Skocz do zawartości


Simple Media System (SMS)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
353 odpowiedzi w tym temacie

#31 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 22 wrzesień 2006 - 16:42

Ok działa, ale jak tera otworzyć napisy??:P mam film wraz z napisami, daje kólko na pliku z filmem i wzkazuje plikt txt z napisami format to 00:00:00 , i pisze Subtitle: format erroe(1), dlaczego nie działają mi one??:( mam wersje SMS z tego ostatniego linka.

#32 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 03:09

Xentron napisał:

Ok działa, ale jak tera otworzyć napisy??:P mam film wraz z napisami, daje kólko na pliku z filmem i wzkazuje plikt txt z napisami format to 00:00:00 , i pisze Subtitle: format erroe(1), dlaczego nie działają mi one??:( mam wersje SMS z tego ostatniego linka.

Masz format taki jak napisales "00:00:00" czy "00:00:00:" bo to dosc spora roznica... Jeden zadziala, drugi nie. Wrzuc gdzies te napisy to sprawdzy czy sa ok. Mozliwe ze tylko gdzies w srodku jest jakis babol walniety a niestety przy pierwszym napotkanym bledzie sms wywali wlasnie taki blad.

Tak jak pisze. Wrzuc gdzies te napisy to sprawdze... (testowalem na wszystkich formatach i nigdy nie zdarzyl mi sie blad - poza przypadkiem, gdy wynikal wlasnie z nieprawidlowego formatu napisow).

#33 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 08:55

aa.... no tak 00:00:00: to daletgo nie działają, dzieki za odp. przerobie je TimeAdjustem i powinno dzialac:D tylko czy jak zmienia np. {3423} {} to jest dobrze? czy w drugim nawiasie tez muszą byc liczby?

#34 mickles

mickles
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 09:59

Podczas testowania filmow zauwazylem mala nedogdnosc dotyczaca napisow.
Niektore napisy nie beda odtwarzane jezeli napisy zaczynaja sie od 2 wiersza dla przykladu:
----------------------------------
<- Pusty wiersz usuniete napisy: Pobrane z ...itp. ->
{678}xxx{789}
{950xxxx{999}

Napisy bede odtwarzane dopiero gdy znajda sie w pierwszym wersie. Czy jest mozliwosc, aby SMS czytal napisy dalej niz z pierwszego wersu?

#35 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 11:02

@Xentron
Oczywiscie z tamtych dwoch co podalem to "00:00:00:" zadziala :) . Ale to bylo po czwartej w nocy.

mickles napisał:

Podczas testowania filmow zauwazylem mala nedogdnosc dotyczaca napisow.
Niektore napisy nie beda odtwarzane jezeli napisy zaczynaja sie od 2 wiersza dla przykladu:
----------------------------------
<- Pusty wiersz usuniete napisy: Pobrane z ...itp. ->
{678}xxx{789}
{950xxxx{999}

Wszystko jest mozliwe... Po prostu zachowalem w tej kwestii domyslne podejscie SMS aby odrzucal pliki z bledami. Wystarczy tylko zmienic jedna malutka rzecz i jak napotka na bledna linie to przeskoczy do nastepnej i bo problemie (a blad wyrzuci jesli nie udalo mu sie zaladowac ani jednej poprawnej linii). Zaraz te zmiany zrobie i podesle autorowi smsa... Na bank znajda sie w nastepnej oficjalnej wersji. Wieczorem moze podesle testowego elfa z tymi zmianami. (dlaczego ludzie piszacy te napisy nie przestrzegaja standardu formatu? Przeciez nic by ich to nie kosztowalo, a komentarze mogliby zamieszczac w liniach {1}{1}Komentarz albo {2}{1}Komentarz... Dla tmp nieco trudniej, ale mozna sprobowac podejscia 0:0:-1:Kometarz, wtedy wyswietlilby sie on w ( 256^8 )/1000 sekundzie... co przypadloby za troche lat. Wtedy nic go nie wyswietli, a nie zaburzy sie struktura pliku. Nie lubie czegos takiego, bo utrudnia nieco prace ;P . Glownie ze wzgledu na to ze nie mozna utrzymac pelnej zgodnosci z formatem, bo jest on zbyt czesto naginany przez ludzi).

#36 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 11:23

Ehh....to dlaczego mi nie chodzi? mam 00:00:00: i pisze error o co chodzi?
to te napisy: http://rapidshare.de...ible_3.txt.html

#37 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 12:09

Cos dziwnego... Mi te napisy odtwarza na tej wersji sms jak i na kazdej nowszej jaka mam... Zadnego problemu! Moze przepisz dokladnie blad jaki ci wyswietla (moze wtedy pokazac np numer linii ktora sie nie laduje).

U mnie wszystko w kazdym razie dziala. Caly tekst sie zaladowal i wyswietla (choc do innego filmu, ale to bez znaczenia). No i czy jestes pewien ze to problem z subami samymi w sobie a nie np. z ich odczytem (tak jak pisze - przepisz tutaj cala tresc komunikatu).

#38 mickles

mickles
  • Nowy
  • 7 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 12:23

Ta wersja testowa na pewno by sie przydala. Poza tym mozna zawsze znalezc jakies nowe bledy. Bede oczekiwac tej wersji z zapartym tchem :D

#39 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 12:33

dokładnie to: Subtitle: format error(1) press cross to continue,

#40 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 12:38

Cytuj

...tylko czy jak zmienia np. {3423} {} to jest dobrze? czy w drugim nawiasie tez muszą byc liczby?
Nie nie musi ich być (nie wiem ja ma się sprawa z SMS'em), ale wtedy każdy napis będzie wyświetleny tyle samo czasu... po kilka sekund czyli niezbyt to dokładny timing jest...
Trzeba czasami uwarzać ponieważ niektóre programy przy konwersji w te puste {} wstawia 0 i napisy się nie chcą wyświetlać... ;) Wtedy zamienamy z {0} na {}

Takie pytanie odnośnie wsparcia innych formatów napisów... jakieś szanse na skrypciki ASS/SSA :roll:
Dodaj obrazek

#41 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 12:55

Xentron napisał:

dokładnie to: Subtitle: format error(1) press cross to continue,

A to dziwne... Nie wiem czy sie wystarczajaco orientuje, ale to chyba oznacza ze blad wystapil w linii 1. Tam nie ma nic szczegolnego oprocz taga {Y:bi}, ale on bedzie wyciety przez SMS. W jaki sposob odpalasz ten film i z jakiego urzadzenia (usb, hdd, cd/dvd)? Czy moglby ktos inny sprawdzic te napisy? U mnie dziala na 100% z kazdego urzadzenia...

Mozliwe ze to jakies bledy z odczytem... Jak klikasz potem X to film sie odtwarza normalnie tylko bez napisow, tak? No i czy napewno masz wersje co trzeba, bo jadna z poprzednich nie obslugiwala TMP.

Fire_Fighter999 napisał:

rzeba czasami uwarzać ponieważ niektóre programy przy konwersji w te puste {} wstawia 0 i napisy się nie chcą wyświetlać... Wink Wtedy zamienamy z {0} na {}

W wersji SMS z moimi poprawkami nie trzeba... Dla sscanf nie ma najmniejszej roznicy (tylko na ps2) czy linia bedzie wygladala {333}{0} czy {333}{} ... Ta wartosc w obydwu przypadkach wyniesie 0 i zostanie zamieniona pozniej na 4 sekundy.

Cytuj

Takie pytanie odnośnie wsparcia innych formatów napisów... jakieś szanse na skrypciki ASS/SSA
Zerknalem na ten format i musze powiedziec ze jest dosc prosty. Moze kiedys jak bedzie wiecej czasu (ale na pewno spora czesc z tego formatu zostanie pominieta, bo inaczej konieczne by bylo znaczne rozbudowanie mozliwosci tekstowych SMS - napisy z wszystkich formatow sa konwertowane na wlasny wewnetrzy format, ktory nie ma wielu z bajerow tych formatow...

Tylko ze to chyba nie jest zbyt popularne? No moze do dzwiekowek, na karaoke itp (z tego co sie NIE orientuje, hehe).

#42 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 16:38

Sciągana wersja to ta ktorą podał Berion ostatnio, tak idzie film ale bez napisów, z płyty cd na ktorej jest film i SMS nagrany, chce zrzucic smsa na karte i z niej odpalic i wtedy zobaczycz ale nie wiem ktore pliki mam podmienic na płycie zeby był nowy SMS bo mam tego packa 22mb a tam jest starszy Sms i nie wiem na co mam podmienic to;/ moze wtedy pojdzie

#43 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 22:04

Cytuj

Zerknalem na ten format i musze powiedziec ze jest dosc prosty. Moze kiedys jak bedzie wiecej czasu (ale na pewno spora czesc z tego formatu zostanie pominieta, bo inaczej konieczne by bylo znaczne rozbudowanie mozliwosci tekstowych SMS - napisy z wszystkich formatow sa konwertowane na wlasny wewnetrzy format, ktory nie ma wielu z bajerow tych formatow...
Byłoby po prostu rewelacyjnie gdyby to obsłużył ostatnimi czasy do wszystkiego mam suby w tych formatach są kapitalne... :)
Efektów jak i karaoke nie musi obsługiwać, w sumie i tak by pewnie konsola nie wyrobiła w czytaniu kary jak PC ma poblem i nie nadąża :)
Gdyby odróżnił tagi {an} i kolory to już możesz podawać numer konta hehe :twisted: :lol:
Dodaj obrazek

#44 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 24 wrzesień 2006 - 10:23

Ok , wszystko chodzi:D mam nowego smsa na karcie, i filmy odtwarzają napisy:) jest gdzie opisane skroty klawiszowe to smsa, bo nie wiem czy da sie przewijac itp, aha i jak spolszczyc smsa, bo mam ten plik ale nie wiem jak go urzyc..

#45 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 09:48

a ja troche doloze koxu i powiem ze w tym sms'ie txt znalazlem wewnetrzne fuuuuuuuj :eek:

Po co komu taki sms skoro i tak i tak trzeba konvertowac napisy z ":" - jak ja mam to robic to wole sobie batch Subtitle Workshop'em przerobic w 5 sekund wszystkie napisy na dysku na .srt z wyborem klatek do pal czy ntsc.
Wiedzialem ze jak autor prawdziwy sie nie wezmie za obsluge txt itp. to nic z takiego grzebania w hex'ie nie bedzie. I szkoda jeszcze ze w tej kolejnej wersji rev.6 nie pojawil sie nowy autor programu łół (bo na org. www takiej wersji nie ma) - Li Pa :wink:

#46 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 10:08

Nie podoba sie - to nie uzywaj.

Nikt ciebie nie zmusza przeciez. :|
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#47 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 10:13

Sagat napisał:

Po co komu taki sms skoro i tak i tak trzeba konvertowac napisy z ":"


Wytlumacz o co ci chodzi bo nie rozumiem? Przeciez dwukropek moze byc w tekscie i wszystko dziala. Podobnie jesli jest na koncu hh:mm:ss: (inaczej zreszta nie pojdzie bo nie slyszalem o takim formacie!). Ty odpalales chocby tego smsa czy ot tak podnosisz mi cisnienie?

Cytuj

Wiedzialem ze jak autor prawdziwy sie nie wezmie za obsluge txt itp. to nic z takiego grzebania w hex'ie nie bedzie. I szkoda jeszcze ze w tej kolejnej wersji rev.6 nie pojawil sie nowy autor programu łół (bo na org. www takiej wersji nie ma) - Li Pa :wink:

Kto ci powiedzial ze to grzebanie w hexie? Przeciez sa zrodla, z nich korzystalem. A na oryginalnej stronie jest juz wersja rev7 ciolku! Moje zmiany ktore sa w tej wersji co jest tutaj (oraz kilka innych) pojawia sie w nastepnej oficjalnej wersji (pewnie rev8), autor (EEUG go rozwija obecnie, ale chyba to on zajmowal sie tym od poczatku?) powiedzial ze nie ma sie do czego przyczepic, wiec i poprawek nawet nie bedzie.

A z tym nowym autorem to o co ci chodzi? Chyba dzisiaj mozg ci sie jeszcze nie obudzil... Walnij klinika, wciagnij kreske i pomysl raz jeszcze...

(Tak jestem nieco uszczypliwy, ale mnie zdenerwowales).

Edit: Przepraszam za tego "ciolka", to w ogole nie w moim stylu (niestety bywam nerwowy :( )...

#48 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 12:03

Dodam swoje trzy grosze:

Sagat, przecież FFG napisał, że wersja ta jest NIEOFICJALNA. Z dopisanymi kilkoma linijkami. Nikt nie twierdzi, że autorem SMSa jest ffgriever, nikt też nie ukradł nikomu proga, a obsługa tego formatu pojawi się w przyszłych wersjach SMSa, już oficjalnie.

Byłbym zapomniał: takie modyfikacje są powszechne na scenie vide SNES Station z obsługą USB czy ulelf odrazu po Polsku (choć teraz to już nie ma sensu skoro została dodana obsługa czcionek i języka - taka dygresja).

#49 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 14:30

mam na dysku jakies 30 filmow z napisami txt zaden z filmow nie odpalil mi na tej waszej wersji sms'a filmu z tekstem - na wszystkich byl error :D - i jak ja mam poprawiac cos w tych txt i maja byc tez txt to wole sobie je poprawic na .srt i miec normalna nie grzebana wersje sms'a - i juz widze jak tam ktos z was grzebie w kodach programu - pfff do pięt nie dorastaja polacy takiemu autorowi co napisal sms'a - a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

#50 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 15:39

Sagat napisał:

mam na dysku jakies 30 filmow z napisami txt zaden z filmow nie odpalil mi na tej waszej wersji sms'a filmu z tekstem - na wszystkich byl error :D
to pewnie jakis bug, wystarczy normalnie napisac a nie sie pluc a autor pewnie to poprawi.

Cytuj

pfff do pięt nie dorastaja polacy takiemu autorowi co napisal sms'a
|:( |:( jasne, fakt ze polscy informatycy i programisci to jedni z najbardziej szanowanych i porzadanych ekspertow na swiecie nei ma tu nic do rzeczy. bo na zachodzie lepiej, panie :lol: o ffgriverze to nawet nie wspominam, bo kazdy kto go zna chyba wie jakiego on ma skilla :)

Cytuj

- a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

łół - kazdy glupiec potrafi pisac glupoty na forum jesli nawet nie umie obsluzyc prostego programu, albo zrozumiec co to znaczy bug :roll: a prawdziwym idiota trzeba byc zeby podejrzewac ze ktos majacy dostep do zrodla bedzie edytowal hexy w takim programie :doh:

#51 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 15:45

Sagat napisał:

[...] wole sobie je poprawic na .srt i miec normalna nie grzebana wersje sms'a - i juz widze jak tam ktos z was grzebie w kodach programu - pfff do pięt nie dorastaja polacy takiemu autorowi co napisal sms'a - a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

Bez obrazy, ale co ty p.i.e.r.d.o.l.i.s.z ?


Po pierwsze: jaki hex edit? Przecież kody źródowe do SMSa są ogólnie dostępne.

Po drugie: no to mam złą wiadomość dla Ciebie, bo kolejne wersje SMSa będą miały "grzebany kod" - już oficjalnie.

Po trzecie: Polacy do pięt nie dorastają reszcie świata? A myślisz, że Polacy to murzyni z szałasów? Jakbyś się interesował sceną PC to byś wiedział ilu i co zrobili Polacy. Problem w tym, że konsolami mało kto się w Polsce zajmuje - dlatego "nas nie widać", a ffgriever nie wypadł sroce spod ogona, wierz mi :)


Byłbym zapomniał:

Autorowi, czytając taki komentarz jak Twój, przechodzi ochota na cokolwiek. Czowiek siedzi, dłubie godzinami, a tu przychodzi ktoś kto nie przeczytał całego topiku i marudzi, że ee, do dupy itd...

#52 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 16:00

Sagat napisał:

a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

Wiesz co? Powoli dochodze do wniosku, ze nie potrafisz jednak czytac. Program jest skompilowany normalnie ze zrodel (nie da sie skompilowac czegos nie normalnie, ale celowo zaznaczam to w ten sposob, moze trafi ;P ). To nie sa poprawki w hexedicie (jak wejdziesz na ps2scene, to mozesz tam sciagnac zrodla tej wersji - z malymi poprawkami).
Nigdy nie twierdzilem ze jestem lepszy, czy chocby dorownuje eeug. Na codzien zajmuje sie calkowicie odmiennym typem oprogramowania. Jesli chodzi o PS2 to wciaz sie dopiero ucze. Natomiast nie jestem w tej kwestii calkowitym nowicjuszem czy slabeuszem. Programowaniem jako takim zajmuje sie juz okolo 16-17 lat (to zapewne mniej wiecej tyle ile ty zyjesz na tym swiecie - bez obrazy). Roznie to bylo z intensywnoscia, czy jakoscia, poniewaz uczylem sie wszystkiego sam, glownie z przykladow tych, ktorzy udostepniali swoje kody zrodlowe. W tej chwili mam tytul magistra inzyniera informatyki (ze specjalnoscia inzynieria oprogramowania). Moze nie skonczylem czolowej polskiej czy zagranicznej uczelni, ale checi i dlugie godziny spedzone przy komputerze pozwalaja mi nie zostawac w absolutnym ogonie.

Jesli chodzi o sms... To najprawdopodobniej sciagnales/uzyles nie tej wersji co trzeba (tuz przed toba jeden czlowiek mial taki sam problem ;P ). Wydawalo mi sie tylko ze jako staly bywalec, nieco juz z forum obeznany, poswiecisz nieco wiecej czasu na sprawdzenie zanim wystukasz "mi to nie dziala" i do tego zrobisz wszystko zeby mnie obrazic (no moze nie bezposrednio, ale wyczytalem to miedzy slowami).

Ja sprawdzilem te modyfikacje na okolo 100 filmach (przez jakeis 1.5 tygodnia, nie ogladalem calych - ale przerzucilem sporo filmow... Kazdy sie ladowal i wczytywal podpisy w kazdym z obslugiwanych formatow. Wersja z poprawkami (beda w nastepnej oficjalnej) potrafic bedzie przeskoczyc nawet calkowicie zle linie oraz puste linie (do tej pory wyrzuca blad na pustej linii, lub na linii blednej). Robilem takze testy, do ktorych zlozylem napisy we wszystkich formatach naraz... Takze dzialalo bez problemu.

Upewnij sie ze masz sciagnieta ta wersje co trzeba... Mowiac szczerze, nie weryfikowalem wersji z mirrorow (od kody i beriona) ale rozmiary im sie zgadzaja. Napewno poprawna jest "sms_txt_all2.elf" o wielkosci 460468 bajtow o sumie md5=48e288966c52b91f1453327891be2146.

Jesli jestes pewien, ze nie dziala ci z powodu jakis bledow, to przynajmniej podalbys jakies dokladniejsze informacje, podeslal napisy, pelny blad przepisal (na 99% jestem pewien, ze po prostu masz zla wersje! Z tego co piszesz wynika ze raczej taka z minimalnymi zmianami, bez obslugi tmp i mpl2).

Odnosnie sceny jako takiej... Poszukaj czegos o berionie... Moze to co robi nie tyczy sie to bezposrednio programowania, ale wymaga wielu umiejetnosci, ktore w nim sa niezbedne (a pozatym to dobry grafik!). A to tylko jeden przyklad polaka! Pewnie bedziesz w stanie znalezc cos o czlowieku slicky. W dawnych czasach to wlasnie polacy byli w tym wszystkim bardzo dobrzy. Spora czesc crackow/trainerow na taki np Commodeore64 (bez smiechu! I wtedy istanialy prymitywne zabezpieczenia) byla wypuszczana przez polskie grupy. Pisali swietne dema i muzyke (podobnie czesi). Problem raczej w tym, ze zwykle maja obco brzmiace nicki... Czasami dopuki ci tego wprost nie powie, nie domyslisz sie ze to polak. Polakow jest wiele, wiele wiecej... Zeby wymienic ich wszystkich potrzebowalbym pewnie conajmniej kilka dni czasu. Szczegolnie popatrz sie w strone mainainerow i developerow linuxowych!

# BERION # napisał:

Czowiek siedzi, dłubie godzinami

No akurat w tym przypadku to bylo lacznie kilkanascie minut (gora pol godziny ;P )

edit:

Tak wlasnie sie zorientowalem, ze w pewnym miejscu moja wypowiedz brzmi jakbym uwazal ze wszystko, co nie tyczy sie programowania nie nalezy do sceny - TO NIE PRAWDA.... tak po prostu wyszlo w skutek nieumiejetnego dobierania slow (w tej kwestii zawsze mialem spore problemy :) )...

#53 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 17:02

Cytuj

... to wole sobie je poprawic na .srt i miec normalna nie grzebana wersje sms'a - i juz widze jak tam ktos z was grzebie w kodach programu - pfff do pięt nie dorastaja polacy takiemu autorowi co napisal sms'a - a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

Powiedzial mastah Sagat - wzor do nasladowania dla Sjeep-a, EP i dlanor-a.
Autor jedynego niepowtarzalnego i genialnego..... obrazu ISO z uLE i innymi Elfami
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#54 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 17:25

KoDa napisał:

Cytuj

... to wole sobie je poprawic na .srt i miec normalna nie grzebana wersje sms'a - i juz widze jak tam ktos z was grzebie w kodach programu - pfff do pięt nie dorastaja polacy takiemu autorowi co napisal sms'a - a rozpakowac archiwum elfa i zmienic .xxx w hex edit'cie byle glupiec potrafi - stad te errory - łół

Powiedzial mastah Sagat - wzor do nasladowania dla Sjeep-a, EP i dlanor-a.
Autor jedynego niepowtarzalnego i genialnego..... obrazu ISO z uLE i innymi Elfami
Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje... Chociaż taki flamer zasługuje ma dosadniejsze nazwanie.

Temat do oczyszczenia, a delikwent do kąta.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#55 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 17:30

emcepl napisał:

Temat do oczyszczenia, a delikwent do kąta.

Z tym bym jednak troche poczekal... Moze rzeczywiscie ma probelm... Gdyby tylko nie to podejscie, echhhh... Szkoda slow (a praca czeka :( ).

#56 Piechu

Piechu
  • Użytkownicy
  • 288 Postów:

Wysłany 26 wrzesień 2006 - 17:47

LOL Po co wogole debilowi odpisujecie ?? przeciez jak zobaczy, ze sie burzycie na temat glupot ktore wypisuje, bedzie pisal jeszcze wieksze glupoty ;/ Tak ju maja dzieci Neostrady

#57 uza

uza
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 03 październik 2006 - 18:25

Ja mam takie pytanie gdzie przestawic w SMS-ie zeby czytało polskie napisy bardzo prosz eo pomoc i z gory dziekuje POZDRAWIAM

#58 Piechu

Piechu
  • Użytkownicy
  • 288 Postów:

Wysłany 03 październik 2006 - 18:30

uza napisał:

Ja mam takie pytanie gdzie przestawic w SMS-ie zeby czytało polskie napisy bardzo prosz eo pomoc i z gory dziekuje POZDRAWIAM
na 1 stronie masz napisanem ze czcionke trzeba zmienic w SMSie na WinLatin2 i juz beda polskie znaki

#59 uza

uza
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 03 październik 2006 - 18:41

Oki dziekow za pomoc jestem bardzo wdzieczny

#60 kris3030

kris3030
  • Nowy
  • 19 Postów:

Wysłany 04 październik 2006 - 09:22

A czy można dodać do sms'a obsługę dzwięku w formacie AC3? Bo mam tego sms'a z pierwszego postu i wszystko ładnie pięknie tylko dzwięku nie ma bo jest on zapisany w formacie AC3. Czy jest możliwe aby SMS odtwarzał dzwięk w tym formacie?




btw: zawsze sięzjandzie jeden kretyn co mu się coś tam nie podoba i zwymyśla czyjąś pracę a tak dokładnie nie wie o co chodzi bo nie chciało mu się/nie umie czytać.




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)