Skocz do zawartości


Zestawienie nosnikow dla NGC


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
107 odpowiedzi w tym temacie

#61 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 09 kwiecień 2008 - 17:39

te riteki g04 sa zazwyczaj najlepsze.
co do f1 i prędkości 16x pewnie zależy od nagrywarki i firmware, to i tak nie ma zaczenia bo nagrywa sie 2x 4x

Dodaj obrazek


#62 casperpl

casperpl
  • Nowy
  • 18 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:ZG

Wysłany 09 kwiecień 2008 - 18:13

Zobacz postWodorost, o 9.04.2008, 18:39, napisał:

te riteki g04 sa zazwyczaj najlepsze.
co do f1 i prędkości 16x pewnie zależy od nagrywarki i firmware, to i tak nie ma zaczenia bo nagrywa sie 2x 4x

słyszałem duży DVD-r 4.7 GB RitekG05 nowsze działa na NGC.

Dodaj obrazek
PSOne | NGC xD Jestem słaba pisownie po polsku bo jestem niedosłyszące ... Sorry

bez przesady z wielkością obrazków

#63 ejr

ejr
  • Nowy
  • 41 Postów:
  • Location:Silesia

Wysłany 16 kwiecień 2008 - 19:18

Zakupilem Riteki F1 Maxella. Eh niby jest lepiej bo niektore giery sie w koncu odpalily, ale jak Dre sie pojawia po 20 minutach grania albo na FMV to moze czlowieka szlag trafic i juz nie wiem nawet w ktora strone krecic trymer jasny gwiiiint....

edited: Wyglada na to, ze gdybym uzywal fstfixa od poczatku nie musialbym w ogole meczyc trymera :P Mario Sunshine ktory nie chodzil prawie na zadnym ustawieniu, a jak juz to mial dre na filmach - po zastosowaniu fstfixa na obrazie i wysmazeniu smiga az milo na losowych ustawieniach lasera :P Zrobie tak jeszcze z kilkoma klopotliwymi wczesniej obrazami i dam znac :P

#64 shdw

shdw
  • GoodFellas
  • 1354 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom
  • Interests:Webdesign, Web Standards, Coding, Gaming, Anime, Electronic, Hardware, Guitar, Drums, Snowboard

Wysłany 16 kwiecień 2008 - 21:52

Nie wiem w jaki sposób ma pomagać fstfix w przypadku Mario.
http://www.gcwiki.co...ndex.php/Fstfix
PlayStation 2 | SCPH-30003 [cd-only] | Ripper 3.41 | Logitech Cordless Action Controller | MemoryCard 8MB | MemoryCard 1MB | NetworkAdaptor | Samsung 160GB



#65 ejr

ejr
  • Nowy
  • 41 Postów:
  • Location:Silesia

Wysłany 16 kwiecień 2008 - 22:53

Szczerze - nie mam pojecia bo dopiero wyczailem ze takie cos istnieje. Powypalalem wszystkie problematyczne do teraz giery i wszystko smiga nie wazne czy mam ustawione 340ohm tak jak teraz czy 400 (innych nie probowalem jeszcze). Przedewszystkim zawsze jak mialem DRE to przed tym slychac bylo ze od jakiegos czasu konsola ma problemy z zaladowaniem dzwieku (ciął sie, muzyka przerywala itd). Teraz sie kapnalem, ze w prince of persia newralgicznym momentem bylo zaladowanie kobiecej mowy (w tym momencie sie zawsze zawieszalo). Poza tym program cos tam sobie poprawial bo widac, ze offsety old i new byly rozne. W kazdym razie nie wiem dlaczego i jak, ale zdecydowanie to u mnie zadzialalo. Wreszcie :)

#66 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 17 kwiecień 2008 - 05:34

Hmm, o ile dobrze pamiętam to przycinanie dźwięku miałem gdy kopie nagrałem x2... te same płytki i prędkość nagrywania x4 czyniły w tym wypadku cuda :wink:
Może spróbuj z inną prędkością nagrać?

Dodaj obrazek


#67 ejr

ejr
  • Nowy
  • 41 Postów:
  • Location:Silesia

Wysłany 17 kwiecień 2008 - 13:03

No narazie wszystko przed wypalaniem fstfixuje wiec nie ma problemu :P W kazdym razie ja nagrywam x6 (nosnik w mojej nagrywarce ma do wyboru x6, x8, x12, x16). Co prawda kiedys na ps2 taka predkosc zawsze sie odbijala czkawka (juz lepsza byla x8), ale tak jakos sie wybralo najwolniej ;P

#68 Cubeusz

Cubeusz
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 17 październik 2008 - 20:16

Nie ma jak już dostać płytki mini Memorexa we Wrocławiu, podejrzewam, że w reszcie Polski jest podobnie. A może ktoś natknął się we Wrocku na jakieś porządne płytki do GC?

Edytowanie przez Cubeusz, 17 październik 2008 - 20:18 .


#69 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 18 październik 2008 - 09:22

Oczywiście, Maxell cake10 za 36zł (podrożały strasznie, kiedyś po 25zł był...) w hurtowni Delfin na Dawida :)

Ten sam media code co Memorex ;)

http://www.delfin-cdr.pl/

Dodaj obrazek


#70 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 05 luty 2009 - 12:07

Zobacz postGorgonek, o 18.10.2008, 9:22, napisał:

Oczywiście, Maxell cake10 za 36zł (podrożały strasznie, kiedyś po 25zł był...) w hurtowni Delfin na Dawida :)

Ten sam media code co Memorex ;)

http://www.delfin-cdr.pl/
Zamów dla mnie ;)

#71 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 05 luty 2009 - 16:19

Mówisz poważnie czy żartujesz? :? Wiesz zapewne, że ironia bez użycia "mowy ciała" i odpowiedniej intonacji jest ciężka do przekazania ;)

PS Leń :P

Dodaj obrazek


#72 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 05 luty 2009 - 18:10

Zobacz postGorgonek, o 5.02.2009, 16:19, napisał:

Mówisz poważnie czy żartujesz? :? Wiesz zapewne, że ironia bez użycia "mowy ciała" i odpowiedniej intonacji jest ciężka do przekazania ;)

PS Leń :P
Nie leń. Zgubiłem się w ich asortymencie ....

#73 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 05 luty 2009 - 18:15

Zadzwoń do nich po prostu ;) Stronka czasami jest czasami "nie dość aktualna".
Jak ostatnio kupowałem to na stronie nie było nic z mini-DVD, a mieli kilka ostatnich memorex'ów i cake10 maxelli.

Dodaj obrazek


#74 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 06 luty 2009 - 00:04

Zobacz postGorgonek, o 5.02.2009, 18:15, napisał:

Zadzwoń do nich po prostu ;) Stronka czasami jest czasami "nie dość aktualna".
Jak ostatnio kupowałem to na stronie nie było nic z mini-DVD, a mieli kilka ostatnich memorex'ów i cake10 maxelli.
Dzień dobry, macie Państwi RitekiG04 do Gamecube?

Już widze odpowiedź babeczki z handlowego .... :P

#75 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 06 luty 2009 - 06:55

Muszę Cię zawieść, tam pracuje dwóch mężczyzn ;)

Myślisz że jak ja zamówię to magicznie pojawi się info, które to G04? :P Też "w ciemno" kupuję :)

Pytaj o miniDVD marki Maxell (ewentualnie Memorex) i tyle.Koło 30-35zł ostatnio płaciłem że cake10, chyba że pamięć mi figla płata.

Dodaj obrazek


#76 pies93

pies93
  • Użytkownicy
  • 56 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 12 luty 2009 - 15:11

Witajcie.
Czy mógłby ktoś mi polecić jakieś płytki minidvd badz dvd dobre do Gacka? Chodzi mi o takie płytki 'znane' które powinny być w każdym sklepie. Bo Traxdata odpadają bo są poprostu nieosiągalne :) Pozdrawiam

#77 czeci

czeci
  • Użytkownicy
  • 89 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 12 luty 2009 - 16:39

Nie wiem czy w każdym mieście, ale u mnie (Gdańsk) znalazłem Maxelle tylko w Saturnie. A płytki są naprawdę rewelacja. Nie warto inwestować w inne wynalazki bo to psuje nerwy i bije po kieszeni (już sprawdziłem)

#78 redrum

redrum
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 19 kwiecień 2009 - 21:27

Czy te plytki:
http://allegro.pl/it..._z_ritek_a.html
do backupow na GC sie nadadza? Jezeli nie to prosze o polecenie mozliwie najlepszych dostepnych w necie azeby tworzyly jak najmniej problemow z trymowaniem...
PS. Moga byc rowniez "duze" plytki(TDK x16 -R sa dostepne w sklepie 20m odemnie...moga byc?)

Edytowanie przez redrum, 19 kwiecień 2009 - 21:33 .


#79 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 19 kwiecień 2009 - 22:13

z tego co sie tu dowiedzialem to teraz nie ma raczej pewniakow i mozesz dotrymowac do swojego nosnika...

#80 redrum

redrum
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 06:44

Czy na normalnych plytkach DVD 4.5gb obraz 1.4gb nagrywa sie w identyczny sposob co na 8cm DVD? Przeczytalem FAQ...i o co chodzi z wadliwymi obrazami?Po czym je rozpoznac?

#81 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 07:00

Po niewłaściwym rozmiarze [sprawdzanym co do bajta] lub po tym, że nie chcą śmigać po nagraniu :lol:

Dodaj obrazek


#82 Shindo

Shindo
  • Nowy
  • 25 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 07:20

ja proponuje DUŻĘ Maxelle DVD-R z Riteka F1 made in Hungary, gram ile wlezie przez jakiś tydzień i zero DRE, laser trymowany przez Wodorosta. Tylko jeden minus.... trzeba wyciąć obudowę lub taką sobie zakupić (allegro 80zł). Jak najbardziej polecam te płytki w realu 12,99 za cake 10 płyt :)

#83 redrum

redrum
  • Nowy
  • 12 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 12:08

Cytuj

ja proponuje DUŻĘ Maxelle DVD-R z Riteka F1 made in Hungary, gram ile wlezie przez jakiś tydzień i zero DRE, laser trymowany przez Wodorosta. Tylko jeden minus.... trzeba wyciąć obudowę lub taką sobie zakupić (allegro 80zł). Jak najbardziej polecam te płytki w realu 12,99 za cake 10 płyt
Wlasnie takowe zakupilem i program rzeczywiscie pokazuje ,ze sa z RITEK F1.
Gry wypalam z predkoscia x4(jedna IMG BURN,druga Nerem)...Dopiero w weekend bede mial mozliwosc wlutowania chipa i zabawy z trymowaniem. Mam nadzieje,ze wiekszych klopotow nie bedzie.
EDIT. Nagralem 3 obrazy...po wlozeniu wypalonej plytki do napedu DVD w kompie nie mam wgladu w nagrane pliki. Czy na PC mozna sprawdzic co zostalo wypalone na plycie czy bedziemy widziec pusta plyte?

Edytowanie przez redrum, 20 kwiecień 2009 - 12:31 .


#84 Shindo

Shindo
  • Nowy
  • 25 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 20:57

na kompie jak odpalisz płytę z grą to nie zobaczysz jej zawartości, a propos nagrywania ja używam image burn i stosuję prędkość x2 wszystko śmiga, aż miło :) oczywiście wszystko smażone na złotych Maxell DVD-R 4,7 GB z riteka F1 (ponoć są jeszcze ze srebrną powłoką).

#85 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 20:59

srebrną? pierwsze słyszę
myślałem, że mają diamentowo-platynową ;)

Dodaj obrazek


#86 UNCLE

UNCLE
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 12 grudzień 2009 - 17:01

Witam

Ostatnio kupiłem GC i dostałem od poprzedniego właściciela 15 kopi zapasowych jego gier i wszystkie nagrane są na płyty Dysan .
Z forum dowiedziałem się ze płyty te już są nie produkowane
Ostatnio kupiłem mini dvd-r tdk nagrane imageburn 2x ale niestety nic z tego ....

Mam pytanie czy możecie mi polecic jakies inne płytki które z powodzeniem zastąpiły by nie produkowane już płyty Dysan ?

Edytowanie przez UNCLE, 13 grudzień 2009 - 13:36 .


#87 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 12 grudzień 2009 - 17:04

to chyba zalezy od indywidualnych upodoban twojego lasera.... próbowałeś duże plyty?

#88 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 12 grudzień 2009 - 17:12

MiniDVD od TDK [te z którymi miałem do czynienia] były marnej jakości.

Dysany z powodzeniem powinny zastąpić Riteki G04 [w postaci Maxelli, Samsungów czy Memorexów].

Dodaj obrazek


#89 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 12 grudzień 2009 - 20:06

Ogólniez tego co mialem do czynienia Memorexy są dobre i tanie (na lasery konsol)

#90 UNCLE

UNCLE
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 13 grudzień 2009 - 13:35

R4Zi3L > Jeszcze nie zabierałem się za rozkręcanie konsoli (Problem Z Rozkręceniem Śrubek Z Kosmosu )


Gorgonek > Dzięki Za Informacje Z Pewnością Sprawdzę Te Płytki
A te Płyty TDK 4 zeta za sztukę .... mam jeszcze 4 możne ktoś chętny odkupić ???




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)