Skocz do zawartości


TUTORIAL - HD Loader na MC bez modchipa.


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
179 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomecki

Tomecki
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Location:Wrocław

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:15

Jako, że widziałem sporo postów osób pytających się w jaki sposób można zainstalować HD Loader'a na karcie pamięci i potem uruchamiać gry nie kożystając ze Swap Magic'a albo innych badziewi postanowiłem napisać krótki tutorialek.

I. Co nam będzie potrzebne?
=====================

1. PS2 (konsola)
2. NA (Network Adapter)
3. HDD (Hard Disc Drive)
4. MC (Memory Card)
5. Oryginalna płyta Swap Magic
6. Oryginalna gra PSX
7. Kilka plików pobranych z internetu

II. Obciągamy potrzebne pliki...
=======================

1. Przede wszystkim potrzebujemy exploit'a za pomocą którego skopiujemy nasze pliki na MC. Sciągamy go stąd.
2. Potrzebujemy także "specjalnego" HD Loader'a, który zmieści się nam na MC. Każdy pewnie wie gdzie go można znaleźć ;)

III. Przygotowujemy sobie płytkę
========================

1. Z oryginalnej giery PSX odczytujemy disc id (np. SLUS-666.66). Zapisujemy go sobie.
2. Rozpakowujemy archiwum z exploitem do osobnego katalogu.
3. Odpalamy linię poleceń Windy i przechodzimy do naszego katalogu.
4. Wpisujemy: titleman -a XXXX-XXX.XX (x'y to disc id naszej płytki).

Jeżeli zobaczymy na końcu "Adding `XXXX-XXX.XX` to TITLE.DB... done" to jesteśmy już prawie w domu.

5. Następnie uruchamiamy CDGenPS2.exe
6. Przeciągamy do programiku z naszego katalogu następujące pliki: System.cnf, Expinst.elf, Cdvd.irx, Title.db
7. Przeciągamy także cały katalog FILES. Plik Iop.irx możemy od razu wykosić, żeby nie zajmował niepotrzebnie miejsca.

Jeżeli naszego HD Loader'a wrzucimy do katalogu FILES pod nazwą 'BOOT.ELF' to uruchomi się on nam automagicznie po starcie konsolki.

8. Klikamy z menu po lewej IMG i tworzy nam się obraz płyty.
9. Nagrywamy obraz na płytę i większość pracy mamy za sobą :)

IV. Instalacja exploit'a
=================

1. Wkładamy płytkę Swap Magic do napędu i odpalamy konsolkę.
2. Podmieniamy Swap Magic'a na naszą płytkę z exploitem.
3. Pokaże nam się 'Installing exploit...' a kiedy skończy 'Installing complete!'.

Po tym zabiegu mamy wszystkie pliki z katalogu FILES na MC, a plik BOOT.ELF uruchomi się nam automagicznie po starcie konsoli.

Należy pamiętać o tym, aby nasza gra PSX znajdowała się w napędzie przy starcie konsoli.

Mam nadzieję, że mój opis pisany na szybko pomoże komuś. Jutro postaram się go dopracować. Miłego giercowania z HDD :)

#2 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:28

Hmm

Wiesz sorry pozno jest troszke itd. wiec moglem czegos nie zrozumiec ale:

Wytlumacz mi po co ta cala gra na PSX ?

Co masz dokladnie na mysli mowiac :

Cytuj

2. Potrzebujemy także "specjalnego" HD Loader'a, który zmieści się nam na MC. Każdy pewnie wie gdzie go można znaleźć

Moze czegos nie zrozumialem , ale czekam az sprostujesz to :)

Pozdrawiam 8)
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#3 Tomecki

Tomecki
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Location:Wrocław

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:43

KoDa napisał:

Hmm
Wytlumacz mi po co ta cala gra na PSX ?

Po to, aby konsola wiedziała, że ma odpalić to co ma na MC. Zawartość MC w połączeniu z trigger diskiem pozwala na odpalenie dowolnego właściwie programu.

KoDa napisał:

Co masz dokladnie na mysli mowiac :
2. Potrzebujemy także "specjalnego" HD Loader'a, który zmieści się nam na MC. Każdy pewnie wie gdzie go można znaleźć

Chodzi mi o HD Loader'a określonej wielkości (tzw. free). Tak naprawdę HDL zajmuje ok. 800kB, dlatego spokojnie mieści się na MC. Na oryginalnej płycie HDL są jeszcze tzw. dummy files (pliki wypełnione zerami czy inną kaszanką).

#4 Patrykw

Patrykw
  • Nowy
  • 1214 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:46

Gra jest po to aby zabootować z czegoś konsolkę, a potrzebna jest specjalna odchudzona wersja hdloadera przygotowana do wgrania ne memorkę bo zwykła wersje jest za duża i nie przytosowana do memorki.

#5 Sphinx

Sphinx

    ps2ps2ps2ps2

  • Nowy
  • 436 Postów:
  • Location:Lublin
  • Interests:PS2, Photoshop, Deskorolka, Filmy, Muzyka, Gry MMORPG

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:52

Tomecki napisał:

II. Obciągamy potrzebne pliki...
=======================


Czy to tylko ja nie wiem o co chodzi z obciąganiem plików?? :? :lol: Bo mi się kojarzy z czym innym niż ze ściąganiem z neta :P

#6 KoDa

KoDa
  • Pimp League of Konsola.pl
  • 2064 Postów:
  • Location:Crackow
  • Interests:Zgadnij ;-)

Wysłany 29 marzec 2005 - 20:52

Tomecki napisał:

KoDa napisał:

Hmm
Wytlumacz mi po co ta cala gra na PSX ?

Po to, aby konsola wiedziała, że ma odpalić to co ma na MC. Zawartość MC w połączeniu z trigger diskiem pozwala na odpalenie dowolnego właściwie programu.

KoDa napisał:

Co masz dokladnie na mysli mowiac :
2. Potrzebujemy także "specjalnego" HD Loader'a, który zmieści się nam na MC. Każdy pewnie wie gdzie go można znaleźć

Chodzi mi o HD Loader'a określonej wielkości (tzw. free). Tak naprawdę HDL zajmuje ok. 800kB, dlatego spokojnie mieści się na MC. Na oryginalnej płycie HDL są jeszcze tzw. dummy files (pliki wypełnione zerami czy inną kaszanką).


Spoko czaje (jednak troche za pozno dla mnie)

Calkiem spoko - mysle ze powinno sie to przykleic 8)
<a href="http://profile.mygamercard.net/PL+KoDa" target="_blank"><img src="http://card.mygamercard.net/PL/sig/PL%20KoDa.png" border="0" class="linked-sig-image" /></a> <a href="http://hotfile.com/dl/73656050/da6f6db/PlayStation2_homebrew.zip.html" target="_blank"><b>Homebrew dla PlayStation 2</b></a>

#7 sourcus

sourcus
  • Nowy
  • 72 Postów:

Wysłany 29 marzec 2005 - 21:22

Tomecki napisał:

Należy pamiętać o tym, aby nasza gra PSX znajdowała się w napędzie przy starcie konsoli.
Skoro gra ma sie znajdowac w napedzie podczas startu konsoli to po co nam wspomniany na poczatku HDD ??
I jesli musimy podawac disc ID gry zeby gra wystartowala z MC,to mozna z MC bez ponownej zmiany jej zawartosci odpalac tylko jedna gre? No a co z grami PS2 (czy autorowi chodzi wlasnie o nie?)?

#8 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 29 marzec 2005 - 21:39

Tomecki - jeszcze nie probowalem, ale z gory wielkie THX - w koncu koniec zabawy ze Swap Magicem i podmienianiem. I w koncu ktos napisal ladnie od poczatku do konca co i jak.
Przydaloby sie cos takiego napisac dla Rippera 3.1 (startowanie HD Loadera bez uzycia lasera) i napisac o przenoszeniu save'ow z MC na PC.
26.05.07 - wrocilem...

#9 Tomecki

Tomecki
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Location:Wrocław

Wysłany 30 marzec 2005 - 08:11

sourcus napisał:

Tomecki napisał:

Należy pamiętać o tym, aby nasza gra PSX znajdowała się w napędzie przy starcie konsoli.
Skoro gra ma sie znajdowac w napedzie podczas startu konsoli to po co nam wspomniany na poczatku HDD ??

Jako, że to chyba najmniej jasno wytłumaczyłem, spróbuję jeszcze raz. Naszym celem jest odpalenie HD Loader'a ( w celu uruchamiania gier z HDD), lub dowolnego innego programu (który waży < 8MB) z MC bez konieczności używania Swap Magic'a. Nasz program (HDL lub inny) wrzucamy na MC za pomocą ww. exploit'a. Po tym zabiegu konsola traktuje go jak każdego save'a na karcie pamięci. Jeżeli włączymy konsole bez trigger disc'u, możemy odpalać gry tak jak to zwykle robimy. Jeżeli natomiast włączymy konsole bez katry pamięci, ale za to z trigger disc'iem to uruchomimy taką giere normalnie (tą starą, PSX'ową). Ale jeśli na karcie będziemy mieli naszego exploit'a, a w napędzie trigger'a to konsola połączy sobie te dwie rzeczy do kupy ;) i uruchomi się z karty pamięci. Czyli włączy nam HD Loader'a, HD Advance'a, jakiś emulator, który sobie tam wrzucimy, bądź jakiś ładny 'boot manager' (polecam PS2 KeyLauncher). Ufff, mam nadzieję, że teraz się trochę przejaśniło i że nie zamotałem jeszcze bardziej niż było poplątane :)

#10 sourcus

sourcus
  • Nowy
  • 72 Postów:

Wysłany 30 marzec 2005 - 14:50

a no to w takim razie wszystko jasne :) Bardzo przydatna rzecz :)

#11 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 30 marzec 2005 - 20:45

Tomecki napisał:

Jeżeli naszego HD Loader'a wrzucimy do katalogu FILES pod nazwą 'BOOT.ELF' to uruchomi się on nam automagicznie po starcie konsolki.
Czytając to zdanie zamotałem się troche :D Chodzi o to,że teraz nie wiem czy mam wrzucać tego BOOT.ELF do files i czy to dobrze jeśli on nam się uruchomi przy starcie konsolki,czy nie(bo ma wyskoczyć instalka odrazu po uruchomieniu PS2?)?Jeśli tak stworzony obraz jest niepoprawny to jak powinienem nazwać ten plik ELF który zrzucam do tego CDGenPS2.exe z obrazu Free HD Loader??

#12 sourcus

sourcus
  • Nowy
  • 72 Postów:

Wysłany 30 marzec 2005 - 21:51

a czy da rady wgrac te pliki z katalogu FILES razem z plikiem BOOT.ELF na MC z peceta poprzez karte sieciowa-NA?? Bo wtedy wykluczaloby to zakup Swap Magica w moim przypadku... :) No domyslam ze przegrac te pliki sie da, ale czy to bedzie wtedy od reki dzialalo, czy trzeba bedzie cos skonfigurowac ?

#13 Tomecki

Tomecki
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Location:Wrocław

Wysłany 30 marzec 2005 - 23:28

soro napisał:

Tomecki napisał:

Jeżeli naszego HD Loader'a wrzucimy do katalogu FILES pod nazwą 'BOOT.ELF' to uruchomi się on nam automagicznie po starcie konsolki.
Czytając to zdanie zamotałem się troche :D Chodzi o to,że teraz nie wiem czy mam wrzucać tego BOOT.ELF do files i czy to dobrze jeśli on nam się uruchomi przy starcie konsolki,czy nie(bo ma wyskoczyć instalka odrazu po uruchomieniu PS2?)?

Może inaczej. Przy instalacji exploit'u wszystkie pliki z katalogu FILES są kopiowane na MC. Musi tam być plik o nazwie BOOT.ELF Jest on uruchamiany automagicznie przy starcie z trigger disc'iem (już po zainstalowaniu exploit'a). A to czy pod taką nazwą zapiszesz sobie HD Loader'a czy cokolwiek innego zależy tylko od Ciebie. Jasne? ;)

soro napisał:

Jeśli tak stworzony obraz jest niepoprawny to jak powinienem nazwać ten plik ELF który zrzucam do tego CDGenPS2.exe z obrazu Free HD Loader??

Jeżeli chcesz uruchamiać tylko i wyłącznie HDL z MC to zmień mu nazwę na BOOT.ELF i wrzuć go do katalogu FILES.

#14 Tomecki

Tomecki
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Location:Wrocław

Wysłany 30 marzec 2005 - 23:32

sourcus napisał:

a czy da rady wgrac te pliki z katalogu FILES razem z plikiem BOOT.ELF na MC z peceta poprzez karte sieciowa-NA?? Bo wtedy wykluczaloby to zakup Swap Magica w moim przypadku... :) No domyslam ze przegrac te pliki sie da, ale czy to bedzie wtedy od reki dzialalo, czy trzeba bedzie cos skonfigurowac ?

Tak poprostu tych plików na MC nie wrzucisz. Jak masz jakiegoś znajomego z przerobioną konsolą to przygotowujesz sobie taką płytkę z exploit'em, bierzesz swoją MC, podłączasz to u niego i odpalasz. Jak OK to wracasz to domu, ładujesz MC i trigger'a w konsole i gotowe.

#15 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 01 kwiecień 2005 - 18:13

Bawiłem się u kumpla na przerobionej konsolce i próbowaliśmy nagrać tego HD Loadera na MC.Pomimo,że pisało że takie pliki jakie były w files kopiowały się na MC to nie było ich widać na MC(czy tak powinno być??).Po drugie jak mam Disc ID np. SLES-00731 to mam to zapisać w następujący sposób:titleman -a SLES-007.31,czy jakoś inaczej?I po trzecie jak chce uruchamiać tylko HD Loadera poprzez trigger disc to w folderze files musze mieć następujące pliki:BOOT.ELF(zmieniony HD Loader),IOP.IRX(można usunąć) oraz SYSTEm.CNF?Wiem,że pytam się jak debil,ale nie wiem gdzie popełniam błąd,ponieważ dziś próbowałem nagrać to na 4 różne sposoby i za każdym razem coś się kopiowało ale trigger disc nie zaskakiwał tylko włączała się oryginalna gierka od PSX!

#16 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 08 kwiecień 2005 - 13:42

Na tej stronce znajdziecie dużo pożytecznych rzeczy w tym temacie: http://exploitstation.com/ .A jeżeli chodzi o nagrywanie na MC HD Loadera to polecam: http://www.exploitst...ousbexploit.php
uważam że tu jest troche dokładniej wszystko opisane,ale ma jeden ogromny minus w stosunku do tego tutoriala,a mianowicie jest po angielsku!Pisze to ponieważ po próbach skonstruowania instalki na tym tutorialu zuzyłem 8cd( za każdym razem HD Loader nagrywał się na MC,ale trriger disc nie zaskakiwał) a na tej stronce udało się za pierwszym razem,a dodam że byłem kompletnie zielony w tym temacie!

PS.nie każda gra się nadaje na trigger disc,u mnie zaskoczyło na RR4 a na Fighting Force i One zamiast uruchomić HD Loadera włączały mi się gierki!

#17 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 08 kwiecień 2005 - 13:50

oo kurde, nie z kazdej gierki rusza... a ja sie rozgladalem za jakims ciekawym tytulem na PSX, a teraz bede musial tez zwrocic uwage na to czy spelnia swoja funkcje trigger discu. thx za info!!
BTW co to jest za gra: RR4 ? :oops:
26.05.07 - wrocilem...

#18 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 08 kwiecień 2005 - 13:57

Jest to ridge racer 4.

#19 sz44sz

sz44sz
  • Nowy
  • 67 Postów:
  • Location:warszawa

Wysłany 25 kwiecień 2005 - 19:01

może ktoś, kto już się tym bawił i nie zaskoczyło mógłby dobpisać jaka to była płytka.........

#20 szczuru

szczuru
  • Nowy
  • 16 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 05 czerwiec 2005 - 19:01

soro napisał:

Bawiłem się u kumpla na przerobionej konsolce i próbowaliśmy nagrać tego HD Loadera na MC.Pomimo,że pisało że takie pliki jakie były w files kopiowały się na MC to nie było ich widać na MC(czy tak powinno być??).Po drugie jak mam Disc ID np. SLES-00731 to mam to zapisać w następujący sposób:titleman -a SLES-007.31,czy jakoś inaczej?I po trzecie jak chce uruchamiać tylko HD Loadera poprzez trigger disc to w folderze files musze mieć następujące pliki:BOOT.ELF(zmieniony HD Loader),IOP.IRX(można usunąć) oraz SYSTEm.CNF?Wiem,że pytam się jak debil,ale nie wiem gdzie popełniam błąd,ponieważ dziś próbowałem nagrać to na 4 różne sposoby i za każdym razem coś się kopiowało ale trigger disc nie zaskakiwał tylko włączała się oryginalna gierka od PSX!

Dodawaqnie ID Discu musi wyglądać tak:
Dodaj obrazek
Czyli Musisz dać . (kropkę)

Po Drugie Oryginalna Gra na PSX'a żeby zadziałała z Exploitem Musi być HIGH-TOC tzn, włóż płytę to CD-Romu w Kompie i zobacz w jej właściwościach ile zajmuje (np. 500mb) a teraz "wejdź" na płytę i zaznacz wszystkie pliki i foldery i wejdź we "Właściwości" i zobacz ile one zajmują" jeśli jest duża różnica to znaczy że ta gra URUCHOMI Exploita
by Szczuru? 2013
Dodaj obrazek

#21 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 08 czerwiec 2005 - 17:18

Nagralem sobie hdloader na memorke, ale mam taki problem. Gdy wlaczam triggera to pokazuje sie bialy ekran, ktory zaraz przechodzi w czarny i nic sie nie dzieje. Czy to oznacza, ze moje plytki nie nadaja sie jakio triggery? Sprawdzalem na tekkenie 2 i jakichs demkach.
Sprawdzalem high-toc jak Szczuru pisla i w tekkenie roznica byla bardzo mala, ale w demkach ponad 100mb. Moze mi ktos pomoc? Moze po prostu cos zle zrobilem i dlatego, a jak nie to musze innych plyt szukac.
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#22 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 19:04

A czy sprawdzal ktos, czy da sie odpalac hdloadera bezposrednio swapem 3.6 z memorki lub pendrive'a? Bo na stronie swapa jest wyraznie napisane, ze umozliwia on bezposrednie odpalanie dowolnego programu z memorki lub pamieci w usb. W poniedzialek postaram sie pozyczyc od kumpla swapa 3.6 i to sprawdzic. Jesli okazaloby sie to prawda to bylaby swietna sprawa. Moznaby bylo wgrac hdl na pena i nie zajmowac miejsca na memorce. No i nie trzeba by bylo kupowac trigger disca, jesli ktos juz ma swapa 3.6.
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#23 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 19:07

http://www.konsola.p...opic.php?t=3228 po tym co jest napisane w tym poście to nie widze żadnych przeszkód żeby HD Loader się nie odpalał!

#24 czuczu

czuczu
  • Nowy
  • 223 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Piła
  • Interests:Komputery, Linux, PS2

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 19:49

Nie da się tego zrobić bez Swap Magica???



#25 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 19:50

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy Soro :D W poniedzialek biore od kumpla Swapa 3.6 CD, ktorego on i tak nie uzywa i bede odpalal hdloadera swapem z flasha, a jak nie da rady to z memorki :D Moge se dac spokoj z poszukiwaniem gry na psx i wydawaniem kolejnej kasy :D
Jak dla mnie to jest to pewna rewolucja w dziedzinie odpalania freehdloadera 8)
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#26 soro

soro

    komunista ??

  • Użytkownicy
  • 1799 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Łódź

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 19:56

Da się tylko musisz mieć oryginalną gierkę na PSX :lol:

#27 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 11 czerwiec 2005 - 20:01

Ale jak dla mnie ta metoda jest lepsza od gry z psx. Jesli nie masz pendrive no to koszty sa wieksze. Ale jesli masz a nawet nie masz swapa to sie zrzucasz z kumplem po polowie i macie po 35 zl 2 plyty, ktore sie moga przydac nie tylko do hdloadera. Koszt wtedy jest rowny trigger discowi z psx, ale swap przyda sie rowniez jesli nie masz przerobki. Poza tym jest mniej klikania, zeby odpalic hdloadera niz z trigger disciem.

Sprawdzalem i nawet Swapem 3.3 mozna odpalac elfy!!! Wrzucilem sobie na merke za pomoca ExecFTP HDLoadera i odpalam go swapem 3.3 wciskajac gora+l1.
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#28 rytelek10

rytelek10
  • Użytkownicy
  • 124 Postów:
  • Location:Białystok

Wysłany 12 czerwiec 2005 - 18:00

KoDa napisał:

Hmm

Wiesz sorry pozno jest troszke itd. wiec moglem czegos nie zrozumiec ale:

Wytlumacz mi po co ta cala gra na PSX ?

Co masz dokladnie na mysli mowiac :

Cytuj

2. Potrzebujemy także "specjalnego" HD Loader'a, który zmieści się nam na MC. Każdy pewnie wie gdzie go można znaleźć

Moze czegos nie zrozumialem , ale czekam az sprostujesz to :)

Pozdrawiam 8)
Dajcie linka do Hd loadera mieszczacego sie na mc lub free hd loada dajcie linka bo na p2p tramnsfer do dupy a pozatym nie moge znalezc

#29 fog

fog
  • Nowy
  • 70 Postów:

Wysłany 12 czerwiec 2005 - 18:18

Tu masz rozne elfy i m.in. HDLoadera.
http://www.exploitst...x.php?page=elfs
PS2 Scph-30004 + 2x Dualshock2 Sony + 8MB Memory Card Sony + Swap Magic 3.3 + Networ Adaptor + HDD 40 GB + Free HDLoader z 01.06.05

#30 petrol31

petrol31
  • Nowy
  • 157 Postów:

Wysłany 23 czerwiec 2005 - 09:18

Tomecki napisał że: "Jako, że widziałem sporo postów osób pytających się w jaki sposób można zainstalować HD Loader'a na karcie pamięci i potem uruchamiać gry nie kożystając ze Swap Magic'a albo innych badziewi postanowiłem napisać krótki tutorialek"

a potem że : wkładamy płyte swap magika

to trzeba go czy nie (swapa)???????




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)