Skocz do zawartości


[info] Mój laser nie czyta już gry X co zrobić [ciekawostka]


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 01 kwiecień 2007 - 14:51

F.A.Q - Mój laser nie czyta już gry X co zrobić (v_1.8)

:arrow: 1. Metoda na "rozgrzanie" lasera

- 1.1. Dane dotyczące płyty
- 1.2. Przebieg "sztuczki"

:arrow: 2. Metoda na "czystą" płytę

:arrow: 3. A co jeśli nic nie pomaga? [PsTwo]

- 3.1. Jak rozebrać PStwo
- 3.2. Jak wymienić laser w PStwo
- 3.3. Jak wymienić laser z całym mechanizmem w PStwo
- 3.4. Jak złożyć PStwo

:arrow: 4. A co jeśli nic nie pomaga? [PS2]
- 4.1. Jak rozebrać PS2
- 4.2. Jak wymienić laser w PS2
- 4.3. Jak wyregulować ramię lasera w PS2
- 4.4. Jak wyczyścić laser w PS2
- 4.5. Jak złożyć PS2

:arrow: 5. Masz chipa ? Nic trudnego...

:arrow: 6. A co jeśli Oryginalne gry się zacinają?





:arrow: 1. Metoda na "rozgrzanie" lasera
Jest to sposób sprawdzony nie tylko prze zemnie
Jeżeli tak jak ja masz problem z laserem ( slim - na grubych też potwierdzono ) istnieje pewien "trick" aby móc pograć jeszcze na konsoli

- 1.1. Dane dotyczące płyty
Można zaobserwować, że gry wypalane x2/4 gorzej działają na konsoli z zużytym laserem niż te nagrywane x16 ( to już wszyscy wiemy dlaczego tak jest ) - zdrowe jest wypalanie szybciej ( ale czasami to nie sprawdza się )

A co jeśli Twoja gra jest x2, a laser ma już ponad rok i ledwo czyta - oryginały w miarę możliwości dobrze ?

- 1.2. Przebieg "sztuczki"
Cała "sztuczka" polega na tym, iż (nie wiem dlaczego) laser musi się "rozgrzać", wiem może złe określenie ale nie mam technicznego wykształcenia dotyczącego układów optycznych...
Nasz laser rozgrzewamy przez np. włożenie oryginału i pogranie może z 5-15 minut, można spróbować na CD-Audio.
Kiedy już to zrobimy zauważymy, że laser "chwyta" naszą grę, której wcześniej nie czytał...
A kiedy zacznie już ją czytać to już nie ma problemów :-)

Wiem, że może dla innych to oczywiste, ale stwierdziłem, że warto dać ludziom ten sposób, gdyż uratuje im on trochę pieniędzy - ponieważ za zwyczaj ludzie wymieniają laser pomimo iż nie jest on wyeksploatowany maksymalnie :-)

Ja jestem przekonania, że jeśli nie będzie mi już nic prawie czytać to wymienię, a póki co ciesze się grami :) nadal.. mimo, że od kilku miesięcy laser ludzie mówili mi, że jest do wymiany ;] czary ;]


:arrow: 2. Metoda na "czystą" płytę
Zauważyłem, że mimo tego iż nie otwiera się konsoli, to na płytce zachodzą mikro włókienka kurzu...
Bardzo dobre jest czasem przetarcie płytki przed próbami jedwabną, lub bawełnianą szmatką... BARDZO pomaga, dzisiaj okazało się, że gra nie wchodziła bo miała jakiś tam pyłek w jednym sektorze :-) więc totalnie dobra informacja ;-)

:arrow: 3. A co jeśli nic nie pomaga?
Prawdopodobnie masz już bardzo zużyty laser, gratuluje wykorzystałeś/aś go w 90-95% jego żywotności

Należy uważać podczas demontażu konsoli gdyż można w łatwy sposób urwać tasiemki.
Należy przygotować sobie miejsce wcześniej do pracy nad konsola by nie pogubić śrubek itd.

- 3.1. Jak rozebrać PStwo
VIDEO - LINK

- 3.2. Jak wymienić laser w PStwo
VIDEO - LINK
Dodać trzeba, że jeżeli zworka antystatyczna została źle wylutowana lub nie została wylutowana konsola będzie działać, ale nie będzie czytać płyt. Jeżeli konsola nie działa to nieumyślnie mogła zostać uszkodzona jakaś część.

- 3.3. Jak wymienić laser z całym mechanizmem w PStwo
VIDEO - LINK

- 3.4. Jak złożyć PStwo
VIDEO - LINK

:arrow: 4. A co jeśli nic nie pomaga? [PS2]
Patrz punkt 3.

Należy pamiętać iż ps2 ma kilka wersji z inna liczbą śrubek

- 4.1. Jak rozebrać PS2
VIDEO - LINK

- 4.2. Jak wymienić laser w PS2
VIDEO - LINK
Dodać trzeba, że jeżeli zworka antystatyczna została źle wylutowana lub nie została wylutowana konsola będzie działać, ale nie będzie czytać płyt. Jeżeli konsola nie działa to nieumyślnie mogła zostać uszkodzona jakaś część.

- 4.3. Jak wyregulować ramię lasera w PS2
VIDEO - LINK

- 4.4. Jak wyczyścić laser w PS2
VIDEO - LINK

- 4.5. Jak złożyć PS2
VIDEO - LINK

:arrow: 5. Masz chipa ? Nic trudnego...
To nie plotki - wiemy z pewnością, że niektóre chipy mają większy pobór mocy nic inne. Właśnie w ten sposób można sobie "ożywić" chwilowo nasz poczciwy laser. Obciążenie jakie robi chip jest dość logiczne: On bierze prąd, więc mniej prądu idzie w laser :) więc tak jakby "wiązka" jest słabsza, czyli gorzej sobie radzi ;-)
Dobrym sposobem na "rozgrzanie" (punkt 1) jest po prostu wyłączone chipa, czyli odciążenie lasera ;-) w ten sposób można za pomocą oryginałów "rozgrzać" laser :) i potem już wskoczą nasze gierki :-).
Więc już wiecie dlaczego oryginały wchodzą częściej niż kopie ;-)
a) bo są to płyty tłoczone i są przyjaźniejsze konsoli ( nie mówię o DL (dwuwarstwowych) )
B) bo nie ma żadnej "obcej" elektroniki, która "kradnie" prąd ;P (chip)


:arrow: 6. A co jeśli Oryginalne gry się zacinają?
To zależy:
a) jeżeli płyta jest dość porysowana to na razie nie przejmujemy się tym bo to normalne, że konsola nie czyta bardzo porysowanej płyty
B) jest trochę porysowana - to znaczy, że jest powoli, powoli coraz gorzej.
c) jest nie porysowana (nówka, stan idealny) - oj jest już bardzo źle, możemy próbować "wyduszać" z lasera ostatnie poty, ale będzie to dość długo trwało i już odkładajmy pieniądze na nowy laser.
Od siebie mogę dodać, że istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, że przez WYMUSZANIE zbyt długie możemy dobić sobie układ optyczny do końca :) szybciej niż byśmy myśleli - ale wątpię, że przepalimy jakiś układ sterujący laserek :-)

Pozdrawiam i życzę udanego rozgrzewania :-)

ChangeLog:

v1.9 - nowy Copyright;p + rozszerzenie 3.2 i 4.2
v1.8 - literówki;-)
v1.7 - punkt 6 + od autora;P
v1.6 - poprawki graficzne
v1.5 - punkt 5
v1.4 - punkt 4
v1.3 - punkt 3
v1.2 - dodanie :arrow:
v0.9 - poprawa szablonu i ortografii
v0.1 - punkt 1-2

Od Autora
Nie życzę sobie, aby ten tutorial był przetwarzany, kopiowany lub umieszczanych na stronach bez mojej zgody. Napisałem go na potrzeby tego forum i jestem jego autorem - jest to moja własność intelektualna - proszę o kontakt jeśli chcecie umieścić ten tutorial gdzieś ;P lub zauważyliście go.
Nie jestem autorem filmów wyżej zlinkowanych i nie odpowiadam, za ich treść :-)
Copyright's 2007-2012 Gore

Edytowanie przez gore, 25 grudzień 2009 - 02:30 .

scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#2 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 01 kwiecień 2007 - 21:35

Naprwde przydatna informacja, napewno skorzystam z tego sposobu. Dzięki

#3 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 10:31

ja robilem taki patent z PSX'em :twisted: ..ale wszystko bylo do czasu :wink:

jesli chodzi o "wmuszenie" czytania plyt na PS2 to jeszcze robilem patent stawiajac konsole do gory nogami (ale to juz chyba wszyscy znaja)
Dodaj obrazek

#4 König

König
  • Użytkownicy
  • 319 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:Piłka kopana, Play2, reszta sportu..

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 12:08

gore napisał:

Z góry uprzedam, że to nie dowcip na 1.04 !
Jest to sposób sprawdzony

Jeżeli tak jak ja masz problem z laserem ( slim - nie testowałęm na grubych ) istnieje pewien "trick" aby móc pograć jeszcze na konsoli

Można zaobserować, że gry wypalane x2/4 gorzej działają na konsoli z zużytym laserem niż te nagrywane x16 ( to już wszyscy wiemy dla czego tak jest )

A co jeśli Twoja gra jest x2, a laser ma już ponad rok i ledwo czyta - oryginały w miare możliwości dobrze ?

Cała "sztuczka" polega na tym iż nie wiem dlaczego laser musi się "rozgrzać", wiem może złe określenie ale nie mam techicznego wykształcenia dotyczącego układów optycznych...
Nasz laser rozgrzewamy przez np. włożenie oryginału i pogranie może z 5-15 minut, można spróbować na CD-Audio.
Kiedy już to zrobimy zauważymy, że laser "chwyta" naszą gre, której wcześniej nie czytał...
A kiedy zacznie już ją czytać to już nie ma problemów :-)

Wiem, że może dla innych to oczywiste, ale stwierdziłem, że warto dać ludziom ten sposób, gdyż uratuje im on troche pieniędzy - ponieważ za zwyczaj ludzie wymieniają laser pomimo iż nie jest on wyespoloatowany maxymalnie :-)

Ja jestem przekonania, że jeśli nie będzie mi już nic prawie czytać to wymienie, a puki co ciesze się grami :) nadal.. mimo, że od kilku miesięcy laser ludzie mówili mi, że jest do wymiany ;] czary ;]

Pozdrawiam i życze udanego rozgrzewania :-)

no moj ziomek ma podobnie..znaczy ze jak np. nie gra na konsolce kilka dni [powiedzmy 2-3] to potem trudno mu jest uruchomic jakas gre (i musi sie meczyc i rozgrzewac laser oryginalami)..dlatemu teraz codziennie uruchamia konsolke i nawet jak nie ma czasu grac to konsolka sobie pracuje z jakas gra na piracie :D

#5 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 18:58

Pamiętam jak PSXa (FAT), stawiałem w pionie, zeby mi płytki lepiej czytał. I faktycznie to się sprawdzało, ale o konsoli do góry nogami, nie słyszałem.

#6 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 19:05

gore napisał:

Z góry uprzedam, że to nie dowcip na 1.04 !
Jest to sposób sprawdzony

Jeżeli tak jak ja masz problem z laserem ( slim - nie testowałęm na grubych ) istnieje pewien "trick" aby móc pograć jeszcze na konsoli

Można zaobserować, że gry wypalane x2/4 gorzej działają na konsoli z zużytym laserem niż te nagrywane x16 ( to już wszyscy wiemy dla czego tak jest )

A co jeśli Twoja gra jest x2, a laser ma już ponad rok i ledwo czyta - oryginały w miare możliwości dobrze ?

Cała "sztuczka" polega na tym iż nie wiem dlaczego laser musi się "rozgrzać", wiem może złe określenie ale nie mam techicznego wykształcenia dotyczącego układów optycznych...
Nasz laser rozgrzewamy przez np. włożenie oryginału i pogranie może z 5-15 minut, można spróbować na CD-Audio.
Kiedy już to zrobimy zauważymy, że laser "chwyta" naszą gre, której wcześniej nie czytał...
A kiedy zacznie już ją czytać to już nie ma problemów :-)

Wiem, że może dla innych to oczywiste, ale stwierdziłem, że warto dać ludziom ten sposób, gdyż uratuje im on troche pieniędzy - ponieważ za zwyczaj ludzie wymieniają laser pomimo iż nie jest on wyespoloatowany maxymalnie :-)

Ja jestem przekonania, że jeśli nie będzie mi już nic prawie czytać to wymienie, a puki co ciesze się grami :) nadal.. mimo, że od kilku miesięcy laser ludzie mówili mi, że jest do wymiany ;] czary ;]

Pozdrawiam i życze udanego rozgrzewania :-)


U mnie tez to sie sprawdzilo w ps2 "grubej" scph-30001, laser było juz na wykonczeniu ale zawsze po kilku minutach meki w jakas gre właczałem inna i po rozruszaniu lasera wszystko smigało :lol:
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#7 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 20:57

Tą ciekawostke można by przyklejić, co o tym sądzicie ?

#8 König

König
  • Użytkownicy
  • 319 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Częstochowa
  • Interests:Piłka kopana, Play2, reszta sportu..

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 21:15

jestem za podpienciem :) podrzuc adminowi :)
Błogosławieni Ci, którzy chodzą ścieżkami Pana, Ci co szanują dredy rastamana :)

#9 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 21:58

Mozna by go przyklejić przynajmniej nie trzeba bedzie przeszukiwac całego forum i bedzie widoczne :D
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#10 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 23:06

A więc czekamy, na zatwierdzenie przez Admina...

#11 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 23:24

..a ile jeszcze znacie sposobow na odpalenie gry na wydymanej konsoli? dla mnie to over..
moze znajdzie sie jeszcze jeden sposob lub 2 i basta :!: :wink:
Dodaj obrazek

#12 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 05 kwiecień 2007 - 23:47

ale nie kazdy ten zna ;-)
znam wiele osob ktore wkladaly i jak nei czytalo juz chcialy wymieniać laser :P pomysl ile im to zaoszczedziło :D
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#13 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 06:16

pomysl ze na forum jest tutorial jak zainstalowac ULE na MC, a nadal sa z tym problemy, ktore suma sumarum wynikaja z niedoczytania :wink:
Dodaj obrazek

#14 Death_Lord

Death_Lord
  • Użytkownicy
  • 237 Postów:
  • Location:z domu

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 09:26

Ale przypiąć ten temat nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie moze pomóc :)
Zapraszam - www.hcroom.pl !!!

#15 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 09:40

:lol: :lol: :lol: :lol:
kolejny mały krok :-)

Dziękuje za poparcie :-)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#16 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 11:00

tuaj macie cos co pewnie tez co poniektorym sie przyda
czyszczenie i regulacja lasera

to nie jest dygresja z mojej strony :P
Dodaj obrazek

#17 Daniu

Daniu
  • Użytkownicy
  • 1053 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wziąść kaske na gierki do X0 :(

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 11:02

hateRox napisał:

tuaj macie cos co pewnie tez co poniektorym sie przyda
czyszczenie i regulacja lasera

to nie jest dygresja z mojej strony :P

Ojj wygadałeś się, :D a miało być tak, że sami sobie znajdą.

#18 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 11:53

tylko ze regulacja nie tyczy się Konsol Slim
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#19 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 11:57

ten temat nie tyczy sie wszystkich rodzajow ps2? w takim razie postuluje o pzeniesienie tematu do dzialu "sprzęt" :!:
Dodaj obrazek

#20 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 06 kwiecień 2007 - 12:16

Ten tamat raczej Tyczy się PsTwo .. ale dobrze :P dodam kilka linków do PS2

Dobra dodałem też info dla PS2 :P można przenieść :P

I przy okazji usunać posty :-) zeby bylo czysto i przeyjemnie ::-)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#21 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 07 kwiecień 2007 - 06:03

gore odwaliles kawal dobrej roboty :wink:
dziekowac :)
Dodaj obrazek

#22 rafik1990

rafik1990
  • Nowy
  • 3 Postów:
  • Location:Białystok

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 08:09

Witam... niewiem co sie dzieje z moją ps2 ale moj laser był wstawiony nówka jakis miesiąc temu... teraz jest problem tego typu ze sie gierki przycinają... nie wszystkie.. np. mam gow2 nagrałem i u mnie sie tnie strasznie a u sąsiada wogle a ta sama płytka i ta sama prędkość... tekken5 chodził ładnie teraz zaczyna sie przycinać pes6 tak samo a było dobrze... wszystkie płyty w stanie idealnym... co moze byc tego przyczyną??
P.S do tematu: mozna iść na kalibracje lasera.. to kosztuje 20-30 zł chyba lepiej wydać troche kasy i miec spokoj na rok niz robic jakies akrobacje cyrkowe z konsolą...

#23 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 09:53

jak szybko wypalana gra ? czy na dvd-dl ? czy nie ? wyglada jakby laser byl juz troche....

jakie to plyty ?
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#24 rafik1990

rafik1990
  • Nowy
  • 3 Postów:
  • Location:Białystok

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 12:00

płytka tdk dvd r+ nagrywana dvdcrypterem z prędkościa x4
Dla mnie osobiście troche to dziwne ze tak szybko laser pada...

#25 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 09 kwiecień 2007 - 19:02

jak zle wypalasz to tak masz.. przeczytaj pierwszy post tego tematu...
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#26 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 01 maj 2007 - 14:26

mały up-ek ;-)
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#27 radzikus

radzikus
  • Użytkownicy
  • 647 Postów:
  • Location:Siedlce
  • Interests:Piłka Nożna
    Gry (wszystkie-bez względu na platformę)

Wysłany 15 maj 2007 - 10:33

Ehmy-to ja tez cos od siebie dodam :)
Czasami jak nasz soniak strasznie sie meczy z odpaleniem gry wystarczy go przewrocic górą do dołu-tak mialem przy kilku v3 oraz oczywiscie przy starych PSX-ach
:roll:
HALA MADRID!!!

Posiadane sprzęty:
PSX,PS2,PSP,PS3-60GB,Wii,X360,NDS,PEGASUS,Dreamcast,N64:)

#28 Bomaw

Bomaw
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 30 maj 2007 - 05:45

Witam
Mam pytanie nie wiem czy to wina lasera czy co,gdy odpalam ps2 z gra mam dziwny dzwiek(nie głosny) ale odkad go mam wogule nie moge odpalac gierek.Nie wiem czy to wina lasera czy czegos innego prosze o pomoc:)

#29 hateRox

hateRox
  • GoodFellas
  • 3422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pyrlandia
  • Interests:Wodka, papierosy i sport!

Wysłany 30 maj 2007 - 10:31

rafik1990 napisał:

płytka tdk dvd r+ nagrywana dvdcrypterem z prędkościa x4

gore napisał:

jak zle wypalasz to tak masz.. przeczytaj pierwszy post tego tematu...
Ja nagrywalem wczesniej plyty x4 a teraz x6 i dzialaja bez problemu. Kazda wieksza pradkosc konczyla sie kaszana, bo ani u mnie ani u dwoch ziomow (jeden ma slima) gry nie dzialaly, albo dzialaly jakby chcialy i nie mogly.
Dodaj obrazek

#30 Bomaw

Bomaw
  • Nowy
  • 2 Postów:

Wysłany 23 czerwiec 2007 - 08:11

Wiem ze to nie ten temat,dzial ale widze ze poruszyliscie watek nagrywania.Ostatnio sciagam sobie Silent Hilla na psx i ani na nero ani na alokocholu nie moge ustawic predkosci nagrywania 4x jednie 8x.Nagralem na 8x i gra sie scina (To nie wina laseru gdyz orgianlne gry dzialaja bez problemu) Prosze o pomoc




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)