Skocz do zawartości


Modchip - pytania, wątpliwości itp.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
116 odpowiedzi w tym temacie

#61 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 28 kwietnia 2007 - 11:37

całkiem możliwe ale to się okaże. Będzie się to robić pewnie jak flashowanie X360

#62 appaloosa

appaloosa
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 03 maja 2007 - 09:54

Ma ktoś może sprawdzone backupy z Game Cube działające na Wii(key)

Szczególnie interesuje mnie Zelda Wind Waker i Mario Sunshine

Pozdrawiam

#63 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8 926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 04 maja 2007 - 16:58

coorack napisał:

całkiem możliwe ale to się okaże. Będzie się to robić pewnie jak flashowanie X360

A pomyślałeś czym/jak go potem wgrasz?...

#64 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 06 maja 2007 - 15:58

moze jakies akcesorium przez USB

#65 appaloosa

appaloosa
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 07 maja 2007 - 07:26

Wgra się tak samo jak np do XboXa :)

#66 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 04 czerwca 2007 - 19:24

Temat o modchipach, nagrywaniu ;) to pytanie tu najlepiej pasuje.

Może ktoś się orientuje, czy czytnik dvd w Wii obsługuje płyty double-layer :?:

Ciekawi mnie jaka jest graniczna pojemność płyty (single czy double), a co za tym idzie możliwości umieszczenia tekstur etc przez programistów :)

EDIT: Nevermind ;)

Cytuj

Media:

A single self-loading media bay will play single or double-layered 12-centimetre optical discs for the Wii console, as well as 8-centimetre Nintendo GameCube discs.

Źródło :)

Dodaj obrazek


#67 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 04 czerwca 2007 - 20:17

wyrobileś się a już chciałem dać ci ten link :D

#68 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 28 czerwca 2007 - 19:18

Czy któryś z dostępnych mod-chip'ów pozwala na odpalanie kopii gier z GC na Wii :?:

Z tego co czytałem [możliwe że stare dane], są jakieś problemy. Albo gry nie działają, albo działają tylko np kopie PAL na konsolce PAL (sam mam parę gier NTSC i do gry kupionej w PAL pobrałem wersję NTSC, niestety brak możliwości streaming'u :() a kopia NTSC (czy też oryginał w NTSC) na tej samej konsolce PAL nie odpali :?:

Nie chcę się bawić we FreeLoader'a, a gdybym miał kupić Wii i je zmodyfikować to też bym chciał móc na nim pograć w gry z GC :)

Dodaj obrazek


#69 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 28 czerwca 2007 - 21:05

W tym samym regionie nie ma problemów, ale z innymi może być problem. Teoretycznie WiiKey odpala inne regiony ale jego kompatybilność jest ograniczona(co ma ulec zmianie w następnych updatach). Trzeba Wtedy stosować niewygodny swap-trick, dlatego lepiej poczekać na FreeLoader Datel'a dla wii który obsługuje i dyski GC i Wii. To nie jest takie straszna ale sam mam swap magic'a do ps2 i wiem jak irytująca może być żąglerka płytami.

#70 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 28 czerwca 2007 - 21:07

No nic, i tak z modem się wstrzymam na razie ;)

Kojarzysz czy jak mam Wii Key to Free Loader z Gacka na nim śmignie :?:

Dodaj obrazek


#71 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 28 czerwca 2007 - 22:09

jasne że tak. bez problemów.

#72 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 29 czerwca 2007 - 00:01

Cytuj

Trzeba Wtedy stosować niewygodny swap-trick

Ja nic o tym nie wiem :? . Gry na Wii z innego regionu chodzą lub nie, sprawdza sie liste kompatybilności:
http://wiki.gbatemp....patibility_List
i ewentualnie patchuje na PAL, można też zablokować update Wiibrickbocler'em, żeby sie konsola nie "zbrikowała".
Gry na Gamecuba na updatowanym Wiikey'u chodzą praktycznie wszystkie z różnych regionów, niektóre chipy jak Wiikey maja problemy z AudioFix'em (jeśli ten w ogóle go ma, wtedy np. Ikaruga odpada). Czasem jest dziwnie bo np.SoulCalbur NTSC pojawił mi się z dwoma czarnymi pasami z góry i z dołu (na konsoli PAL).
Druga sprawa to obsługa gier dwupłytowych, dokładnie nie wiem, ale nie liczyłbym na to, że zagramy na drugiej płytce w jakąkolwiek grę.
Wtedy hyc na Gamecuba, szybki save i można dalej grać na Wii :)

Dodaj obrazek


#73 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 29 czerwca 2007 - 06:15

Jest jakaś oficjalna strona Wii Key :?:

Poczytałbym czy może nadal pracują nad kompatybilnością z GC ;)

Nie zamierzam się mojego Gacka pozbywać mimo wszystko :) Aczkolwiek chciałem posprawdzać gry z GC na Wii w przyszłości ;) Czy Geist nadal przycina chwilami i te sprawy ;)

Dodaj obrazek


#74 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 29 czerwca 2007 - 08:26

Te chipy są bezsensu, to tylko hacki napędu - potrzebny prawdziwy modchip.
Przy tych potworkach nigdy nie bedzie 100% kompatybilności czegokolwiek.

Dodaj obrazek


#75 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 29 czerwca 2007 - 08:33

Hmm, czyli pozostaje czekać na odpowiednik Qoob'a dla Wii 8)

BTW Czy kopie które działają/działały na GC bez problemu ruszą na Wii z chipem, czy może potrzeba je jakoś preparować i na nowo nagrywać :?:

Dodaj obrazek


#76 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 29 czerwca 2007 - 13:30

Kopie działają o niebo lepiej, nie trzeba niczego trymować - nagrywasz na zwykłego Verbatima i zero błędów.

Dodaj obrazek


#77 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1 156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 02 sierpnia 2007 - 12:03

Wiem, że zostanę teraz zjechany z racji mojego wcześniejszego stanowiska w tej sprawie, ale przerabiam Wii. Zaczynam mieć dość Lucas Arts czy jak im tam. Kiedy przyjechał do mnie kumpel z USA i powiedział mi, że on na swoje Wii kupuje najnowsze hity po 30$ to mnie obróciło... No ludzie, ja płacę 110zł za jakiegoś tam Sonica sprzed kilku miesięcy, a w USA płacą 30$ za najnowsze hity??!! Dziękuję bardzo, to już nie jest wina tego, że gry są drogie, tylko tego, że Lucas Arts nie potrafi tego wszystkiego ogarnąć i ma nas gdzieś... 5 sierpnia mam urodziny i funduję sobie na nie WiiKey z montażem... Teraz, gdy mam kobietę tym bardziej nie mam zamiaru wydawać takiej ilości szmalu na gry... Sprawiedliwość musi być...

#78 coorack

coorack
  • Użytkownicy
  • 252 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 02 sierpnia 2007 - 23:04

I z takich względów NIE uważam że taki proceder jest nielegalny....

#79 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 02 sierpnia 2007 - 23:32

Mojego kolegę na Jamajce rastaman wyzwał od piratów kiedy ten wskazał, że płyty które sprzedaje są pirackie. Powiedział: Piraty? A kto tu przypłynął na statkach i wziął nas do niewoli?

Tak więc jeśli są przesłanki - s... na system

Dodaj obrazek


#80 P@vlikos

P@vlikos
  • Nowy
  • 15 Postów:
  • Location:Oborniki WLKP.

Wysłany 16 października 2007 - 17:17

mam pytanie

nie mam wii, ale chcialbym sobie takowe kupic(przerobione) i oto moje pytanie
Na jakich plytach nagrywacie piraty (DVD,blu ray,hd-dvd??)


z gory dzieki za info

#81 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7 041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 16 października 2007 - 17:29

Biorąc pod uwagę, że Wii ma czytnik DVD można śmiało wykluczyć blu ray i hd-dvd :)

Dodaj obrazek


#82 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8 926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 16 października 2007 - 18:56

Zobacz postP@vlikos, o 16.10.2007, 18:17, napisał:

[...] piraty (DVD,blu ray,hd-dvd??) [...]

Piratów to my nie nagrywamy tylko kopie zapasowe... -_-

#83 P@vlikos

P@vlikos
  • Nowy
  • 15 Postów:
  • Location:Oborniki WLKP.

Wysłany 16 października 2007 - 19:07

no dobra- kopie zapasowe
:wink:

to odpowiesz mi na jakie plyty nagrywacie PLIS!!!

#84 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 16 października 2007 - 21:09

Verbatimy, Tdki - minusowe

Dodaj obrazek


#85 Piter

Piter
  • Nowy
  • 78 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Mikołów

Wysłany 01 listopada 2007 - 19:52

Moim zdaniem do Wii najlepsze sa TDK DVD-R :wink:
PsTwo SCPH-70004CB+Modbo 760+EyeToy2(SILVER)+masa gier
X360 PREMIUM+Viva Pinata&Forza 2(orginały:D)




#86 justsmile-1985

justsmile-1985
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 07 listopada 2007 - 04:11

http://shop.01media....ProductID=33445 czy http://shop.01media....ProductID=33399

Wydaje mi się, że ten pierwszy będzie lepszy WiiNja DeLuxe mod chip for Nintendo Wii : posiada możliwość upgradedowania firmware "UPGRADEABLE by DVD" prosta instalacja, przyspawać tylko 5 kabelków a ten drugi to praktycznie to samo tyle, że wiecej roboty przy spawaniu i można zyebać konsole ;/ tak ???

Proszę doradźcie, którego chipa lepiej wybrać, jeżeli już napiszecie, że np ten chip lepszy to proszę o uzasadnienie w czym jest lepszy i jakie to ma znaczenie ?

Jeżeli temat się powtórzył to przepraszam, proszę nie zamykać tematu :mellow: bynajmniej nie od razu.


Pozdrawiam i Cmokam :wink:

#87 stefanol

stefanol
  • Moderatorzy
  • 1 993 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:War Saw
  • Interests:Kobiety, granie, programowanie, technologie internetowe, muzyka (rap, jazz).

Wysłany 07 listopada 2007 - 14:18

Bierz WiiNja Deluxa. Wiikey miał być rewelacyjnym produktem. Na długo przed trafieniem do sklepów krążyły o nim legendy. No cóż, na legendach się skończyło. Chip trafił do sprzedaży z niedziałającymi wszystkimi funkcjami (np. GC audio fix). Update miał wyjść prawie od razu - a wyszedł po paru ładnych miesiącach - i na dodatek nie było żadnego kontaktu z developerami. Teraz podobno zmienili się developerzy, ale jednak niesmak pozostał.

WiiNja Deluxe od razu miało wszystkie zapowiedziane funkcje, nie mniej nie więcej.

Teraz jednak Nintendo wprowadziło nowe zabezpieczenia gier (pierwsza gra z tym zabezpieczeniem to SMG). WiiKey Team zapowiedziało że już mają rozwiązanie - ale znając ich, minie sporo czasu, zanim to udostępnią. WiiNja nie komentuje na razie.
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------

#88 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 07 listopada 2007 - 16:42

Ja bym wybrał któregoś z niekomercyjnych chipów, te same funkcje, koszt ok.5zł
Patrząc na to co oferują komercyjne chipy, przepłacamy 20 krotnie

Dodaj obrazek


#89 Suppressor

Suppressor
  • Nowy
  • 3 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 09 listopada 2007 - 12:55

Miał już ktoś styczność z tym chipem (d2ckey)?
http://www.d2ckey.com/

#90 Squall

Squall
  • Nowy
  • 135 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:Legend Of Zelda

Wysłany 17 listopada 2007 - 11:42

Mam pare pytan odnosnie Wii
-czy chipchest d2c jest juz statnadrdem czy jeszce po nowym roku bedzie dostepny d2b?
- czy przy wiikey jest oryginalny bios zachowany? a nie menu chipa po wlaczeniu konsoli?
- czy wii czyta normalne karty sd czy tylke te nintendo?
- czy wii key czyta plytki tdk z grami? a z filmami?
- jaki upgrade pozwala na uruchomienie Sm Galaxy?
Stanowcze NIE dużym obrazkom w podpisach <_<




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)