Forum konsola.pl: Tutorial - Xbox i HDTV czyli odkryj na nowo moc swojej konsoli - Forum konsola.pl

Skocz do zawartości

• (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Tutorial - Xbox i HDTV czyli odkryj na nowo moc swojej konsoli

#91 Użytkownik jest niedostępny   qjaw Ikona

• Ikona
  • Grupa: Nowy

Napisany 12 luty 2010 - 21:51

Kolejna sprawa jeśli nie masz componenta (te z allegro.pl są tandetne), a jesteś w posiadaniu porządnego kabla VGA (własnej roboty) to musisz z kolei posiadać odpowiedni bios z obsługą VGA.
Więc albo chip albo TSOP Flash. Softmod w tym wypadku też odpada.

Pozdrawiam Gangst3r
[/quote]

Dzięki za odpowiedz.

Mam componenta, ale podejzewam ze super jakosci to on nie jest. Kupilbym lepszy ale gdzie taki kupić?

Ps wracając do tematu - jak naprościej zabrać się za konsole żeby działała w HD. Co byście poradzili skoro softmode raczej odpada?
0

#92 Użytkownik jest niedostępny   Wodorost Ikona

• You're guilty, You're dead
  • Ikona
  • Grupa: Pimp League of Konsola.pl

Napisany 13 luty 2010 - 01:36

Da się na softmodzie zrobić tryb vga, sa odpowiednie biosy, któr można zmieniać na gorąco bez ponownego uruchamiania konsoli, po restarcie konsola wraca do wcześniejszych ustawień.
http://www.xbins.org...xboxnfo1590.nfo

Ten post był edytowany przez Wodorost dnia: 13 luty 2010 - 01:38

0

#93 Użytkownik jest niedostępny   Gangst3r Ikona

• Ikona

Napisany 13 luty 2010 - 08:21

o takiej możliwości nie słyszałem :) mój błąd. Za mało czasu spędzonego z softmodem, gdyż pierwszą przeróbke jaką wykonałem na konsoli pod koniec 2007 to był TSOP Flash za pomocą chipa (z instalacją softmoda z installera BoA) po prawie pół roku zrobiłem dual-bios i z softmodem praktycznie nie miałem styczności, przez co nie zagłębiałem się w temacie.
Xbox v1.1 Crystal TSOP Flash Dual-Bios X2 5035/X2 5035 VGA Bios + 500GB SATA + PC DVD-ROM LG GDR-8164B Flashed + XERC 2 XE + FRONT PANEL LED RGB MOD + HDD LED MOD + DVD LED MOD + 128MB RAM + Kabel VGA + TV LCD Panasonic Viera 37" FullHD
Potrzebujesz autoinstalatora na Xbox1? Pobierz najnowszy
-> Xbox Mast3r Installer Final! <-
Problem z nagrywaniem? Skorzystaj z tego tutoriala!
-> Nagrywanie ISO za pomocą Nero <-
0

#94 Użytkownik jest niedostępny   docent14 Ikona

• Fanboy Killer
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 13 luty 2010 - 13:41

Zobacz postGangst3r, o 12.02.2010, 16:22, powiedział:

SOFTMOD? Buahahaha :lol: czytałem cały temat i śmiać mi się chciało jak wyczytałem te wasze bzdury. Ludzie zabierzcie się do porządnej lektury, bo w tym temacie tylko pare fachowców zna się na rzeczy z tego co zauważyłem m.in. chciałem wymienić tu BERION'a :)

Po pierwsze Xbox pożera PS2 na śniadanie z grafą w HD! Odpalał ktoś kiedyś FM1 i GT4? Bo ja tak i mogłem porównać obie giery. FM była ładniejsza od GT4.
PS2 nie ma takiej mocy żeby dorównać Xbox1 w sprawie grafiki. Chcecie mieć obraz jak żyleta? Zastosujcie combo Monster Cable 400X+LCD/Plazma Full HD+gry z obsługą 720p i 1080i! Gały wam opadną jak zobaczycie grafe na ekranie!
Po drugie, aby konsola mogła wyświetlać obraz w proporcjach HD to musi być przestawiona na NTSC i w MS DASHU na tryb 720o lub 1080i. Owe opcje są dostępne po podłączeniu kabla w trybie HDTV 2+3 lub VGA 1+3.
Po drugie nie zmienisz obrazu na HD na softmodzie! Owszem 480i zmienisz w Unleashx, który nadpisuje eeprom, przez co wszystkie programy i gry odpalają się w danej rozdziałce, ale żeby włączyć większe rozdziałki musisz to zrobić w MS Dashboard, ponieważ Unleashx nie wyświetli się w 720p czy 1080i jak nie będzie miał skina w takich proporcjach! To samo tyczy się XBMC!
Kolejna sprawa jeśli nie masz componenta (te z allegro.pl są tandetne), a jesteś w posiadaniu porządnego kabla VGA (własnej roboty) to musisz z kolei posiadać odpowiedni bios z obsługą VGA.
Więc albo chip albo TSOP Flash. Softmod w tym wypadku też odpada.

Pozdrawiam Gangst3r

Mistrzu podkształć się nieco ...

/edit
Wodorost mnie uprzedził, a szykowała się fanga w nos.
Berciu, nie swędzi Cię lewe ucho?

Ten post był edytowany przez docent14 dnia: 13 luty 2010 - 13:46

0

#95 Użytkownik jest niedostępny   Gangst3r Ikona

• Ikona

Napisany 13 luty 2010 - 16:33

człowiek całe życie się uczy, a w temacie Xbox1 jest tego bardzo dużo:) studiowałem wiele for, bo wiele konsol posiadałem m.in. Atari XL, SNES, PSP, DC, PSX, PS2 i XBOX1. Na temat wszystkich wymienionych mam pewien zasób wiedzy, a na tą ostatnią chyba największy, ale widocznie coś mi umknęło.
Xbox v1.1 Crystal TSOP Flash Dual-Bios X2 5035/X2 5035 VGA Bios + 500GB SATA + PC DVD-ROM LG GDR-8164B Flashed + XERC 2 XE + FRONT PANEL LED RGB MOD + HDD LED MOD + DVD LED MOD + 128MB RAM + Kabel VGA + TV LCD Panasonic Viera 37" FullHD
Potrzebujesz autoinstalatora na Xbox1? Pobierz najnowszy
-> Xbox Mast3r Installer Final! <-
Problem z nagrywaniem? Skorzystaj z tego tutoriala!
-> Nagrywanie ISO za pomocą Nero <-
0

#96 Użytkownik jest niedostępny   docent14 Ikona

• Fanboy Killer
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 13 luty 2010 - 16:54

Zobacz postGangst3r, o 13.02.2010, 16:33, powiedział:

człowiek całe życie się uczy, a w temacie Xbox1 jest tego bardzo dużo:) studiowałem wiele for, bo wiele konsol posiadałem m.in. Atari XL, SNES, PSP, DC, PSX, PS2 i XBOX1. Na temat wszystkich wymienionych mam pewien zasób wiedzy, a na tą ostatnią chyba największy, ale widocznie coś mi umknęło.

Bywa...
0

• (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4