Skocz do zawartości


Instrukcja jak podlaczyc pada z PS3 do PC


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 garbowski

garbowski
  • Nowy
  • 12 Postów:
  • Location:szczecin
  • Interests:sprowadzanie sprzętu z usa

Wysłany 18 styczeń 2007 - 16:45

Witam
Przed chwila znalalzem w necie instrukcje jak podlaczyc pada z PS3 do PC aby dzialal,wiec lecimy:


1. Download and install the filter driver (libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe). (attached zip)
2. Unpack ps3sixaxis_en.exe
3. Plug the SIXAXIS into your PC.
4. Run ps3sixaxis_en.exe once.
5. Push the PS button on the SIXAXIS once if it doesnt see it straight away.

Sterowniki do pobrania z: (trzeba sie zarejestrowac)
http://www.dcemu.co....ead.php?t=45209

Moja rada:Po wykonaniu kroku nr.5 przytrzymaj ok 10 sec przycisc PLAYSTATION na padzie.
Oczywiscie musisz podlaczyc kablem pada przez USB do kompa
Na sam koniec skalibruj pada z pozomu Windowsa

Milej zabawy :)

#2 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6515 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 18 styczeń 2007 - 17:25

Zrób po polsku i przykleimy.
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#3 garbowski

garbowski
  • Nowy
  • 12 Postów:
  • Location:szczecin
  • Interests:sprowadzanie sprzętu z usa

Wysłany 18 styczeń 2007 - 19:34

no chyba żartujesz sobie ???
A co tu jest do tłumaczenia ? Dobre
A kto nie rozumie to niech sie uczyc sie jezykow :)
Poza tym jezeli ktos ma PlayStation 3 (i menu w jezyku angieslkim) to zrozumie instrukcje po angielsku

#4 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6515 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 19 styczeń 2007 - 14:10

garbowski napisał:

no chyba żartujesz sobie ???
A co tu jest do tłumaczenia ? Dobre
A kto nie rozumie to niech sie uczyc sie jezykow :)
Poza tym jezeli ktos ma PlayStation 3 (i menu w jezyku angieslkim) to zrozumie instrukcje po angielsku
Są ludzie i dzieci neo.....
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#5 mikeyb

mikeyb
  • Nowy
  • 9 Postów:
  • Location:z tamtego miesca

Wysłany 19 styczeń 2007 - 20:53

no i też są słowniki :o

#6 Gorgonek

Gorgonek

    Sod Off Baldrick

  • Użytkownicy
  • 7031 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tutaj

Wysłany 19 styczeń 2007 - 21:18

Cytuj

Jak podłączyć pad PS3 [SIXAXIS] do PC przez USB?

1. Ściągnij i zainstaluj sterownik libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1.exe Sterwnik do pobrania tutaj.
2. Rozpakuj plik ps3sixaxis_en.exe
3. Podłącz SIXAXIS do swojego komputera klasy PC
4. Uruchom tylko raz ps3sixaxis_en.exe
5. Wciśnij przycisk PlayStation [na około 10 sekund] na SIXAXIS w wypadku gdyby nie został on od razu wykryty.

Wersja polska, dla tych co im się tłumaczyć tak krótkiego tekstu nie chciało ;)

Dodaj obrazek


#7 laki

laki

    Fuck You Chelios!

  • Ojciec Dyrektor
  • 6515 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:Spanie ;)

Wysłany 23 styczeń 2007 - 18:03

Nie że się nie chciało ostatnio cierpie na chroniczny brak czasu :( Brawo gorgonek 8)
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

#8 warebel

warebel
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 06 czerwiec 2007 - 16:10

dziala pod Vista?

i jeszcze jedno, jak gram na PC przez kabelek USB to czy pad sie laduje czy nie?

#9 sminic

sminic
  • Nowy
  • 8 Postów:

Wysłany 06 czerwiec 2007 - 17:15

^^ Z tego co słyszałem to się ładuje.

#10 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 06 czerwiec 2007 - 17:38

dziala pod vista i sie laduje

#11 warebel

warebel
  • Nowy
  • 6 Postów:

Wysłany 07 czerwiec 2007 - 10:04

mam viste, zrobilem wszystko tak jak w instrukcji, pad miga, ale winda go nie widzi... jakis pomysl???

#12 Xaime

Xaime
  • Nowy
  • 9 Postów:

Wysłany 17 lipiec 2007 - 14:21

a Takie pytanie mam, czy mozna podlaczyc pad z PC do konsoli?

#13 ali26

ali26
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 17 lipiec 2007 - 16:28

dzisiaj podlaczylem do PC i dziala!! gralem juz w nowego drivera i nawet calkiem fajnie sie steruje,napewno sie lepiej gra niz na klawie

#14 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 23 lipiec 2007 - 15:46

Dodaj obrazek

Sam robiłem, myślę że się przyda :) To config automatyczny po zainstalowaniu pada :)
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#15 Jacek

Jacek
  • Użytkownicy
  • 215 Postów:
  • Location:Strzelin
  • Interests:RPG

Wysłany 27 lipiec 2007 - 11:03

Tylko powiedzcie mi, jaki to ma sens? I tak nie wykorzystasz tego pada na kompie.

PS: będę kupował ps3 końcem października na 18tke.

#16 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 27 lipiec 2007 - 15:30

Jacek napisał:

Tylko powiedzcie mi, jaki to ma sens? I tak nie wykorzystasz tego pada na kompie.

Dlaczego? mam nie wykorzystać? Jeśli gra obsługuje pady to nie ma problemu...ja używam do emu ePSXe i grałem padem od ps3 ostatnio w Fighting Force :) Pad się zainstalował, działa jak każdy do pcta :wink:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#17 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 27 lipiec 2007 - 15:33

marcinps2 napisał:

Jacek napisał:

Tylko powiedzcie mi, jaki to ma sens? I tak nie wykorzystasz tego pada na kompie.

Dlaczego? mam nie wykorzystać? Jeśli gra obsługuje pady to nie ma problemu...ja używam do emu ePSXe i grałem padem od ps3 ostatnio w Fighting Force :) Pad się zainstalował, działa jak każdy do pcta :wink:
To już bym wolał odpalić ePSXe na Linuksie :wink:
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#18 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 lipiec 2007 - 18:29

emcepl napisał:

marcinps2 napisał:

Jacek napisał:

Tylko powiedzcie mi, jaki to ma sens? I tak nie wykorzystasz tego pada na kompie.

Dlaczego? mam nie wykorzystać? Jeśli gra obsługuje pady to nie ma problemu...ja używam do emu ePSXe i grałem padem od ps3 ostatnio w Fighting Force :) Pad się zainstalował, działa jak każdy do pcta :wink:
To już bym wolał odpalić ePSXe na Linuksie :wink:
dzialala toto plynnie na ps3? przeciez linux nie ma supportu dla akceleracji, w software cell daje rade? :>

#19 emcepl

emcepl

    Niedzielny Gracz

  • Moderatorzy
  • 3148 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 27 lipiec 2007 - 19:16

deadeye napisał:

emcepl napisał:

marcinps2 napisał:

Jacek napisał:

Tylko powiedzcie mi, jaki to ma sens? I tak nie wykorzystasz tego pada na kompie.

Dlaczego? mam nie wykorzystać? Jeśli gra obsługuje pady to nie ma problemu...ja używam do emu ePSXe i grałem padem od ps3 ostatnio w Fighting Force :) Pad się zainstalował, działa jak każdy do pcta :wink:
To już bym wolał odpalić ePSXe na Linuksie :wink:
dzialala toto plynnie na ps3? przeciez linux nie ma supportu dla akceleracji, w software cell daje rade? :>
Fakt, zapomniałem o tym kretyńskim ograniczeniu :doh: Niemniej powinno działać płynnie. Aż sam sprawdzę na Athlonie 3GHz.
Dodaj obrazek
PS2 V3 & V9 SS | NA | FMCB 1.8 | LE v4.40 | HDL 0.8c | SMS 2.9.4 PL
PSP-1000 TA-081 | 5.00-6 M33

#20 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 27 lipiec 2007 - 22:24

emcepl napisał:

Fakt, zapomniałem o tym kretyńskim ograniczeniu :doh: Niemniej powinno działać płynnie. Aż sam sprawdzę na Athlonie 3GHz.
to kretynskie ograniczenie jest wlasnie po to, zeby zmusic ludzi do placenia za gry z psx na ps network jeszcze raz :P no i gdyby go nie bylo, to odpalanie gier na pc oraz piratow z ps3 byloby cokolwiek latwiejsze, wiec trudno sie sony dziwic. z drugiej strony wielki zal, bo bez niego ps3 byloby wrecz wymarzona maszyna do emulacji. a co do emulacji, to nie wiem jak tam developing epsxe, ale nie slyszalem nic o wersji zoptymalizowanej do cella - a jesli nie ma kodu zrodlowego, to w ogole nie bedzie sie dalo odpalic na ps3 (przeciez to inna architektura niz x86 czy x64)... niestety :(

#21 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 lipiec 2007 - 15:35

deadeye napisał:

to kretynskie ograniczenie jest właśnie po to, zeby zmusic ludzi do placenia za gry z psx na ps network jeszcze raz :P

Tak ciekawe. Poprawka :x Jesli ktoś ma gre PSX (oryginał) to odpali ją na PS3 z płyty...więc nie musi kupować :!: A jak nie ma to mają dawac za darmo? pomyśl...że ktoś grał na piratach to de fakto za gre nie zapłacił :wink: Więc twoje płacenie jeszcze raz za to samo jest chybione 8)

To można powiedzieć o tekkenie DR, ktoś kupił oryginała na PSP i musi znowu płacić za wersje Ps3... no pracowali przy niej poprawili ale co z tego :!: To ta sama gra, powinna być darmo jesli podłączyli byśmy psp a ps3 wykryło (nie iso) Tekkena DR z UMD. Po takiej weryfikacji powinna być do ściągnięcia za free :roll:
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#22 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 28 lipiec 2007 - 19:52

marcinps2 napisał:

deadeye napisał:

to kretynskie ograniczenie jest właśnie po to, zeby zmusic ludzi do placenia za gry z psx na ps network jeszcze raz :P

Tak ciekawe. Poprawka :x Jesli ktoś ma gre PSX (oryginał) to odpali ją na PS3 z płyty...więc nie musi kupować :!: A jak nie ma to mają dawac za darmo? pomyśl...że ktoś grał na piratach to de fakto za gre nie zapłacił :wink: Więc twoje płacenie jeszcze raz za to samo jest chybione 8)
lol, piszac to mialem na mysli ze w te gry z szaraka wszyscy kiedys grali, ale malo kto ma do dzisiaj wszystkie te oryginalne gry (W sumie tylko kolekcjonerzy albo ci ktorzy nie sprzedali szaraka gdy byl jeszcze sporo warty ;) ), a teraz znowu trzeba za nie placic - gdyby nie to ograniczenie to kazdy wolalby sobie sciagnac iso z neta ;] a glownym powodem ograniczenia uzycia rsx jest to, zeby obciac developerom mozliwosc tworzenia gier bez licencji i devkitow ;]

#23 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 lipiec 2007 - 21:47

deadeye napisał:

lol, piszac to mialem na mysli ze w te gry z szaraka wszyscy kiedys grali, ale malo kto ma do dzisiaj wszystkie te oryginalne gry (W sumie tylko kolekcjonerzy albo ci ktorzy nie sprzedali szaraka gdy byl jeszcze sporo warty ;) ), a teraz znowu trzeba za nie placic - gdyby nie to ograniczenie to kazdy wolalby sobie sciagnac iso z neta ;]

Jesli mieli oryginały i sprzedali to niech teraz kupią na allegro lub z PSN. Jak się je sprzedało to trzeba. I dobrze :wink: A jak grali...w te gry to po cholere! im je znowu! : P Niech bulą lub lecą kupić na allegro na CD :x

Wielu by też wolało grać w gry ps3 z iso z neta...no i?
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#24 deadeye

deadeye
  • Użytkownicy
  • 3200 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Wysłany 29 lipiec 2007 - 00:19

no i nic nie wiem o co sie burzysz? :roll: wlasnie po to zeby nie grali (przynajmniej nie na ps3) jest to ograniczenie, tyle tylko napisalem

#25 aphematix

aphematix
  • Użytkownicy
  • 44 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:d'n'b forever

Wysłany 24 sierpień 2007 - 08:32

mala prozba panowie i panie (sadze, ze sa w srod nas tez :D )

zapodajcie jeszcze raz sterowniki do SiXa na PC plz. Nie moge sie cos zarejestrowac na tamto wredne forum.

uploudujcie badz florman1@wp.pl

z gory thx

#26 marcinps2

marcinps2
  • the bananowicze
  • 3967 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 28 sierpień 2007 - 09:46

http://www.sendspace.com/file/h6qlcn
Jestem niedoklepanym zakutym łbem, dlatego pousuwałem sobie posty!

#27 Sk_uter

Sk_uter
  • the bananowicze
  • 175 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:Compy, Fony i od nie dawna konsole

Wysłany 11 październik 2007 - 16:33

a czy mozna tego SIXAXIS podlaczyc po przez bluethoot
Siemens c45-> Siemens c65-> Sony Ericsson K510i-> Sony Ericsson K550i SE gora !!!

Xbox 360, PC i tv 21" CTR

#28 Liik

Liik
  • Nowy
  • 4 Postów:

Wysłany 10 wrzesień 2008 - 21:35

Czy można jakoś ustawić by sterowanie było strzałkami zamiast analogami??




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)