Skocz do zawartości


Problemy z HDLoaderem (oficjalny, 0.x, PSW)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
171 odpowiedzi w tym temacie

#31 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:02

micielk napisał:

PatrykW: tak wystepuje ten problem ze wszystkimi grami, mam starszego HDloadera 0.7C (ze splash screenem z God Of War) i on jako jedyny nie wiesza sie po wybraniu gry z listy, wszystko ladnie na nim chodzi, reszta hdloaderow jak mowilem wiesza sie zaraz po wybraniu gry z listy, podejrzewam ze tu chodzi o uaktywniona jakas opcje ale nie wiem za bardzo ktora, napewno zaznaczam opcje te ze "spin cos tam" ale to nic nie pomaga, mam dysk 40GB Seagate
UPDATE: sprawdzam tego Elfa ktorego podales w linku, zaraz napisze przez USB to raz dwa idzie
UPDATE1: REWELKA, dziala!!!, Podziel sie co trzeba ustawic w Patchu aby ruszalo, pliz :-) Dzieki wielkie man

Z tego co pamiętam ,to 0.7c też jedynie działał mi z tapetą god of war!.Też mam dysk seagate 40 GB ,moze to wina dysku??Jak znajdziesz działający HDL to napisz mi PW ,pewnie mamy ten sam problem z PS2!!
Edit :micielk=> który dokładnie HDL ci działa?
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#32 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:03

Micielk-> Sprawdź jeszcze tylko czy TEN działa, to będę wiedział przez co nie działało

#33 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:18

Dodam,ze wszystkie HDloadery działają LUX,ale tylko wtedy ,gdy odpalam je z Cd lub LunchElfem.Gdy ten sam ELF odpalam z MC to wtedy zwiecha! Moze to pomoze ci wywnioskowac co jest grane.Pozdro
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#34 micielk

micielk
  • Użytkownicy
  • 78 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:26

Patrykw napisał:

Micielk-> Sprawdź jeszcze tylko czy TEN działa, to będę wiedział przez co nie działało

Tez chodzi bez problemow

#35 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:29

Czyli jeżeli odpalamy z memorki nie możemy zaznaczać tej opcji "Stops the CDVD-drive motor", u mnie niestety (a raczej stety :P) działają wszystkie wersje hdl, więc nie miałem jak sprawdzić :).

Zaraz poprawię PSW Loader'a.

#36 micielk

micielk
  • Użytkownicy
  • 78 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:30

Patrykw napisał:

Czyli jeżeli odpalamy z memorki nie możemy zaznaczać tej opcji "Stops the CDVD-drive motor", u mnie niestety (a raczej stety :P) działają wszystkie wersje hdl, więc nie miałem jak sprawdzić :).

Zaraz poprawię PSW Loader'a.


Hym ale ja nie zaznaczalem tej opcji nigdy

#37 Shady

Shady
  • Nowy
  • 57 Postów:
  • Location:Starachowice
  • Interests:Informatyka, konsole, motoryzacja, komiksy itd.

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:31

Heh... nie rozumiem już tego co piszecie :eek:

Czy mógłby ktoś napisać jak odpalić tego HDL ?
niestety w moim przypadku odpada CD bo nie mam przerobionej konsoli... :cry:
PS2 SCPH-30004 | NA | HDD 40GB MAXTOR | PAD SONY | MC 8MB SONY | PILOT DVD

#38 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:44

A ja bardzo prosze o link HDLoadera nowego:

- elfa
- żeby działał z MC odaplając grą PSX
- żeby był PAL
- żeby był noramlny wygląd a nie playstation word
- obsługiwał dysk 300GB MAXTORA
- działał na 100%


Ja to zrobie tak taki mam zamiar:

Stworze obraz Indepedence Compilerem z LaunchELF i elfen nowego HDL, dam opcje "instal only - no" i włącze starego hdloadera...odpale swapa 3.3...potem tą nagraną płyte...przekopiuje hdloadera na MC...odpale wszystko od nowa i w LaunchELF moim starym wybiore na autostart HDloadera nowego, i powinno dzibać...

A może nie musze wypalać płyty tylko na dysk nagrać obraz? i przekopiuje mi się elf na mc? :?: :twisted: w ten sposób??
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#39 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:49

PSWLoader już poprawiony - KLIK!

Shady -> Jeżeli nie masz przerobionej konsoli to musisz użyć gry z psone, jak przy użyciu oryginalnego hdloadera uruchomiłem obraz płyty z programem naplink, dzięki temu wgrałem na memorkę LaunchElf'a i potem przy użyciu pendrive wgrywałem sobie homebrew na dysk. To bardzo pobieżny opis, na forum znajdziesz artykuł o odpalaniu hdloadera przez grę z psone, robisz wszystko tak jak tam napisane ale zamiast hdloadera wgrywasz LaunchElf


Marcin-> Masz wgranego LaunchElf'a albo KeyLauncher'a? Kup sobie pendrive (30zł za 128MB) i będziesz mógł soie z niego przeżucać programy na PS2 bez żadnej zabawy ze swap'em, to bardzo wygodne.

#40 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 20:57

marcinps2 napisał:

A może nie musze wypalać płyty tylko na dysk nagrać obraz? i przekopiuje mi się elf na mc? :?: :twisted: w ten sposób??

Tak działa skopiowałem elfa swapa na karte 64Mb i dziabie!! ludzie nie musze CD kupowac zaraz nagram obraz na dysk i pogram w GTA i zobacze jak te hdloadery wygladają!!
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#41 Arni

Arni

    Wielki Złodziej Samochodów

  • Użytkownicy
  • 1269 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jaczno
  • Interests:Konsole<br />Komputery<br />Motoryzacja<br />Rolnictwo<br />I oczywiście GTA

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:01

Ludzie, jak wam nie podoba się skin to go zmieńcie - od tego jest HDL Patch GUI ;)

#42 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:04

Mi ten PSW nie działa,wiesza sie po starcie gry.Wersja PAL i NTSC to samo.Wersje Silentlancera74 z ps2hd =>to samo.Jutro sprawdze tę poprawioną wersje PSW.Na dzisiaj mam juz dość.(1 Hdl wiesza sie przed listą , 6 hdl wiesza sie po liscie gier) Nie wiem co dzieje się z tym PS2.
Patrykw=> jak ci sie przyda to daj mail to wyśle ci ELF hdloadera,który mi działa bez problemu (jezeli ci pomoże rozszyfrowac o co tu chodzi).
PS:Jeżeli kupie PenDrive'a to wykryje mi go w browserze ps2 tak jak MC??Moze ktoś by mógł podać jakiś działający z PS2 model,to bym kupił,bo czytałem tu kiedys,zę nie wszystkie PenDrive'y działają z Ps2! Pozdro
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#43 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:11

Ankoholik->Poprawiona Wersja PSWL powinna Ci już działać.
Pendrive nie będzie w browserze, będziesz miał do niego dostęp przez LaunchElf'a. Ja korzystam z odtwarzacza mp3 creative ale dziś jeszcze sprawdzę pendrive kingstona.

#44 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:24

Działa!! pierwszy lepszy narazie włączyłem "HDL08.ELF" taki z napisem FREE i lux!! GTA się odpaliło bez problemu pen drajwa i płyt nie trzeba tracić aby coś przezucić na mc jak się umie obraz nagrac na HDLoadera starego!!
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#45 Yasmine

Yasmine
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:41

Na mojej ps2 5004 Aqua Blue,hdloaderów chyba ze 100 przetestowałem razem z hdl0.8a i wszystkie chodzą bez problemów,obojętnie czy z patchem czy bez

Sony Micro vault USM256E-256mb,działający pendrive w 100% z lanchelfem 3.78 osobiście przetestowany,zalecany przez Sony do Gran Turismo 4

z innej marki też powinny chodzić ale po moich testach zauwazyłem bugi i niekompatabilność pendrivów z lanchelfem

#46 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 21:47

Patrykw napisał:

Ankoholik->Poprawiona Wersja PSWL powinna Ci już działać.
Pendrive nie będzie w browserze, będziesz miał do niego dostęp przez LaunchElf'a. Ja korzystam z odtwarzacza mp3 creative ale dziś jeszcze sprawdzę pendrive kingstona.

WOW ,BRAVO,BRAVO ,MISTRZU działa ,działa,teraz mam faze 4 cd poszły sie je*ać ,ale to nic,bo teraz juz działa .musze ci wysłac piwko,albo i kaste,super,yeeahhh.Wielkie dzieki ,bez kitu nawet większe niz wielkie,juz myślałem,ze nie pogram na tym 0.8.Jak byś był łaskaw to mozę byś napisał tutorial jak trzeba patchowac,aby mi działało i wogle jak działa ten GUI??Ale spoko,moze sam tam sie pobawie,jak mówisz,ze nie zaznaczać opcji "Stops the CDVD-drive motor"!To jeszcze raz wielie THX
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#47 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 22:07

Tutoriala mogę napisać, ale nie korzystam z gui tylko z wiersza poleceń.

#48 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 22:12

Patrykw napisał:

Tutoriala mogę napisać, ale nie korzystam z gui tylko z wiersza poleceń.

Waśnie jak zrobiłeś ten wyglad tapete z tyłu itp?? i jak zrobiłęś w uLaunchELF że masz tam tapete :eek:

Niestety :( :( mi działają wszystkie HDLoadery co daliście linka :lol: :lol: :lol:

Mi się wydaje że wezne sobie zwykły HDloader ten HDL08.ELF tylko NTSC bo więszy obraz jest :twisted: :P

kurde...w żadnym znich nie ma tego co emcepl napisał:
Do mnie przemawia prostota tego skina...wiece o jaki chodzi... :( ?? Jak tego HDloadera przerobić aby był taki??
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#49 Yasmine

Yasmine
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 22:15

HDLoader 0.8 official release!!! :)

#50 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 22:54

Yasmine to co piszesz cool wersja NTSC jest lepsza :) 8)

kurde że nie można nazw zmieniać w LaunchELF heh nie chce mi się odowa nagrywac na hdd kopiować i tak dalej...

HDloader u mnie podmieniony wie ktoś jak się tego pozbyć?

Mam chyba hdloadera 0.8a 60Hz czyli NTSC

Dodaj obrazek
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#51 Yasmine

Yasmine
  • Nowy
  • 38 Postów:

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 23:00

dajcie linka na tego ntsc

#52 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 19 czerwiec 2006 - 23:13

HDLOADER 8.0.ELF (czyli NTSC) jest gdzieś w temacie tym lub GTA LCS na PS2 :wink:

mi się wydaje że to dziwne czmu

HDL08.ELF - zajmuje 3mb

HDLOADER 8.0.ELF - zajmuje 500kb??

:?:

nieźle bym karte tym 3mb zarąbał 8) bo na 8mb trzymam sejwy z ustawień netu i konsoli i gry oryg. tzn ich sejwy :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#53 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 00:37

Pierwszy zajmuje więcej bo nie jest spakowany.

Po co trzymasz tego hdloadera na memorce? Nie lepiej na dysku?

Aby pozbyć się tego prześwitującego napisu musisz podmienić grafikę na taką samą, ale bez niego.

#54 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 07:50

Czemu nie działa mi HDL ,gdy ma zaznaczoną tę opcję w patchu "Stops the CDVD-drive motor...".Mam jakąś gorszą konsole czy co.Mam V 10 i wszystko działa zaje*iscie od ponad roku.Czytałem,ze V10 jest najlepsza do RIPPER'a.Jak ktos wie to niech powie co jest grane,moze chip źle zamontowany.Pozdro
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#55 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 08:07

@Ankoholik - a jak uruchamiasz HDLa? Z CD/DVD? Czy poprzez exploita?
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#56 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 08:27

Patrykw napisał:

Po co trzymasz tego hdloadera na memorce? Nie lepiej na dysku?
.

Moge..na hdd trzymac ale to nie ludzkie :) mam tam partycje Elfy 128MB :) ale jak walnie dysk to strace HDloadera hehe :) A pozatym mam 2 memorki jedna 8MB Sony wolne 3MB (tam mam HDLoadera 500kb) ustawienia sieci i sejwy z oryginałów i 2 karte 64MB Sony na GRY z HDD wolne 55MB więc śmiało moge na memorce trzymać 8) to tak jak bym miał 9 kart pamięci razem :)

Patrykw napisał:

Aby pozbyć się tego prześwitującego napisu musisz podmienić grafikę na taką samą, ale bez niego.

możesz napisać jak to zrobić???? :?:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#57 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 10:25

emcepl napisał:

@Ankoholik - a jak uruchamiasz HDLa? Z CD/DVD? Czy poprzez exploita?

Jak odpalam z CD to jest wszystko LUx dobrze działa.Odpalam elfa z Memorki ,podmieniłem plik MANAGER.ELF(R3navi)
na Hdloadera i jak włącza sie konsola,wtedy trójkącik i ładuje się HDl.pozdro
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#58 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 10:36

Ankoholik napisał:

emcepl napisał:

@Ankoholik - a jak uruchamiasz HDLa? Z CD/DVD? Czy poprzez exploita?

Jak odpalam z CD to jest wszystko LUx dobrze działa.Odpalam elfa z Memorki ,podmieniłem plik MANAGER.ELF(R3navi)
na Hdloadera i jak włącza sie konsola,wtedy trójkącik i ładuje się HDl.pozdro
Przeczytaj uważnie:
"Stop cdvd-drive motor after loading (use ONLY with disc based booting)"
Czyli tą opcję zaznaczasz tylko w przypadku, gdy uruchamiasz HDLa z płyty. Dlatego musisz używać 2 różne ELFy, w zależności od tego czy odpalasz na płyty czy poprzez R3Navi.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#59 Ankoholik

Ankoholik
  • Użytkownicy
  • 123 Postów:
  • Interests:Konsole ,filmy ,kompy

Wysłany 20 czerwiec 2006 - 10:45

emcepl napisał:

Ankoholik napisał:

emcepl napisał:

@Ankoholik - a jak uruchamiasz HDLa? Z CD/DVD? Czy poprzez exploita?

Jak odpalam z CD to jest wszystko LUx dobrze działa.Odpalam elfa z Memorki ,podmieniłem plik MANAGER.ELF(R3navi)
na Hdloadera i jak włącza sie konsola,wtedy trójkącik i ładuje się HDl.pozdro
Przeczytaj uważnie:
"Stop cdvd-drive motor after loading (use ONLY with disc based booting)"
Czyli tą opcję zaznaczasz tylko w przypadku, gdy uruchamiasz HDLa z płyty. Dlatego musisz używać 2 różne ELFy, w zależności od tego czy odpalasz na płyty czy poprzez R3Navi.

Nom,ale najdziwniejsze jest to,ze niektórzy ludzie z ps2hd odpalają tak jak ja i im działa normalnie,nawet na tym forum ktos juz pisał,ze jedna wersja mu działa druga nie.

A tak nawiasem da się naprzykład zedytować juz gotowy ELF np:mam elf Sinentlancera z ps2hd on juz zrobił swoje skiny ITP ,a ja chciałbym go zedytować i odznaczyć tę opcię "Stop cdvd-drive motor after loading ".Moze ktos kto dobrze zna sie na tym GUi potrafi napisać jakiś mini-tutorial,aby samemu sie pobawić z tym,bo jak ja cos robiłem to przy save'owaniu zawsze wyskakuje jakiś błąd.Pozdro
Play'a zamieniłem na x360 Elite.Sony nawróć mnie!

#60 Shady

Shady
  • Nowy
  • 57 Postów:
  • Location:Starachowice
  • Interests:Informatyka, konsole, motoryzacja, komiksy itd.

Wysłany 22 czerwiec 2006 - 15:21

Witam!
Chciałem skopiować na HDD tego elfa HDL'a. Skopiowałem go na karte w aparacie fotograficznym, podłączyłem do PS2 przez USB i gdzie go mam szukać :lol: :lol:

Może znacie jakiś inny sposób żeby to skopiować ? Obecnie nie mam PenDrive'a i mam nieprzerobioną konsole...
PS2 SCPH-30004 | NA | HDD 40GB MAXTOR | PAD SONY | MC 8MB SONY | PILOT DVD




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)