Forum konsola.pl: Offtopic - Forum konsola.pl

Skocz do zawartości

• (173 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Offtopic temat ogólny o wszystkim

#1 Użytkownik jest niedostępny   Gorgonek Ikona

• Sod Off Baldrick
  • Grupa: Użytkownicy

Napisany 18 maj 2008 - 17:18

Topic w pewnym sensie na rozluźnienie, nie rozmawiamy tu o gustach muzycznych ale wpisujemy aktualnie odsłuchiwany utwór który wyjątkowo przypada nam do gustu.

Można odrobinę po-offtopować, ale starajcie się rozmawiając na inne tematy wspominać czego słuchacie.

Koniec Świata - Wystarczy że serce mi bije :party23:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#2 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona
  • Grupa: Skryba

Napisany 18 maj 2008 - 17:20

Moby - harbour lubie takiego chilooutowego klimatu posluchac w niedziele :]
Aktualnie: Nadal Zero z Wioski
W Planach: Podbicie Świata!!!!!!! i Nr 1 na Liście Bogaczy Forbesa!!!!!!!111!!!

Dodaj obrazek
0

#3 Użytkownik jest niedostępny   Gorgonek Ikona

• Sod Off Baldrick

Napisany 18 maj 2008 - 17:22

Mi by się przydało trochę energii pozytywnej, dlatego na przemian reggae i nieco rock'a z różnych "podgatunków", a nóż się skupię lepiej na nauce ^_^

The Offspring - Hammerhead :viking:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#4 Użytkownik jest niedostępny   stefanol Ikona

• Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 18 maj 2008 - 17:23

to jest jakiś temat do nabijania, bez kitu :) Ja mam lastefema, i styka :)
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------
0

#5 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 17:25

Gorgonek polecam z takich tematow Creed, Alter bridge (powstali po creed), A perfect Circle i Marillion, kanadyjskie ska o ktorym kiedys pisalem , moze Soundgarden i reszte Cornellowego dziela... a jak juz ten temat to i moze Rage against the maschines??? :)

A ktos moze uzywa shoutcasta? Posluchal bym z checia tego co inni, lastfm totalnie nie umiem uzywac :]

Dodaj obrazek
0

#6 Użytkownik jest niedostępny   laki Ikona

• Fuck You Chelios!
  • Ikona
  • Grupa: Ojciec Dyrektor

Napisany 18 maj 2008 - 17:28

Troche zmienię ten topic... Bo temat o muzyce już jest. Zrobimy coś na wzór pimpów i gf. Opisujcie jakieś historie, które was dzisiaj spotkały itp.

Ja dziś pykam w Metal Gear Solid 2 świetna gra :)
0

#7 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 17:32

A mozna zrobic by w tym temacie nie zliczal postow? np na budo.net jest tak w offtopic, ze nie liczy za posty tam- to by ulatwilo jesli idzie o nabijanie.
A mgs2 jest chyba najslabszy z tych czesci :P 1 ma najlepszych bosow, najlepsza laske i najfajniejsza historie- pozniej juz w ogole nie ogarnialem o co chodzi w tej grze. A za ta kamere to tworce za.... bym powiesil :)

Dodaj obrazek
0

#8 Użytkownik jest niedostępny   gryzzli Ikona

• Szkoła to ZŁO
  • Ikona
  • Grupa: GoodFellas

Napisany 18 maj 2008 - 17:37

Dobry pomysł przynajmniej nikt niekogo nie będzie posądzał o nabijanie postów :D
0

#9 Użytkownik jest niedostępny   ArniHell Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 17:48

To bardzo dobrzy pomysł przynajmniej nie będzie powtórki z zeszłego roku. B)
PSX+Game Shark+2x1MB+DS1+RGB
PS2+NA+160GB+NAD+2x8MB+DS2+RGB
X360 Arcade+256MB+120GB+Kontroler+HDMI

0

#10 Użytkownik jest niedostępny   laki Ikona

• Fuck You Chelios!
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 17:49

W 3 kamera to dramat, ale w 2 jest spoko i wcale nie jest najsłabszą częścią ja stawiam wszystkie 3 części na tym samym miejscu :king:
0

#11 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 18:04

ale w 2- jeden boss to homo/drugi popiernicza z dynamitem na rolkach, a w trojce- jeden boss pluje szerszeniam/3 ma dlugi jezyk, wylamuje sobie stawy i wchodzi plecami na drzewo jak te poj*** z azjatyckich horrorow (vide ju-on).

Dodaj obrazek
0

#12 Użytkownik jest niedostępny   ffgriever Ikona

• TMPGFitG
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 19:06

Ilość postów nie ma znaczenia. Tylko w giełdzie. A my i tak sprawdzamy czy przypadkiem większa część postów delikwenta nie wylądowała w koszu. Teraz dojdzie jeszcze ten temat - niewielkie obciążenie.
SCPH-50004SS + NA + HDD
spolszczenie okami - oficjalna strona
0

#13 Użytkownik jest niedostępny   Gorgonek Ikona

• Sod Off Baldrick

Napisany 18 maj 2008 - 19:09

Ja sobie nadal muzyki słucham :wink:

Maroon 5 & Rihanna - If I Never See Your Face Again (I Won't Mind)

Creed i innych "rockowych" zespołów z tej epoki nigdy nie lubiłem :?

Porozmawiajmy o czymś interesującym, porozmawiajmy o kobietach :lol:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#14 Użytkownik jest niedostępny   hateRox Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 19:29

Zobacz postlaki, o 18.05.2008, 18:49, powiedział:

W 3 kamera to dramat, ale w 2 jest spoko i wcale nie jest najsłabszą częścią ja stawiam wszystkie 3 części na tym samym miejscu :king:

W MGS3: Snake Eater kamera to kaszanka, ale w MGS3: Subsistance kamera jest OK :) Mozna obracac w dowolnym kierunku ;)
Dodaj obrazek
0

#15 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 20:30

No takiego rozwiazania kamery tam brakowalo, podobnie jest w Overlordzie - tez nie da sie kontrolowac kamery.
Maroon 5& Rihanna? Oo

Kobiet nie czaje, Goska 5 dzien ryczy po pracy, ale jej nei zmieni... A jak juz sie wygada i poryczy to z miejsca jej lepiej...to potwierdza teorie Marv`a z Sincity.
Nigdy tego nie zrozumiem, tak samo jak tych debilnych buziakow w powietrze tuz obok policzka z magicznym "heeeej! ale super Cie widziec..."

Dodaj obrazek
0

#16 Użytkownik jest niedostępny   laki Ikona

• Fuck You Chelios!
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 20:40

Zobacz postuth, o 18.05.2008, 21:30, powiedział:

Maroon 5& Rihanna? Oo

Jest też Michael Jackson feat. Akon :roll:
0

#17 Użytkownik jest niedostępny   dmlakers1 Ikona

• Ojciec Koordynator
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 21:23

Zawładnęła mną ostatnio muzyka elektorniczna z lat 70-80. Od kilku dni wciąż słucham Marka Bilińskiego... a najlepsze z jego twórczości (oczywiście moim skromnym zdaniem) są: "Ucieczka z Tropiku", "Porachunki z Bliźniakami", "Fontanna Radości", "Gorące Lato" czy "Po Drugiej Stronie Świata"... :D
PSP - (1.50 JAP)+CF 5.00M33-6+16GB microSDHC
PS2 - 9 letnia SCPH 30004+Ripper 3.41
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2
TV : LCD SONY BRAVIA 20S2020 HD READY + SONY BRAVIA2 32W4210 FULL HD

0

#18 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 21:34

Bilinski jest fantastyczny, tam byl jeszce jakis utwor z "nifmami" w nazwie. tez tego sluchalem, swietny klimat- pozniej byl ost z "E'lectro body" polskiego, tez zabawna muzyka. "laser dance", "koto" "kintaro" i dopiero wiele lat pozniej "vangeliss"

Dodaj obrazek
0

#19 Użytkownik jest niedostępny   dmlakers1 Ikona

• Ojciec Koordynator
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 21:41

Ten utwór o którym piszesz nosi tytuł "Błękitne Nimfy"...
A wracając do muzyki elektronicznej polecam również Władysława Komendarka, Tomasza Kubiaka, Roberta Wittka (z polskich wykonawców) i elektroniczne płyty Kombi.
Natomiast z zagranicznych oczywiście Jarre'a (płyty z lat 70, 80 i 90), LaserDance (rewelacyjny utwór Star Wars'owy "War Beetwen the Stars"), Klausa Schulze, Johna Kerr'a, Jonna Sierre, Vangelisa i Uwe Baucha.
PS3 - (2.76 EU)+SIXAXIS+DualShock3+pilot+PS3 Eye+MotorStorm+Resistance+GT HD+Heavenly Sword+Call of Duty 3+Call of Duty 4+Call of Duty 5+Uncharted+UT 3+Burnout Paradise+GT5P+Jericho(SE)+MGS4(CE)+Battlefield:BC(GE)+MoH Airborne+Orange Box+PES2009+Far Cry 2+Resistance 2+GTA4+MotorStorm 2+KillZone 2

0

#20 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 21:52

Tak mi przypomniales o tym no i na youtube zagladnalem, mozna znalezc tam calkiem sporo "teledyskow" Marka ;)
Czesc wspomnianych znam, ale np Komendarek i Wittek, oraz Baucha na 100% nie slyszalem.
"Porachunki z blizniakami" Rox!

Na "Laserdance" "Koto" "Jarre" i "Bilinskim" sie wychowalem :)

Kiedys na tvp2, to byl chyba koniec lat 80`tych lecial koncert Jarre`a w Lyonie. Pamietam pokaz laserow na wiezowcach, wielkie kosciotrupy rodem z Grim Fandango i latajace ponad scena laske ze skrzydlami takimi ogromnymi...
No i oczywiscie Michas z laserowymi organami w jakichs postrzepionych rekawicach i z takimi o podswietlanych klawiszach - kurde, ale to wtedy robilo na mnie ogromne wrazenie. Piekne czasy dla gier i muzyki.

Dodaj obrazek
0

#21 Użytkownik jest niedostępny   dmlakers1 Ikona

• Ojciec Koordynator
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 22:14

Komendarka na youtubie znajdziesz tylko jeden filmik z koncertu. Rewelka choć troszkę w cięższym klimacie niż Biliński. Ale i tak dla mnie to geniusz.

Na tej muzyce również się wychowałem i nawet pamiętam z lat 80 koncerty Bilinskiego czy Komendarka pokazywane w TVP1 i TVP2. Po prostu klasyka...

Co do Jaree'a to polecam większość jego koncertów, każdy jest na swój sposób niepowtarzalny i niesamowity (to właśnioe lubie w jego twórczości). Polecam koncerty z Chin, Moskwy, Lyonu (który wpomniałeś), Sahary (cudowny w jakości HD), Gdańska, Aten, Okinawy, Hong Kongu, Paryża i Houston. Większość z nich została wydana oficjalnie na DVD więc spokojnie znajdziesz je w sklepach internetowych. Ewentualnie poszukaj na necie, bo warto zobaczyć te wspaniałe widowiska. :D

Koto dla mnie za bardzo podchodzi pod italo-disco czego nie lubię, ale niektóre utwory czysto elektroniczne mają dobre...

a co powiesz na wirtuoza z Japonii Kitaro?? Dla mnie geniusz pokroju Jarre'a.

0

#22 Użytkownik jest niedostępny   uth Ikona

• Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 22:25

Kitaro, Koto, Vanelis i Jarre - mam jeszcze kilka kaset , pamietam jak to ciezko bylo kupic, czy dostac- Ci co mieli, nie chcieli sie dzielic... Jeszcze kwestia swiadomosci, ja bylem wtedy mlodym szmytkiem z gilem pod nosem i tym nie zylem, ale dzis ta muzyka budzi mnostwo wspomnien.

Kitaro jest fajny, ale to tez inna liga muzyczna. O ile dobrze pamietam to dochodzily tam bebny i gongi, tak?

Imho Laserdance jest bardziej italo (te okreslenie jest super):D ale np "return of dragon slayer" (tytulu do konca nie jestem pewny) jest swietny, pamietam tez okladke kasety, jak jakis koles gra na organch/czy tanszy w chmurach.

Kitaro okladke tez pamietam, gosciu w dlugich czarnych kreconych wlosach ubrany na bialo z czarnym tlem, nie pamietam czy sa przed nim organy - ale chyba tak :) Slyszalem tylko jeden album i za specjalnie nie pamietam, ale po tej rozmowie z pewnoscia odswieze.
Ja Ci polece Dj Krush - moze Ci sie spodoba :)

W ogole wszystkie koncerty Jarre`a to mega widowisko, teraz Daft Punk mial podobna trase koncertowa o nazwie bodajze "piramid"/"triangle" jakos tak. Ja po obaczeniu filmu z tego sie osikalem i mimo, ze to pewnie w wiekszosci dla "kwasiarskiego" towarzystwa to chcialbym zobaczyc to na zywo :)
polecam zbadac.

Jutro po powrocie z roboty wezme sie za odswiezanie wspomnien empirycznie.

Dodaj obrazek
0

#23 Użytkownik jest niedostępny   dmlakers1 Ikona

• Ojciec Koordynator
  • Ikona

Napisany 18 maj 2008 - 22:37

Co do Kitaro to masz rację... oprócz syntezatorów i instrumentów czysto elektronicznych dodaje również tradycyjne Japońskie instrumenty. Cała ta mieszanka brzmi moim zdaniem fantastycznie i bardzo klimatycznie. Polecam rownież obejrzeć jego koncerty... wrażenia niesamowite. W Media Markt można kupić za bardzo małe pieniądze 3 lub 4 płyty DVD w packu właśnie z koncertami Kitaro.

LaserDance jest bardziej spacesynth, niż italo-disco (całkowicie odwrotnie wygląda sytuacja z Koto). Jeśli lubisz Star Wars przesłuchaj utwór LaserDance "War Between the Stars"...

Na necie spokojnie znajdziesz pełne dyskografie Jaree'a, Bilińskiego, Vangelisa, LaserDance, Kitaro czy Klausa Schulze...

Nie zapomnij rownież o czysto elektronicznych LP zespołu Kombi: "Inwazja Plutona", "Instrumental Hits" czy "Tabu" (płyty z lat 1983-1989). Również są dobre i warte przesłuchania.

0

#24 Użytkownik jest niedostępny   Gorgonek Ikona

• Sod Off Baldrick

Napisany 19 maj 2008 - 04:10

Maroon 5& Rihanna? Oo

Też się zdziwiłem, ale kiedyś Maroon miał kilka dobrych utworów to sprawdziłem i nawet nawet ^_^

Uth, nie mówiłem "zrozummy kobiety", bo to prawie nie możliwe :wink: Tylko o nich pogadajmy :D

Laki, mimo Twoich szczerych chęci temat muzyki zdominował wątek :P
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

#25 Użytkownik jest niedostępny   ffgriever Ikona

• TMPGFitG
  • Ikona

Napisany 19 maj 2008 - 09:18

Wątek został zdominowany przez muzykę, bo twój pierwszy post sugeruje, że ma to być wątek tylko o muzyce.
SCPH-50004SS + NA + HDD
spolszczenie okami - oficjalna strona
0

#26 Użytkownik jest niedostępny   dmlakers1 Ikona

• Ojciec Koordynator
  • Ikona

Napisany 19 maj 2008 - 09:28

Masz rację Ffgriever... można dojść do takiej opinii czytając pierwszy post Gorgonka, ale... przeczytaj ostatnie zdanie tej wypowiedzi:

"Można odrobinę po-offtopować, ale starajcie się rozmawiając na inne tematy wspominać czego słuchacie."

...czyli nie tylką muzyką ten topic żyje... :wink:

0

#27 Użytkownik jest niedostępny   owall Ikona

• Ikona
  • Grupa: Pimp League of Konsola.pl

Napisany 19 maj 2008 - 09:31

Ja mam dziś muzykę w głowie :D Ale to chyba Penderecki a nie żaden pop , w każdym razie niezły chaos instrumentalny, połączenie Dzwonów rurowych z odgłosami kuźni plus ktoś kto operuje młotem pneumatycznym w okolicach skroni. Ogólnie kac gigant .......
Xbox 1.0 dysk 250 gb , coaxial, 128 ram:) X360 Arcade+120gb HDD , PSP

0

#28 Użytkownik jest niedostępny   stefanol Ikona

• Ikona

Napisany 19 maj 2008 - 09:43

Zainstalowałem sobie nowego fajerfoxa, 3.0 RC1. I FF 3.0 > FF 2.x + IE. Bez kitu, szybciutki, strony ładują się błyskawicznie. Szkoda że jeszcze nie ma wtyczek, ale i tak chyba warto. No i nie wszystko działa tak jak powinno - niektóre fora (np. oparte o IPB stare wersje) mulą. Ale i tak polecam :)
SCPH-70004 V12 + HDCombo + Crystal Chip 2.0 SLE @ FW34 rev.2 + Logitech Cordless Action Controller + Singstar + MC 8MB + MC 1Mb

DS Lite Onyx Black + M3 DS Real Perfect Bundle + Kingston 2GB
------------------------------------------------------------------------------------------
0

#29 Użytkownik jest niedostępny   kidman64 Ikona

• smutno ci? zabij sie
  • Ikona

Napisany 19 maj 2008 - 11:13

ja nigdy nie zejde z opery, no, chyba ze cos nie bedzie dzialalo;) aczkolwiek mam nadzieje ze duzo rzeczy poprawia w stabilnej 9.50 bo ostatnie bety nie sa super..;/
Dodaj obrazek

Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
0

#30 Użytkownik jest niedostępny   hateRox Ikona

• Ikona

Napisany 19 maj 2008 - 11:21

Jesli o mulenie sie forum IPB to dosc czesto mam. Uzywam FF 2.0.0.14.
Dodaj obrazek
0

• (173 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »