Skocz do zawartości


[FAQ] Zgranie Save z CD na memorke... i odpalanie Elfów z CD


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
376 odpowiedzi w tym temacie

#361 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 18 grudzień 2008 - 13:14

Zgadnij. ;) Zależy też co rozumiesz pod pojęciem: przerobiona.

A ten tutorial jest już tak przeterminowany, że zwyczajnie bezużyteczny i dezinformujący. Są lepsze i prostsze metody (dziś).

#362 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 18 grudzień 2008 - 18:09

A jak chcesz inaczej uruchomić np. uLE skoro konsola nie jest "przerobiona".

Dodaj obrazek


#363 midek

midek
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 18 grudzień 2008 - 19:42

przerobiona znaczy żadnych gówien typu swap magic , chipy i tym podobne , poprostu czysta konsola

#364 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 18 grudzień 2008 - 20:12

Czy ja wiem czy takie gówna. Dzięki nim można uruchomić sms'a aby oglądać filmy dvix albo odpalić uLE i zrobić kopię sejwów z MC.

Dodaj obrazek


#365 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 21 grudzień 2008 - 14:54

Zobacz postmidek, o 18.12.2008, 19:42, napisał:

przerobiona znaczy żadnych gówien typu swap magic , chipy i tym podobne , poprostu czysta konsola

Otóż bez tych "gówien" niczego nie uruchomisz prócz podpisanych programów na CD-ROM/DVD-ROM dla PSX i PS2 (innymi słowy: tylko oryginalne gry). -_-

Edytowanie przez # BERION #, 21 grudzień 2008 - 14:55 .


#366 Them

Them
  • Nowy
  • 1 Postów:

Wysłany 19 marzec 2009 - 22:59

Witam was....
jestem zmeczony szukaniem wiec poprosze o poradniczek to tak chcem przerzucic SAve na MEMORY CARD przez plyte cd badz pendrive:

1.www.gamefaqs.com tam jest save 100% z gry Accel 2..(tam jest pare) podajcie save ktory najlepiej sie nadaje najlepiej na odpalenie przez ."npo"
2.wiem ze trza potem odpalic save build i po odpaleniu powinna byc nazwa cos takiego "BBLSSLSE-215215152153 itp" a mi po prostu NEW_FILE jak to zmienic? a jesli tak porpsotu zmienie nazwe to nie zadziala
3.co dalej to wiem prosze o podanie tamtych 2 pytan...
posiadam konsole slim itp... jak nie bedzie takiej mozliwosci to z pendrive podajcie jakis poradnik .........






Goroco pozdrawiam i prosze o te odpowiediz sa dla mnie wazne

#367 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 20 marzec 2009 - 16:15

My jesteśmy za to zmęczeni ludźmi, którzy wbijają na forum i pytają ciągle o to samo, nie bacząc na przyklejone tematy, faq, poradniki itd.

Sorry, no bonus.

Ad.1 Taki, który uznasz za stosowny.
Ad.2 Zapomnij o formacie *.npo i PS2Menu. W tym topiku, ze cztery razy już napisałem dlaczego tego nie powinno się używać na rzecz *.psu i uLE.

Opcja "build file" w PS2 Save Builderze nie służy do konwersji save'ów.

#368 themadablues

themadablues
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 11:58

To i ja mam problem :

Mam PS2 Slim przerobiona karta Free MCBOOT, wszystko działa jak należy :) Chciałem mieć najnowsze sklady, oryginalne zazwy itp w Pro Evolution Soccer 2009

Sciagnąłem z pewnego forum nastepujace pliki :

- imagen2009.bin i imagen2009.cue , wypaliłem je na cd jako obraz plyty ale nie zostala ona rozpoznana przez konsole :(

Zamontowałem obraz imagen2009.cue w wirtualnym napedzie i mam takie pliki :

- BESLES-55406P2K9OPT.NPO
- PS2MENU.ELF
- SYSTEM

Co mam teraz zrobic ?

Dodam, ze na memorce mam : FREE MC BOOT 1.8B, ULAUNCHELF 4.39, ESR, HDLOADER, USB ADVANCE, SMS 2.9 PL

#369 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 12:38

Hmm a jak chcesz uruchomić płytę CD skoro ESR obsługuje DVD Video? Musisz stworzyć obraz ISO ale dvd i spatchować i dopiero wtedy uruchomić.

Dodaj obrazek


#370 themadablues

themadablues
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 13:13

Tak tez chcialem zrobic, ale po konwersji obrazu z bin/cue do iso, przy probie patchowania programem ESR disc patcher GUI v0[1].24a - dostaje komunikat : No UDF descriptor :(

#371 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 13:20

OMG skoro ten obraz jest obrazem płyty CD to w jaki sposób chcesz otrzymać obraz DVD bez ingerencji w ten obraz to tak jakby chciał zmienić PS2 w PS3 przekładając je do obudowy z PS3 a bebechy zostawić z PS2.

http://konsole.cdrin...kuly/PS2cd2dvd/

Dodaj obrazek


#372 themadablues

themadablues
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 14:30

Dzieki, wszystko dziala jak nalezy :0

EDIT :

Jednak cos nie dziala :(

Spatchowalem iso, ktore utworzylem w Nero, nagralem obraz na dvd. Po wlozeniu krazka do konsoli mam cos takiego :

Welcome to PS2MENU v2.66
Please Wait...
Reset IDP (?)
Wait for IDP (?) sync
Init RPC

I nic, stoi w miejscu :(

Edytowanie przez themadablues, 01 czerwiec 2009 - 15:32 .


#373 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8926 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 16:52

Przeczytaj ostatnie kilka stron tematu, choćby i jeden post na Twoim pierwszym w tym temacie. Dowiesz się np. że tego gówna już się nie używa. ;]

#374 themadablues

themadablues
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 19:00

Czytam i nic nie rozumiem..

Co mam zrobic krok po kroku, zeby wgrac te pliki na karte pamieci ?

Mam : BESLES-55406P2K9OPT.NPO, PS2MENU.ELF, SYSTEM

#375 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 19:06

Cytuj

EDIT:
LAUNCH.ELF
czyli łatwy sposób na odpalanie elfów z płytki CD :P

potrzebne będzie :
ps2cdgen 3.0
LAUNCH.ELF

Więc tak w sumie można by każdego elfa na osobną płytke CD wypalać ale po co jak na jedną można upchnąć wszystkie elfy i bez problemu je odpalać wystarczy zrobić plin SYSTEM.cnf z tymże zamiast PS2MENU wpisujemy nazwę launch elfa czyli LAUNCH


potem tylko otwieramy PS2cdgena wrzucamy wszystkie pliki do niego nasz SYSTEM.cnf, LAUNCH.elf i jakie tylko chcemy elfy (wkońcu płytka ma 700mb trochę fantazji :lol: )
jeszcze tylko edytujemy naszego SYSTEM.cnf jak w przypadku save'a (prawym nan nim edit/ zanznaczamy fix LBA i wpisujemy 12231) klikamy IMG tworzyny obraz i... w sumie gotowe
jeszce tylko wypalamy alcoholem z profilu PlayStation2

(jeśli posiadamy HDD w konsoli to również jak w przypadku save'ów można obraz zamiast wypalać wrzucić za pomocą WinHIIP'a na HDD w naszej PS2 i odpalać go z niego :) )

Edytowanie przez gryzzli, 01 czerwiec 2009 - 19:07 .

Dodaj obrazek


#376 themadablues

themadablues
  • Nowy
  • 13 Postów:

Wysłany 01 czerwiec 2009 - 19:28

Jednak jest to dla mnie zbyt malo zrozumiale...odpadam :(

#377 Skyliner PL

Skyliner PL
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 27 sierpień 2010 - 17:47

Mam problem ponieważ mam ps2 slim (PAL) i kartę free mc boot i robię wszystko tak jak napisane i mam pliki :BESCES-51719GAMEDATA a później imagen 2x i nie wiem jak to nagrać żeby działało (Chce 100% do GT4)Proszę o szybką odpowiedź .Pozdro
Ps.2
Ok wgrałem już tego save do gt4 przez pendriva dałem na niego uLe i save w folderze i działa dzięki .Pozdro

Edytowanie przez Skyliner PL, 30 sierpień 2010 - 21:00 .





0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)