Skocz do zawartości


TUTORIAL: Odpalanie HD Loadera


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
88 odpowiedzi w tym temacie

#61 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 12:15

1. Nie powinno być problemów.
2. Swap Magic jest dużo lepszy od exploita - ale też kosztuje więcej. Do exploita potrzebujesz staruteńkiej gry na ps1 - dostaniesz taką za parenaście złotych. SM kosztuje od 60zł wzwyż.

SM ma taką zaletę, że jak nagrasz plik na pendrive'a, to będziesz mógł go z niego zainstalować. Z exploitem musisz na chama wyciągnąć raz tackę, aby zainstalować exploita. Wybór należy do Ciebie.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#62 Velius

Velius
  • Nowy
  • 17 Postów:

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 13:39

Ok dzieki

Czyli innymi slowy jak mam hdd,NA i chce odpalac gry z twardego dysku,moge zdobyc jakos swap magic i zainstalowac spatchowany HD loader ktory byl nagrany na plyte za pomoca swapa a potem wgrywac sobie gry podlaczajac dysk pod IDE,nic nie przeoczylem?:)

#63 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 15:03

Cytuj

[...] SM ma taką zaletę, że jak nagrasz plik na pendrive'a, to będziesz mógł go z niego zainstalować. Z exploitem musisz na chama wyciągnąć raz tackę, aby zainstalować exploita. Wybór należy do Ciebie.

Kilka dni temu ffgriever zmontował title.db bootujący z mass:/

:)

#64 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 15:06

Velius: tak

Berion: tak, widziałem. Co nie zmienia faktu, że wpierw chyba musisz dokonać swapa z oryginalnej płyty na tą spreparowaną. Jako że SM to oryginał, nie musisz tak kombinować.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#65 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 13 czerwiec 2007 - 15:14

Mnie tego tłumaczyć nie musisz :)

#66 kaczorowaty

kaczorowaty
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 26 czerwiec 2007 - 11:05

Witam!

Mam problem i to duży. Mam PS2 przerobione ripperem 3.2 i dysk Maxtora 120gb. Wgranego mam HDloader 0.8b tylko że nie wiem w jakiej wersji prawdopodobnie NTSC.

kupiłem taki oto zestaw podróżny do mojej konsolki (monitorek jest PAL)
http://www.allegro.p...7_torba_za.html

I jest mały problem obraz przy odpalaniu gier z HDloader migocze, gry odpalane z płyty nie migoczą. To migotanie jest straszne obraz cały czas skacze i nic nie widać. wywnioskowałem, że to przez wersję NTSC HDloadera. Znalazłem tu wersję PAL.

I teraz mam problem. Jak wgrać HDLoadera PAL, żeby mi nie zniknęły wszystkie gry z dysku ?

Edit: dobra już sam sobie to zrobiłem

//Tobie sie wydaje ze to jest czat?, edytuj posty! - iniemamocny

#67 Seanet

Seanet
  • Nowy
  • 19 Postów:

Wysłany 11 sierpień 2007 - 10:05

Mam pytanie, czy za pomocą Swap Magic 3.6 można zrzucić Free HDloadera na MC?

#68 Daros_p

Daros_p
  • Nowy
  • 21 Postów:

Wysłany 11 sierpień 2007 - 11:05

no jasne że mozna po to włąśnie jest wsadzasz Swap Magic i pozniej podmieniasz płytke na tą z Hd loader i zgrywasz na MC

#69 Seanet

Seanet
  • Nowy
  • 19 Postów:

Wysłany 11 sierpień 2007 - 13:34

A mógłby ktoś z bardziej "kumatych" opisać tą operację?

taki zestaw byłby kompatybilny z moja konsolą (Playstation 2 SCPH-30004) ?
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

#70 czarek_2

czarek_2
  • Nowy
  • 28 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 listopad 2007 - 13:15

czy HDloadera albo innego tego typu program da sie nagrac na pendriva albo memorke ?

#71 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 11 listopad 2007 - 13:19

http://konsole.cdrin...aq/strona12.php
Dodaj obrazek

#72 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 11 listopad 2007 - 16:58

HDL to taki sam program jak każdy inny, a więc tak, da się.

#73 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 16 czerwiec 2008 - 18:27

Ja mam następujący problem mam SCPH-39004 z ripperem 1
NA pal i seagata 320gb - kompatybilnego

odpalam z płyty lub mass free HDL 0.8c PL i zawiesza się na wyborze UMDA
za to WINHIP go nie widzi właściwie to widzi go tylko bios komputera
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#74 belladona123

belladona123
  • Użytkownicy
  • 62 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh

Wysłany 16 czerwiec 2008 - 21:20

a nie lepiej zamiast inwestycji w SM,kupic jakiegos explodera a albo action replaya(z pen drivem jako karta pamieci) i zrzucic to co trzeba z kompa bezposrednio na taka karta??
Playstation(SCPH5552B) Playstation(SCPH5502) || Playstation 2(SCPH5003 Silver)+NA+HDD(80GB Samsung) || PSP(PSP-1003)+2GB Memory Card SONY || Xbox(Crystal z XBMC)+HDD(250GB Maxtor) || GameCube || PLAYSTATION 3(60GB Version)

#75 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 16 czerwiec 2008 - 21:31

Ma Rippera, więc na cholerę mu SM i reszta tego typu syfu?...

#76 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 17 czerwiec 2008 - 13:57

OK u ojca dysk zaskoczył z Winhiipem
zamieniłem też zworke bo była na master mimo to u mnie nadal nie zaskakuje (kabelki może ? lub to że 4 dysk )
w każdym razie sformatowałem pod 48bit wgrałem parenaście gier podłączam i dalej to samo uElf zatrzymuje się na wczytywanie dysku a freeHDL na wyborze UDMA

Sprubuje jeszcze pod 28bit

Jakieś rady ?

A czy bezwzględnie trzeba tego HDL odpalać z memorki ?
bo jak tak to u mnie lipa, wszystko odpalam bowiem z poziomu ulELFa

EDIT

Na 28bit też nie zadziałał i to konsola się zacina bo nawet nie da się jej zresetować czy wyłączyć inaczej niż main powerem
za to dysk coś musi chodzić bo ciepły jest
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#77 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 czerwiec 2008 - 15:50

28bit i 48bit różnią się jedynie obsługą wielkości dysku. 28bit to do 137GB, a 48bit do 2.2TB.

Nie musisz... geez. To jest program taki jak każdy inny.

#78 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 17 czerwiec 2008 - 16:05

Wiem czym się różnią oba tryby ale wszystkiego warto spróbować.

To w sumie nadal nie wiem co może być nie tak ??
Może to być wina rippera ?? Za stary ?

Jakieś pomysły ?

P.S. Bo mi aż żal serce ściska jak widzę ten sprzęt i nie mogę go uruchomić !
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#79 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 17 czerwiec 2008 - 22:01

Jesteś pewien, że ten dysk jest kompatybilny? uLE nie powinien mieć najmniejszych problemów z żadnym z tych kompatybilnych. Jeśli uLE się zawiesza, to albo dysk nie jest kompatybilny, albo NA jest skopany, albo dysk źle sformatowany.

Rozformatuj dysk na PC (najprościej będzie wymazać kilkadziesiąt pierwszych sektorów na zera... albo sformatuj go w fat/ntfs, nalepiej pełny format). Teraz podłącz go do PS2 (pamiętaj, zworka na master, koniecznie). Odpal uLE, wybierz MISC i hdd manager. Teraz sformatuj go tam (ewentualnie odpal hdloadera).

Możesz też sprawdzić, co powie hdd manager przed formatowaniem (czy cokolwiek pokaże, czy zwyczajnie się zawiesi).

#80 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 19 czerwiec 2008 - 13:45

Dysk z pewnością jest kompatybilny specjalnie sprawdzałem :

Załączony plik  Kompatybilny_HDD.jpg   41K   13 pliki do pobrania

- ta sama konsola
- ten sam NA
- ten sam HDD

po prostu musi działać !

OK spróbuje go rozfarmatować w windowsie i sformatować w uLE

Acha jeszcze jedno przysłuchałem się całej operacji z uruchomieniem dysku i ...

dysk coś tam piknie, zakręci się oraz błyśnie pomarańczowa dioda i po tym konsola się zawiesza.

Czy może to wynikać z tego że np. dysk ma za duży pobór mocy ?
bowiem gdzieś o tym wcześniej czytałem.

EDIT

Podłączyłem dysk do kompa ale nie wiem jak go rozformatować ani ewentualnie sformatować po fat/ntfs ?
komp go nie widzi tyko winhiip

EDIT 2

Coś dziwnego ?
Sformatowałem partialem w winhiipie z podstawowymi partycjami oraz moją. I wtedy ten 1 raz hdl się wczytał pisało że z 298GB mam 294GB wolne. Nie były wgrane żadne gry a piratów nie chciał instalować pisało bym włożył dysk PS2 więc wyciągnąłem i wgrałem przez winhippa 1 grę. Potem odpalam a tu to samo co wcześniej !!
Kilkanaście uruchomień różnie różne płyty i mass, HDL znowu odpalił zagrałem :-)
Potem chcąc sprawdzić czy na stałe zaskoczyło, a tu znowu nic !! :-(

Tak więc wszystko sprawne tylko coś HDL i uLE nie chce wczytywać !?!?
Bardzo dziwne. Nie mam pojęcia dlaczego ?
Jakieś propozycje ?
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#81 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 19 czerwiec 2008 - 21:50

A Network Adaptor masz oryginalny sony, czy jednen z tych "zastępczych". Te nieoryginalne czasami mają problemy z konsolami.

Jakby dysk miał za duży pobór mocy, to by wywalił bezpiecznik od zasilania dysku na płycie głównej ps2 i przestał działać w ogóle.

Twoje problemy wyglądają albo na problemy z dyskiem, albo coś nie tak jak trzeba leży ten NA. Rozbierz konsolę i sprawdż jak wyglądają styki portu rozszerzeń (czasami są pozginane lub pozwierane ze sobą).

#82 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 20 czerwiec 2008 - 13:49

NA mam w pełni oryginalny i raczej sprawny.
Być może właśnie coś jest z bebechami konsoli ?
Skoro to ostateczność to ją rozbiorę (jest to gdzieś opisane ?) i sprawdzę styki rozszerzeń.


Sam bym na taką możliwość nie wpadł THX ffgriever

EDIT
Już znalazłem ja rozebrać konsole, kurde trudno się do tego gniazda dobrać
ale przynajmniej laser przeczyszczę i nasmaruje ;-)
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#83 Longinus

Longinus
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 18 lipiec 2008 - 00:49

Mam możliwość kupna za niewielkie pieniądze "grubasa"(SCPH50004, podobno najlepszy model) przerobionego chipem Duo3ultra ale ze zjechanym laserem(czyta CD), NA i HDD, ale się nieco wacham i mam kilka pytań(zapewne źle szukałem co do niektórych):
- ile trwa przejście do menu HDL?
- jaka jest kompatybilność gierek z HDD na dzień dzisiejszy? I czy te, które nie chodzą to jakieś niewarte uwagi pozycje czy raczej już jakieś konkrety?
- ile ok waży PS2+NA+HDD?
- istnieje jakiś programik do zgrywania gier na HDD dla Linuksa?
[i dwa pytania profilaktyczne]
- do upgradeu HDL'a bądź innego progsa do odpalania gier z HDD wymagany jest działający napęd optyczny, tak? (chodzi o to czy fakt, że CDki ruszają wystarczy) Nie da się tego zrobić za pomocą np sieci albo pena?
- do zgrywania płytek po sieci wystarczy mi podłączenie konsoli do routera i klient FTP? Z tego co wiem PS2 ma swój własny system plików, który jest zmodyfikowanym ext2, więc na upartego powinienem go u siebie zobaczyć, prawda?

#84 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 18 lipiec 2008 - 07:00

1) moment
2) http://www.ps2hd.com/list
3) cieżko powiedzieć - najpewniej ok. 2 kg
4) hdl dump/dumb
5) można update'ować z dowolnego źródła
6) wystarczy
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#85 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 18 lipiec 2008 - 09:55

Systemem plików APA>PFS zajmuje się klient ftp po stronie PS2. EXT2 klient po stronie PC.

#86 grzegorzlan

grzegorzlan
  • Nowy
  • 29 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 24 lipiec 2008 - 08:35

Mam pytanko

Posiadam PS slim Modbo760 i na memorce Free HDLoader v0.8c PL by Kan.
Wszystko dziala prawidlowo ale w napedzie musze miec plyte zeby HDLoader sie uruchomil.
W czym moze byc problem ?

#87 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 24 lipiec 2008 - 09:11

Spatchuj świeżego hdloadera na nowo, ale tym razem z opcją no cdseek i bez opcji cdstop. Będzie działać bez płyty w napędzie (oczywiście dodać też wszystkie inne nie zbędne łatki).

#88 Saper

Saper
  • Nowy
  • 36 Postów:

Wysłany 25 grudzień 2010 - 11:45

FreeMc Boot na memorkę z pakietem programów łącznie z HDLoaderem i po problemie. Najlepsza i najprostsza metoda.

#89 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 25 grudzień 2010 - 20:20

W lipcu 2008 FMCB był jeszcze w wersji 1.5 albo 1.6, która nie nadawała się do tego. OSDh doszedł dopiero w 1.7.

Nie odkopuj tematów jeśli nie masz nic ciekawego do przekazania.




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)