Skocz do zawartości


Modchip, custom firmware i inne


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
356 odpowiedzi w tym temacie

#31 Loganus

Loganus
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 27 marzec 2007 - 15:09

PIKeR napisał:

I oby Sony jak najdłużej dawało sobie radę z piractwem - piraty na PS3 top koniec konsol Sony :(.
Mylisz sie i to bardzo. Pamietaj, ze zeby zagrac w pirata i tak musisz miec konsole czyli musisz ja kupic. Dlatego im latwiej da sie uzywac piratow tym konsola popularniejsza, oczywiscie mowie o krajach takich jak nasz a nie o usa gdzie przecietnego czlowieka stac na kupno paru gier w miesiacu.

#32 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 marzec 2007 - 15:28

PIKeR napisał:

Ostatnio krążyły po sieci pogłoski, że odpowiednio spreparowanym homebrewem dało się uruchomić program do odpalania gier z HDD. I to chyba była prawda, bo sony szybko wydało aktualizacje softu.
te pogloski sa nieprawdziwe ;] do tej pory nie mozna uruchamiac gier z hdd, no chyba ze gry z NESA :twisted:

#33 lukaszlew77

lukaszlew77
  • Nowy
  • 190 Postów:

Wysłany 27 marzec 2007 - 20:24

Loganus napisał:

PIKeR napisał:

I oby Sony jak najdłużej dawało sobie radę z piractwem - piraty na PS3 top koniec konsol Sony :(.
Mylisz sie i to bardzo. Pamietaj, ze zeby zagrac w pirata i tak musisz miec konsole czyli musisz ja kupic. Dlatego im latwiej da sie uzywac piratow tym konsola popularniejsza, oczywiscie mowie o krajach takich jak nasz a nie o usa gdzie przecietnego czlowieka stac na kupno paru gier w miesiacu.

Ale jak narazie to Sony dopłaca do swojej konsoli i to nie mało, a zyski ma jedynie z gier.

#34 Bolo1251

Bolo1251
  • Nowy
  • 27 Postów:

Wysłany 03 kwiecień 2007 - 17:00

Jak to jest z tymi grami z Playstation 2 czy mozna normalnie w nie grac na pleya 3 czy potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie sam juz nie wiem chcialbym zagrac w God Of War 2 . i jeszcze jedno jak zapisac taka gre czy jest to na takiej samej zasadzie .

#35 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 03 kwiecień 2007 - 20:12

Bolo1251 napisał:

Jak to jest z tymi grami z Playstation 2 czy mozna normalnie w nie grac na pleya 3 czy potrzebne jest jakies dodatkowe oprogramowanie sam juz nie wiem chcialbym zagrac w God Of War 2 . i jeszcze jedno jak zapisac taka gre czy jest to na takiej samej zasadzie .
w europejskiej wersji konsoli sciagasz firmware 1.60 i gry sie odpalaja bez problemu. save'y z ps2 zapisujesz na dysku konsoli (na wirtualnej karcie pamieci)

#36 Bolo1251

Bolo1251
  • Nowy
  • 27 Postów:

Wysłany 03 kwiecień 2007 - 21:27

Czy ten program firmware 1.60 mam sciagnac z internetu i nagrac na plytke i zainstalowac czy jak bo nie mam pojecia jak to zrobic .

#37 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 03 kwiecień 2007 - 23:06

mozesz tak jak napisales, albo po prostu podlaczyc do netu ps3 i sciagnac bezposrednio na konsoli.

#38 Bolo1251

Bolo1251
  • Nowy
  • 27 Postów:

Wysłany 04 kwiecień 2007 - 07:58

Jak mam sciagnac bezposrednio z konsoli firmware 1.60 kombinowalem z 2 godziny i nic czy ktos moze podac mi mala instrukcje byl bym wdzieczny mam problemy z Angielskim.

#39 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 04 kwiecień 2007 - 08:30

To w jakie ty gry grasz skoro jak piszesz masz problemy z jezykiem angielskim?? Przeciez w kazdej jest ten jezyk, czy to w menu czy na filmikach, dialogach itp...

No chyba ze w te dla małych dzieci po polsku :lol:

Jak zrobic upgrate fw poczytaj tu na forum (po polsku :!: ), wiele razy bylo o tym pisane.
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#40 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 04 kwiecień 2007 - 14:35

setting -> system update
ew. jak sie proboje wchodzic do sklepu to tez chyba pyta czy zrobic uaktualnienie

#41 Wodorost

Wodorost

    You're guilty, You're dead

  • Pimp League of Konsola.pl
  • 826 Postów:

Wysłany 13 kwiecień 2007 - 23:29

Myslałem, że poczytam nowości o modchipie a tu taki offtop.
Niezły śmietnik :x

Dodaj obrazek


#42 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 14 kwiecień 2007 - 00:06

Wodorost napisał:

Myslałem, że poczytam nowości o modchipie a tu taki offtop.
Niezły śmietnik :x
faktycznie smietnik sie zrobil, bo modzi maja urlop bezterminowy :P ale tak czy siak modchipa zadnego nie ma, wiec nie masz o co pytac na razie

#43 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 14 kwiecień 2007 - 14:15

deadeye napisał:

Wodorost napisał:

Myslałem, że poczytam nowości o modchipie a tu taki offtop.
Niezły śmietnik :x
faktycznie smietnik sie zrobil, bo modzi maja urlop bezterminowy :P ale tak czy siak moda zadnego nie ma, wiec nie masz o co pytac na razie
Co i rusz modom na widok co poniektórych postów opadają ręce i nie mogą się pozbierać, żeby je kasować...
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#44 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 22 kwiecień 2007 - 23:56

To co instalujemy 1.7? Czy zostajemy przy 1.6? :twisted:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#45 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 09:21

marcinps2 napisał:

To co instalujemy 1.7? Czy zostajemy przy 1.6? :twisted:

Ja zostaje przy 1.5. Bo po co mi wiekszy?
W gry z PSX nie gram w gry z PS2 gram na PS2 :P .

I nie chce potem plakac jak wiekszosc uzytkownikow PSP z FW wyzszymi niz 1.5.

PS. Licze ze piractwo na PS3 bedzie podobnie sie rozwijac jak w PSP. Wiec zostaje przy podstawowym FW 1.5 :wink:
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#46 radzikus

radzikus
  • Użytkownicy
  • 647 Postów:
  • Location:Siedlce
  • Interests:Piłka Nożna
    Gry (wszystkie-bez względu na platformę)

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 11:43

Cytuj

I nie chce potem plakac jak wiekszosc uzytkownikow PSP z FW wyzszymi niz 1.5.

PS. Licze ze piractwo na PS3 bedzie podobnie sie rozwijac jak w PSP. Wiec zostaje przy podstawowym FW 1.5 :wink:

No własnie-kestja czasu jest pojawienie sie jakiegoś customa lub Fast Loadera -sprzedaz w Polsce podskoczylaby 3 krotnie ;)
HALA MADRID!!!

Posiadane sprzęty:
PSX,PS2,PSP,PS3-60GB,Wii,X360,NDS,PEGASUS,Dreamcast,N64:)

#47 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 12:27

dmlakers1 napisał:

marcinps2 napisał:

To co instalujemy 1.7? Czy zostajemy przy 1.6? :twisted:

Ja zostaje przy 1.5. Bo po co mi wiekszy?
W gry z PSX nie gram w gry z PS2 gram na PS2 :P .

I nie chce potem plakac jak wiekszosc uzytkownikow PSP z FW wyzszymi niz 1.5.

PS. Licze ze piractwo na PS3 bedzie podobnie sie rozwijac jak w PSP. Wiec zostaje przy podstawowym FW 1.5 :wink:

Ale killzone 1 ze spustami nic nie przebije :P PS2 z pilotem i SMS mi służy tylko do .AVI :) Na 1.5 to kicha była jak pamietam, brak gier ps2, psx, brak dostępu do PSstroe USA itp. A jak powstanie PS HOME to też nie będziesz korzystał? Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie, nie widzi mi się zbrikować konsoli za 2400zł :eek: :lol:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#48 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 12:45

Matka by mnie do maszynki do mięsa wrzuciła :D Jak piractwa nie popieram...

#49 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 12:46

marcinps2 napisał:

dmlakers1 napisał:

marcinps2 napisał:

To co instalujemy 1.7? Czy zostajemy przy 1.6? :twisted:

Ja zostaje przy 1.5. Bo po co mi wiekszy?
W gry z PSX nie gram w gry z PS2 gram na PS2 :P .

I nie chce potem plakac jak wiekszosc uzytkownikow PSP z FW wyzszymi niz 1.5.

PS. Licze ze piractwo na PS3 bedzie podobnie sie rozwijac jak w PSP. Wiec zostaje przy podstawowym FW 1.5 :wink:

Ale killzone 1 ze spustami nic nie przebije :P PS2 z pilotem i SMS mi służy tylko do .AVI :) Na 1.5 to kicha była jak pamietam, brak gier ps2, psx, brak dostępu do PSstroe USA itp. A jak powstanie PS HOME to też nie będziesz korzystał? Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie, nie widzi mi się zbrikować konsoli za 2400zł :eek: :lol:

Do AVI uzywam YD Linux pod PS3 lub PC podlaczone kablem HDMI do SONY BRAVI.
Dla mnie 1.5 jest spoko. Jak pisalem gry z PSX mnie nie interesuja (a te ktore lubie to gram na PSP), do gier z PS2 mam... PS2 :P , PSStore po co mi? Zeby sciagac jakies demka i inne pierdoły? Nie dziekuje...
A czytajac o PS Home mam wrazenie ze bedzie to takie samo dziadostwo jak Sims, wiec takie szmiry mnie nie kreca. Poza tym nie lubie wszelkich czatów, gadu gadu i skype'ow. Wiec z Home nie bede korzystal :lol:

A co do brickow to nie boje sie ich. W swojej konsoli PSP ok 6 razy zmienialem firmware, w konsolach kumpli tak samo i nigdy nie mialem zadnego bricka. Wiec nie boje sie rowniez tego samego na PS3 :twisted: .
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#50 SolidSnake

SolidSnake
  • Nowy
  • 1156 Postów:
  • Location:Wałcz

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 12:50

Żebyś się kiedyś lakers z ręką w nocniku nie obudził, włączysz konsole, a tu ---------------------- i tyle żeś 2500zł widział xD

PS. Ja lubie sobie czasem popykać w Simsy ^^ Nawet sobie kiedyś jakiś przedmiot ściągnąłem, że PS3 w grze było i LCD Bravia xD

#51 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 12:57

dmlakers1 napisał:

Do AVI uzywam YD Linux pod PS3 lub PC podlaczone kablem HDMI do SONY BRAVI.
I jak się ogląda z linuxa na Ps3 filmy,?
Odpaliłeś Matroske(.MKV) w HD?
Na full rozdziałce?
Jakie jeszcze formaty to obsługuje?,
co z napisami?,
a co z dzwiękiem DD?.
I wogóle ile czasu odpala sie ten linux na PS3 i czy można to zrobić z pilota/pada?
A sam system/odtwarzacz w nim, można sterowac pilotem?

Sorry za lamerstwo i Offtop, ale nie mam pojęcia o linuxie i właśnie zdałem sobie sprawę z tego ze to moze być świetna baza do rozbudowanego kina domowego.

Ps. czy na linuxa istnieją takie nakładki systemowe które by spełniały funkcję media center?

Ps2. Czy można by to ustrojstwo z linuxem podłaczyć do rutera który udostępnia pliki? i Czy YD jest po Polsku?
Dodaj obrazek

#52 dmlakers1

dmlakers1

    Ojciec Koordynator

  • GoodFellas
  • 3215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:"czerwona" Łódź (moje miasto), Wolna RP (bez Kaczorów, Giertychów, Leppera, moherów i okupantów z Watykanu)
  • Interests:Islam, Parapsychologia, Historia PRL-u, Historia i kultura Afro-Amerykanów, Historia Średniowiecza, Star Wars, Gry Video, Kultura Hip-Hop, Filmy: horrory, komedie PRL, Monty Python, Wu-Xia, sci-fi, X-Files...

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 13:11

iniemamocny napisał:

dmlakers1 napisał:

Do AVI uzywam YD Linux pod PS3 lub PC podlaczone kablem HDMI do SONY BRAVI.
I jak się ogląda z linuxa na Ps3 filmy,?
Odpaliłeś Matroske(.MKV) w HD?
Na full rozdziałce?
Jakie jeszcze formaty to obsługuje?,
co z napisami?,
a co z dzwiękiem DD?.
I wogóle ile czasu odpala sie ten linux na PS3 i czy można to zrobić z pilota/pada?
A sam system/odtwarzacz w nim, można sterowac pilotem?

Sorry za lamerstwo i Offtop, ale nie mam pojęcia o linuxie i właśnie zdałem sobie sprawę z tego ze to moze być świetna baza do rozbudowanego kina domowego.

Ps. czy na linuxa istnieją takie nakładki systemowe które by spełniały funkcję media center?

Ps2. Czy można by to ustrojstwo z linuxem podłaczyć do rutera który udostępnia pliki? i Czy YD jest po Polsku?

Mam malo czasu ale postaram ci sie odpowiedziec na pytania. A wiec do dziela :P

Na YD udalo mi sie odtworzyc filmy w formatach avi, mpeg i mkv - innych nie probowalem gdyz nie mam filmow w nich nagranych. Ale mysle ze spokojnie wiekszosc dostepnych formatow video pojdzie na Linuxie.
Napisow do divx'ow nie uzywam wiec rowniez nie wiem jak wyglada ich sprawa.
Film w MKV udalo mi sie ustawic na max rozdzialce 1920 x 1040 (Ice Age 2).

Linux odpala sie ok 1 minute wiec mysle ze nie jest to dlugo.

PS. Po zainstalowaniu Linuxa na PS3 zeby moc ogladac filmy na nim trzeba wgrac odpowiednie kodeki (W32codecs).

Na inne pytania odpowiem jak wroce z pracy :wink:

Pozdrawiam
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD


#53 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 13:17

Napisze tak...nie po to czekałem na wersje PAL konsoli ileś tam mieięcy, żeby teraz siedzieć na 1.5 i nie mieć możliwości grania w gry PS2 PAL...Tak to bym kupił PS3 JAP czy NTSC i miał soft 1.32 nawet :) :P
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#54 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 13:54

iniemamocny napisał:

Jakie jeszcze formaty to obsługuje?
PS3 z Linuksem na pokładzie i kodekami obsługuje większość (to ostrożny szacunek) powszechnie używanych kodeków.

Cytuj

co z napisami?
Ja wolę wygląd napisów pod Windowsem (niedościgniony SubEdit...), ale zazwyczaj nie ma z tym większych problemów. Niechlubnym wyjątkiem są filmy RMVB, ale tutaj wina leży często po stronie playera i jego złej konfiguracji. Tak na marginesie: mój PC lepiej radzi sobie z WMV HD pod linuksem niż pod Windą :wink:
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#55 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 14:06

emcepl napisał:

iniemamocny napisał:

Jakie jeszcze formaty to obsługuje?
PS3 z Linuksem na pokładzie i kodekami obsługuje większość (to ostrożny szacunek) powszechnie używanych kodeków.

Cytuj

co z napisami?
Ja wolę wygląd napisów pod Windowsem (niedościgniony SubEdit...), ale zazwyczaj nie ma z tym większych problemów. Niechlubnym wyjątkiem są filmy RMVB, ale tutaj wina leży często po stronie playera i jego złej konfiguracji. Tak na marginesie: mój PC lepiej radzi sobie z WMV HD pod linuksem niż pod Windą :wink:
No, ok, ale tu chodzi nie o pc tylko o kino domowe, ja na przykład mam starą konfigurację, karta graf bez hdmi, muzyczna bez coaxial czy optical, a lubię obejrzeć film na tv zamiast na monitorze i nie mam najmniejszego zamiaru inwestować w cichy zasilacz, ciche coolery, nowe karty itp. Dlatego jeśli PS3 z linuxem sobie poradzi dobrze jako odtwarzacz, spełni wszystkie wymagania, do tego będzie czytał pliki z dysku sieciowego podpiętego do rutera, to jest to dla mnie dodatkowy bodziec do kupna. Mając jakiś tam Ampi i niezłe głośniki, brakuje mi tylko TV HD i PS3(tych najdroższych komponentów :lol: ) do profesjonalnego kina domowego. ......W tajemnicy powiem, że marzy mi się 46" LCD Full HD(jakieś 10000zł).......może kiedyś, kto wie.

PS. Czym sie różni YD od Fedora 5?
Dodaj obrazek

#56 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 14:37

"......W tajemnicy powiem, że marzy mi się 46" LCD Full HD(jakieś 10000zł).......może kiedyś, kto wie"

Za 10 tys to ledwie Sharpa 42" kupisz (9999zł w MM), 46" to chyba na allegro lub jakiś ubogi Philips, Samsung bo Sony z seri X 19tys zł...

Ja mierze w full HD, i taki też zamierzam kupić pod koniec wakacji. I wszystko mi jedno czy 40-46"...ważne by nie miał bandingu, cloudingu, nie buczał, wypalonych pixeli...ale nawet w Sharpach i Sony się takie wady pojawiają :x a ja pasów nie zniose!
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#57 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 14:46

http://www.allegro.p...osc_okazja.html
http://www.allegro.p...46_full_hd.html
:|

Wystarczyłby taki. Chociaż po namyśle wystarczyłby 32", mam tv 32" i przekątna obleci.
Dodaj obrazek

#58 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 23 kwiecień 2007 - 22:47

iniemamocny napisał:

I wogóle ile czasu odpala sie ten linux na PS3 i czy można to zrobić z pilota/pada?
pilot i pad nie jest rozpoznawany automatycznie, ale bez problemu mozna go je uzyc do sterowania np. filmem - wystarczy odpowiednio skonfigurowac odpowiedni soft, co dla poczatkujacego moze byc jednak trudno.

Cytuj

A sam system/odtwarzacz w nim, można sterowac pilotem?
tak.

Cytuj

zdałem sobie sprawę z tego ze to moze być świetna baza do rozbudowanego kina domowego.
moze byc. jest cicha, wydajna, odtwarza bluraye pod linuxem bez problemu, wszystkie filmy hd itd. itp. do tego swietna jakosc audio (porownywalna do najlepszych odtwarzaczy np. plyt sacd wg audiofili) i oczywiscie video.

Cytuj

Ps. czy na linuxa istnieją takie nakładki systemowe które by spełniały funkcję media center?
nie ma takiej z prawdziwego zdarzenia. mozesz sprawdzic mythtv http://www.mythtv.org/index.php (screeny co potrafi http://www.mythtv.or...me=MythFeatures )

Cytuj

Ps2. Czy można by to ustrojstwo z linuxem podłaczyć do rutera który udostępnia pliki? i Czy YD jest po Polsku?
oczywiscie mozna podlaczyc do rutera, to zwykly system operacyjny. YD nie jest po polsku, ale ubuntu jest - a teraz tez juz jest dostepne na ps3 :)

#59 iniemamocny

iniemamocny

    Sóperbochater ;p

  • Moderatorzy
  • 7746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wa-wa
  • Interests:No interests.

Wysłany 24 kwiecień 2007 - 01:05

Czyli PS3 trzeba odpalić z przycisku na obudowie?(no tak, logiczne, przecież BT musi działac, aby działac :lol: )
Jak to jest ze sterownikami do urządzeń PS3(grafika, muzyka, bluetooth, urządzenia usb itp.)Pod linuxem?
Fedora na PS3 jest po Polsku?

Troche przypał z tym pilotem, Ps3 ma odbiornik podczerwieni?
Dodaj obrazek

#60 lukaszlew77

lukaszlew77
  • Nowy
  • 190 Postów:

Wysłany 24 kwiecień 2007 - 14:26

Ciekawe czy w takim razie po podłączeniu zewnętrznego napędu HD DVD bedzie mozliwe oglądanie tych filmów pod Linuksem...




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)