Skocz do zawartości


Jak podłączyć PS2 do monitora?


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 euphorie

euphorie
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 24 luty 2006 - 19:12

Witam. Na początku chciałabym zaznaczyć, że jestem totalnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość:)
Mam karte radeon 9550 z tv-out a więc możliwość podłączenia konsoli powinna być. Jakiego rodzaju kable łączące ps2 z komputerem moglibyście mi polecić? Przejrzałam kilka podobnych tematów, ale to dla mnie czarna magia:(

#2 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 24 luty 2006 - 20:46

do monitora jest potrzeby VGA BOX - ktory roznie dziala ;) cena to powyzej 100 zl :]

a podlaczyc do karty .. hmm
wiem ze do tunera da sie ... a do karty ... raczej czynczeli tam nie masz ani euro ;]
ani antenowego wejscia tez nie ;P
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#3 Melvin.FoX

Melvin.FoX
  • Użytkownicy
  • 295 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:sam sobą

Wysłany 24 luty 2006 - 21:43

karta telewizyjna + kabel rgb do ps2 z wyjsciem antenowym. Dobra karta TV to koszt rzedu 200-300 zl bo za 100 tez dostaniesz ale sam widzialem jaka jest jaksoc obrazu z kablowki (na tv kablowka wyglada co by nie poweidziec ladnie, a na monitorze widac "piasek") wiec koszt dosc duzy :/ nie wiem czy jest sens :P
PS2, PSP, PS3, PS Vita, X360, Wii, DS, NGC, SNES, MegaDrive, Pegasus SP-60
Dodaj obrazek

#4 Shrek

Shrek
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 902 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:sex , speedway , giery

Wysłany 24 luty 2006 - 22:06

a zerknoles chociazby tutaj :> http://www.konsola.p....php?art_id=195 :?: :?: :?:

#5 euphorie

euphorie
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 25 luty 2006 - 13:55

Dzięki za odpowiedź.
Shrek-> artykuł czytałam, ale był dla mnie niejasny.

#6 Shrek

Shrek
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 902 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:sex , speedway , giery

Wysłany 25 luty 2006 - 14:42

euphorie napisał:

Dzięki za odpowiedź.
Shrek-> artykuł czytałam, ale był dla mnie niejasny.

sorki ze odrazu przyjolem plec męska :D sorki jeszcze raz , witam panią w naszym gronie
pozdro

#7 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 25 luty 2006 - 14:53

euphori chyba chodziło o podłaczenie playstationa pod karte graficzną ,oczywscie ze sie tak da ale trzeba miec karte z specjalnym wejsciem (VIVO)

#8 euphorie

euphorie
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 25 luty 2006 - 20:45

Shrek-> ależ wybaczam;)

Hofi-> ach tak..... czyli pod kartę nie podłącze bo wyjścia vivo nie mam

I jeszcze takie jedno głupie pytanie odnośnie vga boxa (dla cierpliwych ;):
jak wygląda podłączenie owego urządzonka? tzn czy na przykład wystarczy odłączyć monitor od kompa i podłączyć do vga boxa? tak wnioskuję z białego obrazka stad http://idg.allegro.p...p?item=84642097 ale pewnie się mylę:P

#9 Jusko

Jusko
  • Użytkownicy
  • 133 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Wysłany 15 wrzesień 2013 - 22:30

Uwaga uwaga, archeologia, odkopałem dinozaura :spox: Ale mam nadzieję, że mi wybaczycie z prostego względu - po co miałem zakładać nowy temat, skoro jest już istniejący, pod który można się podpiąć :piwo:

Otóż myślałem o mojej PS2. Generalnie do grania na PS2 mam mały telewizorek 15", ale nie jest on rewelacją i nie gra mi się na nim najlepiej, poza tym, telewizorek nie jest tak naprawdę nawet mój, tylko go przywłaszczyłem, ale na oddanie kiedyś tam. Pomyślałem, że postaram się podpiąć PS2 do laptopa, naczytałem się o różnych cudach, większość wspominała o kablach component albo PCSX2 (ale mnie on nie dyga nawet w więcej niż 5FPS). Mnie interesowałoby natomiast połączenie PS2-->Kabel RGB Scart (może gdzieś kable composite bym znalazł jak trzeba) --> magiczne_urządzenie --> HDMI w laptopie. No i tu jest problem, bo chyba nie znalazłem tunera do którego mogę podpiąć kabel Euro a nie component/composite i wyprowadzać z tunera po HDMI do lapka. I pytanie, czy jest to tak naprawdę opłacalne, pomijając, że PS2 jest stare (ale nadal mam, nadal jeszcze gram, choć nudzi się powoli).

Dziękuję, teraz możecie postawić mnie pod plutonem za laicyzm i archeologię :)

Edytowanie przez Jusko, 15 wrzesień 2013 - 22:32 .


#10 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 16 wrzesień 2013 - 10:20

Wydaje mi się to nie najlepszym pomysłem ze względu na utratę jakości obrazu - skoro przez tuner TV - ale widziałem ich garstkę i żadnego ze SCART, wszystkie właśnie na Composite/Component/S-Video.

Tak w ogóle to w laptopie masz HDMI in czy out. Ja widziałem tylko z out, który z przyczyn oczywistych się nie nadaje.

Edytowanie przez # BERION #, 16 wrzesień 2013 - 10:20 .


#11 Jusko

Jusko
  • Użytkownicy
  • 133 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Wysłany 17 wrzesień 2013 - 14:11

No tak, HDMI jest out. Cóż - dzięki za odpowiedź. W internecie też spotkałem się z tym, że to nie jest najlepszy pomysł a jak już, to sztuka dla sztuki z tą konsolą. Zatem pozostaje mi trzymać telewizorek tak długo jak się da (przy okazji podłączyłem po raz pierwszy ps2 pod ponad 30" TV u znajomego i dopiero widząc na własne oczy jak to wygląda, zdałem sobie sprawę, że czas chyba przejść moim wolnym tempem na generację wyżej, czyli PS3, bo PS4 to na razie za drogo będzie, mało gier bo to start, a poza tym unikam nowych modeli ze względów techniczych aż do poprawionych slimów).

Edytowanie przez Jusko, 17 wrzesień 2013 - 14:13 .


#12 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 wrzesień 2013 - 21:56

To nie jest problem wielkości ekranu tylko rozdzielczości, de facto technologii. CRT vs PDP/LCD.

CECH-2xxx/25xx/3xxx/4xxx nie są poprawione. Mają te same błędy konstrukcyjne co wszystkie PS3. To, że żyją trochę dłużej niż starsze to tylko dlatego że CPU/GPU jest w 45nm, a nie np. 90nm (czyli mniej się grzeje). Radzę Ci kupić teraz póki jeszcze CECH-3xxx i starsze są dostępne w sklepach, CECH-4xxx to tandeta, a PS4 nie będzie wstecznie kompatybilne (nigdy, za słaby sprzęt aby emulować PS3). ;)

Edytowanie przez # BERION #, 17 wrzesień 2013 - 21:57 .





1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)