Skocz do zawartości


Wszystko co chciałbyś wiedzieć o PS2/PStwo


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
194 odpowiedzi w tym temacie

#1 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6522 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 07 luty 2005 - 10:36

temat troche zmodyfikowalem zeby pytania i odpowiedzi byly obok siebie - laki

pytania i odpowiedzi tworcy: TDK & PSManiak

autorem tego tekstu jest uzytkownik: TDK

:arrow: Czy opłaca się kupić PS2 czy lepiej poczekać na PS3 ?

Moim skromnym zdaniem TAK!. A dlaczego? A to dlatego że obecnie na PS2 wychodzi bardzo dużo bardzo dobrych gier. Do tego zapowiadane nowe gry to na pewno będą HIT’y. Nie wspominając o starszych grach. Biblioteka gier PS2 jest ogromna i na razie nic nie wskazuje że liczba wydawanych tytułów będzie maleć. PS2 ma jeszcze zapas mocy więc prawdziwe killery jeszcze przed nami. Dlatego wg mnie opłaca się inwestować w PS2. Jest to idealny moment na zakup .
Czytaj artykuł: Czy opłaca się kupić Playstation 2? W obliczu nadchodzącej premiery Playstation 3.

:arrow: Kupiłem PS2 w USA co mam teraz zrobić?

W USA jest inny standard jeśli chodzi o napięcie w gniazdkach jak również jest inny standard wyświetlania obrazu. Napięcie w gniazdkach jest równe 110/120V a u nas jest 220/230V. Aby ominąć ten problem najlepiej udać się do serwisu gdzie przerobią zasilacz na 230V. Taka przeróbka nie powinna wynieść więcej niż 50zł. i lepiej ją wykonać w serwisie niż samemu próbować zmieniać zasilacz na inne napięcie. NTSC->PAL. Najprościej kupić kabel, który przekonwertuje sygnał z NTSC na PAL. Chyba ze masz odpowiedni TV, który jest w stanie wyświetlać obraz w obydwu standardach, wtedy problem z głowy.
Trzecia sprawa to gry - będą działać tylko te oryginały, które kupiłeś w USA. Żeby pograć w gry PAL musisz przerobić konsolę modchip-em.

:arrow: Nie wiem jaką mam wersję konsoli

V1-V3 -> Odwróć konsole i policz ile śrubek jest. Wersje V1-V3 maja ich 10. Teraz sprawdź nr seryjny. Jeśli zaczyna się od „U0” to masz V1 jeśli „U1” to V2 a jeśli „U2” to twoja konsola to V3. Jeśli jest tylko 8 śrubek to masz inna wersje konsoli.
V4/4R -> Po zdjęciu osłony na port rozszerzeń powinna być na tej osłonie metalowa płytka. Nr seryjny V4 zaczyna się od „U3” do „U6” natomiast jeśli nr seryjny to SCPH-20003R to masz V4R. Jeśli zamiast metalowej płytki jest plastik to masz inny model PS2.
V5/V6 -> Jeżeli pod osłoną(wyżej opisaną przy V4/V4R) z napisem Expansion Bay, u góry z lewej strony, na wysokości napisu CE na naklejce, znajdziesz śrubkę, a nr modelu twojej konsoli zawiera literę R na końcu to znaczy, że masz model V5. Otwórz konsolę i popatrz na płytę główną. Patrz na biały port znajdujący się po lewej stronie. Jeśli jego piny zwrócone są ku dołowi, slot na górze, to masz wersję V5-inny sposób na sprawdzenie jeśli jego piny zwrócone są ku górze , slot na dole, to masz wersję V6 Jeśli nie jest inaczej to znaczy ze masz inny model.
Sprawdź nr modelu konsoli:
V7->SCPH-39001, SCPH-39002 lub SCPH-39003
V9-> SCPH-50000,50001,50010,50002,50003,50004,55006,55007 GT(ich symbol płyty głównej to GH-023)
V10-> SCPH-50002a,50003a,50004a(NTSC-SCPH-50001,50010)-ich symbol płyty głównej to GH-026 lubGH-027
V11/V12-> są to V10 o symbolu płyty głównej GH-029 – na razie najnowsza z tego co się orientuje
To tyle chyba jeśli chodzi o modele konsol. Przynajmniej więcej nie znam. Może ktoś coś dodać. No i na pewno wyjdą nowsze.

:arrow: Czym się różnią wersje konsoli?

Poza różnicami wymienionymi wyrzej konsole mają te same właściwości i tak samo działają na nich wszystkie gry i filmy. Różne wersje powstały w procesie ewolucji na taśmie produkcyjnej. Obniżenie kosztów, różnice płyt głównych miały na celu zmylenie ludzi produkujących przeróbki itd. Dla zwykłego użytkownika nic się nie zmienia.

:arrow: Czym przerobić konsolę?

Obecnie najlepszym Mod-chip’em jest Ripper3. Jest to bardzo dobry mod-chip. W przeciwieństwie do starszych braci różni się tym że sam startuje gry. Nie potrzebne jest wciskanie odpowiedniej ilości razy np. Reset na konsoli . Oczywiście też jest możliwe skorzystanie z tej opcji, ponieważ auto start może trwać dłużej bo chip musi odszyfrować co zostało włożone do czarnulki . Również często stosowanym chipem jest Ripper2Gold. Jest on starszy od R3 i nie posiada możliwości automatycznego bootowania ale jest bardzo dobrym chipem i również polecany do przeróbki. Jest tańszy od Rippera3, nie posiada może tyle możliwości co R3 i zabezpieczeń co nie oznacza że jest zły. Potrafi to co powinien każdy chip czyli możliwość uruchomienia gier wszelkiej maści od kopi zapasowych na CD/DVD z PS1/PS2 po oryginały, filmy DVD(niezależnie od regionu) oraz filmy na DIVX’ie. Popularnym chipem jest również DUO2/2SE. Posiada podobne możliwości do Rippera2G ale mniej kosztuje. Niektórym nie podoba się sposób uruchamiania gier/filmów ale to kwestia przyzwyczajenia. Reszta mod-chipów wg mnie jest nie warta opisywania ze względu na cenę i możliwości jakie oferują oraz popularność. Mogę dodać że najgorsza przeróbka czarnulki jest skorzystanie z NEO+Action Replay. Z tego co pamiętam traci się wtedy DVD oraz nie wszystkie gry na CD dają się uruchomić. Nie wspominając o bardzo denerwującym sposobem uruchamiania gier. Kupno NEO teraz jest raczej niemożliwe ale starsze wersje konsol były wyposażone w ten chip i jeśli macie zamiar kupić konsole używaną to skrzeszcie się takiego połączenia. Na koniec zostawiłem przeróbkę bezinwazyjna(nie całkiem ). Jest to SWAP MAGIC 3. Polega na tym ze przed uruchomieniem gry wkładamy płytę CD(odpowiednią z zestawu SWAP MAGIC 3) i potem wyciągamy tackę za pomocą „wędki” , wyciągamy płytę bootujaca i wkładamy płytę z „kopią zapasową” i dawaj . Plusy są takie że nie traci się gwarancję a minusy że jest to uciążliwa metoda i może zniszczyć przyjemność z grania bo w końcu konsolę kupuje się aby włożyć grę do napędu i grac . Niestety wyciągania taki trzeba się wyuczyć i jeśli gra nie wystartuje to trzeba wszystko powtórzyć. Ale jeśli jesteś cierpliwy i nie chcesz stracić gwarancji na czarnulkę to zestaw dla ciebie. To na razie tyle na temat przeróbek.

:arrow: Czy można podłączyć PS2 do monitora?

Oczywiście że można. Potrzeba tylko VGA-BOX lub Tuner-TV w kompie. Niestety wtedy obraz nie jest już taki ładny. Monitor to nie TV i lepiej chyba pozostać przy TV . W końcu PS2 zostało stworzono aby współpracowała z TV a nie z monitorem .
Czytaj artykuł: Playstation 2 + monitor VGA

:arrow: Jakim chipem została przerobiona czarnulka?

Najpierw dobrze sprawdzić wersje konsoli(patrz wyżej). Nie jest to ważne ale jeśli będzie to stara wersja to pewnie mod-chip też nie jest za młody. A więc jeśli sekwencja uruchomieniowa jest taka:
- 1x Reset lub Włączenie konsoli z grą w środku - gry PS2.
- 2x Reset - gry PS1 i filmy DVD z innych regionów
- 3x Reset - wyłączenie czipa i filmy DVD z regionu konsoli.
To masz Ripper’a

Metody bootowania DUO2SE
Gry PS2
Metoda 1:
-Naciśnij EJECT by włączyć konsole.
-Połóż płyte na tacke.
-Nciśnij raz RESET, konsola załaduje gre.
Metoda 2:
-Naciśnij EJECT by włączyć konsole.
-Połóż płyte na tacke i naciśnij EJECT.
By zmienić gre na inną naciśnij EJECT podmień płyte i raz wciśnij RESET.
Gry PSX
-Naciśnij EJECT by włączyć konsole.
-Połóż płyte na tacke, następnie naciśnij i przytrzymaj RESET do wyłączenia konsoli.
- Przytrzymaj RESET aż konsola się włączy i raz naciśnij reset gdy niebiesko dioda się zaświeci.
Filmy DVD
-Naciśnij EJECT by włączyć konsole.
-Połóż płyte na tacke, następnie naciśnij i przytrzymaj RESET do wyłączenia konsoli i puść go dopiero gdy pojawi się obraz z niebieskimi chmurami na ekranie.
Wyłączenie układu
Trzymaj RESET i puść gdy pojawi się obraz z niebieskimi chmurami na ekranie.

Chip NEO+ActionReplay
Możesz uruchomić tylko gry na CD(nie wszystkie) używając AR(lub inna płyta bootująca ). Jeśli masz Neo+AC to moje kondolencję. Najlepiej sprzedać i kupić czarnulkę z Ripperem1-3 lub DUO2/2SE.


:arrow: Czy da się połączyć PS2 z kompem? Czy da się do PS2 podpiąć HDD?

Da się . Z tego co wiem to trzeba mieć Network Adapter+HDD.
Czytaj artykuł: Playstation 2 + Network Adapter + Dysk twardy

:arrow: Mam nagrywarkę CD/DVD jak nagrać płytę z „kopią zapasową”?

Po pierwsze musisz mieć odpowiedni plik czyli tzw. obraz płyty. Można go ściągnąć za pomocą emule, torrenta itp. Jeśli masz już odpowiedni pliczek z obrazem płyty to nagrywasz go np. za pomocą Alcohol 120% wybierając w opcjach nagrywania że jest to płyta dla PS2. To ważne. Często popełnianym błędem jest rozpakowywanie obrazu płyty. Rar widzi pliki ISO jak archiwum co nie znaczy że macie je rozpakowywać. I nie róbcie tego bo wtedy dostaniecie jakieś pliki i katalogi, z którymi wiele nie zrobicie.

:arrow: Gdzie najlepiej kupić czarnulkę?

Jeśli nie przerobioną nową - to tam gdzie najtaniej . Jeśli przerobioną od razu to polecam allegro ale pewnych sprzedawców zajmujących się PS2 od dłuższego czasu dzięki czemu dostaniecie gwarancję na przeróbkę a może nawet gwarancję na konsolę. Na pewno nie tyle ile daje Sony ale zawsze to coś .

:arrow: Jak uruchomić filmy DIVX z napisami?

Nagraj na CD z filmem S2Reality Media Player a napisy powinny być w formacie *. srt. Można też zainstalować na Memory Card program MP.



autorem tego tekstu jest uzytkownik PSManiak


Kilka najczęściej zadawanych pytań na tym forum :


:arrow: Jaki model jest najlepszy do przeróbki ?

V7 najlepiej znosi przeróbkę.

SCPH 39002 (AUS) (GH-019 & GH-022) (BIOS 080)
SCPH 39003 (UK) (GH-019 & GH-022) (BIOS 090)
SCPH 39004 (EUR) (GH-019 & GH-022) (BIOS 080)

:arrow: Jaką konsole kupić, używaną czy nową, PS2 czy PSTwo ?

Dam krótką odpowiedź - NOWA.
PS2 - Jeśli chcesz przerobić lub podłączyć dysk.
PSTwo - Jeśli ci się podoba, jeśli nie chcesz przerabiać (a nawet jak chcesz to kupujesz Swap Magic 3.3 i nie tracisz gwarancji)


:arrow: Jak nagrać grę z internetu ? (DVD i CD)

http://www.konsola.p...ighlight=#10113

:arrow: Jaki jest obecnie najlepszy chip do PS2 i PSTwo ?

PS2 = Ripper 3

PSTwo = Ripper 3.1 (lub Swap Magic 3.3, nie tracisz gwarancji)

:arrow: Czy PS2/PSTwo nie rozwali mi się po przeróbce ?

Dbaj o nią, może paść (najczęściej laser)
Najlepszym rozwiązaniem jest Swap Magic, nie traci się gwarancji.
Lub kupić dysk

:arrow: Skąd ściągnąć gry na PS2 ?

Oto parę pomocnych linków :

http://www.torrentspy.com/
http://www.lokitorrent.com/
http://www.bitconsole.com/

:arrow: Nie kapuje o co chodzi, jak ściągać (dokładniejszy opis)

Ściągasz program BitSprit albo Azureus, ściągasz plik torrent z w/w strony i albo sam ci się odpali, albo musisz go

włączyć i sam ci się doda do programu

:arrow: Jakie nośniki są najlepsze dla naszego PS2/PSTwo ?

Najlepiej nagrywać na płytach DVD, mniej obciążają laser niż płyty CD. Grając na płytach CD laser najczęściej głośno

chodzi. Najlepsza marka płyt do obu rodzaji DVD/CD to Verbatim i TDK. Ja preferuje TDK DVD+R. Co jest lepsze minusy czy

plusy o to się można kłucić naprawdę długo, ja osobiście preferuje tylko +!

:arrow: Z jaką prędkością wypalić ?

Z jak najmniejszą. Słyszałem że najlepiej jest wypalać 4X.
Jakim programem ?
Alcohol 120% lub DVD Decrypter

:arrow: Nie mogę skopiować oryginalnej gry Alcoholem 120% ... ?

Aby skopiować oryginał użyj DVD Decrypter'a, zrób ISO i wypal je prędkością 4X

:arrow: Czym się różni czarnulka od srebrnej ?

Tylko kolorem

:arrow: Czym się różni PAL od NTSC ? I dlaczego gry NTSC nie działają na konsoli PAL ?

PAL to system który jest w Europie, a NTSC w USA. Gry NTSC nie będą działać na konsolce PAL, dopóki sobie jej nie
przerobimy.

PAL 625Lini 25fps
NTSC 525Lini i prawie 30fps

:arrow: Co to jest PS2 Graded, czym się różnią modele ?

PS2 Graded jest to PS2 odnawiane fabrycznie, wymieniana obudowa i laser o ile dobrze pamiętam
Modele różnią się funkcjami i wersją biosu. Te najnowsze różnią się od starszych tym że mają wbudowany port podczerwieni i sterownik lasera LA.

:arrow: Co to jest Boot CD ?

Nic innego jak Swap Magic pod inną nazwą

:arrow: Jaka jakość obrazu jest najlepsza Antena/Chinch/Euro/RGB/S-VHS

Ja preferuje RGB, już mówię dlaczego. Na kablu S-VHS miałem takie linie . Ale z tego co wiem, jak ma się naprawdę

dobry TV, to kabel S-VHS jest rajem.

:arrow: Jak podłączyć PS2 do wieży ?

Jak masz chinch'e w TV to nic trudnego Czerwony i biały wkładasz do wieży a żółty do TV. - badz w euro wpiac tylko zolty chinch a bialy i czerwony pod wieze - laki

:arrow: Jaki najlepszy dysk do PS2 i jaki program ?

Najlepszym dyskiem, polecanym przez większość osób jest Maxtor 120GB, a programem polecanym HD LOADER.

:arrow: Najlepsze sklepy internetowe z PS2/PSTwo ? (kilka linków)

http://www.robson.pl/
http://www.bina.pl/
http://www.ultima.pl/

:arrow: Dlaczego nie mam koloru w grach NTSC ?

Twój TV nie obsługuje NTSC, musisz kupić kabel RGB lub konwenter NTSC.

:arrow: Co to jest Matrix-Fix ?

To najnowsze zabezpieczenie lasera (MATRIX) do PSTwo.

:arrow: Czy mogę pod PS2 podłączyć klawiaturę i mysz ?

Tak musi być to klawiatura i mysz USB. Niestety jest mało gier obsługujących je.

:arrow: W jakiej pozycji powinna pracować PS2/PSTwo ?

Poziomo jest lepiej bo mniej zużywa się laser. Dyski twarde stojące pionowo mają czas życia skrócony o 70%, więc ja bym

PS2 nie stawiał pionowo. Poza tym huczy jak czyta CD-R - ale wygląda ładniej - to fakt

:arrow: Dlaczego mam zielony obraz w filmach DVD ?

Są 2 rozwiązania - albo zamontowanie ripper 2 GOLD albo rgb fix wewnątrz konsolki.
Może jest więcej ale ja nie znam Chyba zakupienie kabelka RGB nic nie da, w tym przypadku

:arrow: Jakie są wersje (V) PS2 ?

V3,V4,V5,V6,V7,V8,V9,V10,V11 - V7 najlepszy do przeróbki. V10,V11 wbudowany port podczerwieni.
V12 = PSTwo

:arrow: Co to jest EyeToy ?

Kamerka podłączana pod PS2. Naprawdę fajna zabawa

#2 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 07 luty 2005 - 20:26

Ohhh ... thank u laki :lol: :lol: :lol:
Nobody is on the top forever.

#3 bugi

bugi
  • Użytkownicy
  • 754 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Brooklyn

Wysłany 07 luty 2005 - 22:40

Tylko teraz jak to zrobić żeby goście najpierw to czytali a później pisali?? Bo w sumie to większość z nas to już wie, lub ma za sobą.

I jeszcze jedno, nie to zebym się czepiał

Cytuj

Z jaką prędkością wypalić ?

Z jak najmniejszą. Słyszałem że najlepiej jest wypalać 4X.
Jakim programem ?
Alcohol 120% lub DVD Decrypter
Jak na faq taki zwrot nie za bardzo przekonywuje i nie pasuje też nic a nic. Pozatym jeśli jest obraz gry to chyba nie ma związku jakim programem się nagrywa, nagrałem w nero i nagrałem w alcoholu i nie widze różnicy...[/b]
PSP - Plej Stejszyn Przenośne

Dodaj obrazek

#4 świerzak__*

świerzak__*
  • Guests

Wysłany 13 luty 2005 - 17:19

Skąd ściągnąć gry na PS2 ?

Oto parę pomocnych linków :

http://www.torrentspy.com/
http://www.lokitorrent.com/
http://www.bitconsole.com/

:eek: :eek: :eek:

Działa tylko torrentspy.com/ :eek:
A tak wogule to dobry poradnik. Dobra robota TDK & PSManiaK

#5 Romario

Romario
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 21 luty 2005 - 11:02

Witam mam zamiar sobie kupic PS2 ale potrzebny jest mi internet .

Potrzebny jest mi modem czy sieciowka ?

i jeszcze ile mnie to bedzie kosztowac ,chyba nie bedzie mi nabijac co minute :/ .

#6 Drill

Drill
  • Nowy
  • 105 Postów:
  • Location:Bolesławiec

Wysłany 21 luty 2005 - 11:24

Romario na ps2 da sie odwiedzac strony internetowe (wiem sprawdzalem :P javy tylko nie ma wienc papa czaty ;P)

potrzebujesz wtedy tylko kompa podłączonego do netu na stałe (nie jakieś tam wydzwaniane) karty sieciowej i kabla ;] i zabawa się zaczyna ;]

#7 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 21 luty 2005 - 11:30

.
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#8 Romario

Romario
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 21 luty 2005 - 11:30

Czyli musze miec jeszcze PC na chacie ?? :/

#9 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 21 luty 2005 - 23:04

TAK.
Wyczerpująca odpowiedź nie ?
Nobody is on the top forever.

#10 Romario

Romario
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 25 luty 2005 - 08:16

Hehe wyczrpujaca dzieki :D

Jeszcze jedno pytanko :twisted: mozna grac przez siec PS2 vs PC ?? czy tylko PS2 vs PS2 i jak sie wtedy polaczyc normalnie przez IP??

#11 darek

darek
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 06 marzec 2005 - 20:44

hm a czy mogby mi ktos to wytlumaczyc doglebniej
to co podlanczam czarnule do kompa ?? czy i jak i dalej juz droga otwarta do gier w sieci??
pomozcie :twisted:

#12 trener4

trener4
  • Nowy
  • 5 Postów:
  • Location:M-wo
  • Interests:PC

Wysłany 09 marzec 2005 - 08:06

Dzień dobry mam taki problem-niedawno kupiłem PS2 od znajomego-jest to konsolka przerobiona i kolega zgubił gdzieś instrukcją włączania poszczegulnych płyt na PS2 a na Waszej stronce nie mogę znaleźć nic takiego podobnego co on mi powiedział... jedyne co wiem to to co mi przekazano:
-odpalenie gier z PSx (włożyć płytke, trzemając kółko zamknąć tackę, zrobić 2x reset i puścić kółko dopiero po zniknięciu napisu "Sony PlayStation 2" -orginalne gierki z PS1 idą bez problemu a już piratów nie mogę wczytać...prawdopodobnie coś nie tak odpalam...)
-odtwarzanie filmów DVD (włożyć płytke, zamknąć tackę i 2x reset)

po odpaleniu gry z PlayStation1 nie działają mi gry z PS2-prawdopodobnie laser się nie przestawia-znowu robię coś nie tak... Byłbym bardzo wdzięczny o pomoc, i ewentualne przesłanie mi instrukcji obsługi tego chipa z poszczegulnymi opcjami ładowania płyt CD,DVD z ps1 i ps2...

ps. czy żeby piraty z PS1 chodziły u mnie na PS2 lepiej jest je nagrać poprostu na płytce DVD czy CD (na cd nie chce mi czytac-nie wiem czy to wina, ze nie wiem jak je odpalic czy p-o prostu wina CD? - jakie stosowac...
Z gróry dziękuje za pomoc...[/b]

#13 PSManiaK

PSManiaK

    oLdSchOoL

  • GoodFellas
  • 1258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:chlanie, spanie, dymanie.

Wysłany 09 marzec 2005 - 23:01

Gry od PSX (twojego PS1) lepiej nagrywać na CD.
Spróbuj bootować tak :

Gry PS2 : 1x reset
Gry PSX: 2x reset
DVD : 2x reset

VideoCD: niedziała, nie zdziw się
CD (muzyka): bez żadnych resetów

PS. Jak włączasz konsolke (resetem) to ten reset liczy się już jako jeden reset! Najlepiej włóż płytkę, poczekaj i potem ją zbootuj ;)
Nobody is on the top forever.

#14 Kristoff

Kristoff
  • Nowy
  • 10 Postów:
  • Location:Lublin

Wysłany 26 kwiecień 2005 - 10:29

TDK. Ja posiadam konsole PS2two i model płyty to GH-032.

#15 jarex008

jarex008
  • Nowy
  • 51 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 kwiecień 2005 - 11:31

to prawda że jak się wyjmie z konsoli baterię czy jakoś tam
to chodzi długo długo dłużej!!!!!!!!!!!!

#16 marcinekzdw

marcinekzdw
  • Użytkownicy
  • 1691 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zdw

Wysłany 26 kwiecień 2005 - 11:54

jarex008 napisał:

to prawda że jak się wyjmie z konsoli baterię czy jakoś tam
to chodzi długo długo dłużej!!!!!!!!!!!!
Pierwsze słyszę :twisted: Niech się ktoś wypowie na ten temat,bo sam już nie wiem.

#17 jarex008

jarex008
  • Nowy
  • 51 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 07 maj 2005 - 09:07

no tak mi tłumaczył kumpel co reperuje konsole
ale ja tam się nie znam na elektryce więc niebardzo czaiłem :lol:

#18 HoFi

HoFi
  • Użytkownicy
  • 2301 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin

Wysłany 07 maj 2005 - 10:44

ta bateria potrzymuje godzine w konsoli moim zdaniem nic to nie da

#19 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 17 czerwiec 2005 - 16:33

Witam.

Zamierzam zamienic swoje PSTwo na duza PS2 i mam pytanie , jaki model duzej PS2 polecacie?

#20 pawelsnd

pawelsnd
  • Nowy
  • 146 Postów:

Wysłany 17 czerwiec 2005 - 16:36

kazdy poleci ci model ktorego uzywa a prawda jest taka zebys bral konsole albo nowa albo od dobrego znajomego zeby wiedziec jak dlugo byla uzywana i czy nie byla katowana :)

#21 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 17 czerwiec 2005 - 18:07

a jezeli bedzie katowana to wtedy wystarczy wymienic laser? :P mozna sprawdzic jakos stan techniczny konsoli?

#22 pawelsnd

pawelsnd
  • Nowy
  • 146 Postów:

Wysłany 17 czerwiec 2005 - 18:17

teoretycznie tak ale nigdy nie wiesz czy cos jeszcze sie z nia nie dzialo , jezeli osoba kozystala z niej tylko do gier to raczej wszystko bedzie ok ale lepiej upewnij sie jak czyta dvd i czy nie wydaje dziwnych dzwiekow przy tym , a jezeli ma przerobke nie zdziw sie ze kopie konsola troszke glosniej czyta :) tak to juz jest

#23 Gaara

Gaara
  • GoodFellas
  • 1076 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 17 czerwiec 2005 - 18:21

chce wymienic moja pstwo na duza ps2 i podlaczyc do niej hdd , gdyz z tego co slyszalem to dzialajace hdd do pstwo sa bardzo drogie :/

#24 derek1990

derek1990
  • Nowy
  • 52 Postów:

Wysłany 02 lipiec 2005 - 08:21

mam swapa 3.3 i zauważyłem że w trzech miejscach pęka coraz głębiej

#25 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 02 lipiec 2005 - 08:56

@derek1990 : jest taka funkcja ja "szukaj" na forum... Ten temat był już poruszany conajmniej 2 razy
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#26 maggota

maggota
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 06 lipiec 2005 - 20:27

na konsoli ps2 mozna odtwarzac muzyke w formacie mp3?

#27 Haturi

Haturi
  • Użytkownicy
  • 1048 Postów:
  • Location:ja to wiem?
  • Interests:gfx, wrestling, konsole

Wysłany 06 lipiec 2005 - 20:30

MOżna ale musisz mnieć Reality Media Player

#28 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 06 lipiec 2005 - 20:30

maggota napisał:

na konsoli ps2 mozna odtwarzac muzyke w formacie mp3?

można ale konsola musi byc przerobiona albo potrzeba swapa :P poszukaj po forum bo było o tym duzo pisane co i jak odtwarzać
Dodaj obrazek

#29 marcinekzdw

marcinekzdw
  • Użytkownicy
  • 1691 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zdw

Wysłany 06 lipiec 2005 - 20:31

Taa mozna ,ale trzeba miec przerobioną konsole lub swapa i program o nazwie reality player.


#30 Zajcik_

Zajcik_
  • Nowy
  • 8 Postów:
  • Location:Legnica

Wysłany 06 lipiec 2005 - 20:41

Witam, to mój pierwszy post na tym forum (znaczy nie pierwszy, tylko zapomniałem swojego loginu :D, bo byłem tutaj z pół roku temu ostatnio)
BTW. Wie ktoś skąd można ściągnąc PS2 Reality w wersji DVD ?




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)