Skocz do zawartości


Modchip - Wszystkie pytania kierować tutaj.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
811 odpowiedzi w tym temacie

#1 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6522 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 02 luty 2007 - 16:11

Czemu na to wcześniej nie wpadliśmy?
Reszte tematów będzie automatycznie zamykana.
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#2 krupek1

krupek1
  • GoodFellas
  • 2060 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jestem z miasta.

Wysłany 04 luty 2007 - 15:32

KTORY CHIP JEST WKONCU NAJLEPSZY??

#3 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 05 luty 2007 - 18:40

Zależy jak leży... Innymi słowy: zależy do czego ma służyć i na jakim modelu ma być lutowany.

#4 Snake

Snake
  • Nowy
  • 77 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 05 luty 2007 - 19:54

zalozmy na 77004cb, jaki chip bedzie najlepszy do tego modelu??
Ps2 Slim 77004cb+Modbo 760+Dualshock2+Mc 8mb+Kabel RGB+TV 21'Samsung

#5 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 06 luty 2007 - 21:14

Czy ripper 3.2 ma dev 2 ? jak tak to cos sie trzyma ? i co powinno byc na dysku ? Hdd0:/boot/boot.elf ?

#6 shdw

shdw
  • GoodFellas
  • 1354 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom
  • Interests:Webdesign, Web Standards, Coding, Gaming, Anime, Electronic, Hardware, Guitar, Drums, Snowboard

Wysłany 07 luty 2007 - 20:48

Jaki chip i wersje konsoli najlepiej wybrać na dzień dzisiejszy?
Konsola ma służyć do grania raczej tylko w gry na ps2 i do oglądania anime z płyt DVD. 8)
Płyty będą nagrywane na najlepszej jakości płytach tak jak pisze tutaj na forum, żeby lepiej działały. Oryginalne płyty będą tylko sporadycznie jak pożyczę od znajomych :twisted:

#7 melanrz

melanrz
  • Nowy
  • 37 Postów:

Wysłany 09 luty 2007 - 02:53

shdw napisał:

Jaki chip i wersje konsoli najlepiej wybrać na dzień dzisiejszy?
Konsola ma służyć do grania raczej tylko w gry na ps2 i do oglądania anime z płyt DVD. 8)
Płyty będą nagrywane na najlepszej jakości płytach tak jak pisze tutaj na forum, żeby lepiej działały. Oryginalne płyty będą tylko sporadycznie jak pożyczę od znajomych :twisted:
jak myslisz o pleyu na dluzsza mete to pakuj twardziela i nie przerabiaj konsoli.kup jak najtaniej stara gruba wersje,moze byc laser po przejsciach,wazne zeby czytalo oryginaly z psx i dvd filmy,tanio wyjdzie,zostanie kasa na hdd i na :twisted:

#8 shdw

shdw
  • GoodFellas
  • 1354 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Radom
  • Interests:Webdesign, Web Standards, Coding, Gaming, Anime, Electronic, Hardware, Guitar, Drums, Snowboard

Wysłany 09 luty 2007 - 20:46

Myślałem o HDD i chyba tak zrobie ;) a dlaczego ma czytać Filmy DVD i PSX :P ?

#9 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 10 luty 2007 - 00:17

pewnie zebys odpalał sobie exploitem z psx .. ale nie widze potrzeby czytania dvd ;P cd wystarczy.. ale moim zdaniem to tak jak swap magic... wiec co za roznica... chip jest dla wygody
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#10 phantomak

phantomak
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 12 luty 2007 - 01:26

Nie orientuje się może ktoś czy istnieje takie coś jak Ripper XILINX??
Mam taki napis na modchipie.

Aha i jeszcze jedno.....Nie wkładałem jeszcze piratów do konsoli bo mam słaby laser no i nimi jeszcze nie dysponuję. Ale jak włożyłem KILLZONE to jest tam taka opcja że można zmienić system na NTSC. I zmieniłem. Wszystko było w porządku, obraz taki sam jak na PAL. Czy to znaczy, że chip działa??

#11 legrooch

legrooch
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 14 luty 2007 - 09:06

Witam!

Planuję zakup slima w Media Markt i mam parę pytań.

1) Jak wygląda sytuacja z przeróbką takiej konsoli?
2) Trzeba chipować?
3) Czy zamiast 2) wystarczy tylko swap magic?
4) Na jakiej zasadzie on działa i co ma nie tak, że nie wszyscy z niego korzystają?

Póki co to chyba tyle :) Dzięki z góry za odpowiedzi. Jestem zielony w tym temacie i od póltorej godziny czytam forum, czytam i cały czas mam mgłę :) (taki chip konsoli, inny, inny modchip, a wszystko to czarna magia :/)

#12 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 14 luty 2007 - 09:09

Ad1. Każdą konsolę można zmodować (exploitować tylko "grube) lub korzystać z bootcd

Ad4.) Na takiej żeby przeczytać najpierw FAQ o Swapie :roll:

#13 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 14 luty 2007 - 14:18

czy na tych nowych chipach MODBO 760 i RIPPERACH mozna grac onlione na backupach czy chip zostanie wykryty ?
jak mialem rippera 2 gold to gralem na spaczowanym pes6 online bez problemow a jak z tymi czipami jest?

#14 dylorek

dylorek
  • Nowy
  • 5 Postów:

Wysłany 14 luty 2007 - 17:02

a do pstwo SCPH-70004 lepiej swap czy jakis chip, jak chip to ktory

#15 radzikus

radzikus
  • Użytkownicy
  • 647 Postów:
  • Location:Siedlce
  • Interests:Piłka Nożna
    Gry (wszystkie-bez względu na platformę)

Wysłany 15 luty 2007 - 10:27

Polecam modbo-stosunek ceny do jakosci ma chyba najlepszy na rynku :)
HALA MADRID!!!

Posiadane sprzęty:
PSX,PS2,PSP,PS3-60GB,Wii,X360,NDS,PEGASUS,Dreamcast,N64:)

#16 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 15 luty 2007 - 16:52

radzikus napisał:

Polecam modbo-stosunek ceny do jakosci ma chyba najlepszy na rynku :)
dokladnie niska cena/ srednia jakosc i z tym sie w tym momecie zgodze :D
tanie szybkie dobre rozwiazanie - nie znaczy najlepsze :D ale tanie :D
do piractwa w sam raz :D
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#17 adi715

adi715
  • Nowy
  • 18 Postów:

Wysłany 16 luty 2007 - 00:08

średnia jakość?? To ripper jest wkońcu lepszy od modbo 760?? Bo ja juz gupieje :wink:

Mam pstwo scph-75004 i zamierzam ja niedługo przerobic i lepszy do niej bedzie modbo 760 czy ten ripper ??

#18 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 17 luty 2007 - 00:03

v14 nie przerabiaj ripperem ! tyle ci powiem .. ja jestem za ripperem raczej ;)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#19 biczek

biczek
  • Nowy
  • 62 Postów:

Wysłany 17 luty 2007 - 04:02

nie otrzymalem jeszcze odp. na poprzednie pytanie ale juz zadaje nastepne :D
co to jest ten matrix fix do modbo 760? jak konsola jest przerobiona tym chipem to ma to "cos" :wink: ?

#20 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 19 luty 2007 - 01:10

fix to zabezpiecznie na laser przed przepaleniem sie/cewki

nie wiem co ma ? ma pogrzebane w bebechach... wiec ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#21 PlaYton

PlaYton
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 20 luty 2007 - 12:56

Mam taki problem. Mam konsole Ps2 stara, z 4 letnia. Dziala bez zarzutu jesli chodzi o plytki z PS2, chip w niej zamontowany to cos o nazwie MARS lub cos w tym stylu. Nie jestem jej pierwszym wlascicielem. I tu wlasnie lezy problem bo typ od ktorego kupilem ja zgubil rozpiske z tym jak uruchamiac na tym chipie gierki z Ps1. Probowalem roznych trickow, z zamykaniem tacki, resetowaniem jej 2 razy itp. Jesli ktos ma podobny chip lub wie jak na nim uruchamiac gierki z Ps1 to bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Moze sa jakies uniwersalne sposoby...

#22 zizou

zizou
  • Nowy
  • 10 Postów:

Wysłany 25 luty 2007 - 08:17

czy raz zamontowany chip może być całkiem odlutowany i wlutowany ponownie :?:

#23 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 28 luty 2007 - 20:09

czym w pełni przerobić z NTSC na PAL??

#24 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 01 marzec 2007 - 00:10

maciek1221 napisał:

czym w pełni przerobić z NTSC na PAL??

RBG FIX - tylko nie zawsze działa ... wystarczy przelutowac jakies piny dwa.... ale nie polecam.... wielu osobom nie pomoglo i tak musza miec kabel RBG

zizou napisał:

czy raz zamontowany chip może być całkiem odlutowany i wlutowany ponownie :?:
Tak mozna go wylutowac wlutowac albo zamienic na inny :)

PlaYton napisał:

Mam taki problem. Mam konsole Ps2 stara, z 4 letnia. Dziala bez zarzutu jesli chodzi o plytki z PS2, chip w niej zamontowany to cos o nazwie MARS lub cos w tym stylu. Nie jestem jej pierwszym wlascicielem. I tu wlasnie lezy problem bo typ od ktorego kupilem ja zgubil rozpiske z tym jak uruchamiac na tym chipie gierki z Ps1. Probowalem roznych trickow, z zamykaniem tacki, resetowaniem jej 2 razy itp. Jesli ktos ma podobny chip lub wie jak na nim uruchamiac gierki z Ps1 to bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Moze sa jakies uniwersalne sposoby...

Niestety nie powiedziales JAKI TO MARS ! 1,2,3 ... czy inny klon.. uwierz mi trudno jest probuj z Resetami ... 1 reset, 2, 3 ... tak najczesniej bylo ;-)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#25 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 01 marzec 2007 - 06:48

Ja popsrostu chcę grać w gry PAL na konsoli NTSC,co mam zrobić i czym??Albo żeby gry PAL chodziły ale bez koloru(wtedy kupię kabel i będzie git)

#26 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 01 marzec 2007 - 18:19

maciek1221 napisał:

Ja popsrostu chcę grać w gry PAL na konsoli NTSC,co mam zrobić i czym??Albo żeby gry PAL chodziły ale bez koloru(wtedy kupię kabel i będzie git)
Musisz ją przerobić albo kupić SWAPA... ;)
Dodaj obrazek

#27 maciek1221

maciek1221
  • Nowy
  • 40 Postów:

Wysłany 01 marzec 2007 - 19:54

aha,czyli wystarczy Sm?? wtedy gry PAL będą chodziły w systemie NTSC?? Na allegro większość SM jest w PAL;( Co zrobić?? Kupić wersję SM NTSC,i wtedy będą gry PAL mi chodzily w kolorku i wogóle??

#28 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 01 marzec 2007 - 20:12

To chyba logiczne...
Konsola NTSC -> SWAP NTSC
Konsola PAL -> SWAP PAL

(chyba, że masz grubą nie slima... wtedy only modchip...)
Dodaj obrazek

#29 jackott

jackott
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 06 marzec 2007 - 21:25

Treść mojego problemu jest tutaj
http://www.aktakonso...p=151909#151909

przy okazji - nie rozumiem dlaczego jeśli mam jakiś problem i potrzebuję pomocy, to muszę uderzać na jeden wielki temat zbiorczy - jak zaprenumeruję odpowiedzi, to dostanę notyfikację jak tylko ktoś coś napiszę, a niekoniecznie na odpowiedź na mój problem. Wielki minus dla moderatorów. To rozwiązanie dla mnie jest bez sensu!!!!

#30 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 06 marzec 2007 - 21:47

To automat wysyła, a nie mod/adm ;]

http://konsole.cdrin...itFAQ/index.php
Ale nie kupuj tego, SM to syf. :)


@Fire_Fighter999
Przecież do grubych są haki do tacki.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)