Skocz do zawartości


[info] Mój laser nie czyta już gry X co zrobić [ciekawostka]


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
51 odpowiedzi w tym temacie

#31 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 23 czerwiec 2007 - 09:08

temat o nagrywaniu backupów PS2
Dodaj obrazek

#32 bullet666

bullet666
  • Użytkownicy
  • 112 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 grudzień 2007 - 19:10

a kto mi pomorze tutaj http://www.konsola.p...showtopic=24378

#33 maverik

maverik
  • Użytkownicy
  • 713 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 grudzień 2007 - 12:39

Witam

w moim PS2 Slim scph-70004 bardzo często sie pali laser mam go przerobionego mod chipem ripper 3,41 i używam plytek verbatim dvd+r i tdk dvd+r co może być spowodowane aż tak częstym spaleniem się lasera ? po miesiącu mi siadały moj kumpel ma ten sam model i miał laser 2 lata ? pomóżcie :)

#34 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 29 grudzień 2007 - 00:21

a masz jakieś zabezpieczenia zamontowane też ? chip to pół biedy ... jeszcze fix-y (zabezpieczenia) warto montować :), wgrywałeś aktualizację rippera ? www.ripper3.com

bullet666: na 99% masz ten co ja :) (patrz sygnatura), raczej bez tego nie sprawdzisz skoro nie masz, ale skoro miał właściciela wcześniej to spytaj czy nie ma tego starego ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#35 maverik

maverik
  • Użytkownicy
  • 713 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 29 grudzień 2007 - 11:31

gore

nigdzie nie znalazłem fixów do Rippera 3,41

#36 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 29 grudzień 2007 - 12:24

bo to nie fix-y do rippera tylko fixy dla Twojej konsoli. zwykle dawane dodatkowo jak kupujesz chipa. są tanie jak barszcz... ale trzeba dobrze je dobrać, a to już nie temat do tego :) kiedyś był możesz jakiś odkopać :)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#37 bullet666

bullet666
  • Użytkownicy
  • 112 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 24 styczeń 2008 - 17:03

no więc tak, kupiłem niedawno laser pvr 802w do mojej slimki 70003 a wcześniej w konsoli był SPU-3170 . po założeniu nowego lasera wszystko niby ok bo filmy na dvd czytał , a tu dziś pożyczylem sobie grę orginała i nie działa ,jak wkładam płyte to wyskakuje mi na ekranie aby włożyć płytkę formatu playstation lub playstation2 . Z tego co kiedyś czytałem to wina może być tego, że laser założyłem inny niż był. Podobno jakoś się ustawia w biosie ps2 żeby laser normalnie działał tylko ja nie mam pojęcia jak.Może ktoś pomóc PLIZZZZZZZZZZ
EDIT:
a może to być wina porysowanej płyty bo jest dość mocno porysowana ,tylko wtedy pisałoby pewnie "couldn't read disc " czy coś takiego . No to jak z tym będzie ? pomóżcie proszę !!!!!!

#38 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 styczeń 2008 - 19:33

Jak najbardziej jezeli nosnik jest zniszczony wtedy konsola a raczej laser bedzie mial klopoty z jej odczytaniem.

Dodaj obrazek


#39 bullet666

bullet666
  • Użytkownicy
  • 112 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 24 styczeń 2008 - 19:42

no ale chyba rozpozna jaki jest format plyty nawet jeśli będzie porysowana czy nie ??

#40 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 24 styczeń 2008 - 20:02

Nie konecznie jezeli nie ma dostepu do sektorow ktore odpowiedzialne sa za rozpoznanie typu nosnika to nawet jej nie ruszy. Ale dla pewnosci czy to o czy mowi jest prawda sprawdz jakas plyte oryginalna ktora nie jest za bardzo zniszczona.

Dodaj obrazek


#41 Byakuya

Byakuya
  • Nowy
  • 32 Postów:

Wysłany 03 luty 2008 - 13:22

O co chodzi z tym stawianiem konsoli do góry nogami;p? Widocznie nie jestem jednym z wszystkich ;(
Chire, Senbonzakura Kageyoshi.

#42 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 03 luty 2008 - 13:32

Zobacz postByakuya, o 3.02.2008, 13:22, napisał:

O co chodzi z tym stawianiem konsoli do góry nogami;p? Widocznie nie jestem jednym z wszystkich ;(

Że co?

Dodaj obrazek


#43 Gremster

Gremster
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 12 luty 2008 - 19:30

Zobacz postgryzzli, o 24.01.2008, 20:02, napisał:

Nie konecznie jezeli nie ma dostepu do sektorow ktore odpowiedzialne sa za rozpoznanie typu nosnika to nawet jej nie ruszy. Ale dla pewnosci czy to o czy mowi jest prawda sprawdz jakas plyte oryginalna ktora nie jest za bardzo zniszczona.



Po prostu kladziez odwrotnie niz zawsze siedzi czy tam lezy.. :D

#44 Logik1998

Logik1998
  • Nowy
  • 2 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom

Wysłany 19 lipiec 2009 - 09:36

Siema mam problem, mój laser padał bo miał notabene już ładne 5 lat, więc kupiłem nowy na aukcji Allegro wszystko było ok, przysłali, szwagier mi zamontował i niby wszystko było dobrze dopóki nie chciałem odpalić GTA SA (niedawno czyszczona) pokazuje się obraz jakby wogóle nie było płyty środku. Więc przeczyściłem laser, odpalam W/W gre i nadal ten sam obraz :o HELP! Co mam zrobić? <_<

Edytowanie przez Logik1998, 19 lipiec 2009 - 09:37 .


#45 Dames

Dames
  • Nowy
  • 23 Postów:

Wysłany 27 lipiec 2009 - 22:05

Witam. Czy moze laser rysowac plyty? bo chyba moj rysuje. Zawsze gdy wyjmie po ok. godzinie grania coraz wiecej rys jest i gra powoli zaczyna sie zacinac. Prosze o pomoc

#46 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 27 lipiec 2009 - 22:32

Wydaje mi sie,ze laser moze rysowac.. no bo co innego? Moze wymaga regulacji,albo cos w tym stylu. Sa inni eksperci od tego na forum ^_^

#47 stahn

stahn
  • Użytkownicy
  • 65 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 lipiec 2009 - 14:48

to dziwne ze wogle tak sie dzieje bo laser nie powinie wskakiwac na wysokosc dvd. Nawet jak podkrecisz jego kat padania nie unosi sie az tak wyskoko < > jak juz to rozkrec konsole i zobacz jak laser jest ustawiony i obniz jego wysokosc < moze to spowodowac ze gry beda sie wolniej lub wcale nie wgrywac> zaznacz sobie poczatkowe ustawienie a kat padania reguluje sie bialym kołeczkiem za tacka cd-dvd romu ps2.

koleczko znajduje sie nad ata wchodząca do leserka

Dodaj obrazek

w rożnych modelach to kuleczko wygląda inaczej te akurat jest z v3 35003

#48 Dames

Dames
  • Nowy
  • 23 Postów:

Wysłany 28 lipiec 2009 - 14:56

hmm tylko ze ja mam slima
Tylko jak ty mowisz ze nie beda sie wgrywac to poco to robic?

Edytowanie przez Dames, 28 lipiec 2009 - 14:58 .


#49 stahn

stahn
  • Użytkownicy
  • 65 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 lipiec 2009 - 15:05

ha w slimie to nie wiem bo nie mam ale tez powinna byc regulacja bo niby czemu nie ;p. I nie pisze ze gry ci sie nie odpala moga sie po prostu dluzej wgrywac badz w cale. wkoncu zmieniasz tym ustawienie lasera --- skracasz lub zwiekszasz jego odleglosc od nosnika --- mozesz polukac jak ma ci rysowac a noz widelec cos wskorasz i pomoze ;p

no jak chcesz mi nic innego nie przychodzi do glowy co by moglo powodowac rysowanie nosnikow podczas gry. heya

#50 Dames

Dames
  • Nowy
  • 23 Postów:

Wysłany 28 lipiec 2009 - 18:08

hmm no dzikei za rade zastanowie sie

a nie da sie podkrecic lasera w slimie albo cos ?

#51 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 28 lipiec 2009 - 18:33

Możesz go odkręcić i wywalić do kosza.

Tak się może dziać że soczewka będzie ocierać o nośnik dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia. Jeżeli było coś grzebane w konsoli nie wykluczone że laser został źle przykręcony i dlatego wystaje ponad normę.

A w którym miejscu tworzą się rysy na całej szerokości płyty czy w szczególnych miejscach (jednych i tych samych).

Jakich nośników używasz? Nie ma niczego na talerzyku coś co by podnosiło minimalnie płytę z którejś strony. Słychać tarcie jakiś szum coś w tym stylu?

Dodaj obrazek


#52 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 08 grudzień 2009 - 02:17

Zobacz postLogik1998, o 19.07.2009, 10:36, napisał:

Siema mam problem, mój laser padał bo miał notabene już ładne 5 lat, więc kupiłem nowy na aukcji Allegro wszystko było ok, przysłali, szwagier mi zamontował i niby wszystko było dobrze dopóki nie chciałem odpalić GTA SA (niedawno czyszczona) pokazuje się obraz jakby wogóle nie było płyty środku. Więc przeczyściłem laser, odpalam W/W gre i nadal ten sam obraz :o HELP! Co mam zrobić? <_<

rozumiem, że problem tylko z jedną grą? bo jeżeli z wszystkimi to zworki nie usuneliście. Jeżeli tylko z jedną to pytanie czy to dvd-dl czy zwykły. Płyta tłoczona czy wypalana ?
Wiem, że pomoc trochę późno ale widziałem, że post edytowany - a problemu nikt nie poruszył ;P
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)