|
|
Forum konsola.pl: Tutorial - Xbox i HDTV czyli odkryj na nowo moc swojej konsoli - Forum konsola.pl
Skocz do zawartości
Tutorial - Xbox i HDTV czyli odkryj na nowo moc swojej konsoli
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 22 kwiecień 2007 - 23:41
Kupiłem telewizor HDTV i kabel component do xboxa
Jest dużo gier w 720p i troszke w 1080i
Przechodzę na nowo te gry i cieszę sie jak dziecko
Wyglądają wspaniale
TimeSplitters Future Perfect
Project: Snowblind
i wiele innych ! będe testował wszystkie
Smiać mi się chce z tych którzy porównuja xboxa do PS2
Niebo a ziemia !! Ps2 to może rywalizować z "Pegazusem"
To są właśnie te specyfikacje techniczne o których pisaliście że są nie
ważne i nie mają znaczenia. Xbox kładzie na łopatki PS2 po podłączeniu
odpowiedniego telewizora.Taka jest prawda
Xbox to w wielu grach 720p we wszystkich dzwięk DD5.1
własna muza w grach(Gta i różne samochodówki)
Jeden z najlepszych odtwarzaczy filmów i muzyki w każdym formacie
W PS3 ! nawet nie wiadomo czy można będzie własną muzyke do gier
wrzucić a w starym xboxie można Zaskoczeni Soniacze ?
bo wielu nawet nie miało pojęcia że xbox posiada taką opcje
Czy ktoś jeszcze po za fanbojami "Sony" powie że ta konsola jest cienka ?
to chyba jest z nim coś nie tak
Kto tak jak ja na nowo bawi się xboxem i grami w HD niech pisze
Ps.
Dla przypomnienia pisałem cały czas o xboxie a nie o 360-tce
"Ninja Gaiden 2" "Far Cry 2" "Fable 2" "Gears of War 2"
0
-
Grupa:
Użytkownicy
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 11:20
No to jest sie z czego cieszyc  Kup mi TV z HD i tez sie bede cieszyl
A tak powaznie to nie ma sie czemu dziwic wkoncu klocek wyciaga wieksza rozdzialke...no i odpalic na takim TVku takiego Ninja Gaiden...miodziooo
0
-
Grupa:
Użytkownicy
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 17:56
PROT super odkrycia nie dokonałes...Ps2 w trybie 480p też daje rade
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 18:20
PROT powiedział: Ps2 to może rywalizować z "Pegazusem"
To są właśnie te specyfikacje techniczne o których pisaliście że są nie
ważne i nie mają znaczenia. Xbox kładzie na łopatki PS2 po podłączeniu
odpowiedniego telewizora.Taka jest prawda
Czy ktoś jeszcze po za fanbojami "Sony" powie że ta konsola jest cienka ?
to chyba jest z nim coś nie tak
Kto tak jak ja na nowo bawi się xboxem i grami w HD niech pisze
Ps.
Dla przypomnienia pisałem cały czas o xboxie a nie o 360-tce
Hmm piszesz o fanbojach SONY ale po przeczytaniu tego postu nie obraź się ale można dojść do wniosku że jesteś fanbojem M$ =] Przy okazji Pegazus to może co najwyżej wąchać skarpety PS2 (z całym szacunkiem dla oldschoolu). PS2 wyszło w marcu 2000 o ile się nie myle tak więc jest 2 lata do tyłu w stosunku do Xbox'a a niektóre gry z PS2 potrafią dopiec Xboxowi;] Niestety nie mam możliwości sprawdzenia X1 w 720p więc opieram swój pogląd tylko na zwykłym TV. Jak dla mnie pod względem wykonania na równej płaszczyźnie można by było porównywać te konsole jeżeli PS2 miałaby na standardzie HDD i każda gra jak na Xboxie mogłaby z niego korzystać . A najlepiej mieć i PS2 i Xbox'a bo na obie konsolki jest masa killerów;]
0

- 3xNIE
-
-
Grupa:
Moderatorzy
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 19:45
Pelle powiedział: Hmm piszesz o fanbojach SONY ale po przeczytaniu tego postu nie obraź się ale można dojść do wniosku że jesteś fanbojem M$ =] [...]
@Prot to alter ego @Marcinps2
Cytuj [...] Jak dla mnie pod względem wykonania na równej płaszczyźnie można by było porównywać te konsole jeżeli PS2 miałaby na standardzie HDD i każda gra jak na Xboxie mogłaby z niego korzystać [...]
Oj bzdury waćpan prawisz. X sporo wyprzedza PS2 w aspekcie grafiki... Tylko cóż z tego?
A gwoli ścisłości: posty typu: "ps2 śmierdzi", "xbox to gówno", "toster dla gejoof" będą anihilowane. Wydorośleć trzeba...
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 20:50
Pelle
Z tym "Pegazusem" to faktycznie troszkę przesadziłem
Idę dalej grać w "Hulka"-- ładnie sie prezentuje
0
-
Grupa:
Nowy
-
-
Napisany 23 kwiecień 2007 - 21:41
ja, jako posiadacz x360, moge powiedziec, ze xbox byl slaby. no offence, ale ta konsola (tak jak gacek) do mnie nie trafia.
0

- NIN - Perfect Drug
-
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 24 kwiecień 2007 - 08:06
# BERION # powiedział: @Prot to alter ego @Marcinps2 
I Wszystko Jasne ;-) trzeba było tak odrazu ;-)
Cytuj Oj bzdury waćpan prawisz. X sporo wyprzedza PS2 w aspekcie grafiki... Tylko cóż z tego?
Dokładnie, a nawiązując już do własnej muzyki, dziwne, żeby była taka opcja dla oryginalnej gry na ps2 skoro slimka nie ma dysku :/
Przy odpowiednim kablu ps2 tez dobrze się prezentuje  nie wiem czy lepiej bo nie widziałem obu na dobrych tv - ale z pewnością lepiej niż normalnie
Pewnie nie ogladales intra i gry FFXII  może ciebie to zaskoczy
Wiesz, nie jestem fanboyem Sony, ale kupujac konsole wzorowałem się tym, zeby to było małe i nie było swoistym komputerem, którym jest Xbox...
A druga sprawa, to na Xboxa nie bylo "TYCH" gier, w których zakochałem się jako dziecko widząc ps2 - i dla mnie jak kiedyś ładnie napisałem, nie liczy się grafika tylko klimat,grywalność(czasem) i to coś - czego kupi co nie dostrzegłem w xboxie.... dlatego gram nadal na pc w starcraft, ksiaze i tchórz, red alert 1, dark colony - nie dla grafiki tylko dla zabawy
Cieszymy się z calym forum ze masz nowy telewizor, a teraz juz nie rób zamiezsania o to
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 24 kwiecień 2007 - 11:18
gore
Po pierwsze xbox to nie komputer
Kiedyś dawno temu oddzielałem grywalność ,grafike i dzwięk
Później jadnak grywalnośc łaczyłem z grafiką
Temat założyłem dla tych co jak ja odpalają gry na xboxa w HDTV
i chcą sie podzielic swoimi wrażeniami
Jakie gry wyglądają najlepiej,które polecają itd..itp..
Ps.
Jeżeli chodzi o PS2 to była taka mała dygresja nie chciałem
wywoływac jakiejś dyskusji.Porównywanie tych konsol
(moc, możliwości) jest po prostu dla mnie dziwne i odnosiło sie
do wielu tematów i postów z tego forum
KONIEC OFFTOPU
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 24 kwiecień 2007 - 16:31
ja posiadając oby dwie konsole (360 i 1) gram praktycznie tylko x360... x1 jest dobry do filmów, muzy itp. PS2 pod względem gier jest o wiele lepszy od x'a1, grafika nie jest najważniejsza. Sam MGS zabija x'a  .
ps. tak mam i grałem w halo2, forza MS  , DAO 3, Ninga gaiden itp.
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 25 kwiecień 2007 - 22:30
Prot znowu zaczyna swoją krucjatę z Xklockiem..
O ile X1 to był niewypał, o tyle Xbox 360 jest świetną konsolą. Głównie ze względu na to, że szybko go wydano i już jest masa gierek must-have
Mówisz, że na PS2 jest brzydka grafa?
Shadow of the Colossus, Gran Turismo 4, Burnout Dominator, MGS3.. Zresztą po co wymieniać. Wszystkie bardziej liczące się tytuły na PS2 mają ładną grafikę.
X360 Opus, PSP, N-Gage grubcio, PC.
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 26 kwiecień 2007 - 11:00
Kropek powiedział: Prot znowu zaczyna swoją krucjatę z Xklockiem..
O ile X1 to był niewypał, o tyle Xbox 360 jest świetną konsolą. Głównie ze względu na to, że szybko go wydano i już jest masa gierek must-have:)
Niewypał mówisz :wink: Uzasadnij swą wypowiedź , jak dla mnie to mega wypasiona konsola , oprócz MASY genialnych gier może jeszcze z powodzeniem N64 zastąpić , a nawet są porty gier z PC (Quake 2 chodzi aż miło  ). Solidna oprawa wideo gier , krótkie loadingi , HDD na standardowym wyposażeniu , Xbox to zdecydowanie dobry pomysł theBill'a Gates'a .
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 26 kwiecień 2007 - 15:04
Pelle powiedział: Kropek powiedział: Prot znowu zaczyna swoją krucjatę z Xklockiem..
O ile X1 to był niewypał, o tyle Xbox 360 jest świetną konsolą. Głównie ze względu na to, że szybko go wydano i już jest masa gierek must-have:)
Niewypał mówisz :wink: Uzasadnij swą wypowiedź , jak dla mnie to mega wypasiona konsola , oprócz MASY genialnych gier może jeszcze z powodzeniem N64 zastąpić , a nawet są porty gier z PC (Quake 2 chodzi aż miło  ). Solidna oprawa wideo gier , krótkie loadingi , HDD na standardowym wyposażeniu , Xbox to zdecydowanie dobry pomysł theBill'a Gates'a .
No widzisz, sam go nazywasz theBillem. Po prostu X1 miał mocnego hardware, MS wykupił połowę studiów developerskich.. Ogółem PRAWDZIWYCH must-have na X1 jest baaardzo mało w stosunku do PS2.
0

- Fanboy Killer
-
-
Grupa:
Moderatorzy
-
-
Napisany 26 kwiecień 2007 - 20:06
Kropek powiedział: Ogółem PRAWDZIWYCH must-have na X1 jest baaardzo mało w stosunku do PS2.
So true!
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 27 kwiecień 2007 - 09:41
Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy
Ciągle i wszędzie mówicie że jest więcej gier na ps2 itd..itp..
GÓWNO PRAWDA !!!
Sa tytuły którch nie ma PS2 i takie których nie ma XBOX
Najlepsza samochodówka na rynki----- forza --xbox
Najlepszy na rynku RPG ----------- morrowind i Fable i KOTOR ---xbox
Najlepsza strzelanka na rynku 'Halo i HALO 2"---xbox
Najlepsza chodzona bijatyka ---"Ninja Gaiden"--- xbox
TAKIE SĄ FAKTY
A platformówki i inne super gierki na PS2 to włączcie dzieciom
Podniecacie sie dwoma czy trzema tytułami których nie ma xbox
a PS2 ile nie ma świetnych tytułów to o tym milczycie
Przypominam że temat jest związany z HD + kabel component
"Pawko" i inni
Nie przez RGB czy inny sposób tylko tak jak podałem wyżej
PS.
Czy ja prowadze krucjate przeciwko PS2 ??
Ludziska tą konsole to można porównywać z PSX-em a nie z
xboxem
Ku--wa może ja jestem nie normalny ale rozebrałem obie konsole
i sprawdziłem możliwości techniczne i wniosek jest jeden
Dwukrotnie jak nie wiecej xbox ma większy power
Więc o co wam chodzi ??
Jak chcecie pisac bzdury na temat możliwości PS2 to nie w tym temacie
Tutaj piszemy HD+component a gry na xboxa
Wasze wrażenia i radocha z tego płynąca
0
-
Grupa:
Nowy
-
-
Napisany 27 kwiecień 2007 - 15:15
Te gry co wymieniłeś "najlepsze na rynku" są najlepsze dla ciebie a nie na rynku. Nie mam PS2 ale Gran Turismo 4 powala Forze ... Tak to jest ... Nikt nie da powiedzieć czegoś złego na temat swojej konsoli
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 27 kwiecień 2007 - 15:55
kupie ten kabel w przyszłym tygodniu i powiem czy na prawdę grafa jest taka świetna
a co do gier:
forza = no nie trudno było przebić GT4 którym tak wszyscy (nie wiem czemu) się podniecają
halo2 = NUUUUUUUUDA
ninja gaiden = god of war?
w RPG akurat trafiłeś  ale zarazem PC
0

- 3xNIE
-
-
Grupa:
Moderatorzy
-
-
Napisany 27 kwiecień 2007 - 16:32
PROT powiedział: Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy
GÓWNO PRAWDA !!! [...]
A nawet więcej... prawda
Cytuj [...] Sa tytuły którch nie ma PS2 i takie których nie ma XBOX [...]
No cos ty? Poważnie? Kurde, nie domyśliłby się pewnie nikt... Pójdę o krok dalej... tak jest od przeszło dwóch dekad lat na rynku.
Cytuj [...] A platformówki i inne super gierki na PS2 to włączcie dzieciom [...]
Ale pier*sz...
Cytuj [...] Podniecacie sie dwoma czy trzema tytułami których nie ma xbox
Przypominam że temat jest związany z HD + kabel component [...]
Niestety ma co najmniej trzykrotnie więcej. Wymieniać nie będę bo i mi się nie chce. Każdy kto ma pojęcie o grach przyzna mi rację (he he ;]).
A ja przypominam, że fanboyowe posty będą kasowane - nie chce też przypominać kto to zaczął...
Ludzie, wyjdźcie sobie na dwór - tam jest więcej polygonów! Jak kogos nie stać na wszystkie current geny to musi zaraz prowadzić prywatny jihad?
Cytuj [...] Ku--wa może ja jestem nie normalny ale rozebrałem obie konsole i sprawdziłem możliwości techniczne i wniosek jest jeden
Dwukrotnie jak nie wiecej xbox ma większy power [...]
Hmm... rozebrałeś i co? Na wagę je wrzuciłeś czy jak? Tak, chyba jednak jesteś nienormalny (bez obrazy...).
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 29 kwiecień 2007 - 16:05
 +--> (piesek leszek  ) Te gry co wymieniłeś "najlepsze na rynku" są najlepsze dla ciebie a nie na rynku. Nie mam PS2 ale Gran Turismo 4 powala Forze ... Tak to jest ... Nikt nie da powiedzieć czegoś złego na temat swojej konsoli  [/quote]
GT4 nie powala Forzy.....to która gra sie bardziej podoba jest sprawą gustu , dlaczego Forza powala GT4  Model jazdy , zniszczenia , możliwość wizualnego tuningu fur i ogólne wykonanie tej gry. Mi szczerze mówiąc na samą myśl o GT robi się niedobrze (zdawanie licencji  , nie to żedym nie dawał rady ale w każdej części to samo , litości ). Padło tu również stwierdzenie że na PS2 jest więcej must have'ów. Owszem , co jest wynikiem większego supportu japońskich developerów , ale na Xboxa jest 10 gier dla których warto mieć tę konsolke (tytułów nie chce mi sie pisać , wymieniłem moje TOP10 w temacie Berion'a ) tym bardziej że na allegro Xboxa z Alladinem można wyrwać czasem za 350zł.... Berion dobrze napisał że ludzie których nie stać na więcej niż jednego current gena prowadzą prywatny Jihad. Tak naprawde wystarczyłoby komuś posiadającemu PS2 wcisnąć w łape pada od Xboxa i zapodać Forze i obserwować jego mine  Albo na odwrót , pokazać komuś pada od PS2 i MGS3;] Poza tym posty w tym temacie zeszły na zupełnie inny "tor" , PROT chciał aby opisywać tu wrażenia z obcowania z klockiem w HD , więc dość sprzeczek co jest lepsze a co gorsze bo najlepsze jest mieć i PS2 i Xboxa;] Pozdro
0
-
Grupa:
Nowy
-
-
Napisany 29 kwiecień 2007 - 17:35
gt4 jak mialem ps2 kupilem oryginalne (jedyna gra  ) i baardzo tego zaluje - najbardizej bublowata gra w jaka mialem okazje grac na moim sprzecie. nuda przez duze N. w forze nie gralem, ale z pewnoscia druga czesc bede meczyc bo zapowiada sie swietnie (aczkolwiek pgr4 moze byc lepszy imo). xbox ma tyle system-killerow ze mozna na palcach jednej reki policzyc (halo/halo2, forza, ninja gaiden, fable).
Cytuj [...] Ku--wa może ja jestem nie normalny ale rozebrałem obie konsole i sprawdziłem możliwości techniczne i wniosek jest jeden
Dwukrotnie jak nie wiecej xbox ma większy power [...] co z tego ze ma wiekszy power, skoro z ps2 wycisneli wszystkie soki, a xbox to takie soczyste jablko, lekko nadgryzione przez programistow. :wink:
rozumiem, ze podlaczajac xboxa componentem mamy 720p? anyway majac telewizor hd obslugujacy progressive scan ja bym lecial do sklepu po ps3/x360, a nie katowal dalej xboxa.
0

- Fanboy Killer
-
-
Grupa:
Moderatorzy
-
-
Napisany 29 kwiecień 2007 - 18:53
Nieważne kto zaczął - napis na avatarze zobowiązuje. Kretyńskie udowadniania i przypisywania ludzi do grupek i fanbojowskich bojówek - karane kopem w odwłok.
PS. Nie mogłem sobie darować, po prostu nie mogłem:
Dwukrotnie jak nie wiecej xbox ma większy power [...]
Mistrzu - na mojej personalnej liście idiotyzmów jesteś tym postem egzekwo z Romusiem G. i resztą nawiedzonych. Co ty mogłeś porównywać z miernikiem i linijką w ręku ? Megaroboczohujowaty na kubiki do kwadratu ?
0
-
Grupa:
GoodFellas
-
-
Napisany 29 kwiecień 2007 - 19:55
PROT powiedział: Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy
GÓWNO PRAWDA !!!
Liczby mówią same za siebie:
8,571 gier na PS2 ( KLIK)
Koło 1,500 na Xboxa
PROT powiedział: Sa tytuły którch nie ma PS2 i takie których nie ma XBOX
Najlepsza samochodówka na rynki----- forza --xbox
IMO jest na równi z GT4, ale oba tytuły są też na równi z Test Drive Unlimited.
PROT powiedział: Najlepszy na rynku RPG ----------- morrowind i Fable i KOTOR ---xbox
To już dwie, poza tym obie na PC.
PROT powiedział: Najlepsza strzelanka na rynku 'Halo i HALO 2"---xbox
To już dwie, poza tym obie na PC.
PROT powiedział: Najlepsza chodzona bijatyka ---"Ninja Gaiden"--- xbox
Jak dla mnie God of Wary są kilka razy lepsze.
PROT powiedział:
A fakty nie zawsze mówią prawdę
PROT powiedział: A platformówki i inne super gierki na PS2 to włączcie dzieciom
Tak, tak, Conker (na Xboxa.. no prosze, jednak masz jakiś pozytywny akcent) jest platformówką.. Trudno go nazwać grą dla dzieci  A sam mówisz- "SUPER GIERKI NA PS2"- "jestem za, a nawet przeciw".
PROT powiedział: Podniecacie sie dwoma czy trzema tytułami których nie ma xbox
Już ci wymieniałem te tytuły na PS2.
MGS3, GT4, Tekken 5, Soulcalibur 3, Shadow of the Colossus, Burnout Dominator (wbrew pozorom naprawdę dobra gra.. mi się podoba), cała seria FF. Tyle gier starczy na dobrą zabawę.
Cytuj Ku--wa może ja jestem nie normalny ale rozebrałem obie konsole
i sprawdziłem możliwości techniczne i wniosek jest jeden
Dwukrotnie jak nie wiecej xbox ma większy power
To nie grafika liczy się w grze/konsoli.. Zresztą na PS2 można uzyskać duże możliwości (patrz- SOTC. Grafiką zabija połowę gier z Xboxa. Grywalność.. to już niebo).
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 02 maj 2007 - 22:54
Przestancie może pisać te bzdury o PS2 ,całe forum jest tym przepełnione
Ja też juz przestane, bo to i tak nie ma sensu
Każdy niech uważa co chce.
Ps.
docent14
Nie tytułuj mnie "Mistrzem" jestem tylko jak na razie
"Konturem" może kiedyś kto wie ?
0
-
Grupa:
Użytkownicy
-
-
Napisany 03 maj 2007 - 09:39
Też wtrące swoje 3 grosze. Popieram PROT'a, Xbox ma faktycznie mocniejszy power od PS2. Można się przekonać na kilku tytułach, i czasem to już streamowanie nie wchodzi w gre na PS-dwójce, tylko sama konsola nie wyrabia. Za to na Xboxie nie spotkałem się jeszcze z rzadną grą, która by się cięła. Według mnie pod względem mocy Xbox miażdży PS2, chodź sam jestem posiadaczem czarniutkiej. Tak samo PS2 nie dorówna Xboxowi pod względem graficznym przykład kolega napisał o Componencie który wydusza z Xboxa niemal że wszystko. Czy coś takiego powstało na PS2 ? - niestety nie. Co do gier to kwestia gustu, z tych miażdżących tytułów naprawde wciągnęły mnie tylko: Soulcalibur 3, Shadow of the Colossus, Burnout Dominator.
0

- Fanboy Killer
-
-
Grupa:
Moderatorzy
-
-
Napisany 03 maj 2007 - 09:53
@Daniu
Żeby porównywać trzeba mieć. Krótko. Opis/recenzje i widoki u kolegów nie wystarczą.
@Czeladniku PROT
Mam nadzieję że miałeś na myśli 'Komtura' jako stopień w hierarchii, gdyż inaczej kojarzy mi się to tylko z 'knurem'.
Można sobie długo dowodzić o wyższości - temat postu jedna brzmi troszeczkę inaczej. So - albo wracamy do testów na 720p, albo koniec szczekania.
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 04 maj 2007 - 04:38
docent14
Tak jak napisałeś trzymajmy się tematu
A i walkę czas chyba skączyć
//skończyć XD - dop.Berion
Berion nie wytykajmy sobie błędów ortograficznych to
nie szkółka niedzielna.Wiem jak to sie pisze.
Zwykły pośpiech z mojej strony
0
-
Grupa:
Użytkownicy
-
-
Napisany 04 maj 2007 - 11:10
docent14 powiedział: @Daniu
Żeby porównywać trzeba mieć. Krótko. Opis/recenzje i widoki u kolegów nie wystarczą.
Przepraszam, że jeszcze OFFtopne raz, ale miałem Xboxa przez pewien okres w domku i potrafie z czystym sumieniem stwierdzić, że jest o wiele lepszą konsolą od PS2. Jedank PS2 nie zostaje w cieniu, mimo słabej grafiki, potrafi zaskoczyć grywalnością.
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 11 maj 2007 - 06:12
Na tapete poszedł "soul calibur 2" graficznie zawsze uważałem
że ta gra jest przecietna ale teraz jestem pod wrażeniem
Jedyny minus to,że jest tylko w formacie 4:3 oczywiście
jeżel odpalamy w 720p
0
-
Grupa:
Nowy
-
-
Napisany 11 maj 2007 - 20:09
//Tu było dużo bla bla bla w temacie w którym stwierdziliśmy że koniec. //docent14
0
-
Grupa:
the bananowicze
-
-
Napisany 11 maj 2007 - 22:29
ps2neb
Nie rozkręcaj znowu tego tematu
0
1 Użytkowników czyta ten temat