Skocz do zawartości


GOTOWA PLYTA ISO DO WYPALENIA LUB NA HD ISO


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
281 odpowiedzi w tym temacie

#31 pampuch

pampuch
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 03 wrzesień 2006 - 19:08

a jak to trzeba pozamieniac??

#32 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 03 wrzesień 2006 - 20:43

pampuch napisał:

a jak to trzeba pozamieniac??
jakie nazwy masz tu (takie same jak na usb z tego tekstu). wiec tworzysz na memorce folder SWAPMAGIC, kopiujesz elfa, i zeby wkleic naciskasz R1, wybierasz PASTE i zamiast X potwierdzasz [] - i wtedy podajesz nazwe.

#33 Q@sor

Q@sor
  • Nowy
  • 69 Postów:
  • Location:Kraków

Wysłany 04 wrzesień 2006 - 22:16

Sagat napisał:

(najlepiej rozkrec konsole i zobacz bo tak to nigdy sie konkretnie nie dowiesz) poszukaj sobie specyfikacji do twojego chip'u i zrob foldery i nazwy plikow takie jaka on ma sciezke wpisana dla trojkata :) ka pe wu ?

ka pe wu :D właśnie sprawdziłem - mam Rippera 2 Gold, zaraz będę działał :)

#34 rafal753

rafal753
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 08:29

witam

mam pytanko... czy sie rozni w file browserze

paste od mcpaste i psupaste????

#35 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 09:34

Paste - wklej
MCPaste - wklej z TSP (tylko dla save'ów z wcześniej zachowanym plikiem z TSP, lub przy kopiowaniu save'ów z MC na mass/hdd)
PSUPaste - rozpakuj *.psu i wrzuć na MC [???].

#36 rafal753

rafal753
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 11:15

# BERION # napisał:

Paste - wklej
MCPaste - wklej z TSP (tylko dla save'ów z wcześniej zachowanym plikiem z TSP, lub przy kopiowaniu save'ów z MC na mass/hdd)
PSUPaste - rozpakuj *.psu i wrzuć na MC [???].
No wlasnie, bo ja chce zgrywac save'y na pendrive'a a pozniej na kompa, tak dla bezpieczenstwa, to lepiej brac MCPaste?
Skad mam wiedziec ktory save posiada tsp?

#37 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 11:39

Najbezpieczniej bedzie jak uzyjesz psu paste. Bardzo czesto pliki w katalogach z savami maja znaki, ktorych uzycie jest zastrzezone w niektorych systemach operacyjnych. Plik psu stanowi kontener przechowujacy te pliki i zawsze przydzielona jest mu nazwa, ktorej znaki dozwolone sa we wszystkich systemach operacyjnych. Dodatkowo masz wszytko w jednym pliku. Psu zachowuje timestampy (jak i inne atrybuty), wiec jak w przypadku mc paste mozesz byc pewny, ze savy z kazdej gry beda dzialaly po ponownym wgraniu.

W/g mnie psu jest o wiele wygodniejszy w uzyciu jak mc paste (co drugiego save nie moglem skopiowac na inny nosnik pod windowsem, bo mial niewlasciwe znaki - co ograniczalo mnie do przechowywania ich na dysku ps2 albo na pendrivie).

Z psu jest tylko taki problem, ze do niedawna bylo tylko jedno narzedzie pozwalajace zapisac save w postaci pliku psu i to do tego byly z nim pewne problemy no i w dodatku nie bylo przetlumaczone calkowicie. PS2 save builder nie potrafi zapisywac do psu, ale potrafi bez problemu zapisac do xps. Niedawno zaczalem prace nad narzedziem pozwalajacym na konwersje plikow z savami. W zalozeniu ma on pozwalac na podobne manipulacje jak ps2 save builder, z tym ze ma byc pozbawiony jego wad (a sa one spore, lacznie z niszczeniem pliku z savem) i posiadac mozliwosc zapisu do psu. W tej chwili pozwala na bardzo podstawowa edycje oraz mozliwosc konwersji i ekstraktowania plikow, ale do stworzenia sava w psu i tak jest narazie potrzebny ps2savebuilder. Trzeba nim stworzyc save w xps a nastepnei przekonwertowac moim narzedziem do psu. Niestety ostatnio raczej malo mam czasu, wiec pewnie jeszcze troche potrwa zanim dodam nastepne funkcjonalnosci.

Jesli bylby ci potrzebny, to mozna sprawdzic Tutaj . Jest w tym miejscu a nie innym, poniewaz nie mam w tej chwili wlasnej stronki, na ktorej moglbym to zamiescic, wiec korzystam z goscinnosci tworcow ulaunchelfa (troche to ironiczne, ale zyje z tworzenia stron www i oprogramowania, tylko ze nie mam czasu zrobic czegos prywatnego dla siebie, echh....)

No ale problemy z tworzeniem plikow psu mozesz pominac, jesli nie zamierzasz tworzyc psu z savow w innych formatach albo tworzyc ich z plikow, ktore masz na dysku.

#38 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 13:16

Dlaczego akurat *.xps? Przecież on nie zachowuje TSP (a przynajmniej tak czytałem)?

A co do tych znaków:

Jest to problem, ale raczej marginalny (w moim odczuciu). Nie wiele save'ów ma takie egzotyki. Ja na ponad 200 gier natrafiłem tylko na Tales of Eternia (ToD2 - NTSC US) na PSXa, który w nazwie miał "/" ""

A przy okazji: dlaczego niektóre save'y z PSXa nie działają po ponownym skopiowaniu na PSXMC (oczywiście nazwa itd... jest ok) ? Taka jest np. Alundra.

#39 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 08 wrzesień 2006 - 13:35

# BERION # napisał:

Dlaczego akurat *.xps? Przecież on nie zachowuje TSP (a przynajmniej tak czytałem)?

XPS zachowuje wszystkie atrybuty lacznie z timestampami.
Zgrywane za pomoca oryginalnego hardware/software takze (z mc na pc). Oryginalny software ma tylko ten problem, ze nie odtwarza spowrotem na karte pamieci odpowiednich atrybutow (ktore w pliku sie znajduja). Wiec format dla naszych zastosowan jest absolutnie ok. Jedynie jest zle wykorzystywany (sam nie wiem dlaczego, zapomnieli? Przeciez skoro zapisuja wszystkie atrybuty to jaki problem byl je odtworzyc?). No ale i tak malo kto korzysta z oryginalnego oprogramowania od xps.

Cytuj

A co do tych znaków:

Jest to problem, ale raczej marginalny (w moim odczuciu). Nie wiele save'ów ma takie egzotyki. Ja na ponad 200 gier natrafiłem tylko na Tales of Eternia (ToD2 - NTSC US) na PSXa, który w nazwie miał "/" ""
Wiele ma w nazwie np. ":", czy "?" . W zasadzie byl to jedyny powod dla ktorego wprowadzono do ulelfa obsluge psu. Wielu ludzi mialo problemy z tymi savami (pierwszy jaki spowodowal mi ten problem byl ktorys gta... chyba san andreas)

Cytuj

A przy okazji: dlaczego niektóre save'y z PSXa nie działają po ponownym skopiowaniu na PSXMC (oczywiście nazwa itd... jest ok) ? Taka jest np. Alundra.
Malo gram na psx, ale nigdy nie spotkalem sie z takim problemem (w zasadzie jedyne gry jakich uzywam na ps2 z psx to ff6 psx, ff7, ff8, ff9, ff origins).

#40 ZenuŚ

ZenuŚ
  • Użytkownicy
  • 99 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zielona wyspa

Wysłany 09 wrzesień 2006 - 19:59

a mnie wszystko chodzi z tej płytki ale nie chodzą ani avi ani mp3 ;/ dlaczego tak jest
Small Update :
PS2 Scph-79003, 2x dualshock,2xmemory card,RGB,vertical stand ,17 oryginałów ,Bush 21" CRT
X-BOX 630 Premium 20gb hdd ,controller ,GTA IV ,HAlO3, Mirai 32 cale LCD hd ready ,Logitech z-2300 thx,
GameBoy Advance SP 4 gry :))

#41 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 09 wrzesień 2006 - 20:14

ZenuŚ napisał:

a mnie wszystko chodzi z tej płytki ale nie chodzą ani avi ani mp3 ;/ dlaczego tak jest
moze cos wiecej? odpalasz sms?

#42 ZenuŚ

ZenuŚ
  • Użytkownicy
  • 99 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zielona wyspa

Wysłany 09 wrzesień 2006 - 20:29

reality media player chodzi normalnie a jak wkładam płyte z mp3 to czyta czyta i dostaje zwiechy z avi to samo a w sms wczytuje ale pokazuje sie po angielsku ze nie moze odczytac formatu
Small Update :
PS2 Scph-79003, 2x dualshock,2xmemory card,RGB,vertical stand ,17 oryginałów ,Bush 21" CRT
X-BOX 630 Premium 20gb hdd ,controller ,GTA IV ,HAlO3, Mirai 32 cale LCD hd ready ,Logitech z-2300 thx,
GameBoy Advance SP 4 gry :))

#43 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 09 wrzesień 2006 - 21:02

ZenuŚ napisał:

reality media player chodzi normalnie a jak wkładam płyte z mp3 to czyta czyta i dostaje zwiechy z avi to samo a w sms wczytuje ale pokazuje sie po angielsku ze nie moze odczytac formatu
moze ten avi jest w kodeku ktorego nie czyta sms? probowales inne filmy?

#44 ZenuŚ

ZenuŚ
  • Użytkownicy
  • 99 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zielona wyspa

Wysłany 09 wrzesień 2006 - 21:39

film był nagrywany w bodajze 2002 roku wiec to jest stary divix nie powinno byc problemu ale chodzi o to ze mp3 tez nie czyta ;/;/
Small Update :
PS2 Scph-79003, 2x dualshock,2xmemory card,RGB,vertical stand ,17 oryginałów ,Bush 21" CRT
X-BOX 630 Premium 20gb hdd ,controller ,GTA IV ,HAlO3, Mirai 32 cale LCD hd ready ,Logitech z-2300 thx,
GameBoy Advance SP 4 gry :))

#45 garba7

garba7
  • Nowy
  • 14 Postów:

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 09:22

elo mnie się wydaję, że sms nie czyta mp3 ani fotek, kombinowałem z różnymi REV-ami do 6, żadna nie ruszyła mp3 (zdjęć też), było napisane, że nie może odczytać pliku tak jak się dzieje z napisami w formacie txt. Nie kombinowałem z RMP bo niechciał mi ruszyć z pendriva (niewiem dlaczego) 8)

#46 ZenuŚ

ZenuŚ
  • Użytkownicy
  • 99 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zielona wyspa

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 11:01

mnie zaden nie czyta z płytek ale z pen drive'a sms czyta i mp3 i divix wiec nie wiem co jest grane ;/
Small Update :
PS2 Scph-79003, 2x dualshock,2xmemory card,RGB,vertical stand ,17 oryginałów ,Bush 21" CRT
X-BOX 630 Premium 20gb hdd ,controller ,GTA IV ,HAlO3, Mirai 32 cale LCD hd ready ,Logitech z-2300 thx,
GameBoy Advance SP 4 gry :))

#47 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 14:14

garba7 napisał:

Nie kombinowałem z RMP bo niechciał mi ruszyć z pendriva (niewiem dlaczego) 8)
bo RMP nie obsluguje pendrive'ow. tak jak Zenus napisal, sms odczytuje mp3 (jpg juz nie - wiec nei dziwne ze tych ci nie czytal), ja czytalem swoje bez problemu wiec nei wiem czemu wam nie dziala. za duzy bitrate? moze jakies dziwne idtagi?

#48 ZenuŚ

ZenuŚ
  • Użytkownicy
  • 99 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Zielona wyspa

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 15:59

z pendriva czyta tylko i wyłącznie sms ale za to mp3 i avi ale własnie dlaczego tak jest ze tylko i wyłącznie z pod usb.jak ładuje program potem wsadzam płytke z mp3 np program dostaje zwisu a płytka cyka jak głupia po jakies minucie odtwarzacz sie odmula
;/;;/ nie mam juz siły do tego
Small Update :
PS2 Scph-79003, 2x dualshock,2xmemory card,RGB,vertical stand ,17 oryginałów ,Bush 21" CRT
X-BOX 630 Premium 20gb hdd ,controller ,GTA IV ,HAlO3, Mirai 32 cale LCD hd ready ,Logitech z-2300 thx,
GameBoy Advance SP 4 gry :))

#49 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 16:24

RMP obsługuje urządzenia USB, w tym pendrive'y. Trzeba tylko w odpowiednim katalogu na MC umieścić plik USBD.IRX.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#50 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 10 wrzesień 2006 - 21:20

emcepl napisał:

RMP obsługuje urządzenia USB, w tym pendrive'y. Trzeba tylko w odpowiednim katalogu na MC umieścić plik USBD.IRX.
ktora wersja? pamietam ze kiedys testowalem to nie bylo tam w ogole takiej opcji, pojawia sie ona gdy wrzuci sie ten modul czy jak?

#51 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 11 wrzesień 2006 - 09:10

Reality Media Player Pro v1.50

#52 Sagat

Sagat
  • the bananowicze
  • 189 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 wrzesień 2006 - 13:06

a moze ktos mi powie po co sie ustawia IP maske itd w Reality Media Player Pro v1.50 ? jak i czym to zrobic aby z tych parametrow kozystalo ? jakis host w pc do tego czy jak ? To ma byc do jakiegos streamingu jak w sms'ie czy po co to to :twisted: :?:

#53 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 11 wrzesień 2006 - 13:39

Tak to jest do streamingu.

Ale daj sobie z tym spokoj - lepszy jest SMS.
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#54 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 00:30

Witam, jestem ciemny w tym temacie, no więc mam swapa 3.6 i nagrałem sobie ten obraz na płytke, odpalilem ją na swapie i wszystko działa, ale co dalej mam zrobić? jak skopiowac cos na karte pamieci?? objetnie co skopiuje to incrupted data czy cos takiego, mozecie podac dokładnie co mam zrobić, jakiie foldery stworzyc i co do nich dac? co skopiowac i jak na memorke, jak potem to uruchomic z MC, do czego co jest? co zrobic zeby uruchomic sms i ogladac filmy itp. bardzo proszę i nie odsylajcie mnie do innych tematow bo i tak nie kapuje tego, proszę o odp.

#55 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 01:23

wlaczasz launchelf, tworzysz na memorce katalog SWAPMAGIC kopiujesz do niego sms.elf nazywajac go SMBOOT0.ELF
teraz uruchamiasz konsole ze swapem i odpalasz soft z memorki odpowiednia kombinacja (patrz instrukcja)

#56 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 08:15

deadeye napisał:

tworzysz na memorce katalog SWAPMAGIC kopiujesz do niego sms.elf nazywajac go SMBOOT0.ELF
To może zrobić na PC :) Dzięki temu nie musi wypalać żadnej płyty :wink:
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#57 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 08:54

no ok,ale jak zmienic nazwe ? kopiuje SMSa i mam tylko opce: paste paste Mc pastePsu delete new dir i cos jescze chyba ale nie ma rename, jak to zrobic?, a do czego służa inne porgrmiki? moge cos jeszczwe wrzucic na karte pamieci czy nie> sroki z ataki głupie pytania ale nie oriatnuje sie w tym:P Aha, a zeby miec nową wersje z napisami txt, to moge zamienic SMS.ELF na ten nowy? i to starczy> czy cos jeszcze?

#58 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 11:25

zeby zmienic nazwe wybierasz paste i naciskasz kwadrat. wystarczy zamienic elfa i odplalac nowszego zeby uzywac nowszej wersji. na mc mozesz wrzucic wszystko co chcesz ;]

#59 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 11:51

deadeye napisał:

[...] na mc mozesz wrzucic wszystko co chcesz ;]

... nawet 'gołe baby' w jpeg-ach ;]

#60 Xentron

Xentron
  • Nowy
  • 20 Postów:

Wysłany 23 wrzesień 2006 - 14:01

Żeby mieć nowszego SMSa ktore elfy musze podmienic na jakie?




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)