobić samemu blokady slim klap.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
97 odpowiedzi w tym temacie

#31 Dropson

Dropson
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 18:00

A ja mam takie pytanko jak sam zrobie i podczas montowania mi peknie i wpasnie kawałek do środka i tego nie wyciągne to może coś się stać z konsolką?? :P Bo za badzoe nie chce tracić gwarancji :P

#32 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 18:59

Co z konsolą może się stać to nie wiem.
Ale jak będziesz chciał to wyciągnąć to gwarancja przpepadnie.

Pozdrawiam

ps. A co zlamało się?
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#33 Dropson

Dropson
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 23 czerwiec 2006 - 23:22

No jescze nic się nie stało ael pytam tak sięna wszelki wypadek :P bo ja ma pecha do takich delikatnych rzeczy ^_^

#34 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 24 czerwiec 2006 - 15:26

To jakby Ci się nie powiodło, to ja nie mam nic z tym wspólnego :twisted:

Pozdro
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#35 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 24 czerwiec 2006 - 17:58

Dropson napisał:

A ja mam takie pytanko jak sam zrobie i podczas montowania mi peknie i wpasnie kawałek do środka i tego nie wyciągne to może coś się stać z konsolką?? :P Bo za badzoe nie chce tracić gwarancji :P
A jak myślisz co sie moze stać z urządzeniem z wieloma ruchomymi częsciami mechanicznymi miedzy które może wpaść kawałek "czegoś"? - kilku userom sie to zdarzyło ze starym typem blokad(plastyki), tyle tylko ze o ile pamiętam nie polegało to na złamaniu elementu a wpadnięciu całego.......i kilku nawet udało się to wyciągnąć potrząsajac konsolą w pozycji "do góry kołami"............a u niektórych nie chciał chodzić napęd jak należy i mieli problemy z czytaniem nośnika i hałasem.
Dodaj obrazek

#36 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 25 czerwiec 2006 - 07:39

No to sprawa wyjaśniona :wink:
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#37 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 26 czerwiec 2006 - 20:11

Dzisaj całe Boże 7h przesiedziałem przy Blokadzie C ile potu i nerwów straciłęm ale nareszcie moge grać na Backupach :)

Dziękuje wszystkim którzy mnie wspierali i pomagali :) Pozdrawiam :)
16.V.2007 PRZEŁOM !! ~ :!: :) Xbox 360 Core :) :!: ~


#38 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 26 czerwiec 2006 - 20:50

Daniu napisał:

Dzisaj całe Boże 7h przesiedziałem przy Blokadzie C ile potu i nerwów straciłęm ale nareszcie moge grać na Backupach :)

Dziękuje wszystkim którzy mnie wspierali i pomagali :) Pozdrawiam :)

Hmm.. w tym temacie nie widze ani jednego Twojego postu(oprócz tego który cytuje :wink: )

Czyżby ktoś wspierał Cię na PW? :twisted:

Pozdrawiam
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#39 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 26 czerwiec 2006 - 20:59

Na PW i w innych tematach :) :P Pozdrówka
16.V.2007 PRZEŁOM !! ~ :!: :) Xbox 360 Core :) :!: ~


#40 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 27 czerwiec 2006 - 07:07

No to możliwe że niezauważłem, bo coś ostanio na forum wogóle nie siedze. :wink:

Pozdro
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#41 tyber01

tyber01
  • Nowy
  • 206 Postów:
  • Interests:Konsole,Piłka Nożna

Wysłany 21 lipiec 2006 - 11:46

Mam problem.Gdy wkładam tool c to laser zjezdza na dół.Dociskam blokade jest na dole zamykam klapke resetuje konsole i swap nie odpale(staje w browserze)a po chwili laser wraca na góre.Czy to moze byc wina tool a który może byc za miękki?W zestawie z slim klap jest chyba plastikowy wiec moze toola a tez zrobic z karty telefonicznej?

#42 Adaxus

Adaxus
  • Nowy
  • 48 Postów:
  • Location:;)))
  • Interests:Playstation VS Internet

Wysłany 24 lipiec 2006 - 10:13

Witam

Miałem kiedyś V14 i tez miałem troche ubawu z blokadą C... Czy umiałby mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie ona działa ?! Czy ona za zadanie ma przeszkodzić w styknięciu sie jakiś dwóch metalowych elementów po których laser dostaje sygnał że klapka jest zamknięta ? Bo ja to tak rozumiem a nie jestem pewien czy o to właśnie chodzi... ?

Pozdrawiam
PS Two v13 SPCH-70005, SM 3.6, Slim-Klap, 1xDual Shock :(((, 8MB Sony, RGB i Network Adapter Disc ;)

#43 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 25 lipiec 2006 - 18:04

tyber01 napisał:

Mam problem.Gdy wkładam tool c to laser zjezdza na dół.Dociskam blokade jest na dole zamykam klapke resetuje konsole i swap nie odpale(staje w browserze)a po chwili laser wraca na góre.Czy to moze byc wina tool a który może byc za miękki?W zestawie z slim klap jest chyba plastikowy wiec moze toola a tez zrobic z karty telefonicznej?

Też miałem ten problem.
Rozwiązało go kupienie taśmy dwustronnej. :wink:

Adaxus napisał:

Witam

Miałem kiedyś V14 i tez miałem troche ubawu z blokadą C... Czy umiałby mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie ona działa ?! Czy ona za zadanie ma przeszkodzić w styknięciu sie jakiś dwóch metalowych elementów po których laser dostaje sygnał że klapka jest zamknięta ? Bo ja to tak rozumiem a nie jestem pewien czy o to właśnie chodzi... ?

Pozdrawiam

Hmmm... o to zapytaj jakiś serwisantów ps2 lub kogoś kto zna się na wnętrznościach konsoli. :)
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#44 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 25 lipiec 2006 - 18:18

to jest sensor ktory najprawodpodobniej odbija sygnal od klapki ps2, i tak sprawdza czy klapka jest zamknieta. z tego co wiem nic sie tam nie styka ;)

#45 kayakash

kayakash
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 363 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:CM22 6QZ

Wysłany 22 sierpień 2006 - 19:25

Wetne sie jedynie co by napisac Restekpa Petra!. Zastanawiam sie, czy wiedziales na co sie piszesz umieszczajac tu ten tutorial. Czasem wystarczy wpisac jedno zdanie za duzo na nieodpowiednim forum ( :P ), typu "Mam Slim Klap i wszystko dziala" by skazac sie na 1/2 roku meczarni z ludzmi, ktorzy nawet bez blokad wiedza lapiej :PPPP....

Nie gram na konsolach, bo nie moge znalezc QAOP na padzie... :(

#46 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 22 sierpień 2006 - 19:47

kayakash napisał:

Wetne sie jedynie co by napisac Restekpa Petra!. Zastanawiam sie, czy wiedziales na co sie piszesz umieszczajac tu ten tutorial. Czasem wystarczy wpisac jedno zdanie za duzo na nieodpowiednim forum ( :P ), typu "Mam Slim Klap i wszystko dziala" by skazac sie na 1/2 roku meczarni z ludzmi, ktorzy nawet bez blokad wiedza lapiej :PPPP....

Eee tam... za dużo pytań to ja nawet nie miałem :)
Ale dzięki za uznanie.
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#47 Dragon1992

Dragon1992
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 15 wrzesień 2006 - 16:03

Jak zrobic blokade ''C'' czy moze ktos podac jakis dokladniejszy obrazek i gdzie wsadzic ta blokade za sprezyna czy przed ?

#48 mimi

mimi
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 15 wrzesień 2006 - 17:41

Mam pytanie co do blokady "c" :D

Nie zabardzo wiem gzie ją włożyć i jak ma wyglądać :P

1. Więc tak gdzie ją włorzyć patrz na obrazek 8)
Dodaj obrazek

2. Jak ma wygadać ta blokada, w którą stronę mają być zagięcia, czy ma być ona wykonana z grubszej(takiej jak do bankomatu) karty czy wystarczy taka zwykła telefoniczna :?:

3. Co ma się stać z konsolą po paprawniej jej włożeniu(blokady "c") czy odrazu po włączenie konsoli i dobrym zamontowaniu tej blokady i blokady "a" laser zjedzie w dół :?:

4. Przypuśćmy że wszystko już zrobie dobrze to czy wtedy będą mi działały na konsoli kopie zapasowe gier, bez żadnych dodatkowych trików, żonglerki płytami i tp :?:

Z góry THX za odpowiedzi :D

#49 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 16 wrzesień 2006 - 09:11

2. Zagięcia były pokazane na jednej fotce, ja zrobiłem z karty telefonicznej i było ok.
3. Tak zjedzie w dół.
4. Te blokady są po to aby działał swap magic, więc na reszte sobie sam odpowiedz.

Pozdrawiam
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#50 MaRIo_

MaRIo_
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 02 październik 2006 - 16:16

Zrobiłeś to z takiej karty którą się powiedzmy doładowuje konto ???czy innej???A i czy te blokady są bezpieczne nikomu nic się nie spaliło ani nic???? :?:
PsTwo 75004 | sm 3.8 coder płyta CD | sm 3.6 płyta DVD | dual pad sony | piranha pad | GT 4 | Fight night 2004 | Gta LBS | Fight Night Round 3 | Fifa Street 2 | The Fast And The Furious | Street Fighter EX3 | Fight Club | Def Jam Fight For NY

#51 marcinekzdw

marcinekzdw
  • Użytkownicy
  • 1691 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zdw

Wysłany 02 październik 2006 - 16:57

Nic Ci sie nie spali itd :twisted: Co najwyżej jakas blokada moze wpasc do srodka konsoli ,ale to tez zadko sie zdaza.


#52 MaRIo_

MaRIo_
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 10 październik 2006 - 20:09

Kurde....męczę się z tą blokadą "c", niby za każdym razem elegancko mi ona wchodzi tam gdzie powinna, ale widocznie nie mogę trafic na to miejsce, ponieważ laser nie zjeżdża na dól....Dlaczego??
A i jeszcze ktoś napisał że lepiej jest tą blokadę zrobić z grubszego tworzywa że cos łatwiej sie wkłada ale z jakiego tworzywa to może być???
I jeszcze czy powinno wszystko działać jeśli zamontuje dwie blokadki od magic keys2 i trzecią tą "c" z tego torturiala???
PsTwo 75004 | sm 3.8 coder płyta CD | sm 3.6 płyta DVD | dual pad sony | piranha pad | GT 4 | Fight night 2004 | Gta LBS | Fight Night Round 3 | Fifa Street 2 | The Fast And The Furious | Street Fighter EX3 | Fight Club | Def Jam Fight For NY

#53 MaRIo_

MaRIo_
  • Nowy
  • 61 Postów:

Wysłany 13 październik 2006 - 12:50

PROSZĘ O ODPOWiedź :)
PsTwo 75004 | sm 3.8 coder płyta CD | sm 3.6 płyta DVD | dual pad sony | piranha pad | GT 4 | Fight night 2004 | Gta LBS | Fight Night Round 3 | Fifa Street 2 | The Fast And The Furious | Street Fighter EX3 | Fight Club | Def Jam Fight For NY

#54 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 14 październik 2006 - 18:51

Jak robiłem tą blokade "homemade" to miałem przed oczami orginał, więc nie dziwne że macie problemy :wink:
Ale postaram się pomóc jak moge.

1.Musisz dalej próbować wkładać tą blokade, aż się uda.
2. Jak napisałem wcześniej zrobiłem z karty telefonicznej (takiej którą wkłada się do automatu na mieście) i było ok, więc po co brać coś innego?
3.Co się stanie? Nie wiem dokładnie, ale razcej powinno być ok. :)

Sorrka że tak późno odpowiadam, ale żadko zaglądam na to forum :(
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#55 EvO

EvO
  • Nowy
  • 14 Postów:
  • Location:to zdziwienie ???

Wysłany 24 październik 2006 - 21:59

ehhh no mi sie udalo tyle ze za kazdym razem jak podmineiam plyte to nie moge otworzyc wiecej jak do polowy czy tak jest zawsze
(blokade c zrobilem z podobnego tworzywa co karta telefoniczna)
czy musi byc karta tel i co zrobic zeby moc otwierac klapeczke bez ograniczen

a i jak bym kupowal na allegro to dajcie link jakie mam wybrac mam najnowszy model kupiony w niedziele w MM za 400 zl 74005 CB

POZDRO 8)

#56 Piciu

Piciu
  • Użytkownicy
  • 102 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:AAO

Wysłany 24 październik 2006 - 22:11

EvO napisał:

ehhh no mi sie udalo tyle ze za kazdym razem jak podmineiam plyte to nie moge otworzyc wiecej jak do polowy czy tak jest zawsze
(blokade c zrobilem z podobnego tworzywa co karta telefoniczna)
czy musi byc karta tel i co zrobic zeby moc otwierac klapeczke bez ograniczen(...)

Przyklej blokade C kawalkiem tasmy - najlepiej dwustronna ale moze byc zwykla ;) po tym zabiegu nie bedzie sie "przemieszczac" przy otwieraniu klapki do konca.


Samsung LE40N87BD + PS3 60GB + ...

#57 PiterG

PiterG
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 27 październik 2006 - 18:17

panowie momocy jak wykonac ta blokade c siedze 3 godziny i nic mi z tego nie wychodzi co dokladnie ona blokuje?

Edit: Ktos juz w tym temacie wspomnial o rozkreceniu konsoli i zablokowaniu czegos od sirodka da rade tak? w sumie na gwarancji mi nie zalezy jesli ktos blokowal w ten sposób prosze o wskazówki

Edit 2: Ok konsola rozkrecona sensor zaklejony mam pytanie czy płyta w konsoli mimo otwarcia klapki powinna sie cały czas krecic? jesli tak to jak zmienic płyte na inna reset nic nie daje pomaga tylko odlaczenie zasilania chyba cos zrobilem nie tak?


:!: Po co piszesz post pod postem? co to jest? - czat?! edytuj! - iniemamocny :!:

#58 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 26 listopad 2006 - 15:57

PiterG napisał:

panowie momocy jak wykonac ta blokade c siedze 3 godziny i nic mi z tego nie wychodzi co dokladnie ona blokuje?

Edit: Ktos juz w tym temacie wspomnial o rozkreceniu konsoli i zablokowaniu czegos od sirodka da rade tak? w sumie na gwarancji mi nie zalezy jesli ktos blokowal w ten sposób prosze o wskazówki

Edit 2: Ok konsola rozkrecona sensor zaklejony mam pytanie czy płyta w konsoli mimo otwarcia klapki powinna sie cały czas krecic? jesli tak to jak zmienic płyte na inna reset nic nie daje pomaga tylko odlaczenie zasilania chyba cos zrobilem nie tak?


:!: Po co piszesz post pod postem? co to jest? - czat?! edytuj! - iniemamocny :!:

A załadował się wogóle swap magic, czy od razu włączasz i podmieniasz? :wink:
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry

#59 --vienio--

--vienio--
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Krapkowice

Wysłany 27 styczeń 2007 - 11:27

Poprostu musze to powiedzieć :P

1. Wyciąłem blokadkę C z takiego opakowania na kasety VHS

2. ZA 2 razem mi się udało

3. Kurde jak mam ci podziękować??

#60 peter.a

peter.a
  • Nowy
  • 422 Postów:

Wysłany 27 styczeń 2007 - 12:19

1. Fajny materiał na blokade :)
2. Tak samu u mnie. :)
3. Nie musisz :)
PS TWO v13/ 2xDS2/ MC/ Swap Magic/ 16 gier/ ET + 3 org. gry




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)