Skocz do zawartości


Problemy z HDLoaderem (oficjalny, 0.x, PSW)


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
171 odpowiedzi w tym temacie

#151 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 20 maj 2007 - 22:34

I tam masz wybór Yes albo No. potem znowu select i już :)

EDIT:

Tylko zamiast mode 1, 2 czy 3 jest ich z 8-9 i mają nazwy. Liczysz kolejno od góry. 1 to 1 od gory a "mode 3" to trzeci od góry na Yes. :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#152 ZiK

ZiK
  • Użytkownicy
  • 120 Postów:
  • Location:34

Wysłany 22 maj 2007 - 12:00

hiperziom napisał:

mam duza srebrna staruszke z modchipem r2gold. odpalam hdl0.8 lunchelfem z memorki. sformatowalem maxtora 40GB winhiipem v1.7.6 na full. wrzucilem na dysk gry:
spidermana 3 (pal)
pro evolution soccer 6 (eng) orginal
rocky legends (ntsc)
wszystko extended compatibility modes

HDL widzi gry na dysku, ale po nacisnieciu play pojawia sie czrny obraz i koniec zabawy.

Pomóżcie prosze. Co robie zle? Moze niedobrze, ze formatowalem winhiipem?

jesli masz V9/V10 to potrzebujesz hdloadera by albertino mialem ten sam problem... szukam wlasnie jakiejs nowszejszej wersyjki
@ FLASH XBOX 360 FAT & SLIM @ LT+3.0 --> GG:33088

RESET GLITCH HACK --> MATRIX / TX COOLRUNNER

#153 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 22 maj 2007 - 13:33

ZiK napisał:

jesli masz V9/V10 to potrzebujesz hdloadera by albertino mialem ten sam problem... szukam wlasnie jakiejs nowszejszej wersyjki
W ogóle nie zrozumiałem tego zdania :P

Cytuj

sformatowalem maxtora 40GB winhiipem v1.7.6 na full.
I ty się dziwisz dlaczego nie chcą te gry działać...
HDD nie powinno się formatować WinHiipem tylko HDL'em...
A wtedy na pewno wsio będzie ładnie działać i będzie si... :D
Dodaj obrazek

#154 ZiK

ZiK
  • Użytkownicy
  • 120 Postów:
  • Location:34

Wysłany 22 maj 2007 - 14:02

a co w nim niezrozumialego... w niektorych konsolach ktore maja czipy z softem infinity matrix (czyli np. riperki) sa problemy z poprawnym funkcjonowaniem hdloadera a w szczegolnosci w konsolkach w wersji 9 i 10 z pomoca przyjdzie ci spaczowany hdloader przez albertinio (cos mi sie zdaje ze to wersja 0.7c) poszukaj sobie hdloader infinity to jest chyba najnowsza wersja i powinno wszystko ladnie smigac... wlasnie zrzucilem sobie gow`a (oryginala) na dysk i bez problemu dziala (w sofcie tego albertinio wieszal sie na pierwszych napisach)

Co do formatowania hdl`em wydaje mi sie ze to formatowanie jak wszystkie w trybie quick sa kija warte (przy dluzszym uzytkowaniu po zmianie systemu plikow i formacie dysku na szybko moga choc nie musza pojawic sie problemy) wiec lepiej przejechac opcja full w winhiip`ie. Ja tak zrobilem i gry dzialaja... zdziwiony ? ;)
@ FLASH XBOX 360 FAT & SLIM @ LT+3.0 --> GG:33088

RESET GLITCH HACK --> MATRIX / TX COOLRUNNER

#155 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 22 maj 2007 - 18:07

Nie warto. Format HDL i wrzucać WInHIIP, procedura do szczęścia jest prosta.

PS. 'Bo mnie działa' to chyba najgorszy możliwy argument.

#156 ZiK

ZiK
  • Użytkownicy
  • 120 Postów:
  • Location:34

Wysłany 22 maj 2007 - 23:33

?
@ FLASH XBOX 360 FAT & SLIM @ LT+3.0 --> GG:33088

RESET GLITCH HACK --> MATRIX / TX COOLRUNNER

#157 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 23 maj 2007 - 00:53

Dokładnie Docent ma rację w praktycznie każdym przypadku kiedy HDL nie działa czyt. format HDD winhipem...
...i próba odpalenia gier hdl'em/hda'cem kończy się czarnym ekranem...
Co prawda można grzebać i szukać tego jednego jedynego HDL'a, który w końcu zadziała, ale po co się pytam :?
Najprościej formatować hadeka hdl'em lub hda'cem nie będzie żadnych problemów... a nie kombinować...
Mój hadek przeszło rok śmigał po jednym formacie aż miło a gry zmieniałem często i gęsto na nim :P
Dodaj obrazek

#158 ZiK

ZiK
  • Użytkownicy
  • 120 Postów:
  • Location:34

Wysłany 23 maj 2007 - 10:54

ja na poczatku formatowalem hdl`m i tez byl czarny ekran wiec szukalem przyczyny gdzie indziej no i znalazlem ale skoro sadzicie ze nie w tym problem to sprawdzcie to na jakiejs konsolce v9/v10 z riperem
@ FLASH XBOX 360 FAT & SLIM @ LT+3.0 --> GG:33088

RESET GLITCH HACK --> MATRIX / TX COOLRUNNER

#159 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 23 maj 2007 - 10:56

Proszę bardzo moja konsolka SS v9 + R3... (obecnie już jej nie posiadam siła wyższa)
Jedynie problem miałem z freeHDLoaderem, który się wieszał po formatowaniu dysku...
Dodaj obrazek

#160 ZiK

ZiK
  • Użytkownicy
  • 120 Postów:
  • Location:34

Wysłany 23 maj 2007 - 11:54

no to wyglada na to ze moja konsolka ma jakies odchyly
@ FLASH XBOX 360 FAT & SLIM @ LT+3.0 --> GG:33088

RESET GLITCH HACK --> MATRIX / TX COOLRUNNER

#161 b3rok

b3rok
  • Nowy
  • 478 Postów:

Wysłany 26 maj 2007 - 22:13

Witam (po kolejnej przerwie) - dla odmiany ja ZAWSZE formatuje HDD pod WinHIIPem (nawet nie zauwazylem takiej opcji pod HDL ;) ) i do tej pory - zadnych problemow
26.05.07 - wrocilem...

#162 konradini

konradini
  • Nowy
  • 14 Postów:
  • Location:Wąsewo

Wysłany 27 maj 2007 - 22:49

Mam może trochę dziwne pytanie ;] a mianowicie ile hdl 8.0b powinien zajmować miejsca? :] pytam bo znalazłem różne wersje, od ok 200kb do prawie 700kb. Czy wszystkie będą dobre?

#163 docent14

docent14

    Fanboy Killer

  • Moderatorzy
  • 4934 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lublin
  • Interests:Gry

Wysłany 28 maj 2007 - 06:56

Zalezy kto jaki obrazek wrzuci w niego.

#164 konradini

konradini
  • Nowy
  • 14 Postów:
  • Location:Wąsewo

Wysłany 06 czerwiec 2007 - 15:02

hiperziom napisał:

HDL widzi gry na dysku, ale po nacisnieciu play pojawia sie czrny obraz i koniec zabawy.


mam to samo :( nic nie formatowałem i gościu od którego kupiłem na i hdd mówi, że u niego wszystko działało.

marcinps2 napisał:

tam masz wybór Yes albo No. potem znowu select i już Smile

EDIT:

Tylko zamiast mode 1, 2 czy 3 jest ich z 8-9 i mają nazwy. Liczysz kolejno od góry. 1 to 1 od gory a "mode 3" to trzeci od góry na Yes. Smile

to niestety nie działa :(

#165 Arni

Arni

    Wielki Złodziej Samochodów

  • Użytkownicy
  • 1269 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jaczno
  • Interests:Konsole<br />Komputery<br />Motoryzacja<br />Rolnictwo<br />I oczywiście GTA

Wysłany 17 czerwiec 2007 - 22:26

Mam pytanie: Co daje zmiana w HDL między tymi trybami UDMA i MDMA (jest po kilka) ?

#166 DarkHaze

DarkHaze
  • Użytkownicy
  • 50 Postów:

Wysłany 14 sierpień 2008 - 00:24

To normalne, że HDL wykrywa moj dysk 40gb jako 37gb, a wolnego miejsca 34gb (zaraz po formacie)?

#167 kidman64

kidman64

    smutno ci? zabij sie

  • GoodFellas
  • 4046 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 14 sierpień 2008 - 00:41

Arni: rozne predkosci odczytu z HDD. Niektore gry dzialaja tylko po uzyciu tego trybu.
DarkHaze: tak, spoko
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek

#168 ffgriever

ffgriever

    TMPGFitG

  • Moderatorzy
  • 1949 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Jelenia Góra

Wysłany 14 sierpień 2008 - 08:34

@kidman64
Arni do tej pory chyba już znalazł odpowiedź na swoje pytanie ;)

@DarkHaze
Nie tylko hdl ;) . Tak, to normalne. Nie zapomnij też, że hdloader formatując utworzy także partycje systemowe.

#169 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 15 marzec 2009 - 14:59

Ja za to mam następujący problem mam osprzęt jak w sygnaturze wszystko sprawne (sprawdzone - Serwis SKYNET Wrocław ).
Format dysku pod WinHIIPem, bo HDL 0.8c PL wogule nie załączał i nie mogłem z jego poziomu sformatować, a po takim formacie to zacina się na ekranie wyboru UDMA, a raz na 50 razy zaskakuje. Z poziomu ulElfa też się przy menadżerze dysku zacina.

NA i HDD śmigały na innej konsoli, a nie mam możliwości podłączyć innego NA czy HDD do mojej.
<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>

#170 Mały

Mały
  • Użytkownicy
  • 145 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 15 marzec 2009 - 18:11

Zmien na inny hdloader, bo mi tez nie chcial dzialac 0.8c bo mi sie wieszal jak z memorki uruchamialem, a jak cos to wsadz jakakolwiek plyte do napedu to sie moze nie zwiesi ja tak mialem.

#171 isao

isao

    'fall in luv'

  • Moderatorzy
  • 5128 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:A tak, tak.

Wysłany 15 marzec 2009 - 21:45

ewentualnie ściągnij sobie czystego HDL'a i sam spatchuj ^_^
http://sksapps.com/i...hp?page=hd.html
Dodaj obrazek

#172 Garstek1989

Garstek1989
  • Nowy
  • 21 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Wysłany 15 marzec 2009 - 23:27

Problem występuje zarówno z płyty , pendriva i memorki.

Spróbuję sam z patchować

EDIT - Z USB i MC nie odpalało wcale lepiej niż wcześniej różne wersje, patche itd. ale jak nagrałem 0.8b z iso na płytke
to zaskoczyło pierwsze 4 razy i potem tak samo jak reszta.

Czy to możliwe że nie moge na mojej PS2 odpalać z MC, USB czy mojego skompilowanego ulElfa lub CD?

Jakieś pomysły bo mi się skończyły ?

EDIT2 - Po dalszych testach z MC z DVD w napędzie odpala mi częściej niż z reszty.
Satysfakcjonujące mnie rozwiązanie więc dzięki za podrzucenie pomysłów.

Edytowanie przez Garstek1989, 19 marzec 2009 - 13:32 .

<!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro--><b>Samsung: LE46A551P2R - 46" FULL HD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#006400--><span style="color:#006400"><!--/coloro--><b>Xbox360 Elite Falcon - iXtreme 1.6 - 120GB - RROD </b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<img src="http://img159.imageshack.us/img159/6941/24196gp3.png" border="0" class="linked-sig-image" />
<!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro--><b>PS2 SCPH-39004 R1 - MC Sony 8MB blue - NA Eth - Seagate 320GB - Eye Toy - LogitechCordless Precision</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro--><u><b>PS3 80GB NTSC (PS2 comp.) - Seagate 500GB - Sixaxis + DS3 - BD Pilot - Intercooler Side - USB HUB-A</b></u><!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#800080--><span style="color:#800080"><!--/coloro--><i><b>PSP Slim 5.50 gen-D3 - MsDuo Sony 8GB & 1GB - Remote Control</b></i><!--colorc--></span><!--/colorc-->

<b>Aktualnie gram PS3 : " Ratchet & Clank : A Crack in Time "</b>




1 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 1 gości, 0 anonimowy(ch)