Skocz do zawartości


Vargant Story (PSX)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 06 styczeń 2007 - 01:27

http://www.vagrant-s...vspl/index1.htm
tutaj jest dowód, że działa i istnieje
http://vagrant-story....pl/Slus_010.40
tutaj jest link do pliku ;)

Mam iso :( - niestety nie byłem w stanie nigdzie załatwić sobie wersji angielskiej :P więc chociaż polska mogła by być..

Głównie pytanie do Beriona bo wiem, że się w to bawił i sam miał swój projekt ! :>

Czy da się - jakoś spolonizować ;P (fuuujj-- w życiu nie myslalem ze bede polonizowac sobie grę ;P ) tym plikiem ?
najmilej było by mięc wersje ENG ;P ale ja mam espaniol :P
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#2 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 06 styczeń 2007 - 09:59

Obawiam się, że nie. T-PL patch Ashley'a jest na NTSC-US (jak sama nazwa pliku nam mówi), w którym są inne munge'e (choć nie wiem czy akurat w przypadku Vagranta i exe nie był grzebany). Jeśli to prawda gra się wysypie do debug mode lub zawiesi przy wczytaniu gry lub przy pierwszej kwestii.

Spróbować zawsze możesz, ale takie rzeczy to generalnie tylko w erze ;]

#3 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 06 styczeń 2007 - 15:03

jakis tutek czy cos jak to skompilowac zeby iso bylo a nie 2 osobne pliki ? bo chcialbym wyrzucic to na psp :P
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#4 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 06 styczeń 2007 - 17:40

Co chcesz zrobić bo nie wiem o jakich dwóch plikach mówisz :)

#5 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 07 styczeń 2007 - 10:42

gra_kurde.iso i Slus_010.40
dwa pliki ;P obraz i ten ze strony plik ze spolszczeniem
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#6 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2007 - 11:17

Obrazów gier z PSXa nie robi się w *.iso. No nauczcie się w końcu ludzie, większość gier po takim zabiegu nie będzie działać.

A wracając do patcha: to jest PPF3
http://www.cdrinfo.p...load/5209214631

#7 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 07 styczeń 2007 - 17:36

robi nie robi.. taki mam :> ale to nie problem przerobic na cos innego ;P
nie wiem. ale mi dziala kazda gra zgrana na iso i wypalona spowrotem... wiec.... ale dziekuje za link

edit: w tutku pisze ze NAJLEPIEJ BIN I ISO ;P wiec sie decyduj :P
aha.. ale to nie jest ppf czy jest ? ten plik co dalem link do niego ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#8 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2007 - 20:35

gore napisał:

robi nie robi.. taki mam :> ale to nie problem przerobic na cos innego ;P [...]

No i co Ci po przerobieniu *.iso jak już jest on do dupy? Wyobraź sobie, że są gry, które do szczęścia potrzebują subkanałów.

Cytuj

[...] nie wiem. ale mi dziala kazda gra zgrana na iso i wypalona spowrotem... wiec.... [...]

... więc masz szczęście. Zamiast kwestionować moje zdanie lepiej byś trochę poczytał. XBX/PSX/PS2 to nie PSP :P

Cytuj

[...] w tutku pisze ze NAJLEPIEJ BIN I ISO ;P wiec sie decyduj [...]

:roll:

Cytuj

[...] ale to nie jest ppf czy jest ? ten plik co dalem link do niego ?

Jest - PPF2 (w poprzednim poście się pomyliłem, ale to bez znaczenia dla Ciebie).

#9 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 07 styczeń 2007 - 20:54

hm. to już chyba wiem czemu mi mój Chrono Cross nie działa - próbowałem z ISO i z NRG - i w epsxe nie działało, a na konsoli płyta owszem... chyba czas wyciągnąć CC z pudełka :]
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#10 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 07 styczeń 2007 - 20:57

# BERION # napisał:

... więc masz szczęście. Zamiast kwestionować moje zdanie lepiej byś trochę poczytał. XBX/PSX/PS2 to nie PSP :P
W ps2 jeszcze nie trafiłem na grę, której nie wystarczałyby standardowe 2kB danych, które przechowuje iso... PSX to rzeczywiście inna bajka, jest takich tytułów od groma (ale jest także sporo tytułów, które będą chodziły bez problemu)!

@gore, najprościej będzie dla ciebie, jeśli zastosujesz tego patcha i tyle. Zobaczysz czy działa na twojej wersji (na 99% nie). Można to sprawdzić bez aplikowania, tylko po co? Szybciej będzie go użyć i się przekonać (choćby na emu na pc).

PS.
@Berion... Nerwowy coś się ostatnio zrobiłeś?

#11 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 07 styczeń 2007 - 21:33

Fakt, ale odrobinę ;)

Kupiłem ostatnio Prince of Persia Trilogy i... sam rozumiesz... ta gra(y) podnosi(szą) ciśnienie. Korzystając też z okazji i jednocześnie przepraszając za offtopik ;) uroczyście donoszę, że Warrior Within nie jest zabezpieczony tzw. dongle protection. Nie wiem kto to wymyślił, ale swojego czasu w to uwierzyłem. W sieć zostały puszczone beta'y i kilku baranów (w tym i ja) dało się oszukać :).

PS: @ffg zielony? To nie mogłeś mi wcześniej napisać to zrobiłbym normalne logo - jutro podeślę.

@gore
Sumimasen za offtopik

#12 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 08 styczeń 2007 - 00:40

# BERION # napisał:

PS: @ffg zielony? To nie mogłeś mi wcześniej napisać to zrobiłbym normalne logo - jutro podeślę.
Skoro zacząłeś już ot i wywołałeś temat publicznie, to będzie wygodnie napisać to tutaj:

W egzeku na pozycji 0x000F1544 jest:
li	  $v0, 1	  | 01000224

sw	  $v0, 0($gp) | 000082AF
Wynopuj obydwa lub drugi z nich. Możesz też zamienić w pierwszym 1 na zero. Najprościej będzie jak poszukasz w obrazie:

Cytuj

00 00 00 00 01 00 02 24 00 00 82 AF F4 05 04 0C
i zmienisz na

Cytuj

00 00 00 00 00 00 02 24 00 00 82 AF F4 05 04 0C

Potem już tylko ecc regen i po krzyku.

#13 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 08 styczeń 2007 - 01:14

ffgriever : na scenie siemensowej też nałem ludzi co się lubili w takich Hex-edytowanych pomocach :> pełen szacunek ;) może jak zalicze 1 rok :> to tez będe coś umieć odczytywać z tego ;P

Dziękuje, że pomagacie :)
ale spoko - załóżmy, że patch działa to on jest ppf ? mimo braku rozszerzenia tak ? a no tak :> przepraszam sprawdzilem sam ;P ze wewnatrz to faktycznie ppf ;>
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#14 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 styczeń 2007 - 09:42

Nie wiem dlaczego Ashley zdecydował się tak go nazwać, być może dlatego że mało kto czyta readme. Z drugiejstrony jeśli ktoś jest 'nie w temacie' nie dojdzie' co to jest i co z tym zrobić.

Formatów patchy jest sporo... *.ips, *.aps, *.rlx, *.ndo itd itd... *.ppf jest zdecydowanie najlepszy - nie ogranicza go rozmiar pliku (no narazie nie he he), ani jego struktura.

ePSXe obsługuje PPF2, więc tego vagranta nie musisz patchować żeby sprawdzić czy jest ok. Wrzucasz łatę do folderu z patchami (nie wiem jak z jego nazwą, musisz poczytać readme), zaznaczasz w opcjach "always apply ppf" (czy coś takiego, piszę z pamięci) i odpalasz obraz.


@ffgriever
uff :D

#15 Witt

Witt
  • Nowy
  • 29 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 19 czerwiec 2007 - 09:08

Hello moglby mi ktos pomoc, bo jestem zielony w temacie emulacji, a bardzo chcialbym zagrac sobie w VS, ale do rzeczy mam 4 pliki do VS:
-VS.cdd
-VS.cue
-VS.img
-VS.sub
Mam takze epsxe 1.60 i patch pl Slus_010.40 , jakie pluginy potrzebne sa aby uruchomic ta gre i jak je skonfigurowac?

#16 liqui6

liqui6

    Natural Born Killer

  • GoodFellas
  • 1170 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2007 - 09:50

W emupsxe o ile pamiętam, była automatyczna konfiguracja, a wtyczki wyierałeś z bazy emulatora. Żeby odpalić obraz uruchamiasz emu i run iso, lub jesli posiadasz daemon tools wrzucasz tam obraz i odpalasz przez run cd-rom. Jeśli nie chce ci się bawić w zbędne ceregiele, proponuje emulator emuraiden znany również jako VGS. Jednak wtedy, gdy nie masz obrazu na płycie, daemon jest niezbędny. Trzecia możliwość, o ile posiadasz PSP, wrzucasz obraz gry do GAMES na PSP i posiadając Custom soft cieszysz się Riskbreakerem na handheldzie...

#17 Witt

Witt
  • Nowy
  • 29 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 20 czerwiec 2007 - 12:52

Dobra posciagalem pluginy i ustawilem epsxa ze 'gra' ruszyla ,ale niestety tylko intro (dzwiek ok) ,a menu juz sie zacina, co moglem zrobic zle? (wina pluginow czy cos w ustawieniach?) help :(

#18 liqui6

liqui6

    Natural Born Killer

  • GoodFellas
  • 1170 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 22 czerwiec 2007 - 21:19

W zakładce Video (o ile pamiętam) w każdym bądź razie w opjcach/konfiguracji, ustawiasz fastest i automatycznie ustawienia przechodzą na low. Nie powinno wtedy tahać. Poeksperymentuj z ustawieniami, napewno uda ci się skonfigurować odpowiednio. O ile masz procek powyżej 300mhz i 8mb kartę graficzną... Ale czy ktoś jeszcze posiada taki sprzęt??

#19 Marecki86

Marecki86
  • Nowy
  • 30 Postów:

Wysłany 07 styczeń 2008 - 15:21

Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Parę lat temu gdy miałem psx'a kupiłem grę Vargant Story. Byłem nią zauroczony. Niestety nie ukończyłem jej gdyż musiałem pożegnać się z moim szarakiem... Minęło wiele lat i wciąż garm tyle że na konsolach nowej generacji. ALE DO KOŃCA ŻYCIA SOBIE NIE DARUJĘ ŻE NIE SKOŃCZYŁEM VARGANT STORY!!! Gorąca prośba: Powiedzcie proszę z kąd mogę ściągnąć tą grę żeby odpalić ja na jakimś elulatorze na PC??? HELP bo nie mogę spać po nocach!
Z góry dzięki.

#20 lukaswrona

lukaswrona
  • Nowy
  • 25 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Brzozów

Wysłany 07 styczeń 2008 - 15:31

//cut
pzdr!


#21 slayerprk

slayerprk
  • Nowy
  • 19 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Działdowo
  • Interests:perkusja, grafika komputerowa

Wysłany 07 styczeń 2008 - 15:46

też grałem ,też nie skonczylem, tez zaluje ale nadrobie bo kupilem PS2 :D

SLAYERPRK.com
Profesjonalne projektowanie stron internetowych, logotypow itp.

#22 Grandi

Grandi
  • Użytkownicy
  • 853 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bilsko
  • Interests:PS3

Wysłany 07 styczeń 2008 - 15:51

Heh jak z PSXa to możesz ja odpalić na PSP albo PS3 :) jak grasz na konsolach nowej generacji.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek


#23 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6522 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 07 styczeń 2008 - 16:12

Zapomniałem o łączeniu tematów :)
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#24 liqui6

liqui6

    Natural Born Killer

  • GoodFellas
  • 1170 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 12 marzec 2013 - 14:18

Gra ktoś może aktualnie, albo skończył stuprocentowo? Jestem przy wyjściu między IM B2 a IM B3, chce excalibura zdobyć, ale z last crusadera wypada raz na ruski rok elixir of queens, nie wyrzuca miecza :( czy jest jakiś określony sposób, żeby go zostawił, czy to po prostu kwestia szczęścia?




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)