Skocz do zawartości


Dostrajanie lasera


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
74 odpowiedzi w tym temacie

#61 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 17 luty 2009 - 12:17

Prędkość nagrywania, dobór nośnika są i będą zawsze czysto indywidualną sprawą. Taka lista byłaby bezsensowna. Nikt na świecie nie ma tego samego modelu nagrywarki w tym samym stanie, tych samych nośników z tej samej partii, tego samego lasera w konsoli i na tylu samych OHM.

Edytowanie przez # BERION #, 17 luty 2009 - 12:18 .


#62 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 16:45

a do trymowania potrzeba jakis specjalny miernik? bo ten co mam nie dziala z tym miejscem... moze potrzeba mniejszy zeby tam ucelowac...

#63 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 18:27

Omomierz lub multimetr z pomiarem oporności. Jesteś pewien że dobrze ustawiłeś miernik? W dobre miejsca kabelki wpiąłeś?

Co znaczy "nie działa z tym miejscem"?

Dodaj obrazek


#64 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 18:43

tzn jak na przyklad przystawilem do chipa to prad poplynal i mi pokazal opornosc... nawet LEDy sie zaswiecily... a przy tej srubie do krecenia to chyba za male sa pkty bo mi nic nie pokazuje...

Edytowanie przez R4Zi3L, 20 kwiecień 2009 - 18:44 .


#65 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 20:47

Zobacz postR4Zi3L, o 20.04.2009, 19:43, napisał:

tzn jak na przyklad przystawilem do chipa to prad poplynal i mi pokazal opornosc... nawet LEDy sie zaswiecily... a przy tej srubie do krecenia to chyba za male sa pkty bo mi nic nie pokazuje...

Coś ty robił? Jaki prąd? Oporność istnieje bez obecności "prądu".
Przypomina m się Homer Smpson pracujący w elektrwni jako ekspert i naciskający randomowo przyciski :D
Naucz się obsługwać miernk, zamiast zasilać chipa trzeba zmierzyć oporność, to zupełnie co innego.

Dodaj obrazek


#66 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 20:57

lol... jakbym umial/wiedzial co robie to bym wam tutaj dupy nie zawracal... rotfl

#67 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7041 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 21:09

Ułatw nam, zrób zdjęcie miernika z którego korzystałeś w stanie [ustawieniu] w jakim z niego korzystałeś.

Jeszcze 13 loli oraz 14 rotflów, nie zapominając o minimum 20stu wykrzyknikach, a na pewno będziemy bardziej przychylni by Ci pomóc :roll:

Dodaj obrazek


#68 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 20 kwiecień 2009 - 21:13

Zobacz postGorgonek, o 20.04.2009, 22:09, napisał:

nie zapominając o minimum 20stu wykrzyknikach
Z obowiązkowymi 1111one11eleven :D Spoko, zdjęcie zrobię poźniej...

#69 maiek

maiek
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2009 - 15:38

witam
panowie kto mi podpowie który potencjometr jest od czego
parząc od spodu laser a potencjometry są na godzinie 12 tak jak patrzymy na zegarek
płyty czyta a nie che choć wcześniej czytał

płyty CD po ustawieniu na potencjometrach 160 Ohm jednakowa oporność ,
płyty DVD dalej nie chce czytać i nie wiem którym potencjometrem pokręcić by coś ustawić w sprawie DVD

#70 maiek

maiek
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 21 czerwiec 2009 - 21:06

to jest zdjęcie z potencjometrami

Załączone pliki



#71 czeci

czeci
  • Użytkownicy
  • 89 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 22 czerwiec 2009 - 18:34

To teraz SONY robi lasery do NIntendo? :twisted:

#72 Insane

Insane
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 10 grudzień 2009 - 15:55

Może ktoś wrzucić ponownie schemat graficzny jak dostroić?

#73 Chaykin

Chaykin
  • Nowy
  • 12 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz

Wysłany 10 grudzień 2009 - 16:24

http://img522.images...ottweak2vc6.jpg
odi profanum vulgus et arceo

#74 hunk

hunk
  • Nowy
  • 20 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 kwiecień 2011 - 15:15

podkręciłem sobie wczoraj laser w Gacku na oko,bez pomocy miernika i teraz wczytuje mi gry orginały bez problemu,przedtem miał z tym problemy,również się zawieszał często,a teraz niezauważyłem póki co ani razu :)

#75 R4Zi3L

R4Zi3L
  • Nowy
  • 32 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kielce

Wysłany 15 kwiecień 2011 - 18:58

Ja tez se ustawilem na oko tak żeby dobrze czytał oryginały i dałem sobie z nim spokój. Kupiłem Wii i nie mam żadnego problemu.




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)