Skocz do zawartości


przesyłanie z pc na psp bez kabla


  • Zaloguj się aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 buek

buek
  • Nowy
  • 3 Postów:

Wysłany 09 grudzień 2007 - 17:45

Witam,
mam pytanie: czy można przesłać jakoś pliki z psp na pc'ta bez kabla? mam kabel od mp3 który nawet pasuje ale mój brat, który jest elektrykiem mówi że konsola może się spalić przez skok napięcia czy coś i że niby musze mieć kabel specjalny do psp. Mam livebox i mam neta w psp, ale mój komp nie widzi konsoli tak jak np. laptopa siostry z którym jest połączony przez liveboxa i można przesyłać bezprzewodowo pliki. Da się tak w psp? Jeśli tak to jak?

#2 gryzzli

gryzzli

    Szkoła to ZŁO

  • GoodFellas
  • 5527 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:Konsole, komputery, ogolnie sprzet, telefony komorkowe noi oczywiscie gry

Wysłany 09 grudzień 2007 - 18:14

Jezeli masz tylko przewod z mini usb to spokojnie mozesz podpiac psp przez usb i nic sie nie stanie. Ja uzywam przewodu od n-gage i nic mi sie nie stalo z kosola. Pozatym tam jest staly prad pochadzacy z plyty glownej wiec jak cos to najpierw powinno spalic bezpiecznik na plycie gl.

Dodaj obrazek


#3 # BERION #

# BERION #

    3xNIE

  • Moderatorzy
  • 8921 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:rom0:/
  • Interests:Stare graty (konsole/kompy), gry, game-hacking i reverse engineering. A co? :}

Wysłany 09 grudzień 2007 - 20:58

Mini USB A (albo B - nie pamiętam). Nie ma czegoś takiego jak "specjalny kabel USB do PSP". Jeśli możesz przesyłać dane tym swoim to Znaczy, że pasuje. A brat albo Ci głupot naopowiadał albo go źle zrozumiałeś.

Jak chcesz być mega ostrożny to nie "hot plug-uj" konsoli. Tylko najpierw odłącz w PSP USB (w sensie: wciśnij kółko ;)) lub na kompie (pod Linuksem to proste, pod windą trzeba odszukać USB w tray'u i tam się naklikać.).

#4 Shotgun

Shotgun
  • Użytkownicy
  • 351 Postów:
  • Interests:;o

Wysłany 11 grudzień 2007 - 19:51

Ja mam kabel od aparatu Canona i jest dobry : )


Zapraszam na forum poświęconym grze na Xbox Live, wszystkich chętnych zapraszam TUTAJ

-Xbox360 Arcade: 1 pad, Headset, Karta 256 MB i Call of Duty 4

#5 Grandi

Grandi
  • Użytkownicy
  • 849 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bilsko
  • Interests:PS3

Wysłany 12 grudzień 2007 - 07:50

A ja od Motoroli V3 i działa, nie przejmuj się tym nic nie spalisz bo nie ładujesz przez to :). A jak już się tak boisz to możesz kupić karte Wifi Co nie jest dobrym rozwiązaniem gdyż jej kosz to 50zł :) więc bardziej opłaca się kupić kabel za 5zł i mieć, ale ten co ci pasuje to i tak go możesz użyc.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek


#6 gore

gore

    NIN - Perfect Drug

  • GoodFellas
  • 3258 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:P-ń
  • Interests:psp/ps2/net/rpg

Wysłany 12 grudzień 2007 - 09:49

nie widzi bo psp nie pracuje jako adhoc :)
masz 3 rozwiazania:
1. tak jak przedmówcy powiedzieli, kazdy (prawie) kabel usb>miniUSB nadaje sie do tego - czy to od mp3, czy to od kamery, czy tez od innego ustrojstwa...
2. mozesz odpalic na konsoli aplikacja serwera FTP :-) lub na kompie a na konsoli klienta FTP ( ale fakt, trzeba go tam jakos wrzuci - moze przez czytnik pamieci ?:P bo to przeciez karta jest )
3. podczerwien, najmniej wygodny, najbardziej problemowy ale bez przewodu :P
scph-75004:v14+ripper 3.41u+pvr-802w+Sony MagicGate mc 8MB+Logitech cordless action controller
+Sony ds2+Singstar+Logitech socom headset+eyeToy+OpenPS2Loader0.6+FMCB1.18b
NX6125+Sempron Mobile 3100+Ati 200M+1,5GB_Ram+AVerTV_E501
PSP (fat) 5.50GEN-D3 TA-081+SanDisk2Gb

Laser Ci siada? Masz Pytanie? Napisz TUTAJ "F.A.Q Dotyczące Lasera w PS2/PSTwo"

#7 yanogore

yanogore
  • Użytkownicy
  • 206 Postów:
  • Gender:Male

Wysłany 11 styczeń 2008 - 08:19

gore - ci sie chyba fora pomylily, te co pisza na nim bajki to pod innym adresem.

#8 Grandi

Grandi
  • Użytkownicy
  • 849 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Bilsko
  • Interests:PS3

Wysłany 11 styczeń 2008 - 15:02

Zobacz postgore, o 12.12.2007, 9:49, napisał:

2. mozesz odpalic na konsoli aplikacja serwera FTP :-) lub na kompie a na konsoli klienta FTP ( ale fakt, trzeba go tam jakos wrzuci - moze przez czytnik pamieci ?:P bo to przeciez karta jest )
3. podczerwien, najmniej wygodny, najbardziej problemowy ale bez przewodu :P

Eh z tymi 2 i 3 to przesadziłes

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek


#9 @Kane

@Kane
  • Użytkownicy
  • 726 Postów:

Wysłany 11 styczeń 2008 - 18:58

Ja używam kabla USB od aparatu i jakoś mi się nic nie spaliło, ktoś ci głupot naopowiadał :*
Dodaj obrazek

Dodaj obrazek




0 użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkownik(ów), 0 gości, 0 anonimowy(ch)